Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Juhász Gyula: Nem múlnak el ŐK
  2014-10-28 19:57:45, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  halloween  
Gergely Ágnes: A halottakhoz való hűség
  2014-10-28 19:56:36, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  halloween  
Ara Rauch: A halál olyan súlyos veszteség
  2014-10-28 19:55:11, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  halloween  
Republic: A csend beszél tovább
  2014-10-28 19:53:44, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  halloween  
Kate Furnivall: A bánat eme pillanatában
  2014-10-28 19:52:51, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  halloween  
Esti mozizás
  2014-10-28 16:45:16, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Esti olvasás
  2014-10-28 16:43:35, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Steve Rother - A nagy újraindítás
  2014-10-28 16:42:04, kedd
 
  Steve Rother - A nagy újraindítás

A nagy újraindítás

Dolgoznak a fénymunkások

Üdvözlet Otthonról Kedvesek.

Helyet teremteni az új, megerősödött ember számára

Nagy öröm újra együtt lenni veletek. Egy nagy család gyűlt össze most a Föld bolygón. A Fény Családja - de sok más néven is hívhatjuk - mi az E családnak nevezzük, Fénymunkásoknak. Sokan azért jöttetek ebben az időszakban a bolygóra, hogy a közösséget a lehető legmagasabb szintre emeljétek. Ez csodálatos, ám nehéz feladat. Arról szeretnénk beszélni, hogy mi várható most és mit tudtok tenni. Kedvesek, részt vehettek abban, hogy helyet teremtetek az új, megerősödött ember számára a világban, mert ez történik most.

Fontos beigazítások történnek most a Földön. Beszéltünk már a tektonikus lemezekben lévő feszültségekről és arról, milyen hatással van az emberekre - sokan túlreagálják. Ide érkeztetek és elkezdtétek kiegyensúlyozni a férfias és nőies energiákat. Ez azért nehéz számotokra, mert a dolgokat eddig polaritásban láttátok, egymás ellentéteként. Az emberek számára nehéz hirtelen úgy nézni a dolgokra, hogy minden kapcsolatban áll egymással és teljességben létezik. Bár ti tudatában vagytok annak, hogy most itt tartotok. Ti vagytok azon fontos emberek egy része, akik segíteni tudnak abban, hogy leföldelődhessen, beépülhessen az új gondolat, az új energia a bolygón. Igen, ezzel a szándékkal érkeztetek, ám ez azt jelenti, hogy a saját igazságotok sokszor szembemegy mindazzal, amit a szüleitektől vagy az élet más területéről tanultatok. Ez az egyik legfelszabadítóbb része annak, akik vagytok és az új emberiség már elérhető a Földön. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezt megosszuk veletek.

Isten lehelete

Kedvesek, az univerzum nagyon gyorsan vagy épp nagyon lassan mozdul, attól függően, hogy milyen a kapcsolódásotok hozzá. Az utóbbi 15 évben elég lassan mozdult bizonyos területeken. Nagyjából tíz évvel ezelőtt mondtuk azt, hogy a lüktető univerzumot isten ki- és belégzése teremtette. Legutóbb, amikor váltás történt két légzés között, akkor született meg az univerzumotok. Ez nagyon izgalmas volt, mert olyan sokféle elképzeléssel néztek az éjszakai égre. Most is valami ilyesmi történik és ez csodálatos.

Az elmúlt négy évhez képest irányváltás történik. Sokan küzdöttetek a bolygó rendkívüli sűrűségével, amikor éreztétek a változásokat és igyekeztetek magatokat az újban elhelyezni. Néhányan lepucoltátok a táblát azzal, hogy fantomhalált idéztetek elő magatoknak, átmerészkedve az ajtón, amit azért hoztatok létre magatoknak, hogy Hazajussatok. Mások felfokozott érzékekkel érkeztek, magasabb szintű látással, gyors érzésekkel és érzékeléssel - ez tett titeket gyógyítókká és adta azt az ajándékot, hogy képesek vagytok összekapcsolódni. Most, ahogy az emberiség fejlődik, a fizikai testetek is igyekszik alkalmazkodni az energiához. Az egyik dolog, amiről korábban már beszéltünk, a Vagus ideg, ami segít abban, hogy mindent érezzetek. Volt már valaha megérzésetek? Éreztetek már egy energiahullámot, ami után a szívetek elkezdett erősen dobogni láthatóan semmi különös ok nélkül? Ez mind a Vagus ideghez és annak fejlődéséhez kapcsolódó tapasztalat. Szeretnénk elmondani, hogy mi ennek az oka, miért történik mindez. Eltöröltök egy csomó határvonalat, amik eddig elválasztottak titeket egymástól - ez történik most isten kilégzésével.

