Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Mozifilmek, ezoterikus filmek
  2013-09-22 15:41:49, vasárnap
 
  Link...  
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Megfonnyadt a fejes saláta ? Még megmenthető !
  2013-09-22 11:14:39, vasárnap
 
 



Néhány evőkanálnyi citromlé + egy edény hideg víz. 20 perc áztatás után ismét friss és ropogós lesz.
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Mire jó az ecet ?
  2013-09-22 11:12:22, vasárnap
 
 


Mire használhatjuk az ecetet háztartásunkban?
A frottír törölközőket érdemes időnként ecetes vízben áztatni, mert az feloldja a vízkövet, és így nem lesz durva a törölköző.

 Az ecet természetes vízkőoldó, forró vízzel kombinálva még hatásosabb. A citromlé gyengébben, de szintén oldja a vízkövet.

 Az ecettel kevert szódabikarbóna feloldja a dugulást.

 Vízlágyítók helyett a mosógép vízkőtelenítéséhez használjunk ecetet! Évente egyszer öntsünk a gépbe 2 liter 20%-os ecetet, és indítsunk el egy 60°C-os programot. Az első öblítés előtt állítsuk le a gépet, és hagyjuk benne állni az ecetes vizet egy napig, másnap melegítsük fel újra és fejezzük be a programot!

 Amennyiben a penészfoltos ruhákat pár órára ecetbe áztatjuk, majd kimossuk, teljesen eltűnnek a foltok.

 Permetezzük be a hűtőnket tisztításkor ecetes vízzel, így természetesen fertőtlenítjük és szagtalanítjuk.

 Az ecetes vízzel történő ablaktisztítás régi módszer, de még ma is működőképes.
Mi mindenre jó még az ecet?
Az ecet felhasználhatósága a háztartásban:

Ecet, mint tisztítószer

A reklámokban hirdetett méregdrága csodaszerekkel ellentétben kevés hasznosabb és olcsóbb anyag van, mint amilyen az ecetsav. Remek vízkőoldószer, de még fertőtlenítésre is alkalmas. Ráadásul a háztartási hígított ecet a környezetre is ártalmatlan. Az úgynevezett 20%-os ecetet csak tisztításra használjuk. (főzésre nem ezt az erős változatot használjuk)

A vízkő ellen ecet

Darabokban távozik a vízkő a mosógépből, ha tömény ecetet,kb két liternyit öntünk a dobba, majd átforgatjuk és öblítjük. A vízkő eltávolítása után tegyük kis edénybe, ecetbe a vízcsap szűrőjét. Az ecet fellazítja a vízkövet, ekkor egy üvegmosó kefével el tudjuk távolítani, és a csapból ismét folyik a víz. Ha a zuhanyzórózsa vált vízkövessé, a rózsát csavarjuk le és egy napra tegyük egy ecetes vízzel teli edénybe. A vízkő leoldódik, de a lyukakat tűvel egyenként is ki kell tisztítanunk.

Ruha öblítésére, folt eltávolításra is jó az ecet.

Az utolsó öblítővízbe ecetet keverve lágyítja a mosott ruhát és élénkíti a színeit. Nem lesz ecetillatú a ruha! Az öblítőtartályba az előzőleg vízzel háromszorosára higított húsz százalékos ecetet tanácsos önteni. Kb. egy csészényit!

Ruhaneműből a foltot ecettel is eltávolíthatjuk. A foltos részt a megfelelő oldattal jól áztassuk át, majd tiszta ruhával dörzsöljük tisztára. Azután a ruhaneműt mossuk ki a szokásos módon. A frottír törölközőket érdemes időnként ecetes vízben áztatni, mert az feloldja a vízkövet, és így nem lesz durva a törölköző.

