2020-03-13 06:29:50, péntek
|
|
|
A nagy hóesésben nem tudtuk a párommal eldönteni,
hogy mi is legyen a szombati ebéd.
Kitaláltuk, hogy pakoljuk meg a római tálat.
hozzávalók / 2 adag
40 dkg sertéstarja
50 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint (vagy borsos steak)
bors ízlés szerint (őrölt)
fokhagymapor ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek mustár (ízlés szerint)
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
2 db paradicsom
1 dl sör
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba,
majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
A krumplit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk.
Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és
petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a
paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem.
Fokhagymagerezdeket ízlés szerint rádobálunk.
A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk.
Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
Levesszük a tetőt, és ezután sütjük addig, míg szép piros nem lesz a hús.
sütési hőfok: 200°C.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|