Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szép írások
  2016-05-26 11:15:37, csütörtök
 
  Élet a szakítás után - Férfiszemmel
Kétféle ember van: akinek már volt szerelmi csalódása, és akinek majd lesz. A szakítás minden esetben negatív dolog. Akár Te kezdeményezed, akár téged ejtenek, az egész egy szomorú, fájó esemény. Egyik, de többnyire mindkét fél megsérül benne... Most abban próbálunk egy kicsit segíteni, hogy talán előbb túl lehess rajta.



Természetesen szakítás és szakítás között is van különbség. Az is lehet, hogy az eset után te még mindig együtt akarsz maradni a szíved választottjával és előfordulhat az is, hogy soha többé nem akarod látni.

Mik ilyenkor a teendők?
Kezdjük talán az első esettel. Itt hiába mondjátok ki a végszót, Te rájössz, ti rájöttök, hogy folytatni akarod, akarjátok. Van-e értelme mindent elölről kezdeni? A mondás úgy tartja, hogy felmelegítve csak a káposzta jó, de vajon van-e rá esély, hogy ha adtok magatoknak még egy lehetőséget, jobban alakulnak a dolgok, mint korábban? Amennyiben kölcsönösen szerelmesek vagytok még egymásba, akkor egy butaság miatt felesleges lenne eldobni magadtól mindent, ami jó volt. A szerelem minden akadályt legyőz, ha engeditek, hogy legyőzze azt. Ilyenkor nincs más hátra, mint félretenni a férfiúi büszkeséget és bocsánatot kérni a hölgytől. Egy csokor virágnak, plüss macinak, bon-bonnak is tudnak örülni, de a legfontosabb, hogy megbeszéljetek mindent. Tiszta lappal csak akkor kezdhetitek újra, ha minden problémát részletesen át tudtok beszélni. Ha még ég a láng, csak egy kis olaj kell rá, hogy újra lobogjon.



Általában viszont, a második eset a gyakoribb. Mikor már egyikőtök sem látja értelmét annak, hogy folytassátok azt, ami már nem működött. Ebben a szituációban legtöbbször egy veszekedős, egymást sértegetős szakításon vagytok túl, lelkileg és testileg is megviseli ez az embert. Íme, néhány jó tanács, hogy könnyebben túléld.

Próbálj nem gondolni rá. Bármennyire is nehéz, ne nézegesd a képeit, a tőle ajándékba kapott dolgokat, ne hallgasd a közös számotokat, ne kövesd Őt a Facebook-on, ne hívogasd, és a legfontosabb ne írj neki sms-t. Amennyiben szemernyi esélyt sem látsz az újra kezdésre, ezzel csak megalázod saját magad, vagy akár szélsőséges esetben végleg elijesztheted vele az exedet. Nehéz lesz, de így talán könnyebben el fogod tudni őt engedni, vagy így könnyebben gondolja meg magát.

Ha férfiként akarod tűrni a szakítást, próbálj meg úgy viselkedni, mintha mi sem történt volna. Hidd el, egyik ismerősödet sem fogja érdekelni a harminckettedig szerelmes idézet aznap a közösségi oldalakon, az pedig egyenesen gyomorforgató dolog, ha nyilvánosan kezded el az egykori barátnődet ócsárolni. Akkor is, ha nagyon haragszol rá, ha nagyon megbántott: ne akarj neki rosszat. Csak magadat járatod le. Ráadásul abba is gondolj bele, hogy a többi női ismerősöd hogy fog ezután viszonyulni hozzád, ha látják, hogy te milyen alpári stílusban beszélsz/írsz a volt barátnődről.

A nők.
Egy szakítás után mindenki máshogy próbálja orvosolni a gondjait. Van, aki arra esküszik, hogy egy jó szex mindent megold, és olyanok is vannak, akiknek ez egyből nem megy. Én azt javaslom, hogy adj magadnak időt, mielőtt újra belevetnéd magadat a nők hajkurászásába. A lelkednek egészen biztosan jót fog tenni egy kis idő, hogy ez az idő mennyi, az személyfüggő.

Fontos, ha tudod: Ha azt mondják, soha többet nem akarnak látni és remekül érzik magukat nélküled, az általában az ellenkezőjét jelenti. A nők sokkal nehezebben teszik túl magukat egy férfin. Minél tovább voltatok együtt, annál nehezebben. Hétfő este még vidám és elégedett a telefonban, másnap pedig zokogva hív fel. A nőknek ezért jó időt hagyni. Érezniük kell, hogy hiányzunk nekik, hogy jobb volt amikor még mellettük voltunk...

