Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reggelire
  2016-04-02 08:05:28, szombat
 
  Nehezen ébred a gyermeked? Ha emiatt sokszor nyűg a reggeli készülődés, és aggódsz amiatt, hogy az iskolában sem tud majd megfelelően figyelni, akkor segíts neki agyserkentő reggelivel!

Tojás, bármilyen formában

Azért javasolt tojást adni reggel a gyerekeknek, mert agyserkentő lecitint tartalmaz. Táplálkozási szakértők szerint a tojás továbbá segít fenntartani a szervezet szellemi és fizikai maximumát, a B-vitamin és az esszenciális zsírsavak pedig jó hatással vannak a memóriára.

Ha unod már a közönséges tükörtojást és a tojásrántottát, utóbbit többféle hozzávalóval is megbolondíthatod. A tejfölös-póréhagymás rántottához például a pirított hagymára kell a tejföllel összekevert tojást ráönteni. Sonkát, sajtot, petrezselymet, szalonnát, paprikát, de akár kolbászt is dobhatsz a tojásba, persze csak olyan falatokat, amelyeket a kicsik is megesznek.

Ha még különösebb reggelit készítenél, a pirított hagymához adj egy fél almát, melyet apró darabokra vágtál. Erre kell rögtön ráütni a tojásokat, majd az egészet meglocsolni egy kis citromlével. Ízlés szerint sóval vagy pirospaprikával ízesíthető. Találáskor az alma másik felét is helyezd a tányérra!

Házi gyümölcsjoghurt magokkal

A különböző magvak szintén jótékony hatással vannak az agyműködésre. A dió például zsírsavakban és folátban gazdag, így javítja a hangulatot és elűzi a reggeli rosszkedvet. Mogyorót, lenmagot, szezámmagot, kesudiót, napraforgót, tökmagot és földimogyorót is felszolgálhatsz, méghozzá gyümölccsel és joghurttal. Ha nincs időd igazi gyümölcsöket szeletelni, vagy éppen nincs otthon banán vagy alma, kínálhatsz rendes gyümölcsjoghurtot is. A gyerekek talán szívesebben is fogyasztják, mintha natúrból készítetted volna el.

A kiválasztott magvakat össze kell darálni, majd a magkeveréket beleönteni a gyümölcsjoghurtba. Így benne lesz minden, amire reggel a kicsik szervezetének szüksége van, és jó ideig megfelelő energiát biztosít. Az olajos magvak antioxidáns-tartalmukkal biztosítják az összpontosítást és segítik a tanulási képességet is.

Müzli házilag

Egészségesebb, ha te magad vásárolod meg a müzlihez szükséges joghurtot és a gyümölcsöket, és nem kész keveréket választasz. Teljes kiőrlésű gabonából készült pelyheket válassz, vegyél különböző magvakat, friss és aszalt gyümölcsöket, valamint zsírszegény joghurtot, lehetőleg natúrt, de a kefír is jó. A hozzávalók adagolását a gyermekek maguknak is meg tudják csinálni, nagyobb kedvvel is fogyasztják akkor, ha ők válogathatják ki a hozzávalókat.

Reszelt almát, banánt, cseresznyét, csipkehúst, fügét, mogyorót, mazsolát, túrót, de akár tejfölt is társíthatsz a müzlihez, melyet végül mézzel, kakaóporral vagy citromlével ízesíthetsz. Bármelyik formát választjátok, a reggeli müzli segít abban, hogy a délelőtti teljesítménycsúcsukat egészen délig megőrizzék. Fogyasztása szinte életerőbombaként hat a szervezetre, ellátja azt az anyagcseréhez szükséges anyagokkal, segítségével számos vitaminhoz (B, B2, B6, B12) és ásványi anyaghoz (vas, mangán, réz, kálium, magnézium), ezen felül az emésztéshez szükséges ballasztanyagokhoz is hozzájutunk.

Komoly reggeli helyett turmix

Ha a te gyermeked sem szeret igazán reggelizni, egy finom turmixszal könnyen életre keltheted és elláthatod a szükséges vitaminokkal. Egy finom banánturmix a tejben lévő kálcium mellett A-, C-, B3- és B6-vitamint, magnéziumot, foszfort, mangánt és káliumot is tartalmaz. Energianövelő, emellett élénkíti az emésztőrendszert is. A banánturmixba pár fügét is belekeverhetsz.

Készíthetsz répaturmixot is almával és gyömbérrel megbolondítva. Ez is kitűnő vitaminforrás, és immunerősítő is egyben. Ha zabpelyhes eperturmixot készítesz, azzal gondoskodhatsz a sejtek megfelelő oxigénellátásáról, mely szintén segít az ébredésben. Egy marék zabpelyhet, két deci szójatejet, egy banánt, 14-15 szem epret és egy teáskanál cukrot kell csak a turmixgépbe tenned. Egy tojás hozzáadásával sárgabarack-turmixot is keverhetsz, amelyhez 20 dkg gyümölcsre, két deci tejre, két evőkanál édesítőre vagy cukorra, fél citrom levére és egy csipet fahéjra lesz csak szükséged.

