Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagymamától
  2011-09-10 15:58:46, szombat
 
  A nagymamák természetes szépségüket nem a drága luxuskozmetikumoknak, hanem régi, jól bevált fortélyoknak köszönhették. A Life.hu összegyűjtötte neked az öt legjobb módszert!

Relaxálj keserűsóval

Néhány évtizeddel ezelőtt a keserűsó egyetlen háztartásból sem hiányozhatott. A magnéziumból és kénsavból előállított só valóságos természeti csoda, amit olcsón és egyszerűen beszerezhetsz a patikából. A keserűsóban lévő magnézium lassítja a bőröregedést, fokozza a folyadék-visszatartást, segíti az izmok és idegek működését. Értékes hatóanyagai gyógyítják a kisebb sebeket és horzsolásokat, semlegesítik a lábszagot, és könnyedén beivódnak a bőrödbe, így pillanatok alatt ellazítanak. A nyugtató fürdősó receptje: 1 csésze tengeri sót és 1 csésze keserűsót keverj össze egy üvegtálban, szitálj rá 2 evőkanál szódabikarbónát, tegyél hozzá 15 csepp levendulaolajat, és alaposan kavard össze az egészet. Szórj a kádba egy marék rózsaszirmot, öntsd a fürdősót a vízbe, és töltődj fel új energiákkal.

Aludj selyempárnán

A nagyik pontosan tudták, hogy a fiatalság megőrzésének egyik legegyszerűbb módja a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ami erősíti az immunrendszert és enyhíti a stresszt. Az sem véletlen, hogy selyempárnán aludtak, ami sokkal finomabb és simább érzést nyújtott bőrüknek, és hosszú hajszálaikat sem kócolta úgy össze, mint a pamut párnahuzat. A hernyóselyem hipoallergén, természetes proteint és esszenciális aminosavakat tartalmaz, amelyek jó hatással bírnak az egész szervezetre. Ha éjszaka gyakran izzadsz, aludj selyemágyneműben, ami a pamuttal ellentétben elvezeti bőrödtől a nedvességet, s így tökéletes alváshigiéniát biztosít.

Hidratálj vazelinnel

Emlékszel nagymamád mindig szép és puha kezére? A titok nem egy drága készítményben, hanem a klasszikus vazelinben rejlik, amit az idősebb generáció tagjai gyakran használtak a kiszáradt és kipirosodott bőr ápolására. Ha te is bevetnéd a szépségápolásban, ügyelj arra, hogy mindig 100%-os tisztaságú vazelint vásárolj, ami színtelen, szagtalan, pH bőr semleges anyag, és nem tartalmaz tartósítószereket. Ha lágy tapintású kezekre vágysz, lefekvés előtt kend be vazelinnel, ami bőrödön zsíros védőréteget képez, így megakadályozza annak kiszáradását. A vazelin gyorsan hidratál, nagyszerűen gyógyítja a repedezett és gyulladt bőrt, illetve véd az UV-sugárzástól is. Az intenzívebb hatás érdekében húzz éjszakára cérnakesztyűt, így bőröd reggelre teljesen megújul, és az ágyneműt sem maszatolod össze. A vazelint bármelyik testrészeden használhatod, szemöldöködre, ajkaidra és száraz könyöködre is felviheted, vagy a sminket is eltávolíthatod vele.

Nem is gondolnád, mi mindenre jó még a vazelin:

Feszesíts rózsavízzel

Nagymamáink repertoárjában előkelő helyet foglalt el a rózsavíz, amivel a levegőt és a ruhákat illatosították. Fejfájás esetén pedig rózsavízzel átitatott zsebkendővel borogatták a homlokukat, de mennyei illata miatt felfrissülésre is szívesen használtak. A rózsavíz hagyományosan damaszkuszi rózsából készül, és máig a szépségipar egyik legértékesebb kozmetikai esszenciája. Rendkívül kíméletes bőrápoló, ezért gyakran használják a gyulladt és érzékeny bőr tonizálására. Az öregedő bőr szuper fegyverét könnyedén összedobhatod, amit aztán az arcodra és a dekoltázsodra is felkenhetsz:f forralj fel egy edényben 250 ml vizet, és keverj hozzá 100 gramm erősen illatozó rózsaszirmot. Ezután öntsd hőálló tálba, fedd le, hagyd állni 3 napig, végül szűrd át egy jól zárható üvegbe, és tartsd hűvös helyen.