Ha már minden elveszett, van rá esély, hogy barátok maradjatok? Van, sőt amennyiben mindketten túl vagytok a szakításon és elmúltak az érzelmek, semmi akadálya, hogy jóban maradjatok. Itt persze szigorú szabályokat kell betartani, hogy még véletlenül se kezdjen el az egyik fél többet érezni a másik iránt, mint kellene. Felnőtt, intelligens embereknek ez nem jelenthet problémát.

Továbblépés.
Szokás mondani, hogy az idő minden sebet begyógyít. Közhely, de igaz. Ha elég idő telt el a szakítás után, előbb-utóbb újra ki fog nyílni előtted a világ.

Addig is, fel a fejjel!


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Rettegésben él Nikolette!
  2016-05-26 11:01:01, csütörtök
 
  Rettegésben él Nikolette! Nem térhet haza fiával az egykori attasé





Budapest Bécs Rettegésben él Bécsben egy anya fiá­val, mert a magyar hatóságok nyomoznak ellene a gyermek elhelyezésének megváltoztatása miatt.

Teszik ezt annak ellenére, hogy a bécsi bíróság már 2014-ben megállapította: jogosan él Bécsben a gyerekkel, az apa pedig lemondott a felügyeleti jogról.

Szagmeiszter Nikolette és fia, Achilles kálváriája 2010-ben kezdődött, amikor a sajtóattasé és az akkor 10 éves fiú Brüsszelből hazaköltözött Budapestre.

A fiú félt Franciaországban élő apjától, ezért nem akart hozzá láthatásra menni, a belga bíróság 2012-ben mégis a férfinél helyezte el Achillest. A belga határozat magyar fordításában ez állt: felfüggesztésre kerül a végrehajtás, ha Szagmeiszter Nikolette elhagyja Magyarországot. Vagyis a nőtől a fiút kizárólag Magyarországon vették volna el.
A nő és fia 2013 nyarán Ausztriába ment nyaralni, ahonnan a fiú már nem mert visszamenni Magyarországra, ezért Nikolett értesítette az apát, hogy Bécsben vannak. Ennek ellenére a francia apa 2013. szeptember 9-én feljelentette gyermeke anyját a VII. kerületi Rendőrkapitányságon - igaz, később aztán lemondott a fiúról.

- Ausztria a választott hazánk. Nem merünk visszamenni Magyarországra, hiszen akkor elvehetik a fiamat - kesergett Szagmeiszter Nikolette.

Az asszony ügyvédje, dr. Magyar Gábor nem érti, miért nyomoznak még itthon az ügyben.

- Más tagállam bírósága már rendezte a gyermek helyzetét. Amivel pedig ügyfelemet gyanúsítják, annak a társadalomra való veszélyessége nulla - magyarázta a jogász. Az Európai Parlament szocialista frakciójának alelnöke, dr. Josef Weidenholzer már két hivatalos panaszt is tett az Európai Bizottságnál Belgium és Magyarország ellen.



 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép írások
  2016-05-26 10:44:57, csütörtök
 
  Őri István: A Tündérkert virágai - A holdfény

Amikor a hold a legfényesebben világít és a hegyek felől tiszta szellő száll alá a völgybe, gyere el a legsűrűbb erdő szélére; ott várok rád. Pontosan érkezzél, mert időm ki van szabva. Ha elkésel, visszamegyek oda, ahonnan jöttem és csak ezer év és egy nap múlva találkozhatunk újra.


Valaha ember voltam én is, akiről álmodoztál: erővel, szerelemmel, vad akarattal, kitartással, soha fel nem adva az álmaidat. Fényes takarót szőttél rólam, illatosat, könnyűt, színeset, puhát. S az álom-takaró csak nőtt és nőtt, s egyszercsak elért engem is és beborított fényével, melegével, végtelenségével. Nem tudtam védekezni az álmaid ellen, így én is álommá lettem, s te akkor elvesztettél engem. Szemed mohón itta hullámzó fényemet, de kezed a levegőt markolta, amikor felém nyújtottad. Akkor már messze jártam, messze a földtől, az emberektől, tőled. Álomország lett a hazám, sok más mindenkivel együtt, akiket az emberek végtelen vágyai repítettek ide. Itt béke van, állandóság, várakozás és néha visszatérés az emberek közé, röpke percekre: hátha eljön az, aki ide űzött, és visszavisz magához. Hátha ismét ember lehetek... Minden álom-lakó megpróbálja. Én is. Ezer év és egy naponta kinyílik a Kapu, s mi - huss! - szerteszállunk, dobogó szívvel, soha nem szűnő reménnyel. Én hozzád, mások: akikhez tartoztak.

