|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015-10-26 20:54:41, hétfő
|
|
|
Link
A krumplisütéshez sokkal nagyobb meleg kell, mint a főzéshez. A nagy melegtől sütés közben a krumpliban levő keményítő egy része átalakul dextrinné. Enyvhez hasonlatos anyag ez, mely összeragasztja a keményítőszemeket, és aztán barnáspiros réteget alkot a sült krumpli felületén. Hasonló folyamat zajlik le a kenyérsütésnél is. A lisztben is van keményítő. Ezért amikor a kenyér a kemencében sül, természetesen azon is képződik dextrin-réteg.
A cikk forrás: Link
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Eszem-iszom |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
485 db bejegyzés |
e év: |
5604 db bejegyzés |
Összes: |
50420 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2721
- e Hét: 9639
- e Hónap: 20653
- e Év: 126797
|
|
|