2016-11-10 11:00:03, csütörtök
|
|
|
Serpenyős cordon bleu recept
Hozzávalók / 4 adag
400 g csirkemell filé
100 g finomliszt
3 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál dijoni mustár
3 dl alaplé (vagy víz)
100 ml habtejszín
80 g sonka
70 g sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk néhány perc alatt, majd félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát (ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés olajat), majd felöntjük az alaplével, és hozzáadunk egy teáskanál mustárt, és összeforraljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük benne, és visszatesszük a hússzeleteket. Minden húsra egy-egy sonkát és sajtot fektetünk, majd lefedjük, és további 5-6 percig fedő alatt főzzük, amíg a szaft besűrűsödik és a sajt megolvad.
Videó az elkészítésről: Link
|
|
|
0 komment
, kategória: Süssünk, főzzünk! |
|
|
|