Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Halételek 891 db recept
  2011-12-11 08:01:59, vasárnap
 
  Link






Hogyan készül a tökéletes töltött káposzta? Melyik a legjobb töltött káposzta recept - amikor annyi van belőle, ahány háztartás?

Ebben segítek most neked. Megmutatom neked, hogy mi az igazán jó töltött káposzta 3 titka. Ígérem, hogy ha elkészíted a töltött káposztát úgy, ahogy én ebben a receptben mutatom, akkor sikert fogsz aratni a család és a barátok körében is!

Ez a recept 8 db nagyméretű töltött káposztához elegendő.
A töltött káposzta hozzávalói

Az igazán jó töltött káposzta első titka a hozzávalókban rejlik.

Ez egy ünnepi étel, aminek meg kell adni a módját. Még ha nem ünnepre készíted is, ne felejtsd el, hogy a töltött káposzta hagyományos karácsonyi, lakodalmas, disznótoros étel. Ezért ha tökéletes töltött káposztát szeretnél, akkor jó minőségű füstölt húst, szalonnát és kolbászt használj hozzá - hidd el, az eredmény megéri!

1 kg savanyú káposzta
8 db savanyított vagy édes káposzta levél (a külső nagy levelek)
80 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka) - ha otthon darálod, praktikus darálót használj!
1 dl rizs (ha nincs mérőpoharad: kb. 1/3 bögre)
20 dkg nyers füstölt hús (lehet pl. tarja)
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt paprikás kolbász
1 db tojás
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 db csípős pirospaprika
2 tk. pirospaprika
2 dl tejföl
Fűszerek: só, bors, petrezselyem vagy kapor

Előkészítés

A tökéletes töltött káposzta készítésének második titka az előkészítésben rejlik. Egy kis időt kell csak rászánni előző nap, és nem fogod megbánni!

Előző este beáztatod a füstölt húst. Másnap félig megfőzöd, és hagyod a levében kihűlni.
Ha édes káposzta levelekkel készíted, leforrázod őket, hogy a levél megpuhuljon és lehessen bele csomagolni (egyszerűbb, ha savanyított leveleket veszel, de valamivel drágább). Ha nagyon savanyú a káposzta, kicsit kimosod.
A rizst megpárolod - kétszer annyi víz kell hozzá.
A szalonna felét felszeleteled vékony szeletekre, a kolbászt és a füstölt húst is felvagdalod nagyobb darabokra. A szalonna másik felét felvágod kockákra.
A hagymát is apróra összevágod, a fokhagyma gerezdeket szétzúzod.

Töltött káposzta elkészítése

A darált húst egy tálba teszed. A szalonna kockákat kicsit kiolvasztod, a felvágott hagymát megpárolod a zsírján és az egészet a húshoz adod a felaprított fokhagymával együtt.
Hozzáteszed a párolt rizst (többek között ezért a tökéletes töltött káposzta második titka a megfelelő előkészítés, mert nem lesz kemény, ha a rizst előre megpárolod), megsózod, megborsozod és hozzáadod a piros paprika felét.

Töltött káposzta

Töltelék készítése 1
Az egész tölteléket összekevered, közepébe lyukat készítesz, és beleütöd a tojást. Összekevered még egyszer, kézzel össze is gyúrod és 8 részre osztod a 8 darab töltött káposztához.

Töltött káposzta töltelék

Töltelék készítése 2
Egyik tenyeredbe teszel egy káposztalevelet, beleteszed az egy adag tölteléket. Becsomagolod a káposzta levelekbe, két szélét felhajtod és feltekered.

Töltött káposzta

Töltelék készítése 3
Összeállításához első lépésként egy nagy lábos aljára berakod a savanyú káposzta felét.
Ráhelyezed a töltelékeket (vagyis a becsomagolt káposztákat), közben a kolbász és füstölt hús darabokat is belerakosgatod. Végül az egészet betakarod az apró káposzta másik felével.

