|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2015-12-19 15:16:44, szombat
|
|
|
Czernák Ottilia
14:31 (40 perce)
Drága Marika !
Nagyon szépen köszönjük!
Boldog Karácsonyt Neked és szeretteidnek is !
Szeretettel: Lia és családja.. |
|
|
0 komment
, kategória: köszöntés |
|
|
|
|
|
2015-12-19 15:11:33, szombat
|
|
|
ÁLDOTT Ünnepeket szeretettben ,egészségben kedves családod körében...sok puszi Aliz (Babi) és családja
|
|
|
0 komment
, kategória: képek |
|
|
|
|
|
2015-12-19 14:29:23, szombat
|
|
|
A csokoládé: hasznos vagy káros?
Szerző: WEBBeteg - B. M., szakfordító
Tejcsokoládé, keserű csokoládé, fehér csokoládé, töltött vagy töltetlen: a csokoládé ma már számos változatban kapható. Gyerekek, felnőttek, fiatalok és idősek hazánkban is évente több kilót esznek meg belőle.
Sokak számára a csokoládé fogyasztása jutalmazást, boldogságot jelent.
A kakaóporból készült különféle termékeket a 19. században még a gyógyszertárakban árulták, mivel már akkor felismerték kedélyjavító, élénkítő hatását.
Tulajdonképpen mit is tartalmaz a csokoládé? Télen a szerotoninszint alacsonyabb, mint nyáron, ennek oka a fényhiány. A szerotonin az agyban termelődik, egy hírvivő anyag, amely a boldogság és elégettség érzéséért felelős. Hiányában rossz hangulat, ingerültség és depresszió is kialakulhat. A csokoládé, illetve a szőlőcukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel együtt a szerotoninszint is gyorsan emelkedik, ami az elégedettség érzését kelti.
A szőlőcukor is szénhidrát. Szénhidrátok megtalálhatóak a kenyérben, a müzliben, a tésztákban, a gyümölcsökben és a burgonyában is, ezek az élelmiszerek lassan emelik meg a vércukorszintet, vagyis tartósabb a kedélyállapotra gyakorolt hatásuk.
A csokoládé viszont gyorsan szerez örömet, ami hamar el is múlik, és utána nem marad más, mint a plusz kilók.
A kakaónak enyhe vérnyomáscsökkentő hatása van és véd a szívinfarktustól is. A keserű csokoládénak a legmagasabb a kakaótartalma. A csokoládé nagyrészt cukorból áll, ezért a fogszuvasodás elkerülése érdekében még a magas kakaótartalmú csokoládék fogyasztását sem szabad túlzásba vinni. A csokoládéban található koffein, anamid és polifenol.
Ezek az anyagok stimulálják a központi idegrendszert, jókedvet eredményeznek, valamint csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Azonban ahhoz, hogy ezek az anyagok hatékony koncentrációban kerüljenek a szervezetünkbe, meg kellene enni egyszerre 20 kg csokoládét.
Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/12521/a-csokolade-hasznos-vagy-karos |
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2015. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
646 db bejegyzés |
e év: |
7547 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4671
- e Hét: 21832
- e Hónap: 38232
- e Év: 160105
|
|
|