És még néhány tipp, mi mindenre lehet használni az ecetet:

Az erősen oxidálódott és foltos sárgaréz kilincseket jól tisztíthatjuk sóból és ecetből, ill. citromléből és sóból készített oldattal. A keverékből egy keveset öntsünk egy puha rongyra és a kilincs teljes felületét dörzsöljük át, majd alaposan öblítsük le, végül egy másik ruhával töröljük szárazra és fényesre.
A műbőrből készült bőrönd felületét langyos ecetes vízzel tisztítsuk (egy liter víz, egy deci 10%-os ecet), majd puha ruhával töröljük szárazra.
Ha nagyon piszkos, mosószeres vízzel mossuk le
Az elektromos tűzhely főzőlapjait kikapcsolt állapotban ecettel vagy citromlével bedörzsölve takarítjuk, majd néhány csepp olajjal kifényesítjük.
A teáskanna, kávéfőző, vízforraló hamar vízköves lesz, ez lassítja a melegítést, gondot okoz a tisztításban. A vízkőtől könnyen megszabadulhatunk, ha időnként ecetes vizet forralunk benne, majd alaposan kiöblítjük. A rozsdamentes mosogatóknak is jót tesz egy kis ecetes fürdő, főként a csap körüli vízkőlerakódásokat távolíthatjuk el így látványosan. Nem teszünk azzal rosszat, ha vagy hat órán át áztatjuk.
A zománcozott és rozsdamentes felületű, valamint porcelán edényeken keletkezett szilárd vízkövet is eltávolíthatjuk 20%-os ecettel, amit 12 órán át benne hagyunk.
A szőrkefék egy idő után megkeményszenek, de ecetes-vizes áztatás után visszanyerik rugalmasságukat. Ezért a gyakrabban használt keféket érdemes időnként ecetes vízben áztatni.
A bútorok nem porosodnak olyan gyorsan, ha egy liter vízbe egy teáskanál 20%-os ecetet, valamint egy teáskanál glicerint feloldunk, majd puha ronggyal ezzel a keverékkel töröljük le a bútorokat.
A hamutartót a teljes szagtalanításához ecetes vízzel mossuk ki.
Edények pereméről 3-3 evőkanál ecetet és sót tartalmazó főzettel távolíthatjuk el a teafoltot. Vágódeszkánkról úgy távolíthatjuk el az erős hagyma- vagy halszagot, hogy egy evőkanál ecettel vagy fél citrommal jól bedörzsöljük, utána pedig hideg vízzel alaposan leöblítjük.

Ha megcsípett a szúnyog, tegyünk rá hűsítő ecetes borogatást.
A szúnyogcsípést azonnal enyhíti, megszünteti a viszketést. Csökkenthetjük a bőr általános viszketését, ha a viszkető területet gyenge ecetes, ill. citromos vízzel bedörzsöljük.
Nem reped meg a tojás héja főzés közben, ha a főzővízhez kevés ecetet vagy sót adagolunk.
Ha a gombát enyhén ecetes vízben mossuk, kellemes ízt kap, és nem feketedik meg.

A nehezen puhuló húsra főzés közben öntsünk egy-két evőkanál finom ecetet. Hamarabb elkészül, mert fellazulnak a rostok. Ezért jó, ha mindig tartunk otthon ecetet.
Tárolásra ne használjunk vas, alumínium, réz vagy horganyzott edényeket, mert az ecet megtámadja őket, és ártalmas vegyületeket old ki belőlük




 
 
0 komment , kategória:  **** Semmi vegyszer**  
Konyhai trükkök
  2013-09-22 11:09:22, vasárnap
 
  Link...



Laci bácsi konyhai trükkjei
(ugye tudjuk, hogy Laci bácsi Oszkár díjas mesterszakács?)

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló!

citrom

A citrom levét kifacsarom, és jégkocka készítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!


Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszer

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre!

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb...teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle!

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, ), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata!

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós. Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

Kenyér
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel vagy szórj rá lisztet! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem!

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Befőttesüveget úgy is kifertőtlenítünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

Tészta A főtt tészta nem áll össze, ha, mielőtt felforraljuk a vizet olajat teszünk bele, majd a kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk. (beszúrás - bocs, meg akkor, ha egy kanál tejfölt teszünk a tojásba)

Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet!

Hogy a citrom kiadja az az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard!

Hogy ne legyen a káposztafőzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére!

Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát!

Sütibe való finomságok

Mazsola Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje. Mazsolához reszelt citrom, vagy narancs héját keverjük, és így tároljuk, jobban eláll és finomabb lesz az íze.

Mire jó még a sütőpor? Csempe- járólap fugaközök tisztításához van egy új tippem!
Sütőport vízzel elkeverni és fogkefével a fugára kenni, kicsit hagyni, amíg hat a szer és utána felmosni. Nagyon szépen fehérít.