Nem minden, de sok nehézség, amit a világban most láttok ezzel a kilégzéssel kapcsolatos, illetve erre való reakció. Kiegyensúlyozott férfias-nőies energiákkal érkeztek ide, bár a poláris nézőpontotokból ezeket ellentéteseknek látjátok. Még mindig sokan vannak azok, akik az egyik energiába fektetnek több figyelmet a másikkal szemben, ahelyett, hogy összeolvasztanák őket. Azok, akik erősen a férfias dominanciára fókuszálnak a Földön, túlreagálják a dolgokat, és főleg ezt láthatjátok most a bolygón ebben az időszakban.

2015 márciusa

Most még arra vagytok hajlamosak, hogy mindent polarizáljatok és azt mondjátok ,,Ó ez csak róluk szól, nem rólunk. Mi mások vagyunk, hiszen ők csak egy kis része az emberiségnek." Kedvesek, emlékezzetek, hogy ők is emberek, a részeitek és részei a földi tapasztalásaitoknak. Arra kérünk, hogy kezdjétek el a nagyobb képet nézni és azt, hogyan tudtok egymással összekapcsolódni, arra alapozva, hogy mi bennetek a közös, ahelyett, hogy azt néznétek, hogy miben különböztök. Ez egy kicsit szembemegy a természetetekkel, mert egy különválási aggodalommal érkeztetek ide, azt játszva, hogy különállóak vagytok egymástól amíg az emberi létet és önmagatokat megtapasztaljátok. Itt van azonban az ideje a változásnak és ez is történik. A nagyobb léptéket nézve, egy energiaváltás érkezik és az ehhez való alkalmazkodáshoz egy kis időre van szükség. Jó lenne, ha pontos dátumot mondhatnánk nektek, hogy mikor fog megtörténni ez az energiaváltás, hogy mindenki jobban érezze magát. Azonban csak egy hozzávetőleges dátummal szolgálhatunk, ami az emberiség fejlődésével kapcsolatos váltás, ez pedig 2015. március vége.

Esély az Otthonba vezető kapuk újrakalibrálására

Erre az új energiára való felkészülés keretében sokan átértékelitek az életeteket. Ennek így is kell lennie, de hadd mondjuk el, hogy mi történik. Mindez az általatok előre felállított lehetőségek miatt történik. Sokan nagyon érzékeny Vagus ideggel érkeztetek azért, hogy képesek legyetek a gyógyító munkátokat végezni, ám túlterhelődtetek azáltal, hogy magatokra vettétek mindenki más energiáját, annak ellenére, hogy ezt nem volt kötelességetek megtenni. Egy ilyen erős érzékenységgel érkezve sokan kapukat hoztatok létre magatoknak, amik Haza vezetnek. Ezeket mi fantomhalálnak nevezzük, mert ezek lehetőségek arra, hogy kilépjetek a testetekből és Hazatérjetek. Előkészítettetek különféle helyzeteket, körülményeket, néha elvetettétek a betegség magjait a saját lényetekben, hogy véghezvigyétek ezt a folyamatot. Sok gyógyító közületek úgy gondolja, hogy a betegség rossz dolog. Nem az, Kedvesek. Sok esetben ez az egyetlen módja, hogy kiengedjétek a szellemeteket a testetekből. Mindannyian alaposan végiggondoltátok mindezt, mielőtt megszülettetek volna. 2015 márciusa és a mai nap között az történik, hogy az emberek mindenütt megkapják azt a lehetőséget, hogy újrakalibrálják a saját Hazatérő kapuikat. Sokan már fáradtak és frusztráltak. Ha úgy érzitek, hogy megtettetek mindent, ami megtehető, lehetőséget kaptok a távozásra. Emlékezzetek Kedvesek, hogy a szabad választás bolygóján éltek. Ez az egyetlen bolygó, ahol a szabad választás létezik - egyetlen kivétellel, ami még alakulóban van. A szép ebben az egészben az, hogy mindezen képesek vagytok változtatni és ha maradni szeretnétek, most újrarendezhetitek az energiáitokat. Hadd mondjuk el, hogy mindez hogy néz ki és mit lehet vele elérni - nem csak a ti számotokra emberként, hanem a szellemetek számára is.

