Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szép estét, jó éjszakát!
  2016-08-14 21:27:40, vasárnap
 
 

Link

Ha a nap leszállva eltűnt,
Mint egy fényes képzelet,
S a sötét éj fátylával,
Elterül a föld felett:
Szívesen andalgok akkor
A harmat telt réteken,
És a hallgató természet
Nyugodalmat ád nekem.
Mint ha aggnak homlokára
Hint ezüstöt az idő,
S nyugodalmat nyer végtére
A sokáig szenvedő:
Úgy talál e föld nyugalmat,
Ha a nap lement,
És a holdvilág magasról
Rá ezüstöt önt.

Eötvös József






 
 
0 komment , kategória:  v- Eötvös József  
Sinead O'Connor életrajza
  2016-08-14 20:21:56, vasárnap
 
  Sinead O'Connor



Link


Születési név: Marie Bernadette O'Connor
Születési idő:1966. december 08.
Születési hely:Dublin, Írország
Foglalkozás:énekesnő, dalszövegíró
Családi állapot:férjezett, 4 gyermek
Partner: Barry Herridge
Magasság:165 cm
Eredeti hajszín:barna
Szemszín:kék
Csillagjegy:Nyilas



Életrajza

Sinéad Marie Bernadette O'Connor 1966. december 8-án született Glenageary városában, Dublin megyében. Nevét Sinéad de Valera, az ír elnök, Éamon de Valera felesége, és lourdesi Szent Bernadette után kapta. Két öccse és két bátyja van - Joseph, Eimear, John, and Eoin. Joseph O'Connor regényíró.
Édesapja, Sean O'Connor, építészmérnök és a Divorce Action Group elnöke, édesanyja Marie O'Connor. A házaspár sokat veszekedett és elváltak, amikor Sinéad még csak nyolc éves volt. A három idősebb gyermek az anyával maradt és Sinead állítása szerint gyakran verték otthon - emiatt áll ki mindig a bántalmazott gyerekek mellett. A "Fire on Babylon" című dala a gyermekkori bántalmazások hatásáról szól.
Sean O'Connor azért harcolt, hogy magához vehesse a gyerekeit - egy olyan országban, amely tiltja a válást és megtagadja az apa láthatási jogát - így lett a Divorce Action Group elnöke és szóvivője.
1979-ben Sinead az apjához és annak új feleségéhez költözött. 15 évesen bolti lopásért tartóztatták le és az apácák által vezetett Magdalene Asylum-ba került. Itt kezdett el zenével foglalkozni, dalokat írni és elhatározta, hogy minden módon kitűnik majd a többiek közül. Az egyik önkéntes, Paul Byrne, a Tua Nua nevű zenekar dobosának lánytestvére meghallotta Sinead-ot énekelni ("Evergreen" - Barbra Streisand-tól), és a fiatal lány egy közös dalt, a "Take My Hand"-et vette fel a bandával, de még túl fiatal volt ahhoz, hogy csatlakozhasson hozzájuk.
1983-ben az apja a Newtown School-ba (bentlakásos iskola) küldte tanulni, Waterfordba, ahol az ír nyelv tanára, Joseph Falvey segítségével és támogatásával egy négy dalból álló demót vett fel (két feldolfozást és két saját dalt, amik később az első albumán is megjelentek.)
Hirdetés útján 1984 közepén találkozott Colm Farrelly-vel, akivel új tagokat toborzott és megalakították a Ton Ton Macoute nevű bandát. Sinead otthagyta az iskolát és a banda Dublinban adott pozitív visszhangú fellépéseket.
1985. február 10-én Sinead anyja autóbalesetben meghalt és a lány teljesen letört. Otthagyta a bandát és Londonba költözött. Leborotválta a haját, hogy így tiltakozzon a hagyományos nőideál ellen.
Hamarosan szerződést kapott, egy tapasztalt menedzser, Fachtna O'Ceallaigh vette a szárnyai alá. Közös dalt írt a U2 gitárosával, The Edge-dzsel - a "Heroine" a Captive című film zenéje lett.
Első albuma nagy viták közepette készült el, (közben állapotos lett a dobosától, John Reynolds-tól) és ő maga lett a producer. A The Lion and the Cobra 1987-ben jelent meg, nagy szenzációt keltve. Aranylemez lett belőle és Grammy-jelölést kapott, mint a Legjobb Női Rockénekes Előadás. A "Mandinka" című kislemez nagy sláger lett az USA-ban. Zenei hatásként Sinead olyan neveket említett, mint Bob Dylan, David Bowie, Bob Marley, Siouxsie and the Banshees és The Pretenders.
Második albuma, az 1990-ben megjelent I Do Not Want What I Haven't Got szintén nagy sikert aratott és az NME szerint ez volt az év második legjobb albuma. A lemezen található Prince-feldolgozás, a "Nothing Compares 2 U" hihetetlen világsikert hozott neki, több országban volt hetekig listavezető és a mai napig ez a legnagyobb és legismertebb slágere. Több Grammy-jelölést kapott érte, és meg is nyert egyet (Best Alternative Music Performance), de bojkottálta a műsort.
Sinead dicséretet kapott a hangjáért és a dalszövegeiért. Már ekkor felfigyeltek egyedi megjelenésére is: leborotvált fej, mérges arc, szokatlan, formátlan ruhák.
Saját albumai mellett Sinead más zenészek és bandák mellett is vokálozott, és feltűnt a filmvásznon is (lásd: Filmográfia).
1990-ben csatlakozott számtalan vendégművészhez, hogy Berlinben a The Wall (Pink Floyd) előadásán énekelhessen, majd egy jótékonysági albumon vett részt (Red Hot + Blue), hogy elénekelje a "You Do Something to Me" című Cole Porter-dalt és így pénzt gyűjthessen az AIDS kutatásokra. (1998-ban ismét hasonló célhoz adta a hangját.) Hatalmas botrányt keltett, amikor bejelentette, hogy nem lép fel az USA-ban, ha a koncertje előtt leadják az amerikai himnuszt. Frank Sinatra meg is fenyegette, hogy "szétrúgja a seggét."
1992-ben visszatért Dublinba és a kisfiának, a hatéves Jake-nek szentelte magát, közben pedig énekleckéket vett. 1993-ban ő énekelt az In the Name of the Father című film betétdalában, a "You Made Me the Thief of Your Heart"-ban.
1994-ben megjelent Universal Mother című albuma, amely nem sok sikert hozott neki, majd le kellett mondania a turnéját, mert ismét gyermeket várt. Részt vett az A Celebration: The Music of Pete Townshend and The Who nevű kétnapos, Roger Daltrey 50. születésnapját ünneplő koncerten, amely 1994-ben CD-n és videón, majd 1998-ban DVD-n is megjelent.
1997-ben akusztikus albumot adott ki, The Gospel Oak EP címmel. Ez sem lett sikeres. Ezután a híres ír rendező, Neil Jordan filmjében, a The Butcher Boy-ban játszott - Szűz Máriát alakította.
2000-ben megjelent Faith and Courage című albuma, olyan vendégekkel, mint Wyclef Jean és Dave Stewart (Eurythmics).
2002-ban megjelent a Sean-Nós Nua című albuma, amely hagyományos ír népdalokat tartalmazott, több ír nyelven hallható. A Peggy Gordon című, kanadai népdal feldolgozása a leszbikus szerelemről szól és Sinead egy leszbikus barátnőjének énekelte fel, aki elveszítette a szerelmét.
2003-ban a Dolly Parton emlékalbumon énekelte el a Just Because I'm a Woman című dalt (Parton "Dagger Through the Heart" című dalának feldolgozása). Emellett énekelt a Massive Attack 100th Window című albumának három dalában is, majd kiadta a dupla albumát, a She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty-t, amelyen korábban kiadatlan dalokat és koncertfelvételeket tett közzé. Ezután bejelentette, hogy egy időre visszavonul a zenéléstől - "köszönhetően" egy ritka betegségnek, ami miatt folyton fáradt volt. Kis időt Jamaicán töltött.
2005 végén egy reggae-albumot adott ki, Throw Down Your Arms címmel, ami pozitív kritikákat kapott.
2006. november 8-án hét dalt játszott el a készülő, Theology című albumáról a dublini The Sugar Clubban. 30 rajongó és zenekritikusok vehettek részt a koncerten, ami 2008-ban CD/DVD-n megjelent.
A Theology 2007 júniusában jelent meg eredeti és feldolgozott rasztafári spirituális dalokkal. Sinead Európában és az USA-ban számos koncertet adott, közben felénekelt két dalt Ian Brown The World Is Yours című albumára.
2010. januárjában Sinead Mary J. Blige-dzsal adott elő duettet - a bevételt jótékony célra folyt be. Ezután felénekelte a "Lay Your Head Down" című dalt, amely az Albert Nobbs című filmben hangzott el és Golden Globe-jelölést hozott az énekesnőnek.
2012. február 20-án megjelent új albuma, a How About I Be Me (And You Be You)? - ám a tervezett turnét le kellett mondania rossz egészségi állapota miatt. (Idegösszeomlást kapott.) Következő évben azonban visszatért a The Crazy Baldhead Tour elnevezésű turnéval.