Nekem könnyű a várakozás, neked lehetetlen, mert életed véges. Ezért pontos légy. Ha a fák árnyéka rám vetül, fényem kialszik s te senkit nem találsz ott.

Könnyen megismersz, mert már ismertél korábban is. Könnyen rám találsz, mert fény vagyok, messze világítok, túl a fákon, túl a mezőn, túl a lelkeken. Ruhám is fény, vidáman lebegő, hívogató, kedves.

Pontos légy, mert várok rád. S ha eljössz, érintsd meg feléd nyújtott kezem és én újra ember leszek. Élőbb az élőnél, de nem enyészek el, forróbb a tűznél, de nem égetlek meg, puhább a bársonynál, szebb az álmaidnál.

Ha eljössz, megfogjuk egymás kezét és soha többet nem engedjük el.

Gyere...

Várlak...

Nagyon...


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-05-26 10:37:11, csütörtök
 
  .Álmodunk a reményről, változásról, tűzről, szeretetről, halálról, és egyszer csak bekövetkezik. Az álom valóra válik, és végül a válasz az élet nagy kérdéseire úgy bukkan fel, mint felkelő nap a hegyek mögül. Oly sok küzdelem, hogy az értelmét, a célját megleljük, végül egymásban találjuk meg azt. A közös átélt mesébe illő és evilági élmények. Alapvető emberi vágy, hogy megtaláljuk a hozzánk tartozókat, hogy kötődjünk, és hogy érezzük szívünk mélyén, hogy nem vagyunk egyedül





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Mi történt a hajléktalan
  2016-05-26 10:27:24, csütörtök
 
  Mi történt a hajléktalan lottónyertes házaspárral?





Három év telt el azóta, hogy Andraschek Lászlóéknak hatalmas szerencséjük volt és megnyerték a 630 milliós nyereményt a Skandináv lottón.

Mint korábban megírtuk, nagyot fordult a világ a hajléktalan házaspárral. A hirtelen híressé vált milliomos nehezen kezelte a helyzetet, egyre lejjebb csúszott.

A férfi önként vállalta a nyilvánosságot, és azóta igazi hullámvölgy volt az élete. A nyeremény után eleinte minden rendben ment, házakat, nyaralót vettek, kihozták az intézetből az unokáikat, kávézót nyitottak.

De később jött a baj: László újra inni kezdett, felesége, Anikó sem tudta legyőzni korábbi lelki bajait.



Gyűlöltem a helyzetet, hogy egyikünk gazdag alkoholista, a másikunk gazdag pánikbeteg - emlékezett a Borsnak Anikó, akit egy évvel azután kerestek fel, hogy László alkoholelvonóra került egy vidéki intézetbe.

- Május 4-én vonult be tavaly, azóta tiszta. Novemberben ért véget a kezelés, azóta kezdenek helyrejönni a dolgaink. Most például olaszországi nyaralásra készülünk. Végre eljutunk a tengerhez, eddig ugyanis erre nem volt lehetőségünk - mondja Anikó.

Anikó arról is beszámolt, hogyforgatjnak róluk egy dokumentumfilmet. Aminek remélhetőleg az lesz az utolsó jelenete, hogy besétálnak a tengerbe.

Beszámoltunk már arról is, hogy legnagyobb vágyok, hogy eljussanak a tengerhez, eddig ez nem sikerült, ehelyett a medencéjüket töltötték fel tengervízzel.

Legújabb terveik között szerepel, hogy heteken belül egy büfét nyissanak a győri Vásárcsarnokban. A standért pályázniuk kellett az önkormányzatnál, és a tervek szerint egytálételeket fognak árulni, amiket majd Anikó főz a saját receptjei alapján.