A szellemetek egy bizonyos mennyiségű energiát és fényt hordoz, amit képes ebben a sűrű, fizikai testben tartani. Ez kezd megváltozni, mert ebben a pillanatban is fotonok növekszenek a testetekben. Hamarosan a molekuláris és mikrobioloógusok többet kezdenek majd érteni a fizikai test fotonikusságáról és arról, hogy ez hogyan képes növekedni. Ez mindent meg fog változtatni az életetekben. Jelenleg a legtöbben nagyon fáradtak vagytok és sok barátotok elmegy, ám ennek így kell lennie. Ne gondoljátok a halált és annak bármely formáját rossznak. Igazából ünnepelni kéne, hiszen az a szellem Hazautazása.

Kedvesek, olyan rendkívüli munkát végeztetek. Sokan korai távozást terveztek maguknak. Olyan erős érzékenységgel érkeztetek, hogy olyan lehetőségeket terveztetek be a Hazajutásra, hogy minél gyorsabban visszaindulhassatok. A most és a március közötti időszakban újratervezhettek, új szerződéseket köthettek és új dolgokat indíthattok be. Nem ez volt a normális felállás addig, amíg be nem léptetek ebbe az új energiába és ebbe a fénysíkba. Magas töltésű fotonrészecskék érkeznek minden nap a Földre, új tapasztalatokat ajánlva a bolygónak. Egész egyszerűen néhányan úgy érzitek, hogy mennetek kell, és megvan rá az engedélyetek. Senki sem fogja azt mondani, hogy nem teljesítettétek a küldetéseteket vagy muszáj maradnotok. Ez fog történni, ha úgy döntötök, hogy maradtok.

Fantomhalál

A következő hónapokban valamikor egy fantomhalál folyamaton fogtok keresztülmenni. Lehet, hogy a szívetek megáll egy pillanatra a műtőasztalon, ekkor egyértelmű, hogy fantomhalálról van szó. Mások sokkal határozottabb utat járnak. A szellemetek ezt mondja ,,Menj előre, lépj előre." Amikor egy ilyen Hazajutási lehetőséggel találkoztok, ez igen gyorsan tovább is áll. Lehet, hogy csak egy pillanat volt vagy lesz közlekedés közben, amikor hirtelen felismerésetek támad ,,Akár meg is halhattam volna, de hadd folytassam az utam." Ezután csak mentek simán tovább, de már tudni fogjátok. Ezek a lehetőségek ünnepelni való dolgok, nem félni kell tőlük. Ti rendeztétek el ezeket előre, még a születésetek előtt. Ezek részei a szerződéses megállapodásoknak, amiket a bolygóval kapcsolatosan hoztatok és azzal a részetekkel, amelyik azt játssza, hogy ember.

