Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyermekláncfű
  2022-06-11 07:05:51, szombat
 
  Támogatja a májat, gátolja a felvizesedést: a pitypang minden része fogyasztható
A pitypangot áldásos hatásai miatt érdemes gyakran fogyasztani, ráadásul minden része felhasználható.

A pitypang, Taraxacum officinale, áldásos hatásokkal bír a szervezetre nézve, nem véletlen, hogy a népgyógyászatban már évszázadok óta használják. A májműködést segítheti, és megszabadíthat a feleslegesen felhalmozódott víztől is.

Sokan csak egyszerű gyomnövényként vagy jobb esetben aranyos kis sárga virágként tekintenek a pitypangra, pedig változatosan felhasználható. Különlegessége, hogy a gyökerétől kezdve a levelén, szárán át egészen a virágjáig mindene fogyasztható.

A pitypang hatásai:

Támogatja a májat

A pitypang gyökere már régóta májtonikként ismert a népi gyógyászatban, és a májműködést támogató hatásait a tudományos berkekben is vizsgálták. A gyermekláncfű gyökérzetéből készült teáról például kiderült, hogy valóban segíthet méregteleníteni a májat. Egy 2017-es tanulmány szerint a benne lévő poliszacharidoknak köszönhetően kedvezően hat a májműködésre, a kutatások során kiderítették, hogy enyhítheti a paracetamol-hatóanyagú gyógyszerek káros hatásait is.

2010-ben is készült kutatás, ebben a vizsgálatban a tudósok azt vették észre, hogy a pitypangtea drámaian növeli a májban lévő detoxifikáló enzimek mennyiségét, 2015-ben pedig azon növények közé vették az Alternative Medicine szakfolyóiratban, amik májvédő hatásúak.

Gátolja a felvizesedést

Egy 2008-as tanulmányban a pitypang vízhajtó hatását is bizonyították. A tanulmány során a résztvevők a növény levelének kivonatát fogyasztották el, és jelentősen megnőtt a gyakorisága a vizeletürítésüknek.

A vízvisszatartás puffadást, felvizesedést, dagadást okozhat, a felesleges víz kiürítésével néhány pluszkiótól is megszabadul az ember - de érdemes észben tartani, hogy ilyenkor nem zsírvesztés zajlik.

Csökkenti a zsírfelszívódást

Egy 2008-ban közzétett koreai tanulmány szerint a pitypang hasonló hatással bír a szervezetre, mint az Orlistat nevű fogyasztószer. A tudósok szerint a gyermekláncfű leveleiben lévő luteolin flavonoid hasonlóképpen gátolja a hasnyálmirigylipáz termelődését, ami a zsírok lebontásában játszik szerepet, mint az elhízást gátló gyógyszer. Ezen tulajdonságának hála csökkentheti a zsírfelszívódást, egyúttal a súlygyarapodás mértékét is.
A pitypang felhasználása

A pitypang változatosan felhasználható, levele vagy gyökere tea formájában, nyers levelei és virágjai pedig salátaként is fogyaszthatóak, de akár mézet vagy szörpöt is készíthetünk belőle.

A pitypangtea

Két evőkanál szárított pitypangot, ami a növény minden részéből áll, tegyünk bele fél liter vízbe, majd 1-2 percen át forraljuk fel az elegyet. Ezután még legalább 10 percen keresztül áztassuk a vízben, majd szűrjük le. Kúraszerű fogyasztása esetén napi 1-2 csészével ajánlott bevinni, és maximum hat héten át tartható a kúra. Krónikus betegség esetén érdemes a fogyasztása előtt a kezelőorvossal konzultálni.




 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Címkék: zsírfelszívódást, szakfolyóiratban, népgyógyászatban, tulajdonságának, méregteleníteni, vízvisszatartás, felhasználható, súlygyarapodás, különlegessége, fogyaszthatóak, gyomnövényként, felhalmozódott, megszabadíthat, kezelőorvossal, hasonlóképpen, fogyasztószer, gyermekláncfű, fogyasztották, felhasználása, felvizesedést, gyökérzetéből, gyógyászatban, bizonyították, feleslegesen, csökkentheti, kiürítésével, vizsgálatban, köszönhetően, májműködésre, kiderítették, detoxifikáló, tanulmányban, termelődését, fogyasztható, májtonikként, lebontásában, pitypang minden, pitypangot áldásos, szervezetre nézve, májműködést segítheti, feleslegesen felhalmozódott, gyökerétől kezdve, virágjáig mindene, pitypang hatásai, pitypang gyökere, népi gyógyászatban, májműködést támogató, tudományos berkekben, gyermekláncfű gyökérzetéből, 2017-es tanulmány, benne lévő, kutatások során, Alternative Medicine,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alázat  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyon különös  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Mi lenne ha  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Idő  Facebookon kaptam  Alázat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nevem  Ágai Ágnes – Csendélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Minden harmadik...  képre írva  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  A sors  Facebookon kaptam  Esti kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png telefon  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Tanuld meg ezt a versemet  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png telefon  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  210 éve született a SZÓZAT meg...  Még csak most kezdődik a nap  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png rózsa csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png nő  Egy lelki imádság  Nevem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Idő  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét  Egy hatékony szolga  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png telefon  Facebookon kaptam  Akarat  Gonosz démon-álarc  210 éve született a SZÓZAT meg...  Elköszönt  képre írva 
Bejegyzés Címkék
pitypang minden, pitypangot áldásos, szervezetre nézve, májműködést segítheti, feleslegesen felhalmozódott, gyökerétől kezdve, virágjáig mindene, pitypang hatásai, pitypang gyökere, népi gyógyászatban, májműködést támogató, tudományos berkekben, gyermekláncfű gyökérzetéből, 2017-es tanulmány, benne lévő, kutatások során, pitypangtea drámaian, májban lévő, 2008-as tanulmányban, pitypang vízhajtó, tanulmány során, növény levelének, vízvisszatartás puffadást, 2008-ban közzétett, pitypang hasonló, tudósok szerint, gyermekláncfű leveleiben, zsírok lebontásában, elhízást gátló, súlygyarapodás mértékét, pitypang felhasználása, pitypang változatosan, növény minden, fogyasztása előtt, kezelőorvossal konzultálni, zsírfelszívódást, szakfolyóiratban, népgyógyászatban, tulajdonságának, méregteleníteni, vízvisszatartás, felhasználható, súlygyarapodás, különlegessége, fogyaszthatóak, gyomnövényként, felhalmozódott, megszabadíthat, kezelőorvossal, hasonlóképpen, fogyasztószer, gyermekláncfű, fogyasztották, felhasználása, felvizesedést, gyökérzetéből, gyógyászatban, bizonyították, feleslegesen, csökkentheti, kiürítésével, vizsgálatban, köszönhetően, májműködésre, kiderítették, detoxifikáló, tanulmányban, termelődését, fogyasztható, májtonikként, lebontásában, változatosan, készíthetünk, pitypangtea, májműködést, zsírvesztés, alternative, gyógyszerek, szervezetre, fogyasztani, mennyiségét, megszabadul, konzultálni, paracetamol, fogyasztása, pluszkiótól, gyakorisága, pitypangot, résztvevők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5778
  • e Hét: 20574
  • e Hónap: 42841
  • e Év: 175395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.