A lottónyertes egyvalamiben nem változott: nyereménye óta is rendíthetetlenül lottózik. Elárulta, hogy kettesei, hármasai is voltak már.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Rá sem bagóznak gyermekei
  2016-05-26 10:14:20, csütörtök
 
  Rá sem bagóznak gyermekei a kórházban fekvő Rékasira





A színész rendkívül nehéz perióduson megy keresztül és úgy néz ki, hogy míg szerelme és volt felesége igen, addig gyermekei egyáltalán állnak mellette. Még csak nem is látogatják a kórházban.

Rékasi Károly élete két évvel ezelőtt gyökeres változáson ment keresztül. Azzal, hogy korábbi feleségétől, Détár Enikőtől elvált és Pikali Gerda oldalán új életet kezdett, gyermekeivel is megváltozott a kapcsolata. Apa és fia immár hónapok óta nem beszél egymással és ezen az sem változtatott, hogy Rékasi az elmúlt időszakban rendkívül gyakori vendég volt a kórházakban.

A Story magazinnak nyilatkozó színész kolléga szerint azonban gyerekei egyáltalán nem látogatták meg apjukat, holott ez nem lett volna kivitelezhetetlen.

,,A nagylányuk, Gigi augusztus közepén Hollandiába költözött. Amszterdam azonban nem a világ vége, alig több, mint egy óra repülővel és még olcsó fapados járatok is közlekednek Budapestre. Ha haza akart volna jönni, könnyen megtehette volna, amikor felmerült, hogy édesapja újabb műtét előtt áll. Zsebi egy ideje nem találkozott az apjával. Még jóval Kari műtéte előtt nagyon összevesztek. Kamasz a kissrác, és mint minden tizenöt éves, igen fejlett igazságérzettel rendelkezik. Nem tud az apjának egy csomó dolgot megbocsájtani. Az sem titok, hogy Gerdával sem jönnek ki egymással." - mondta a színész kolléga, aki hozzáfűzte azt is, hogy ugyan rengeteg pofont kapott az elmúlt időszakban, de Rékasinak kellene megtennie az első lépéseket ahhoz, hogy normalizálódjon viszonya a gyermekeivel.



A színész volt felesége pedig egyáltalán nem hangolta a gyerekeket apjuk ellen, sőt! A kolléga információi szerint Détár Enikő ,,soha egy rossz szót nem szólt volt férjére" és ha már gyermekeik nem is, de ő maga bement Rékasihoz a kórházba.

,,Valóban jártam bent. Majd' harminc évig voltunk férj és feleség. Elváltunk, mindkettőnknek más élete van, de ettől még nem fogom szembeköpni magam azzal, hogy megtagadom az együtt töltött éveket. Ha bajban van, természetesen számíthat rám. Tiszta szívemből kívánom Karinak, hogy gyógyuljon meg" - válaszolta Détrái a Story magazin kérdésére.

Maga Rékasi Károly is megszólalt az ügyben, aki elmondta: lánya a doktori cím megszerzése érdekében szakterülete legjobb egyetemére jelentkezve költözött Hollandiába és jelenlegi nagy mennyiségű munkája miatt nem is várta, hogy lánya haza tudjon jönni hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép írások
  2016-05-26 10:05:07, csütörtök
 
  Jobban fáj a pasinak a szakítás





WASHINGTON BUDAPEST Szakadj meg, férfiszív! A pasikat sokkal jobban megviseli a szakítás, mint a nőket derült ki egy amerikai kutatóintézet felméréséből. A sokkoló megállapítás magukat a kutatókat is meglepte, hisz évszázadok óta tényként kezeljük, hogy a nők sokkal érzékenyebbek, és nehezebben élik meg egy kapcsolat végét.

A Wake Forrest egyetemen a Robin Simon szociológus professzor vezette stáb ezer férfi és nő bevonásával végezte kutatását, amelyben a szakítás utáni lelkiállapotot, az esetlegesen kialakult depressziós hajlamot, az öngyilkossági szándék gyakoriságát és a szociális, érzelmi kapcsolatok visszatérésének időtartamát vizsgálták a párjukat nemrég elvesztett fiatalok körében, és arra az eredményre jutottak, hogy a férfiak mintegy nyolcvan százalékban lassabban dolgozzák fel az eltaszítottság élményét, és nehezebben találnak új szerelemre.
- Engem és a kollégáimat is megdöbbentette az eredmény, hisz az évszázadok alatt berögzült elképzelések szerint a nők nehezebben viselik párjuk elvesztését - mondta a kutatást vezető professzor.