Az életetek átértékelése

Azért hoztuk fel ezt a témát, mert a többségetek a maradás mellett dönt. Bárhogy is döntötök, az nem rossz vagy jó. A szabad választás bolygóján vagytok és mi tisztelünk benneteket. Ha már holnap Hazatértek, megünneplünk titeket, de nem számít az sem, hogy mennyi ideig maradtok. Teljesen tőletek függ. Sokan izgatottakká váltok a lehetőségtől, hogy több fényt és magatokból nagyobb részt hordozhattok a testetekben, továbbra is a fizikai szinten maradva. Mi történik, amikor megéltek egy ilyen fantomhalált? Legyen az komolyabb dolog vagy csak egy pillanatnyi esemény, az életetek újraindul. Amikor ez történik, visszanéztek az életetekre és próbáltok egy utat meghatározni. Elkezdtek majd mindenre emlékezni, régi emlékképek és gondolatok törnek elő, talán még a régi fotóalbumotokat is kihajítjátok. Úgy fogtok az életetek eseményeire visszatekinteni, mintha azt Otthon tennétek a visszatérésetek után, azzal a különbséggel, hogy Otthon nincs fotóalbumotok. Ez a legnagyobb különbség, de pontosan ezt teszitek, amikor Hazaértek - átértékelitek az egész tapasztalásotokat és minden részére emlékeztek.

Eldöntitek majd, hogy amikor Hazaindultok mely részetekkel végeztetek, mely részetekkel akartok újra visszatérni vagy befejeztétek ezt az egészet. Teljesen rajtatok múlik, nincs senki, aki ítélkezne felettetek. A szabad választás bolygóján vagytok, ami az Otthon utánzott változata, de arra kérünk, hogy tegyétek ugyanezt itt is. Azok, akik maradtok, tegyétek ugyanezt. Nézzétek át az életeteket részletesen. Minden kapcsolatotokat, munkát, amit elvállaltatok, az ittlétetek okát, a szenvedélyeiteket, bármi legyen is az. Ez az az időszak, amikor újrahorgonyozzátok magatokat a Földön. Ha menni akartok, megünneplünk benneteket és egyszerűbbnek fogjátok találni, mint amire számítottatok. Az a helyzet, hogy a Hazatérés csak akkor bonyolult, ha nem tudjátok mire számíthattok. Amint tudatában vagytok a folyamatnak, egy örömteli utazássá válik, egy energiautazássá egyik dimenzióból a másikba. A legtöbb nehézség az átkeléssel azért történik, mert az emberek félni kezdenek. Mi történik, amikor egy teremtő félni kezd? Ekkor megteremti a legnagyobb félelmeit és ebből a félelemkörből időbe telik megszabadulni. Azok, akik már rutinos átkelők vagytok, ti már könnyedén és kényelmesen léptek át és igen gyorsan tovább is haladtok. Hazatértek és alkalmazkodtok is az Otthonhoz. Azok, akik maradtok, merjétek magatoknak megengedni a tapasztalatot azáltal, hogy egy kis időt egyedül töltötök, mert szükségetek is van rá.

Szükségetek lesz rá, hogy átértékeljétek a helyeteket a Földön, megértsétek miért is jöttetek ide egyáltalán és ez az ok most is érvényes-e még vagy szeretnétek átfogalmazni az ittlétetek célját. Ugyanekkor lehetőségetek van a létezésetek minden szegletét újra bejárni. Megvizsgálásra kerül, hogyan viselkedtetek az általatok teremtett kapcsolatokban. Újra mondjuk, hogy nincs jó vagy rossz. Páran majd ezt mondjátok ,,Nos, látom, hogyan alakulhat a kapcsolatom a szeretőmmel/férjemmel/feleségemmel. De mi a helyzet a gyerekekkel? Hogyan változik a gyerekekkel való kapcsolatom?" Nagyon egyszerű. Egy megerősödött társadalomba mozdultok át, ezért mindennek változnia kell, beleértve a gyerekekkel való kapcsolatotokat is és a hosszútávú elköteleződéseket is, ami sokatoknál jelen van. Ezek izgalmas idők Kedvesek, mert a kapcsolat a Földdel is változóban van.