Készíts gyümölcsrizst

A gyümölcsrizst friss idénygyümölcsökkel, de akár kompóttal vagy konzervekkel is kiegészíthetsz. 30 dkg jázminrizst 2 dkg sovány vajjal és egy csipet sóval kell átforrósítani, majd pedig ráönteni a vizet. Amikor felforrt, adj hozzá egy liter tejet, majd pedig az egészet főzd puhára. A 4 deci tejszínt verd kemény habbá, majd add a kihűlt rizshez. Ezután már csak bele kell szórni az agyserkentő gyümölcsöket, például banánt, áfonyát, epret vagy citromot. Mindezek mellett az ananász is élénkíti a szellemet, mind gyümölcs, mind pedig ital formájában segítheti a reggeli éledezést.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Címkék: életerőbombaként, emésztőrendszert, megbolondíthatod, felszolgálhatsz, összpontosítást, pirospaprikával, gyümölcsjoghurt, gondoskodhatsz, tojásrántottát, belekeverhetsz, kiegészíthetsz, energianövelő, petrezselymet, szervezetének, megbolondítva, banánturmixba, vitaminforrás, gyümölcsrizst, földimogyorót, hozzáadásával, válogathatják, egészségesebb, átforrósítani, anyagcseréhez, vitaminokkal, táplálkozási, magkeveréket, hozzávalóval, gyümölcsöket, kiválasztott, esszenciális, tartalmukkal, agyműködésre, segítségével, immunerősítő, zsírsavakban, reggeli készülődés, tojás továbbá, szervezet szellemi, esszenciális zsírsavak, közönséges tükörtojást, pirított hagymára, tejföllel összekevert, pirított hagymához, egészet meglocsolni, alma másik, különböző magvak, reggeli rosszkedvet, gyerekek talán, kiválasztott magvakat, magkeveréket beleönteni, kicsik szervezetének,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Hazára minden embernek szükség...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png férfi  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Lóhere  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nevem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  210 éve született a SZÓZAT meg...  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Idő  Németh László tollából  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Png csokor  Akarat  Irgalom és ítélet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó éjszakát  Png telefon  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  Nagyon különös  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó éjszakát  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Gonosz démon-álarc  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kislány  Tanuld meg ezt a versemet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Esti kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nevem  Facebookon kaptam  képre írva  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
reggeli készülődés, tojás továbbá, szervezet szellemi, esszenciális zsírsavak, közönséges tükörtojást, pirított hagymára, tejföllel összekevert, pirított hagymához, egészet meglocsolni, alma másik, különböző magvak, reggeli rosszkedvet, gyerekek talán, kiválasztott magvakat, magkeveréket beleönteni, kicsik szervezetének, olajos magvak, tanulási képességet, müzlihez szükséges, hozzávalók adagolását, gyermekek maguknak, reggeli müzli, anyagcseréhez szükséges, emésztéshez szükséges, finom turmixszal, szükséges vitaminokkal, finom banánturmix, tejben lévő, sejtek megfelelő, marék zabpelyhet, teáskanál cukrot, turmixgépbe tenned, tojás hozzáadásával, csipet fahéjra, gyümölcsrizst friss, csipet sóval, liter tejet, egészet főzd, kihűlt rizshez, agyserkentő gyümölcsöket, reggeli éledezést, életerőbombaként, emésztőrendszert, megbolondíthatod, felszolgálhatsz, összpontosítást, pirospaprikával, gyümölcsjoghurt, gondoskodhatsz, tojásrántottát, belekeverhetsz, kiegészíthetsz, energianövelő, petrezselymet, szervezetének, megbolondítva, banánturmixba, vitaminforrás, gyümölcsrizst, földimogyorót, hozzáadásával, válogathatják, egészségesebb, átforrósítani, anyagcseréhez, vitaminokkal, táplálkozási, magkeveréket, hozzávalóval, gyümölcsöket, kiválasztott, esszenciális, tartalmukkal, agyműködésre, segítségével, immunerősítő, zsírsavakban, hozzávalókat, eperturmixot, választjátok, konzervekkel, répaturmixot, magnéziumot, sárgabarack, meglocsolni, tükörtojást, citromlével, turmixgépbe, rosszkedvet, gyümölccsel, fogyasztják, szívesebben, jázminrizst, összekevert, készítetted, rántottához, napraforgót, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1584
  • e Hét: 23874
  • e Hónap: 46141
  • e Év: 178695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.