Töltött káposzta

Töltelékek lerakva
Tetejére jön a plusz ízesítés, amitől még kitűnőbb lesz a töltött káposzta. Beleteszed a babérlevelet és a csípős paprikát (ha nem szeretitek, nem kötelező), ráteszed a szalonna szeleteket, rászórod a pirospaprika másik felét.
Valamelyik oldalán beleöntöd a füstölt hús levét (előtte megkóstolod, ha nagyon sós, felhígítod). 2-3 ujjnyi legyen a folyadék. A töltött káposzta főzésre kész.
Töltött káposzta főzés előtt

Főzésre készen
Töltött káposzta főzése
Az egészet lefedve felteszed párolódni. Ha a lé elpárologna, közben vízzel pótolod. És ez az igazán finom töltött káposzta elkészítésének harmadik titka. Fontos, hogy a végén ne maradjon sok lé a lábosban. A töltött káposzta akkor igazán jó, ha a főzés végén kevés lé marad alatta. Amikor a hús megpuhult és a szalonna elolvadt, kész az étel.

Elkészítési idő:

Előkészítő munkák: 20 perc
Töltelékek anyagának összeállítása: 15 perc
Töltelékek elkészítése: 25 perc
Lábasba rakás: 10 perc
Főzési idő: 120 perc

Összesen: 190 perc (ebből munka: 70 perc)

Megjegyzés:

Ha nincs elég időd és türelmed az elkészítéséhez, azt javasolom, készíts székelykáposztát, egyszerűbb, gyorsabb és nagyon finom.
A töltött káposzta tálalása

Egy nagyobb tálra kiszeded az apró káposztát, rárakod a töltelékeket, a füstölt húst és a kolbászt, tejföllel és petrezselyemmel (vagy kaporral) díszíted.

Megteheted, hogy szalonnából többet veszel, 8 szeletet bevagdalsz és megsütöd. Nagyon jól mutatnak majd ezek a szalonnából készült “kakastarélyok" a töltött káposzta tetején.

Tejfölt külön is adsz hozzá. Ne feledkezz el arról, hogy van, akinek csak kenyérrel ehető.

Töltött káposzta tálalva

Töltött káposzta tálalva



Töltött káposzta


A töltött káposzta tárolása

Jól tárolható, hűtőszekrényben néhány napig, sőt egy hétig is eláll. Arra figyelj, hogy ne a tejföllel együtt tedd el, mert úgy könnyebben romlik.


Kitérő:

Én a hagyományos, füstölt hússal és savanyított káposztából főzött változatot készítem. A töltött káposztának egészen más változatai is ismertek, a szabolcsi töltött káposzta pl. paradicsommal, édes káposztából készül. Amúgy ahány háztartás, annyi szokás. Én magam sem készítem mindig egyformán. Most azt a receptet írtam le neked, amelyiket a vendégeim a legjobban szeretik, és ha valamilyen ünnepélyes alkalomra főzöm, semmit sem hagyok ki belőle.

Külföldi konyhák kínálatában is szerepel (román, török, szerb, orosz, sőt arab változata is ismert).(Forrás: Wikipedia)

Sztori:

Magyarországon általában nagy mennyiségben készítik és nemcsak vendégváráskor, mivel akár egy hétig is tárolható és az íze minden felmelegítés után javul. A népi mondás azt tartja, hogyfelmelegítve a töltött káposzta jó, nem pedig a szerelem. (Forrás: Magyar Elek, az ínyesmester szakácskönyve, akiről sokan azt gondolják, hogy szakács volt - kevesen tudják, hogy újságíró volt.)



Képek: saját felvételek



Ha fontos Neked az otthon darált hús, és szükséged van egy praktikus húsdarálóra, a képre kattintva találsz!


Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

25 hozzászólás

Arkossy Viktor

Nagyon izletes tiltott kaposztat szoktam csinalni,csak sokszor kicsit kemenyre sikerul. A kerdes,mit csinaljak hogy jo puhara sikeruljon?
Szeretnek egy jo tippet kapni .
Elore is koszonom,
Arkossy Viktor,
San Antonio,Texas allam.
Pap Zsuzsa 2012. december 22. szombat

Kedves Viktor!
A következőket javasolom:
- a darált húsba beledarálni egy kis szalonnát vagy apróra vágva belekeverni
- a rizst előre megfőzni, mert nagyon sok nedvességet elvesz a töltelékből (1 rész rizs megfőzéséhez 2 rész víz kell)
- ha káposztalevélbe teszi a tölteléket, akkor ne tegyen bele tojást (ha nem kapható savbanyított levél, főzze met a káposztaleveleket sós vízben és abba csomagolja a t6lteléket).
Remélem, segíthettem és az idén kiváló lesz majd a káposzta.
Üdvözlettel és boldog karácsonyt kívánok!
Arkossy Viktor 2012. december 23. vasárnap

Koszonom szepen a valaszt. En savanyu kaposztalevelet hasznalok,mert szeretem ha a toltott kaposzta egy kicsit savonkas.
Elnezest kerek ha nem jol irok magyarul,de en soha sem jartam magyar iskolaban,csak magamtol tanultam.
Kellemes boldog es oromteljes Karacsonyi Unnepet kivanok nindenkinek.
Pap Zsuzsa 2012. december 23. vasárnap

Kedves Viktor!
Én is savanyú káposztalevelet használok, de nem gondoltam, hogy arrafelé is beszerezhető. Igaz, időnként mi itthon is savanyítunk káposztát, de csak kis mennyiségeket, mert ha sokáig áll, akkor nagyon megsavanyodik és az már nem az igazi még akkor sem, ha kicsit kimossuk. Káposztafej savanyításához nincs megfelelő edényünk és ezért néha előfordul, hogy sós vízben megfőzött káposztalevélbe csomagolom a tölteléket. A főzésnél a szálas káposztából teljesen átveszi az ízt és olyan, mintha savanyított levélből készült volni.

Gratulálok a nyelvtanuláshoz, ezt kevesen teszik meg, mert a magyar nyelv nagyon szép - ezt sok külföldi irodalmár is leírta - de nehéz tanulni, mert a szerkezete nagyon eltér a többi nyelvekétől.
DAMJANICS 2015. december 24. csütörtök

Kedves Árkossy Viktor és Pap Zsuzsa Nem tudom mennyire nehéz a magyar nyelv mert bele születtem, de ha igaz akkor ellenkező irányba is igaz, ezt magam is tapasztaltam. Elárulom a titkomat: bármilyen nyelvet gyorsan, kevés akcentussal el tudunk sajátítani, ha két évig kibírjuk abban az anyanyelvi környezetben úgy, hogy lehetőleg nem kommunikálunk honfitársainkkal. Nem én találtam ki, nekem is szakértő javasolta, és tanúsíthatom nálam bevált.
Pap Zsuzsa 2015. december 26. szombat

Köszönöm a hozzászólást, ez biztosan így van, mert egy alaptudás esetében már egy-két hét nyelvi környezetben való tartózkodás is rengeteget javít a nyelvtudáson. Ezt én is tapasztaltam.
Kiszner Sándorné 2016. március 24. csütörtök

Azt senki nem írja, hogy az igazi magyaros töltött káposzta árpa gyönggyel készül én mindég azzal főzöm.
Pap Zsuzsa 2016. március 30. szerda

Kedves Kiszner Sándorné!
Én még soha nem hallottam, hogy az árpagyöngy kellene a töltött káposztába, de biztosan jó avval is. Úgy gondolom, a töltött káposztába a húson és rizsen, meg a káposztán kívül semmi nem szentírás. A szabolcsiak például édes káposztával és paradicsommal készítik.
Misi 2016. június 1. szerda