A sütőport elsősorban a függönymosáshoz ajánlom, de minden fehér mosáshoz jó. A mosópor mellé 2 zacskó sütőport kell belekeverni. Ettől minden gyönyörű hófehér lesz.

Ha a frottír törölköző már 1-2 mosás után is keménnyé válik és dörzsöli a bőrödet, akkor mosás után be kell locsolni és átvasalni mind a két oldalát és utána jobb lesz, mint új korában! Nincs olyan öblítő, amitől olyan puha lenne!!

Ha nincs otthon sütőpor, használjunk a sütemény tésztájához 40 %-os rumot: 2 evőkanál rum 1 tasak sütőport helyettesít, ráadásul gazdagabb ízt is ad a sütinek!

Lisztfélék tárolása

Gabonafélék tárolása
Vásárolt lisztféléket, gabonapelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre. Ha e képen járunk el, nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.

Zöldségek
Ha egy finom vasárnapi ebéd után maradt burgonyapüré, ki ne dobjuk. Kiválóan felhasználható pogácsához vagy akár kroketthez is.

A gombát - ha kénytelenek vagyunk egy-két napig tárolni - papírzacskóban tegyük a hűtő alsó polcára. A friss gombát ne áztassuk, tálba téve, váltott vízben mossuk. (Mosás után a gombát emeljük ki a vízből és ne a mosóvizet öntsük le róla!)

Ha a kelbimbót közvetlenül tálalás előtt sózzuk, megőrzi friss zöld színét.

Panírozás előtt a zöldségeket egy percig főzzük sós vízben, így sütés közben nem szívnak magukba sok olajat.
Ha kissé megfonnyadt a zöldségünk, áztassuk egy kanál ecettel elkevert hideg vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét. A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.

Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.

Hagymafélék Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.
A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.
Az újhagyma szárát ne dobjuk el, apróra vágva felhasználhatjuk körözötthöz, szendvicsvajba keverve, salátákhoz.
A fokhagymát ne süssük nagyon forró zsiradékban, mert könnyen megkeseredik.
Ha a gerezdek közepéből kivágjuk a zöld, vagy sárga hajtást, nem marad kellemetlen utóíze.
Ha hámozatlanul főzzük az ételekbe, az érzékenyebb gyomrúan is panasz nélkül fogyaszthatják.

Olajban sütés fortélya
Sütés közben nem fog spriccelni az olaj, ha egy kis finomlisztet szórunk bele.
Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát.

Fűszertippek Praktikus fűszerkockákat készíthetünk, ha friss petrezselymet felaprítunk, majd jégkocka adagolóba tesszük, kevés vízzel felöntjük, és így lefagyasztjuk. Étel készítésénél elég csupán egy kockát elővenni, s már fel is használhatjuk ételünkhöz.
A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételhez, így megtartja értékes tápanyagait.
Az őrölt fűszerpaprika jobban megőrzi a színét, és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába.

Mire kell figyelni, ha hétvégi vagy ünnepi menüt állítasz össze?
Nem boszorkányság, csak józan ész!
Főzz szezonális alapanyagokból: a friss zöldségek, gyümölcsök dúskálnak az értékes vitaminokban. Változatosan kövessék egymást az egyes fogások, hiszen csak egy igazán fanatikus burgonyaimádó kíván burgonyaleves után krumplifőzeléket.
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Origami dollárból
  2013-09-22 10:10:30, vasárnap
 
  Link...








A GAZDAGSÁG 12 TITKA

1. A gazdagság egy állapot.
A gazdagság nem külső dolgok függvénye, hanem ott van a fejedben. A gazdagság egy érzés. A létezés energiája. Ha itt és most attól függetlenül kid vagy mid van, vagy akár semmid,
mégis képes vagy magad jól érezni, rezgéseid a gazdagsággal vannak szinkronban. A gazdagság teljesen természetes. Nemcsak jogod van hozzá, hanem a világot is gazdagítod azáltal hogy Te az vagy.

2. Többszörözd meg magad!
Nem gazdagodhatsz meg úgy, hogy gürizel, mint egy állat! Csakis úgy ha megtanulod kihasználni először a képességeid és ötleteid, másodszor az időd, harmadszor más emberek képességeit és idejét.
Ez utóbbit ne úgy értsd, hogy mások dolgoznak neked. Hanem úgy, hogy kölcsönösen szolgáltattok egymásnak valamilyen előnyt, ezáltal megsokszorozod a lehetőségeidet.

