|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2013-05-11 17:28:14, szombat
|
|
|
HÁRSVIRÁG SZÖRP készítése:
Egy 5 literes üveget megtöltünk alaposan megmosott hársvirággal. Rászeletelünk 2 nagy citromot. Ráöntünk 2 kg kristálycukrot, és 3 liter előzőleg felforralt, lehűtött vizet. Beleteszünk 1 kávéskanál citromsavat, és 1 kávéskanál borkősavat. Szalvétával kötjük le, hogy szellőzni tudjon. 3 napig érleljük, közben naponta 4-5 alkalommal megkeverjük. Amennyiben hosszú hónapokra szeretnénk majd eltenni, utolsó nap keverjünk bele 1 mokkáskanál nátrium-benzoát-ot. A 3. nap után leszűrjük, üvegekbe töltjük, és ledugaszoljuk.
Ebből a mennyiségből, körülbelül 3,5 liter szörp lesz.
Amennyiben szép sárga színt szeretnénk neki adni, akkor 30 deka cukrot barnára karamellizálunk, majd ráöntünk három deci hideg vizet. Felforraljuk. Kihűlés után közé keverjük a sötétbarna lét. Semmi ízt nem ad, csupán színezi a szörpöt. Utólag is meg lehet csinálni
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2013-05-11 11:11:46, szombat
|
|
|
De legfőképp a lányomnak: Laurának
|
|
|
2 komment
, kategória: Privát |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2013. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
590 db bejegyzés |
e év: |
6128 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5673
- e Hét: 25209
- e Hónap: 64821
- e Év: 293758
|
|
|