- A férfi számunkra az erő jelképe, aki már csak büszkeségből is hamar túljut a szakítás lelki sérülésein és szégyenén, és pillanatok alatt újabb kalandba, hódításba kezd. A nagy számok törvénye alapján ez így is van, de mélyen, legbelül a férfiak még hónapok, évek múltán is nyalogatják a sebeiket, és jóval kisebb eséllyel találnak rá az új szerelemre, mint az elhagyott vagy a kapcsolatból önként kiszállt nők.

Simon professzor szerint azért nem vettük észre eddig, mekkora lelki terhet cipel a szakítás után a férfi, mert a teremtés koronái a külvilág felé másképp élik meg fájdalmukat. A férfi ilyenkor gyors hódításba kezd, sokan, ahogy mondani szokás, a ,,legyet is röptében" magatartásformát követik, részint hogy sértett férfiasságukat önmaguk előtt is helyreállítsák, részint hogy az új hódításokkal feledtessék elvesztett szerelmüket.

Ugyanakkor a kutatás szerint a férfiak hetvenöt százalékkal gyakrabban nyúlnak az alkoholhoz vagy nyugtatókhoz egy szakítás után, mint a nők, akik bánatukat hamarabb elsírják családtagjaik és barátnőik vállán, könnyítve ezzel a lelki terheket.

- Nem állítjuk, hogy egy nő nem szenved legalább annyira, mint a férfi, ha kapcsolata megromlik, vagy szakításra kerül sor - véli Simon profeszszor.
- De a nők sokkal intenzívebb érzelmi életet élnek a jól működő kapcsolat alatt is, környezetükkel sokkal jobb, mélyebb kapcsolatot alakítanak ki, így van kihez menekülni vészhelyzetben is. Ezzel szemben a férfiak nagy többsége nem avatja be barátait, sörözőpartnereit, szurkolótársait lelki, érzelmi életébe, így azok a szakítás után sem alkalmasak arra, hogy vigaszt nyújtsanak. Az elhagyott férfi belül hordja súlyos sebét, önmagát égeti el, és ezzel fogékonyabbá válik az alkoholizmusra és a fizikai betegségekre is.

A Blikk által megkérdezett pszichológus szakembert nem lepte meg az amerikai kutatás eredménye.

- Szakmai körökben nem titok, hogy a férfiaknak nagyobb szükségük van a stabilitásra, mint a nőknek. Éppen ezért hevesebben is reagálnak, ha ,,kiszalad a lábuk alól a talaj" - magyarázta dr. Hang András.

- A nők szakítás után is törődnek magukkal: a külsejük és a lelkük ápolásával is. Pszichológus segítségét is gyakrabban kérik, mint a férfiak, mert hajlandóak foglalkozni lelki életükkel. A férfiak viszont a fájdalmas szakítással összeomlanak, önsajnálatba süppednek, nem törődnek az egészségükkel, elmegy a kedvük és az önbizalmuk is attól, hogy új kapcsolatot létesítsenek - tette hozzá.

- Van, aki egyszerűen nem hiszi, hogy ugyanolyan jó társra találhat, ezért inkább tulajdon fájdalmát táplálja. Saját maguknak is nehezebben fogalmazzák meg az érzéseiket, nem beszélve másokról. Ezért sokan nem tudják megosztani barátaikkal a bánatukat, de néha nem is akarják, hiszen az sértené férfiúi méltóságukat - fejtette ki a pszichológus.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-05-26 09:55:03, csütörtök
 
  Egy szakítást sosem könnyű átvészelni, ám az egész biztosan nem segít, ha hagyod, hogy nyilvánosan sajnáljanak. A barátok, családtagok személyesen is meg tudnak vigasztalni, és ennek a segítségnyújtásnak csak a te lelkedben marad nyoma. Az azonban, ami egyszer felkerült a világhálóra... Nos, az ott is marad!

Kétféle ember van: akinek már volt szerelmi csalódása, és akinek majd lesz. Bár a veszteséget mindannyian máshogy dolgozzuk fel, és az Igazából szerelem bölcs kisfiújától tudjuk, hogy a szerelmi bánatban semmi nevetni való nincs, azért mégis érdemes némi iróniával gondolni arra, mi az, amit ilyenkor mindannyian elkövetünk - leginkább saját magunk kárára.