3. Te vagy az ok, a felelős, a teremtő.
Minden egyes dolog, ami történni fog veled, már létezik, ott van a tudatodban. Nem külső körülmények határozzák meg. A körülmények és a történések mindig csak visszacsatolás.

4. Tudd, mid van!
Ismerned kell pontosan mindazon értékeket, amelyekkel rendelkezel. Minden képességed, tudásod, jellemvonásod gazdagságodat szolgálja.

5. Az elengedés törvénye.
Abból lesz sok, amit áramoltatsz. A gazdagság állapot - a sok pénz energiaáramlás kérdése. Örömmel adj, és örömmel válj meg a pénztől.
Amihez ragaszkodsz, elveszíted, amitől könnyen megválsz, könnyen visszatér.

6. Örülj más emberek gazdagságának!
A tudatalatti nem különbözteti meg a másik embert tőled. Számára
minden egy. Tehát bárkiről gondolsz valamit, azt azonnal rád vonatkoztatja.

7. A figyelem ereje.
Ne foglalkozz világi információkkal és pletykákkal! Hírek hallgatása, nézése, olvasása kizárólag arra jó, hogy a világi hatalmak bábuként mozgassanak és irányítsanak. Amiről tudnod kell, úgyis meg fogod tudni.
Figyelmed fordítsad arra, amit akarsz, amit szeretsz, ami érdekel, és ami növeli energiádat és tudatosságod.

8. Elfogadás = felelősség = tudatos teremtés.
Mindig legyél az elfogadás állapotában. Ez azt jelenti, hogy maradj a jelenben és fogadd el azt. Ami most van, azt már létrehoztad, ha változtatni is akarsz rajta, előbb el kell fogadnod, mert ha elfogadod, azzal vállalod a felelősséget, és képessé válsz az események kézbevételére.

9. Építs más embereket!
Juttass hozzá más embereket ahhoz, hogy saját maguk el tudják érni, amit akarnak. Így nem érzik magukat lekötelezve neked, de jó példaként tekintenek rád, és amit sugároztál, azt továbbsugározzák másoknak.

10. Válaszd meg kire, s mire hallgatsz!
Azt, hogy neked mi a jó, kizárólag Te tudhatod. Hallgass azokra, akik már végigjárták az utat, elérték céljaikat, és ha tanácsot adnak, azt nem személyes érdek vagy, ,,energiaszerzés" motiválja, hanem az átadás öröme.

11. Ápold magadban folyamatosan a hála érzését!
A hála az nem valami vallásos dolog. Minél több dolgot veszel észre, amiért érdemes hálát érezned, annál többet vonzol magadhoz.
Ellenben ha elégedetlen vagy, lassanként azt is elveszítenéd, amid van.
Gondolom már észre vetted, hogy sok-sok ember folyamatosan elégedetlenkedik, és nem jut előre.

Te legyél okosabb és érezz hálát, vedd észre az apró örömöket. Ezáltal kiemelkedhetsz, és eltűnnek az életedből azok az egyének, vagy elkezdenek (tudat alatt) utánozni.

12. Tudatosítsd magadban, hogy Ki Vagy.
Te nem vagy akárki. Az Univerzum egyedülálló példánya vagy, nagyszerű és fenséges. Értéked pénzben nem is mérhető. Nagyon fontos és hasznos vagy, senki más nem tudja pontosan ugyanúgy megtenni és megélni ugyanazokat a dolgokat.

Mihelyst ráébredsz erre, másokban is fel fogod fedezni ezeket az értékeket.

(Forrás: Lélekringatás-lélekmassz





...... ........... ........... ......












