Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Szép álmokat, jó éjszakát
  2018-05-15 14:08:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
A Hortobágy jellegzetessége volt
  2018-05-15 13:51:16, kedd
 
 


A Pinterest Magyarország tábláról
 
 
0 komment , kategória:  képek  
Tudtad-e, mire jó még a rozmaring?
  2018-05-15 11:40:26, kedd
 
 

A rozmaring az egyik legnépszerűbb fűszernövény, melynek gyógyító hatásairól már a középkorban is több feljegyzés született. A néphagyomány pedig a szerelem növényének tartja, mely a vitalitást is növeli. Lássuk, miért érdemes mindennap beilleszteni az étrendünkbe!
A rozmaring nagyszerű hatással van a kognitív képességekre, javítja a koncentrációt, a memóriát, illetve a hangulatunkat is, sőt a kutatók szerint akár az Alzheimer-kór és a hasonló degeneratív betegségek ellen is véd. Cseppentsünk néhány csepp rozmaringolajat egy zsebkendőre, és vigyünk magunkkal, és ha olyan helyzetbe kerülünk, szagolgassunk meg.

Azokban az időszakokban, amikor fokozott agyműködésre van szükségünk (például vizsgaidőszakban), igyunk naponta két-három csésze rozmaringteát. Emellett a rozmaring nyugtató, stresszoldó, kiegyensúlyozó hatással is bír: ha egy órát olyan környezetben töltünk, ahol rozmaring illóolajat párologtatnak, nemcsak nyugodtabbak, vidámabbak leszünk, de az agyunk is felfrissül.

A rozmaring stimulálja a vérkeringést, ennek köszönhetően az oxigén és a tápanyagok jobban eljutnak a sejtekhez, ez pedig javítja azok működését is. Ha rozmaring illóolajat valamilyen vivőolajba keverünk, és ezzel naponta átmasszírozzuk a lábunkat, akkor megelőzhetjük a rossz keringéssel összefüggő problémákat és a hideg lábakat is.

A növénynek fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásai is vannak, ezért különösen jót tehet fejfájás esetén, még a migrén tüneteit is képes csökkenteni. A rozmaring illóolaját belélegezhetjük, vagy azt vivőolajba csepegtetve átmasszírozhatjuk a homlokot, halántékot is. Ha azért fáj a fejünk, mert felsőlégúti fertőzés miatt eldugult az orrunk, a rozmaringolajat forró vízbe is keverhetjük, és ezzel inhalálhatunk.

A fűszer vérkeringést javító hatásait arra is felhasználhatjuk, hogy a haj növekedését serkentsük, egészségesebbé tegyük a fejbőrt, vagy megállítsuk a hajhullást. A rendszeres használatával a fejbőr viszketését és a korpásodást is csökkenthetjük. Készítsünk erős teát rozmaringból, hűtsük kellemes hőmérsékletűre, majd ezzel öblítsük le a hajat hajmosás után. Pakolást is készíthetünk: tegyünk 8 csepp rozmaring illóolajat három evőkanálnyi felmelegített olíva- vagy kókuszolajba, majd ezt masszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk hatni 5 percig, majd alaposan mossuk meg a hajunkat a szokásos samponnal.

A rozmaringnak gyulladáscsökkentős hatásai is vannak, ezért hatékony lehet olyan betegségek tüneteinek enyhítésében, mint az ízületi gyulladás, a hátfájás, a köszvény, és a menstruációs fájdalmakat is csökkenti. Készítsünk erős teát a fűszerből, áztassunk bele egy tiszta törülközőt vagy textilpelenkát, majd tegyük az érintett területre, 10-15 percre, vagy amíg a textil ki nem hűl. Egymás után többször is megismételhetjük.

A rozmaringban található antioxidáns vegyületek az immunrendszerünket is erősítik, és védenek a különböző betegségek ellen, illetve segítik a szervezetünket abban, hogy hatékonyabban győzze le a fertőzéseket. Igyunk naponta két-három csésze rozmaringból készült teát, főként a őszi-téli időszakban, amikor gyakoribbak a felső légúti fertőzések.



