Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit csináltál magzatgyermek?
  2016-07-08 17:04:40, péntek
 
  Nekem ugyan van saját gondolatmenetem arról, hogy a magzatgyerek gyerek-e vagy sem, ugyanakkor érdekelt, ki mit írt már előttem a témában. Az első mondat, amit olvastam, megdöbbentő volt: "Mi európaiak úgy gondoljuk, hogy a magzat még nem gyermek, gyermek csak a születése után lesz!"




Link

Több sebből is vérzik ez a mondat. "Mi európaiak..." Ezek szerint anyák milliói, akiknek a szíve alatt mocorog a gyermeke, laikus kísérők, orvosok, bábák, valamilyen szinten gondolkozó és érző emberek, bár Európában élünk, nem vagyunk Európaiak...

A mondat második részét értelmezni sem tudom. Ezek szerint abban a pillanatban, amikor megszületik egy gyermek, akkor egy varázsütésre gyermekké avanzsálódik? Tíz perccel a születés pillanata előtt még nem gyermek? Amikor csak a feje van kint (nálunk Európában), akkor még csak fél gyermek? Nevetséges.

Ezen első mondat elolvasása után megértettem, miért kell a magzatgyermeknek világnap! És azt is, hogy cseppet sem olvasgatok én a témában, inkább írok nektek arról, hogy mit is csinál a gyermek a magzati létben.

Mindannyian egy csodát keresünk az életünkben. Legalább egyet, mert akkor úgy érezzük, különlegesek vagyunk, homlokon csókol minket az Univerzum. Miközben az életünk egy csodával kezdődik. Maga az élet kezdete és fejlődése A csoda az életünkben!

Nem tudom, tudtad-e, de már a fogantatásod első 24 órájában kialakul a csak rád jellemző egyedi jegyeidért felelős DNS állományod? Életed első 24 órájának a végén már Te vagy!

A második héten még ugyan nem integetsz a kezeddel, és nem rúgkapálsz a lábaiddal, de már kifejlődőben vannak a karocskáid, lábacskáid. Kirajzolódik a füled vonala, azé a fülé, amivel a mai napig hallasz, amit ékszerekkel díszítesz fel, amibe belecsókol a szerelmed egy vicces reggelen.

A harmadik héten egy merőben új dolog történik veled! Elkezd lüktetni valami a mellkasodban. A szíved. Az a szív, ami büszkén dobog, amikor látod a gyermekedet a színpadon, ami kihagy egyet, amikor elernyedsz egy csodás éjszaka után a Kedvesed karjában, és az a szív, amely időnként megszakadni látszik a terhek és a fájdalom súlya alatt.

Azért, hogy ne legyél túl érzelgős, ezen a héten már észlelhető az agyműködésed! Egyensúlyoz az élet, van már szíved és agyad!

A negyedik héten negyven izomcsoportod kezdi el első gyakorlatait. Mivel időnként unatkozol, azzal szórakoztatod magad, hogy szopizod az ujjaid. Egy hónapja élsz, és már tízszer akkora vagy, mint a fogantatásod pillanatában.

Mire nyolc hetes lettél már személyi igazolványt is készíthetnének neked, hisz megvan az ujjbegyeiden a saját, csak rád jellemző ujjlenyomatod. Bizony, ha most belenyomnád a tintába az ujjadat és a fehér papírra nyomnád, rajzolata épp az lenne, mint nyolc hetes magzatgyermek korodban. Esetleg kicsit nagyobb. Körmeid is vannak már, nyelsz, kortyolsz a magzatvízből, alszol és ébren vagy, pislogsz!




Link

Négy hónaposan elkezded azt az érési folyamatot, amely kb. 14 éves korodig tart. Ugyanis innentől egészen a születés pillanatáig már semmi egyéb nem történik veled, mint az, hogy növekedsz. Tulajdonképpen a negyedik hónapra már készen vagy! Innentől már "csak" fejlődsz, növekedsz, gyarapodsz súlyban. Érzések, emlékek, álmok, hangok, fények gazdagítják életed minden napját.

A hetedik hónaptól már minden apró zajra, hangra figyelsz. Megismered a kinti világból szűrődő, ismerős hangokat! Jelzed, ha valami zavar, és azt is, ha valami nagyon jólesik neked! Utálod az éles hangos zajokat, szereted ha simogatja édesanyád a hasát. Odabújsz a kis buksiddal ahol a tenyere pihen. Alvás után nyújtózkodsz egy nagyot, és a kis tappancsodat meg lehet fogni idekinn! Örülsz és félsz. Összekucorodsz, ha rémesen ijesztővé válik a külvilág.

Majd, amikor eljön az ideje, életed legmeghatározóbb és legnehezebb útjára indulsz. Teljesen egyedül, és megcsinálod. Feldolgozod a traumát, miszerint kiűzettettél a paradicsomból. Elviseled a fizikai és lelki fájdalmat, ahogy a biztonságot adó anyai test egyszer csak ellened fordul, és rémesen kegyetlenül kilök magából.