 
 
0 komment , kategória:  Ezo : A szerencse anatómiája   
Szójáték
  2013-09-22 09:47:11, vasárnap
 
 
> Agglegénység ~ Nőnkívületi állapot
> Udvarlás ~ Testi mese
> Szalonnasütés (k)éjjel ~ Parázsnálkodás
> Kikapós férj ~ Csalárd apa
> Aki két nő között ingázik ~ Bicsajozik
> Elnyomott férjek lázadása ~ Papuccs
> Elfajzott jövendő ~ Utókorcs
> Ledorongolás ~ Érvverés
> Bérgyilkos előre felvett fizetsége ~ Lelőleg
> Felütéssel kezdődő énekeskönyv ~ Dalbumm
> Siratóének ~ Keservers
> Klarinétos szökése ~ Flótás-futás
> Énekesek dicsőítése ~ Sztárnyaló dallamok
> Népi mosószer ~ Foltklór
> Öregek, ha eláznak ~ Vének AZ esőben
> Öreg zseni ~ Ősztehetség
> Humorista ~ Élcsportoló
> Trehányság filozófiája ~ Hanyagelvűség
> Kábítószeresek orvosa ~ Drogtor úr
> Divat felett álló ~ Trendkívüli
> Szó nélkül lebukó csatasor ~ Kusshad
> Rossz törvény beiktatása ~ Hatályballépés
> Mozdulatlasággal teli szeretet ~ Csupasszív
> Harakiri ~ Köldöklés
> Szimbolizmus ~ Jelképzelés
> Megtalált okosság ~ Bölcslelet
> A nagy körút eszmeisége ~ Lélekbulvár
> Bádogos munkát végző szomorkás pap ~ Pléhbános
> Vonzó kerékpár-alkatrész ~ Sármhányó
> Latrinatisztító ~ Büzletember
> Wc-pletyka ~ Klotyogás
> Újkeletű ruhaanyag ~ Posztómodern
> Önálló törpék járműve ~ Autógnómia
> Törpe szakács ~ Gasztrognóm
> Étlap ~ Kajánlat
> Befőttelrendezés ~ Kompótzíció
> Vérszopók jobbról is, balról is ~ Kétkullancsos politika
> Problémát megoldó spanyol nemes ~ Áthidalgó
> Útépítők tízóraija ~ Asztfalatozás
> Kövérség eltemetője ~ Zsírásó
> Elfagyasztás ~ Hideggyógyászat
> Téli vendéglátás ~ Hidegenforgalom
> Ostobácska szomszéd a vonaton ~ Butitárs
> Ronda írás, amivel nem mehetünk sehova ~ Rútlevél
> Örökös trónörökösviszály ~ Herceghurca
> Jó célra összekoldult pénzösszeg ~ Kalapítvány
> Egy tucat sík irón ~ 12lapostol
> Poéta ruhája ~ Költőny
> Titokban költött vers ~ Íróasztal fióka
> Rendszeres újságolvasó ~ Sajtókukac
> Főhumorista ~ Élcmunkás
> Hogyan tárolják a péksüteményt? ~ Zsömlesztve
> Kertész ~ Rügyvéd
> Elnöki lakosztály ~ Prezidencia
> Szurdokvölgye papi méltósága ~ Kanyonok
> Modern bevásárló központ elleni zendülés ~ PLAZAdás
> Szülésznők országa, látszólagos hatalommal ~ Bábaállam
> Szerpentin örömlánya ~ Kacskaringyó
> Szoba, csillogó parkettával ~ lakkosztály
> Közlekedési társaság ~ KRESZpublika
> Ételen átnyújtott gunyoros meglepetés ~ Kajándék
> Bádogmunka megszervezése ~ Horganyizáció
> Meztelen tészták fürdőhelye ~ Nudlista strand
> Fehérjéből szőtt vérkép ~ Hemoglobelin
> Sokat susogó sikkes fafajta ~ Cserfess
> Ha a menyasszony leég a nászéjszakáján ~ Odakonzumál
> Piszkos étkezde ~ Kosztfészek
> Mámorkeltő növény ~ Vízipipacs
> Kőbe vésett katonai alapszabályzat ~ Tisztparancsolat
> Ágyúcsövön hetyegés ~ Tüzérkedés
> Amikor a jókedvet takargatják ~ Lelkendőzik
> Űrkutatás hitvallása ~ Mars poetica
> Remete a társasági életben ~ Magánykívül van
> Amikor ledől a katedrális ~ Dómború
> Amikor a kőműves szerelmes lesz a falába ~ Belehabarcsodik




 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Beosonó tolvaok ellen
  2013-09-22 09:42:47, vasárnap
 
 





 
 
0 komment , kategória:  **** Humor**  
Csupa H-val
  2013-09-22 09:38:24, vasárnap
 
 
Ezt a levelet csak magyarul lehet megírni Hihetetlen ! !
Állítólag Ausztráliában él a szerzője. Ezt a levelet "H" betűkkel csak magyarul lehet megírni.