Nagyon szivesen leirnám hogy készül pontosan nálunk a töltött káposzta, de sajnos még nem tanultam meg illetve nincs recept, érzésre készitik!!
Nagymamam nyírségi Szabolcs Sz. b. Megye és Hajdu B. Határárol, jött fel Vecsésre Pest mellé a magyar savanyuság fővárosába! Igy igen kevert recepttel dolgozik! 1kg hushoz kb 30-40dkg rizst tesz (f9őzés nélkül csak átmossák)!
Egy kis szalonnát 10-20dkg, (édesanyám a husvéti sonka szalonnáját még fözés elött leszedi) egy kevés hagymát, fokhagymát(izlés szerint 4-5gerezd), friss paprikat ,erospaprikat aprit bele a töltelékbe,
So, bors, örölt paprika! Izlés szerint (azt mondják ugy kell a tölteléket füszerezni mint a jo kolbászt!)
Édes levélbe töltik a káposztát, és minden rétegre átmosott savanyú káposztát tesznek! Végén felöntik kb fél liter házi paradicsomlével ( ha bolti akkor 2nagyobb süritett konzerv) majd vizet adnak hozzá h pont ellepje! Felfőzik (kb 1-másfél óra) majd betakarják (mint dunsztolás) amig megpuhul a rizs! Aki valamilyen alkalomból nálunk evet, legközelebb ugy jön van e káposzta! Tavasszal Tormalevélbe is szoktak tölteni isteni, kicsit különlegesebb, illetve, édesanyám ha tormalevélbe tölti akkor árpával rizs helyett!
Jó étvágyat!
Pap Zsuzsa 2016. június 2. csütörtök

Kedves Misi!
Nagyon örülök hozzászólásodnak és a leírásnak. Nem baj, ha nincs pontos recept, általában én is fejből főzök. Ha leírok egy receptet, akkor szoktam csak feljegyezni a mennyiségeket.
Ha nincs ellenedre, leírásod alapján szívesen elkészíteném az ételt és Szabolcsi töltött káposzta néven le is írnám a blogomba, megjegyezve, hogy tőled kaptam. A készítésnél - mivel van főzési és receptírási tapasztalatom - ahol nincs, majd én meghatározom a mennyiségeket.
Mit szólsz hozzá?
Boros Valéria 2016. november 7. hétfő

Mi csak Szabolcsit főzünk, aprókat és kúposra töltjük, fele a hús és a rizs aránya, de én például nem rizsel hanem kukoricadarával töltöm, sőt van hogy tormalevelet is csavarok, mindig édes káposzta készül...és a végén paradicsomosan főzzük be...de ez konkrétan a szabolcsi káposzta
Pap Zsuzsa 2016. november 8. kedd

Kedves Valéria!
Köszönöm a kiegészítést. A nálatok szokásos töltött káposztát is megtalálod az oldalamon. Kicsit eltér attól, amit Te leírtál. A töltelékben kevesebb a rizs és bár nem nagyok, de nem is nagyon aprók, mert fél káposztalevélbe töltöttem - tölcsér alakúra csavarva. Legközelebb majd negyedekbe teszem.
Éva Zoni 2016. november 29. kedd

Erdélyben csombordot teszünk a tölteléket köze ,ami egy nagyon különleges ízt ad a töltött káposzta inak ...rizs helyett gerslit főzünk bele...sokkal finomabb...
Láng Ottó 2016. december 27. kedd

Mi az a csomrod - magyarul ?
A puntát és a pityókát már értem de ezzel még nem volt szerencsém ...
Pap Zsuzsa 2016. december 28. szerda

Kedves Ottó!
Ez egy fűszernövény, de nem csomrod, hanem csombord. Még én sem hallottam így nevezni. Lehet, hogy Szabolcsban így hívják. Ismert nevei: csombor (Erdélyben általában ezen a néven szerepel, nálunk viszont borsikafűként tituláljuk.
Jakab 2017. január 8. vasárnap

ez mind okés,de mit tegyek hogy ne emelkedjen meg az edényben??van valami eszköz?
Pap Zsuzsa 2017. január 9. hétfő