A fizikai test változása

Kezditek megérteni az emberi létezés magasabb szintű igazságait. Ez sok tekintetben egy emlékezés, mert a szellemetek nem a sűrűségből való, a szellemetek a valódi énetek. Ez az alap személyiségetek, amit eónokon keresztül hordoztok magatokkal, nem csak a Földön. Most elhatároztátok, hogy ezt a döntést tudatosan hozzátok meg, ahelyett, hogy eltörölnétek a bolygót és az emberiséget is, hogy újrakezdjétek. Konkrétan napról napra változtattok és mi rendkívül izgatottan figyeljük ezt. Látjuk a nehézségeiteket és látjuk, amikor elveszettnek érzitek magatokat, de mi azt is látjuk, hogy kik vagytok valójában. Sokkal jobban szeretünk titeket, mintsem el tudnátok képzelni. Már most megváltoztattatok Mindent, Ami Van. Most itt a lehetőségetek arra, hogy újrakalibráljátok az energiáitokat és mozgásba lendítsétek a dolgokat, hogy előre léphessetek. Új, megerősödött emberként sokkal több fényt hordoztok magatokkal és képesek lesztek ezirányban is növekedni. Jelen pillanatban, ha valaki elhatározná, hogy teljességében belép a fénytestébe ebben a világban, az nagy nehézségekbe ütközne, mert az emberiség kollektív rezgése ezt még nem támogatja. Észrevennétek, hogy a fénytest rendkívül érzékeny. Ez az oka a sok allergiának és a hasonló tüneteknek. Az Ipari Forradalom óta van légszennyezés és amióta először kezdtetek fosszilis üzemanyagot használni. Azonban megvan a képességetek, hogy ezeken változtassatok. A fizikai test is változik, egy olyan érzékenységi szintet tapasztal meg, amivel korábban sosem találkozott. Jelenleg a népesség kb. 20%-a érzékeny vagy allergiás a gluténre, amihez pedig könnyen kéne alkalmazkodnotok. Ahogy egyre több fényt hoztok be a testbe, ezeknek a dolgoknak is változniuk kell és a termelőitek is másként fognak gondolkodni. A zöldségeseitek már elkezdtek alkalmazkodni az emberiség megújuló igényeihez. Továbbiak várhatóak és gyors változásokkal fogtok találkozni ezekben az időkben.

Az emberiség nagy újraindítása

Ez az újrakalibrálás, az emberiség nagy újraindításának ideje. A belégzés és kilégzés közötti váltás zajlik, amivel a Földön minden ember szembesül. Ezzel együtt megvan a lehetőségetek arra, hogy választásotok szerint Hazajöjjetek vagy maradjatok. Senki sem tart itt titeket. Ha úgy döntötök, hogy maradtok, újraértelmeztek majd mindent, tegyétek is ezt bátran. A szerződéseitek megszűntek, akkor is, ha sokan erről nem tudtok. Új szerződéseket köttök, ezért merjetek tudatos szerződéseket készíteni a bolygón. Amikor valakivel szerződést kötöttetek a fátyol másik oldalán, egy természetes húzást éreztek egymás irányába, hogy valamilyen módon megvalósíthassátok a megegyezéseteket. Ezeknek a szerződéseknek a legnagyobb része semmissé vált. Ez azonban sokak számára frusztráló, mert keresitek a párotokat, akivel a megállapodást kötöttétek. Megnyugtatunk, hogy továbbra is valószínű, hogy ezek a találkozások létrejönnek, ám már nem lesz olyan erős a húzóerő, mint korábban. A kötelezően lerendezendő dolgok, mint a karmikus szerződések teljességgel elengedésre kerültek, amennyire csak a mágnesesség engedi. Ez nem azt jelenti, hogy ne érezhetnétek karmikus köteléket valakivel. Az is meglehet, hogy szeretnétek kitisztítani kettőtök viszonyát, de teljességgel tőletek függ. Szükség van-e erre, hogy sikeres legyen a földi életetek? Kedvesek, már most elértétek a sikert. Ezt szeretnénk nektek elmondani, ezért vagyunk itt. Már megnyertétek a játékot és most egy új Földet építetek. Nagyon izgatottak vagyunk, mert ez az új Föld sokkal inkább harmóniában lesz az Otthonnal, ahonnan származtok. Ez lehetőséget ad nektek arra, hogy még több kreatív erővel rendelkezzetek, mint korábban. Kedvesek, az egész emberiség fénytestbe való visszatérése sokak számára nagyon nehéz. Segítsétek egymást, hiszen ezért jöttetek és sokan ezért vagytok most itt, hogy segítsétek az emberiség újrakalibrálásának ezt az óriási átmenetét.