Pár hetet, egy hónapot várhatsz amit a távolság ereje de mondom ez általában azoknál szokott hatni akik még nem hűltek ki, és csak akkor tud működni ha nem keresed közben ellenkező esetben nem kezdesz el hiányozni neki. Szóval semmi általad kezdeményezett kommunikáció. Egy búcsúlevelet írhatsz neki amiben elmondod az érzéseidet, hogy a szíved még sokáig nyitva áll előtte de megérted a döntését és sok boldogságot kívánsz neki. Facebookról tiltsd is le.
Ha nem keres meg egy hónap után sem akkor felejtsd el. Sajnos mást nem tehetsz már.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-05-26 09:29:18, csütörtök
 
  ,,Vazzeee! Holnaptól újra enyém a világ! Haverok, buli, vodka! Meg persze nők, nők és nők!" - gondolja ezt a legtöbb férfi, aki épp kiszabadul egy kapcsolatból. Gondolja ezt pár hétig, aztán... aztán rájön, hogy a világ legnagyobb marhája volt...

Néhány hete egy nagyon vicces fotó kering a neten. Egymás mellett látunk képsorokat arról, hogy miként viselkedik egy férfi és egy nő bizonyos idővel a szakítás után. A fénykép sikerét jól jelzi, hogy elég valóságosan ábrázolja a helyzetet. Dramatizálok egy picit: fájóan realistán. A poént nem akarom előre lenőni, meg aztán ez a kis képecske nagyon jó ihletet biztosított nekem ahhoz, hogy megosszam az én drága Hölgy olvasóimmal Szakáts Szabi naplójának bizonyos részleteit. A srácot a haverjai csak Szakíts Szabinak becézik, mert sosem habozott azon, hogy ha a kedve úgy hozta, kipenderítsen egy csajt. Aztán valahogy összeakadt Páros Patríciával, akivel - láss csodát! - működött a dolog. Egy ideig. Igaz, egészen hosszú ideig. De hát hiába szelídíted meg a tigrist, attól még a farkát csóválni fogja... Modernül szólva: Szabira rájött a mehetnék. És ment. Patrícia meg kiborult. Hapsikánk hiába nyugtatta, és mondta neki, hogy ez majd elmúlik, mindez nem sokat használt. Azt meg álmában sem gondolta Szabika, hogy elég pár hét, és szerepet cserélnek. De a többit már mondja el - naplója segítségével - a mi kis balfék hősünk.




Az első napok a szakítás után...

,,Be kell valljam neked, kedves naplóm, valami ilyesmire számítottam. Az ember mindig reménykedik abban, hogy majd könnyebb lesz, de ez hiú ábránd. Szakítani szívás. Sejtettem, hogy totál kilesz. Komolyan, lelkiismeret furdalásom van. Nem kicsit. Mégis, olyan érzés, mintha a víz alól jönnék fel, és teleszívnám a tüdőm friss levegővel. Végre nem kell alkalmazkodnom, oda megyek, ahova akarok, annyit lógok a haverokkal, amennyit nem szégyellek, és egyenként bekerítek minden nőt, akit kinéztem magamnak, és akikről az utóbbi években lemaradtam. Na, ők most mind meglesznek! Jó volt ez a kapcsolatos izé, de eljött az ideje a váltásnak. Csak ezt a nők nem értik meg. Ők mindenáron hozzá akarják kötni az életüket valakihez. Nem fogják fel, hogy mi nem így működünk. Meg így jobb lesz mindkettőnknek. Tudom, szar duma, de így van. Azért szakítani tényleg szívás. Neked megsúgom, sírtam én is. Hiányozni fog, basszus. Meg láttam rajta, hogy mennyire összetört. Azóta is minden nap küld sms-eket, hogy ,,Ő ezt nem éli túl", meg hasonlók. Folyton bőg, szóval totál off a csaj. De túl lesz ezen. A nők erősek."



Pár héttel a szakítás után...