Szépülj varázsmogyoróval

A boszorkánymogyorót (más néven csodamogyoró, varázsmogyoró) már évszázadok óta használják különböző bőrproblémákra, így nem csoda, hogy a nagyik polcán is mindig volt belőle egy üveggel. A varázsmogyoró gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és vérzéscsillapító hatású, így kiválóan alkalmazható horzsolások, zúzódások vagy aranyér kezelésére. Az ebből készült kenőcs segítséget jelenthet a menstruációs és klimaxos tünetek csillapítására, illetve antioxidáns tulajdonságának köszönhetően gyógyítja a bőrgyulladásokat is. Ha te is szenvedsz a pattanásoktól, szuper arctonikot kreálhatsz belőle: 12 csepp citromfűolajat, 6 csepp borókabogyó olajat, 2 csepp ylang ylang olajat, 3 kanál varázsmogyoró olajat és 1 dl aloe vera gélt keverj össze egy tálkában. Tisztítsd meg alaposan az arcodat, a tonikkal kend át naponta legalább egyszer, és a hidratálásról se feledkezz meg.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Címkék: bőrgyulladásokat, varázsmogyoróval, szépségápolásban, selyemágyneműben, vérzéscsillapító, levendulaolajat, szódabikarbónát, tulajdonságának, antimikrobiális, citromfűolajat, csillapítására, repertoárjában, alváshigiéniát, illatosították, megakadályozza, bőrproblémákra, eltávolíthatod, felfrissülésre, immunrendszert, összegyűjtötte, hidratálásról, varázsmogyoró, hiányozhatott, dekoltázsodra, szemöldöködre, beszerezhetsz, pattanásoktól, visszatartást, készítményben, legértékesebb, legegyszerűbb, hagyományosan, horzsolásokat, összedobhatod, cérnakesztyűt, selyempárnán, nagymamák természetes, keserűsó egyetlen, keserűsóban lévő, kisebb sebeket, nyugtató fürdősó, marék rózsaszirmot, nagyik pontosan, fiatalság megőrzésének, megfelelő mennyiségű, pamut párnahuzat, hernyóselyem hipoallergén, egész szervezetre, pamuttal ellentétben, drága készítményben, klasszikus vazelinben, idősebb generáció,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Rátalálsz  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Albert Einsteinről  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Erdőn  Hiányzik  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Akik bántanak téged  Png kislány  Garai Gábor - Takarítás  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png férfi  A másik dolog,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Alázat  Adakozás  Akarat  Őrizkednünk kell...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Rátalálsz  Hiányzik  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akik bántanak téged  s immár én is felragyogva, ért...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A másik dolog,  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete István - Akác  Fekete-erdő desszert  Nagyi telefonál  Alázat  Sokan azt tartják  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png rózsa csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  Irgalom és ítélet  Adakozás  Szép napot kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem tiéd  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Julian Brass gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
nagymamák természetes, keserűsó egyetlen, keserűsóban lévő, kisebb sebeket, nyugtató fürdősó, marék rózsaszirmot, nagyik pontosan, fiatalság megőrzésének, megfelelő mennyiségű, pamut párnahuzat, hernyóselyem hipoallergén, egész szervezetre, pamuttal ellentétben, drága készítményben, klasszikus vazelinben, idősebb generáció, vazelin gyorsan, intenzívebb hatás, vazelint bármelyik, ruhákat illatosították, rózsavíz hagyományosan, szépségipar egyik, nagyik polcán, ebből készült, tonikkal kend, bőrgyulladásokat, varázsmogyoróval, szépségápolásban, selyemágyneműben, vérzéscsillapító, levendulaolajat, szódabikarbónát, tulajdonságának, antimikrobiális, citromfűolajat, csillapítására, repertoárjában, alváshigiéniát, illatosították, megakadályozza, bőrproblémákra, eltávolíthatod, felfrissülésre, immunrendszert, összegyűjtötte, hidratálásról, varázsmogyoró, hiányozhatott, dekoltázsodra, szemöldöködre, beszerezhetsz, pattanásoktól, visszatartást, készítményben, legértékesebb, legegyszerűbb, hagyományosan, horzsolásokat, összedobhatod, cérnakesztyűt, selyempárnán, zsebkendővel, semlegesítik, bőröregedést, aminosavakat, tonizálására, megőrzésének, esszenciális, kiszáradását, menstruációs, alkalmazható, fortélyoknak, magnéziumból, köszönhetően, rózsaszirmot, testrészeden, háztartásból, hajszálaikat, csodamogyoró, hernyóselyem, használhatod, kipirosodott, hipoallergén, köszönhették, damaszkuszi, természetes, szépségipar, horzsolások, nedvességet, esszenciája, szervezetre, felkenhetsz, ellentétben, energiákkal, ellazítanak, rózsavízzel, nagymamáink, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1936
  • e Hét: 24226
  • e Hónap: 46493
  • e Év: 179047
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.