Szóval gondolj csak bele: amikor valamiről azt hiszed, hogy nem megy egyedül, addigra már életed legeslegnehezebb útját megtetted egyedül, mindössze kilenc hónaposan.

Ösztönös és bátor voltál!

Az sem titok, hogy magzati életünk és születésünk minősége nagyban befolyásolja életünket, későbbi döntéseinket, érzelmi állapotunkat, bizonyos mintáinkat, amiket követünk életünk során. Azon túl, hogy azt már tudjuk, hogy fizikai szinten hogyan növekszik a magzatgyermek, tudnunk kell azt is, hogy érzelmei, emlékei, a születés során elszenvedett traumái felnőtt korának meghatározó elemei. Itt jegyezném meg azt, hogy még a legháborítatlanabbul született csecsemő is szenved el traumát. Mégpedig azt, hogy megszűnt az addig biztonságot adó anyai test Őt szeretni.

Vigyázzunk a magzatgyermekre! Nagyon nagyon vigyázzunk rá! Hozzunk felelős és átgondolt döntéseket a szülés hogyanját, helyszínét illetően. Jól gondoljuk át, kik azok az emberek, akiket meghívunk a születés ünnepére!

Boldog, egészséges és kiegyensúlyozott magzatgyermekeket, csecsemőket, kisgyerekeket segítsünk az útjukon, hogy aztán egészséges és boldog felnőttként folytathassák ezt a munkát saját gyermekeikkel!

Szeretettel:
Ani

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: magzatgyermeknek, kiegyensúlyozott, legmeghatározóbb, legeslegnehezebb, gondolatmenetem, magzatgyermekre, készíthetnének, tulajdonképpen, összekucorodsz, paradicsomból, szórakoztatod, ujjlenyomatod, magzatgyermek, gyermekeikkel, izomcsoportod, folytathassák, kisgyerekeket, döntéseinket, kifejlődőben, befolyásolja, állapotunkat, magzatgyerek, ujjbegyeiden, magzatvízből, mellkasodban, elszenvedett, varázsütésre, fogantatásod, avanzsálódik, kirajzolódik, pillanatában, agyműködésed, kiűzettettél, különlegesek, tappancsodat, gyakorlatait, magzatgyerek gyerek-e, első mondat, születése után, szíve alatt, mondat második, varázsütésre gyermekké, születés pillanata, magzatgyermeknek világnap, magzati létben, csodát keresünk, csodával kezdődik, élet kezdete, fogantatásod első, második héten, füled vonala, vicces reggelen,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Tavaszi kép  Popper Péter szavai  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Lóhere  Png fotel  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nevem  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Png virág  Nem számIt  Png ház  Facebookon kaptam  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Kellemes délutánt kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  képre írva  Nagyon különös  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Alázat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png cica  Az engedelmesség miért nem vál...  Éretlen vers  Png telefon  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Hiányzik  Lóhere  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Adakozás  Albert Einsteinről 
Bejegyzés Címkék
magzatgyerek gyerek-e, első mondat, születése után, szíve alatt, mondat második, varázsütésre gyermekké, születés pillanata, magzatgyermeknek világnap, magzati létben, csodát keresünk, csodával kezdődik, élet kezdete, fogantatásod első, második héten, füled vonala, vicces reggelen, harmadik héten, csodás éjszaka, fájdalom súlya, negyedik héten, hónapja élsz, fogantatásod pillanatában, fehér papírra, érési folyamatot, születés pillanatáig, negyedik hónapra, hetedik hónaptól, kinti világból, éles hangos, tenyere pihen, születés során, addig biztonságot, szülés hogyanját, születés ünnepére, munkát saját, cikk forrása, magzatgyermeknek, kiegyensúlyozott, legmeghatározóbb, legeslegnehezebb, gondolatmenetem, magzatgyermekre, készíthetnének, tulajdonképpen, összekucorodsz, paradicsomból, szórakoztatod, ujjlenyomatod, magzatgyermek, gyermekeikkel, izomcsoportod, folytathassák, kisgyerekeket, döntéseinket, kifejlődőben, befolyásolja, állapotunkat, magzatgyerek, ujjbegyeiden, magzatvízből, mellkasodban, elszenvedett, varázsütésre, fogantatásod, avanzsálódik, kirajzolódik, pillanatában, agyműködésed, kiűzettettél, különlegesek, tappancsodat, gyakorlatait, nyújtózkodsz, felnőttként, csecsemőket, legnehezebb, pillanatban, pillanatáig, ékszerekkel, meghatározó, mindannyian, megértettem, kegyetlenül, egyensúlyoz, születésünk, gazdagítják, feldolgozod, szeretettel, biztonságot, megcsinálod, megszületik, gyermekedet, belenyomnád, igazolványt, megdöbbentő, megszakadni, karocskáid, egészséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2237
  • e Hét: 9155
  • e Hónap: 20169
  • e Év: 126313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.