Kedves Jakab!
El sem tudom képzelni, mitől van ez. Én ilyen jelenséget soha nem tapasztaltam. Talán túl erősen forralod és a vízbuborékok emelgetik - talán nem is a káposztát, hanem a fedőt. Ha a forralás lassú, apró buborékok keletkeznek, az étel akkor is 100 fokon forr, bár kétségtelen, hogy erős forralásnál a gőzfejlődés intenzívebb, de ez a főzési időt nagyon nem csökkenti.
István 2017. január 11. szerda

Kedves Jakab!

Én akkor tapasztaltam ilyet (először és utoljára), amikor előrecsomagolt, kipréselt sav.káposztát vettem. Szemre kevésnek tűnt, ezért mindjárt 3 zacskóval -:)
Rengeteg vizet felvett, és végül két fazékba kellett szétrakni, úgy megduzzadt.
Andrass9 2017. február 14. kedd

Kedves Papp Zsuzsa! Amikor apró buborékozva főzöl, akkor az egész étel hőmérséklete lényegesen 100C alatt van. A bubik az edény aljáról szabadulnak fel, de az edény nem forrósodik fel 100 fokra. Klasszikus példa az abálás disznóöléskor. Ha beleteszel egy hőmérőt, valahol 80-82C közötti értéket fogsz mérni. Pedig az is mocorog ...
De nem is kell disznóölésre menned, csak főzz egy jó húslevest, és mérd meg a lé hőfokát 🙂
Pap Zsuzsa 2017. február 16. csütörtök

Kedves András!
Köszönöm a kiegészítést. Lehet, hogy erre nem tértem ki részletesen, de a húslevest, a kocsonyát, a sonkát - és még néhány más ételt is így szoktam főzni. Kicsit lassabb, de a lé is jobb ízű lesz és - ami nem mellékes - szép tiszta.
vali@mksztsz 2017. július 10. hétfő

Ha megmarad a leforrázott káposzta levele,el lehet e tenni,vagy ki kell dobjam?
Farkas Andrásné 2018. január 14. vasárnap

A fokhagymát hova tesszük, erről nem ír??
Pap Zsuzsa 2018. január 15. hétfő

Köszönöm, hogy szóltál. Bizony, ez véletlenül kimaradt a szövegből. Hát hova máshova, mint a töltelékbe. Eddig még mindenki kitalálta. Egyébként, ha netán a káposztába tennéd, akkor sem szakad le az ég, sőt ha bele sem teszed, az sem nagy tragédia.
Vass Vivien 2018. október 5. péntek

Kedves Zsuzsa,

az előkészitésnél előző este mibe kell beáztattni a füstölt húst???