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Talpmasszázs - haszna, értelme
  2018-05-15 11:31:16, kedd
 
 


A talpmasszázs és a reflexológia nemcsak rendkívül kellemesek, de az egészségünkre is pozitív hatással lehetnek. Néhány egyszerű mozdulatot otthon is elsajátíthatunk - ez pedig segíthet a pihenésben egy hosszú nap után.
Több kutatás is bizonyította, hogy a láb- és talpmasszázsnak milyen kedvező hatásai vannak az egészségünkre. Egy 2002-es, a Nursing & Health Sciences című szaklapban megjelent tanulmány szerint például a láb masszírozása fokozza a vérkeringést, ellazít és segít beindítani a szervezetünk öngyógyító folyamatait is. Lássuk, hogyan javíthatjuk az egészségünket a rendszeres lábmasszázzsal!

Egy-egy 10-15 perces lábmasszázzsal jelentős mértékben javíthatjuk a vérkeringésünket, mely nagyon fontos lehet például azoknak, akik egész nap talpon vannak, esetleg kényelmetlen cipőkben kénytelenek tölteni a napot. A masszírozás hatására élénkülő vérkeringés segítségével csökkenthetjük a veseproblémák, a magas vérnyomás vagy éppen a visszerek kialakulásának rizikóját. Egy 2014-es, az Archives of Physical Medicine and Rehabilitation című lapban megjelent írás szerzői szerint a masszázs attól függetlenül előnyös az emberek számára, hogy mennyi testmozgást végeznek.

A talp- és lábmasszázs rendkívül relaxáló hatású, és ezt kihasználhatjuk egy-egy nehéz, stresszes nap után. A lábmasszázs hatására ugyanis sokkal jobb, pihentetőbb lesz az alvásunk. Különösen azoknak érdemes ezt kipróbálni, akik nehezen tudnak lazítani, vagy állandóan a napközbeni problémáikon aggodalmaskodnak. A stresszcsökkentés mellett a lábmasszázs javíthatja a hangulatunkat, és csökkentheti a vérnyomást is.

Azoknak is érdemes rendszeresen masszírozni a lábukat (különösen a talp középső részét), akik hátfájással küzdenek, azok a reflexológiai pontok ugyanis, melyek ezen a területen találhatóak, a krónikus hátfájást is képesek csökkenteni. Természetesen, a talp és a láb masszírozásával a lábaink fájdalmát is enyhíthetjük, emellett pedig az enyhe mértékű duzzanat ellen is hatásos lehet a masszázs (többek között a már említett vérkeringést fokozó hatásai miatt). Az alsó végtag ödémásodása tulajdonképpen azt jelenti, hogy a lábunk szövetei között felgyűlik a felesleges folyadék, és ezt a nyirokrendszer nem tudja elszállítani. A lábdagadást enyhítheti a rendszeres testmozgás, vagy a láb felpolcolása.

Hogyan masszírozzuk meg otthon a lábainkat? Egy nagyobb edényt töltsünk meg meleg vízzel, és adjunk a vízhez 5 cseppet a kedvenc illóolajunkból (a levendula, a kamilla vagy a rozmaring különösen előnyös lehet). Áztassuk ebben a lábainkat nagyjából 15 percig, majd óvatosan szárítgassuk meg a lábainkat.
Üljünk egy kényelmes székre, tegyük a jobb lábunkat a bal térdünkre, és egy kevés, felmelegített masszázsolajjal (olíva-, búzacsíra- vagy kókuszolajjal) masszírozzuk át a lábainkat. Ne csak az ujjainkat használjuk, hanem a kezünk oldalát vagy az ökölbe szorított kezünket is! A lábujjainkat se hagyjuk ki: óvatosan húzogassuk meg, gyúrjuk át és hajlítgassuk meg őket! Ismételjük meg a bal lábunkkal is.
Természetesen, mielőtt belekezdünk a lábunk otthoni masszírozásába, kérjük ki az orvosunk véleményét
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tavasz van
  2018-05-15 11:25:20, kedd
 
 


https://www.natursziget.com/images/cikkek/egeszseg/2017/20180508_zoldek.jpg

A tavaszi energiák leginkább az illatukról ismerhetők fel. Amint a Föld csodálatos illatba borul, megérkezik a tavasz, és vele együtt az az időszak, amely felteszi nekünk a kérdést: mit tettünk a télen és mit nem. A Nappal együtt tértünk nyugovóra és vele együtt keltünk? Elkerültük az izzasztó helyzeteket? Kis kertünkben termő élelmiszereket fogyasztottunk?