Úgy gondoltok ránk, mint, akik felülről néznek titeket, de valójában nem fent vagyunk. Lenyűgöző, hogy azért gondoljátok, hogy fent vagyunk, mert a mennyország fent van. Kedvesek, az mindenhol van. Ez még gyerekkorotokból ered, amikor még csak ébredeztetek a fizikai testben és a hátatokon feküdtetek vagy valaki a karjában tartott benneteket. Felfelé néztetek a világra és minden jó felülről érkezett hozzátok. Olyan csodálatos létezők vagytok. Alig várjuk, hogy lássuk mivé növi ki magát ez az új játék. Folyamatosan mögöttetek vagyunk és igyekszünk megkönnyíteni számotokra az ajtók nyitását, próbáljuk az életet egy kicsit könnyebbé tenni a számotokra. Nem kell már küzdjetek, mint, ahogy a régi energiában kellett. A kisebb ellenállás útja igen gyorsan előtűnik. Engedjétek. Engedjétek el azokat a dolgokat, amikhez csupán a ragaszkodás kedvéért ragaszkodtok és engedjétek magatokat újrakalibrálódni és új helyzetbe kerülni. Ez már az új világ és nagyon is a részei vagytok.

A legnagyobb tisztelettel kérünk, hogy bánjatok egymással tisztelettel. Támogassátok egymást, ahogy csak tudjátok. Ezért jöttetek. Ez egy vadonatúj játék, amit most játszotok Kedvesek. Játsszatok jól együtt.

Espavo.
A Csoport.

Fordította: Tamás Kriszti Tara Link
Forrás: Link
Hivatásos Múzsa: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Egy háztömb, amely várossá lett
  2014-10-28 16:39:12, kedd
 
  A világ legsűrűbben lakott, törvényen kívüli városában ismeretlen volt a közbiztonság és a közegészségügy. A városkát sem a japánok, sem az angolok nem tudták lerombolni, csak Kína volt képes erre.
1993-as felszámolásáig a világ legsűrűbben lakott települése Kowloon fallal körülvett ,,városa" volt. Ez a tény talán még megdöbbentőbb, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a ,,világon szinte sehol sem ismert település" konkrétan nem egy város, hanem ,,csak Hongkong egyik háztömbje" volt, ráadásul kezdetben csak 200×150 méternyi területen elnyúlva! Az utcákkal, járdákkal abszolút nem rendelkező; csak lépcsőkkel, átjárókkal, pallókkal és létrákkal összekötött, körülbelül 500 ház összeépítéséből létrejött megaháztömbben, míg angol becslések több mint 1 millió 280 ezer ember élhetett illegális körülmények között, addig a kínaiak szerint inkább 2-3,5 millió ember ,,élt" egyszerre egymás fején-hátán.




Link




Link

A 13 méter magas és 15 méter vastag kőfallal körbevett települést eredetileg 1841-ben erődnek építtette a kantoni alkirály ,,hadserege és országa" védelmére, hogy valamiféle katonai ellenállást ,,fejthessen ki" a brit gyarmatosító törekvések ellen. 1847-re az erőd már nem csak a kowloon-i ezred állandó táborhelye volt, hanem az azt kiszolgáló 150 fős személyzet és a tisztikar családjaiknak lakhelye is. Hong Kong angol kézre kerülése után, azonban a kiürítetett kaszárnya népszerű megállója lett az utazóknak és a brit katonáknak. A laktanya épületeinek fő vonzereje a játékbarlangok, prostituáltak és az ópium volt. A ,,városka" 1942-1945 között japán fennhatóság alá került. Mivel a ,,felkelő Nap katonái" nem tudtak mit tenni a zárt közösséggel, így inkább tiszteletben tartották az ott zajló kétes ügyeket lebonyolító személyeket és az azok védelmét ellátó maffiát és családi klánokat. Tokió azonban annyit csak elért ,,Kína gyarmatosítása idején", hogy a Kowloon külső falait leromboltatta.