Kedves naplóm, tényleg nagyon halkan, és csak neked árulom el, de... elbizonytalanodtam. A fenébe, annyira ez mégsem volt jó ötlet. Semmi sikerem sincs a másik nemnél. Talán rá van írva a homlokomra, hogy csak a kósza numerákra utazom? Mindegyik Hölgyike, akit megkörnyékeztem, magasról tesz rám. Némi udvarias levelezgetésnél, meg egy se íze, se bűze randinál egyikükkel sem jutok tovább. Ez is tipikus: amíg foglalt voltam, mindegyik tette a szépet meg a kétértelmű megjegyzéseket, most meg, hogy szabad lenne a pálya, felém se néznek. A nők se normálisak... És még csodálkozunk, hogy mennyi nős fickónak van szeretője. Na mindegy... szóval azon vettem észre magam, hogy magányos vagyok. De gáz ezt leírni! De mégis így van. Főleg az estéim üresek. Hiába találkozom pár csajjal, egyiknél sem érzem azt, hogyhűűű. Bezzeg Patríciánál... aki egyébként - kémeim jelentése szerint - egyre kevesebbet sír, elmaradoznak az üzenetei, és állítólag nem néz ki már úgy, mint egy másnapos zombi öreganyja. Csak nem túl van rajtam? Ilyen gyorsan? Vagy van valaki más neki? Mindjárt rá is küldök egy sms-t...




Nagyjából egy hónappal a szakítás után...

,,Szerintem én ebbe belepusztulok, naplócskám. A napok csak telnek, vonszolják magukat cél nélkül, én meg úgy vonszolom magamat bennük, mint egy szellem. Tiszta idióta lettem: olyan érzékeny vagyok, hogy mindenen elbőgöm magam. És persze mindenről Patrícia jut az eszembe. De tényleg mindenről! A leglehetetlenebb helyeken történnek olyan dolgok, amik rá emlékeztetnek. Egy ökör voltam, hogy lepattantam mellőle. Nem is, inkább egy barom! Nem tudom, melyik a nagyobb... Leírom, na: hiányzik. Nagyon. Elmondhatatlanul. És eközben Ő meg... Ő meg kivirult. Napi 3-4 üzenetet küldök neki, jó, ha ezekből egyre válaszol. Múltkor azt írta, hogy nem kezdené újra, és igazából örül, hogy így alakultak a dolgok. Örül!! Ezt kapd ki! Hát egy hónapja még vigasztalhatatlanul zokogott! Mondom én, hogy nem normálisak a nők... Ja, és bevallotta azt is, hogy megismerkedett egy helyes sráccal (kibelezem a kis görényt!), és bár még nem szerelem, de alakul valami. Vissza kell szereznem..."



Élet a szakítás után... már ha ezt életnek lehet nevezni...

Vissza. Akarom. Kapni. Elhiszed nekem, naplóm? Mindenre hajlandó vagyok ezért. Mindenre! Ha kell, egyedül leszek egy jó darabig, más nőre rá sem nézek, csak jöjjön vissza hozzám. Már neki is elmondtam. Írtam levelet is, elküldtem neki sms-ben - kábé tízszer... -, bőgtem bele a telefonba, bedobtam mindent. Mégse éreztem rajta, hogy annyira meghatotta volna. Azt mondja Patrícia, hogy nyilván nem véletlenül alakult így. Megőrülök a nők hülye spirituális meglátásaitól! Lecserélte a profilképét a közösségi oldalon. Eh, bitang jól néz ki. Éli az életét. Boldog. Talán el kellene engednem... Bár, egy francot! Kolumbusz sem fedezte volna fel soha Amerikát, ha már az első zátonynál visszafordult volna. Állítólag az a srác - a haverokkal mi csak gyíknak hívjuk - már nincs képben. Pati úgy érezte, túl korai lenne. Azt mondja, le sem feküdt vele. Erre gondolni sem akarok. Egyetlen dologra tudok gondolni: vissza akarom szerezni. Mert nem bírok élni a tudattal, hogy mekkora tülök voltam. Ha visszaenged, már megyünk is az anyakönyvvezetőhöz, meg lesz gyerek, meg minden, amit akar. Na jó, ennyire ne szaladjunk előre. Csak adna még egy esélyt... Épp jött egy sms. Hoppá, Ő az!!! Beszélni szeretne velem! Úristen, remeg mindenem! Most abba kell hagynom. Drukkolj nekem, kedves naplóm! Nagyon drukkolj!
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2016-05-26 09:08:58, csütörtök
 
 



A testi sértésekről készíthető látlelet. Így az is megállapítható, hogy hány napon belül gyógyulnak. De ki mondja meg egy szóról, egy hangsúlyról, egy vállvonogatásról vagy egy röhögésről, hogy meddig lehet utána életben maradni, s miféle belső vérzésekbe hal bele ilyenkor az ember?
Ancsel Éva
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 294 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2776
  • e Hét: 9192
  • e Hónap: 18375
  • e Év: 71083
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.