Nem sokan lehetnek, akik mindezen kérdésekre igennel válaszolnak. Úgyhogy ne aggódjanak, mert mindnyájan vétkezünk. És ennek következtében mindnyájan harcolunk a tavaszi fáradtsággal. De hogyan is vívjuk meg ezt a küzdelmet?

Együk frissen, ropogósan

Életerőnket leginkább kiegyensúlyozott táplálkozással, gyógynövények használatával és az előttünk álló további gyönyörű évszakokra való várakozással tudjuk újra megerősíteni. Még mindig a természet részei vagyunk, ezért, ami kibújik a földből, azt megesszük! A csalánt, a petrezselymet, az újhagymát, a repkényt, a pitypang leveleit - és ezek mindegyike igazi vitaminbomba. Eljött továbbá a tojás és a gabonafélék ideje is (ha lehet, a kicsírázottaké), tehát a tavaszi finomságok szezonja. És itt díszlik a tányérunkon a friss, ropogós retek, a fejes saláta és a karalábé - még a nyál is összefut a számban, ahogy ezeket a sorokat írom...

Ám, ha mindez kevés volna, vegyük elő az étrend-kiegészítőket. Nekem személy szerint hihetetlenül bevált az erős és gyógyító REVITAE. Energiákban gazdag növényi kivonatokat tartalmaz, és sem az emésztőrendszer működését, sem a kiválasztást nem nehezíti el. Ráadásul nem okoz függőséget. Legfőképpen az aktív jang energiakészleteket tölti fel, de emellett tartalmaz jin energiákat is megerősítő összetevőket. Egy szó, mint száz: életmentő serkentő. Általános adagolása naponta 2-3x1 kapszula, de szerintem akár napi 4 szem is szedhető belőle, két adagra bontva.

Rendkívül hatékony lehet a PERALGIN is, bár kicsit más hatásának a spektruma. Hathatósan támogatja az immunrendszer működését, hogy ne csak a tavaszi baktériumokkal és vírusokkal legyen képes elbánni, hanem a legkülönbözőbb allergénekkel is. Márpedig a tavaszi allergia (amit korábban szénanáthának neveztünk) a tavaszi fáradtságból adódó egyik fő kockázat. Az ember gyakran nem is tudja, mi a baja, csak egyszerűen pocsékul érzi magát.

A PERALGIN azonban képes szabályozni az immunrendszer eltúlzott reakcióit a virágporra és a porra, így a szervezet az állandó orrfújáshoz képest örömtelibb dolgokra fordíthatja az erejét. Ez a készítmény mindemellett megtisztítja a májat - és ezt igen gyengéden és kíméletesen teszi -, így szedésekor semmiféle reverz reakciótól nem kell tartanunk. A PERALGIN általános adagolása felnőttek esetében: naponta 1-3x1 kapszula. Az én javaslatom naponta 2x2 kapszula.

Az ENERGY készítményei biztonságosak, ezért bátran, sőt akár játékosan is kutathatjuk azokat a kombinációkat, amelyek egészséget és örömet hoznak az életünkbe. A REVITAE és a PERALGIN együttes használata a sokféle remek kombináció egyike.

Dr. Alexandra Vosátková

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Zöld erdőben járva, szép éneket hallgatva....
  2018-05-15 11:18:54, kedd
 
 
HELMUT LOTTI - " MATTINATA" Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-12-12 21:05:20
feltöltő: ibicimama
nézettség: 1783
szavazatok: 3
kommentek: 1
kulcs: Helmut, Lotti, Mattinata, morning, poranek,
kategória: felnőtt
leírás: lovely morning song

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  video  
Virágos szép napot
  2018-05-15 11:17:27, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kalotaszegi menyecske - népviselete
  2018-05-15 10:54:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 7375 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2542
  • e Hét: 19703
  • e Hónap: 36103
  • e Év: 157976
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.