A japánok elűzése után, 1947-ben a britek próbálták meg (ismét) teljesen lerombolni a törvényen kívüli várost (városrészt), hogy a helyére egy szépen gondozott közparkot telepíthessenek-, ám a feketegazdaságban érdekelt kínaiak hevesen tiltakoztak a szigetország tervei ellen. London ettől függetlenül ragaszkodott elképzeléseihez, így egy év múlva a hadsereg 2000 földművest telepítetett ki a megaháztömb melletti területekről, majd felgyújtották kunyhóikat, hogy az elüldözöttek ne térhessenek/költözhessenek vissza. Hong Kong-szerte a kínaiak zavargásokkal, üzletek felgyújtásával reagálnak az európaiak cselekedetére, így az angolok is visszavonulót voltak kénytelen fújni.




Link




Link

Tetézte a problémát, hogy a kommunistává átvedlett Kínából ezrével elmenekülők jelentős hányada pont ezen az angol gyarmatocskán telepedett le, így a következő 50 évben Kowloon gyorsan gyarapodó lakossága 6,5 hektáros telekre duzzasztotta fel a háztömböt. A mindenféle engedély nélkül felépült 10-12 emeletes lakóházakat szépen-lassan összeépítették, így a napfény a kilencedik emeletről lefelé már sohasem sütött be a lakásokba. Mivel az itt élők az utcákat is beépítették, így az emberek többnyire a házak tetején, illetve a korábban már említett titkos lépcsőkön, pallókon keresztül közlekedtek.

Ebben az átláthatatlan városszövetben természetesen semmiféle közbiztonság nem volt. Az anarchia kibontakozását - úgy ahogy - az itt (is) működő maffia és a Triád bandák akadályozták meg, akik leginkább a kábítószer-kereskedelemből, a csempészetből és a prostitúcióból éltek. A hongkongi rendőrség képtelen volt átvenni az irányítást a városállam fölött. Az 1973-as rajtaütési kísérletük során a Scotland Yard alig 4000 font értékű drogot tudott csak elkobozni a Kowloon-ban tevékenykedő dílerektől.




Link




Link

Mivel a közbiztonság hiánya miatt az egészségügyi hatóságok is távol tartották magukat a várostól, a településen ad-hoc ,,amatőr-jellegű" orvosi és fogászati rendelők jelentek meg. Természetesen Kowloon-ban hiányzott a közmű, és telefonszolgáltatás sem volt, így a helyieknek ezt is saját maguknak kellett kiépíteni. A végeredmény egy bonyolult cső- és elektromos rendszer lett, mely a város mély és sötét részeibe is eljutott. Ezek az összeeszkábált vezetékek, a hihetetlenül kicsi területen elképesztően nagy kockázatot jelentettek nemcsak a fertőzések, de a tűz szempontjából is. A városka annyira veszélyesnek számított, hogy a kínaiak sem mertek ide jönni nyomós ok nélkül, egy magányos külföldi számára pedig kész öngyilkosság lett volna egy ,,ilyen izgalmas városnézés".




Link




Link

Amikor Margaret Thatcher aláírta a Hongkong függetlenségét elismerő nyilatkozatot, ismét szóba került a városrész/háztömb lebontása. A kínai fennhatóság alá került Kowloon-ból 1988 és 1992 között kezdték el kitelepíteni az ott lakókat. A kitelepítéseket követő években elkezdték a koszos, patkánylepte és elaggott városnegyed lerombolását. Ekkor nyílt lehetőség arra is, hogy kutatók, fotósok és újságírók betekintést nyerhessenek az eddig ismeretlen labirintusba. Két fényképész, Greg Girard és Ian Lambot például négy évet töltött el a városrész felfedezésével. A lerombolt megaháztömbből a kínaiak csak a déli kaput és az úgynevezett igazgatási központot, a Yament hagyták meg. Kowloon állítólag ma Hongkong egyik legszebb városi parkja.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Czeke Andrástól szeretettel
  2014-10-28 16:34:14, kedd
 
 


Link

Czeke Andrástól szeretettel: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 410 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 452
  • e Hónap: 6874
  • e Év: 100579
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.