A magyar nyelv - Csupa H-val
Helgám!
Hazám határait hátrahagyva, három hétig Hegel, Heyne honában, Hannoverben, Hamburgban helyettesítettem hivatalos honoráriumért Hans Herbertet.
Hetedikén hétfőn hárman Hédivel, Hugóval, (Holland házaspár) Hágából, Helsinkibe hajóztunk. Hédi horgolt hímzett.
Hugó heverészett, hálóhelyére húzódott, hogy Horatiusnak hódoljon. Hajósaink hevenyészett hálóval horoggal hitvány heringet halásztak. Hajónkat hamarosan hömpölygő hullámok háborították, halászcsónakként himbálták, hányták Herkulesünket. Helsinki hídjai, hétemeletes házai, hatalmas hengerműve, hőerőművei hatásosak. Harisnyagyárai, húsüzemei hetedhét határban híresek. Huszonharmadikán hangversenyen Händel, Haydn, Hubai hegedűversenyét hallgattuk.
Hébe-hóba hülyéskedtünk, hotelünk halljában huncutkodtunk, hatásos históriákkal hárijánoskodtunk.
Havazik Helsinkiben. Hó hull háztetőkre, hidakra, halpiacokra.
Hódprémet, hócipőt, halinacsizmát hordanak. Hómunkásaik helytállását három havilap hirdeti.
Hannoiból háborús híreket hoznak, heves harcokról, holnapi hidrogénbombákról.
Harctereken háborútól, himlőtől, hastifusztól, hepatitisztől hullanak hajszolt halandók.
Hőmérőnk higanyszála hajnalban húszig húzodik.
Háromnegyed hétkor hosszan hangzik Helsinki harangszava.Hiva, huomenta! (jó reggelt)
Hallani helyenként.Hotelünk hangulatos, hanem hálószobáink huzatosak hidegek.
Helységeiben hintaszékek, heverők háziszőttesekkel.
Heveny hörgő huruthoz hamar hozzájutottam, hevertem huzamosan. Hotelbéli hálótársaink hűvösek, hozzánk. Hugó hajnali háromkor horkol helytelenkedik, hangulatuk haragosra hanyatlik.
Hideg hétköznapokon ha hétkor holdfénynél hólabdázunk, hokizunk, helsinkiek helyeslő huj huj haját hallgatjuk. Hétvégi hóbortunk hógolyózás.
Hokizás helyett hol huszonegyezéssel, hol hubertusz hörpintgetésével hevülünk, hűségünket holtig halasszuk.
Hédi Helsinki hölgyekkel hímző hobbijának hódol.Holnapra helikopterrel Hamenlinába hívnak Hejkéék. Harmincezres helység, hazai hatvanunkhoz hasonlít.
Hadtörténész haveromnál, Hejkééknél hálok. Hiába hagytalak Helgám Hegyeshalomnál, harmatarcod, hattyúnyakad,hollóhajad, hazaszólít Hejkéék honából. Hazahív Hungária!
Hosszú hontalanságomból, húsvétra hazaérkezem hozzátok Hevesbe.
Hermelinbunda hízelegne hiúságodnak ha hozzáférhető?
Hajnalkának helyes hósapkát, Hubának hullámvasútat helyeztem hátizsákomba, Hugónak homokozójátékot, horgászfelszerelést hozok.
Hármótok hijján honvágyam hétről-hétre hatalmasodik.Hiszem, hogy húsvétkor hiánytalanul helyreáll harmónikus házasságunk, Hevesben, házunkban húsvétolhatunk.
Helsinkiben halak havának huszonhetedikén

Hű Henriked

 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Cipőfűzés
  2013-09-22 09:30:59, vasárnap
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Vatikán
  2013-09-22 09:25:40, vasárnap
 
 



Orgiák Vatikánban? - ez állhat a lemondás hátterében : Link...
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 237 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1078
  • e Hét: 5630
  • e Hónap: 14300
  • e Év: 70233
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.