Üdv

Vass Vivien
Pap Zsuzsa 2018. október 5. péntek

Lehet, hogy nem írtam le, mert vízbe. A célja kettős. A füstölt húst a füstölés előtt besózzák. A sót ki kell belőle áztatni. Az áztató víz gyakorlatilag egy sós lé, ami semmire nem használható fel. Az áztatás alatt a kiszáradt füstölt hús vizet vesz fel, kicsit megpuhul és könnyebben lehet megfőzni.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Címkék: hogyfelmelegítve, székelykáposztát, hozzászólásodnak, honfitársainkkal, összeállításához, káposztalevelet, nyelvtanuláshoz, kaposztalevelet, petrezselyemmel, kukoricadarával, paradicsomlével, káposztalevélbe, hűtőszekrényben, előkészitésnél, belerakosgatod, savanyításához, előrecsomagolt, elkészítésének, elkészítéséhez, vendégváráskor, paradicsomosan, előkészítésben, magyarországon, paradicsommal, mennyiségeket, disznóöléskor, felszeleteled, tapasztalatom, hozzávalókban, megsavanyodik, különlegesebb, összeállítása, kakastarélyok, gyakorlatilag, kommunikálunk, szakácskönyve, tökéletes töltött, legjobb töltött, töltött káposztát, receptben mutatom, barátok körében, töltött káposzta, hozzávalókban rejlik, ünnepi étel, eredmény megéri, külső nagy, előkészítésben rejlik, füstölt húst, levében kihűlni, levél megpuhuljon, rizst megpárolod, szalonna felét, Magyar Elek, Arkossy Viktor, Kedves Viktor, Arkossy Viktor 2012, Karacsonyi Unnepet, Kedves Árkossy Viktor, Zsuzsa Nem, Kiszner Sándorné 2016, Kedves Kiszner Sándorné, Szabolcs Sz, Hajdu, Vecsésre Pest, Tavasszal Tormalevélbe, Kedves Misi, Boros Valéria 2016, Kedves Valéria, Láng Ottó 2016, Kedves Ottó, Kedves Jakab, Kedves Papp Zsuzsa, Kedves András, Farkas Andrásné 2018, Vass Vivien 2018, Kedves Zsuzsa, Vass Vivien,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png telefon  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A kételkedés kezelése  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon különös  Png kutya  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy bizonyos határt  Lóhere  Lóhere  Kaffka_Margit  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tanuld meg ezt a versemet  Nem számIt  Ne kapaszkodj magasabbra,  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hiányzik  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Reggel van  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png cica  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png lepke  Png telefon  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alvó cicák  Sokan azt tartják  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Akarat  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Png virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Garai Gábor - Takarítás  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tökéletes töltött, legjobb töltött, töltött káposztát, receptben mutatom, barátok körében, töltött káposzta, hozzávalókban rejlik, ünnepi étel, eredmény megéri, külső nagy, előkészítésben rejlik, füstölt húst, levében kihűlni, levél megpuhuljon, rizst megpárolod, szalonna felét, szalonna másik, fokhagyma gerezdeket, darált húst, tálba teszed, szalonna kockákat, felvágott hagymát, húshoz adod, felaprított fokhagymával, párolt rizst, megfelelő előkészítés, rizst előre, piros paprika, egész tölteléket, káposzta levelekbe, nagy lábos, savanyú káposzta, becsomagolt káposztákat, egészet betakarod, apró káposzta, plusz ízesítés, csípős paprikát, szalonna szeleteket, pirospaprika másik, egészet lefedve, igazán finom, főzés végén, szalonna elolvadt, nagyobb tálra, apró káposztát, szalonnából készült, tejföllel együtt, töltött káposztának, szabolcsi töltött, receptet írtam, legjobban szeretik, népi mondás, ínyesmester szakácskönyve, otthon darált, praktikus húsdarálóra, képre kattintva, következőket javasolom, darált húsba, idén kiváló, toltott kaposzta, kicsit savonkas, szálas káposztából, magyar nyelv, szerkezete nagyon, többi nyelvekétől, anyanyelvi környezetben, alaptudás esetében, igazi magyaros, árpagyöngy kellene, töltött káposztába, káposztán kívül, szabolcsiak például, magyar savanyuság, husvéti sonka, kevés hagymát, tölteléket füszerezni, készítésnél &#8211, rizs aránya, végén paradicsomosan, szabolcsi káposzta, nálatok szokásos, töltelékben kevesebb, tölteléket köze, nagyon különleges, néven szerepel, vízbuborékok emelgetik, forralás lassú, étel akkor, gőzfejlődés intenzívebb, főzési időt, egész étel, edény aljáról, abálás disznóöléskor, sonkát &#8211, leforrázott káposzta, fokhagymát hova, káposztába tennéd, előkészitésnél előző, célja kettős, füstölés előtt, áztatás alatt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 781
  • e Hét: 5333
  • e Hónap: 14003
  • e Év: 69936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.