2014. augusztus 11-én megjelent az I'm Not Bossy, I'm the Boss című stúdióalbuma (eredetileg a The Vishnu Room címet viselte volna), amelyet a legtöbb kritkus dicsérő szavakkal illetett. Decemberben csatlakozott a Sinn Féin ír párthoz.
2015. januárjában Dubaiban adott koncertet, novemberben azonban azzal került az újságok címlapjára, hogy idegileg teljesen összeomlott, miután a családja és a gyermekei megszakították vele a kapcsolatot.
Jelenleg (2016) nem hallani felőle.

Botrányok
1992. október 3-án Sinead fellépett a Saturday Night Live műsorában. Elénekelte Bob Marley "War" című dalát, majd a kamerák előtt darabokra tépte a pápa, II. János Pál fényképét, miközben azt mondta: "Harcoljatok az igazi ellenség ellen". Az eset hatalmas felzúdulást keltett, nézők és hírességek támadták az énekesnőt, aki nyíltan kijelentette, hogy semmit nem bánt meg.
Az 1990-es évek végén a vegán és háborúellenességet hirdető Sinead-ot pappá szentelték Mother Bernadette Mary néven - Michael Cox püspök által, aki egy független katolikus csoport feje (Irish Orthodox Catholic and Apostolic Church). (A hivatalos katolikus egyház nem ismeri el a női papokat vagy vezetőket.)
2007, október 4-én elmondta a The Oprah Winfrey Show-ban, hogy négy évvel korábban bipoláris rendellenességet diagnosztizáltak nála, és hogy a 33. születésnapján (1999) megpróbált öngyilkos lenni.
2010. március 26-én az Anderson Cooper 360° című műsorban és a katolikus egyházban zajló szexuális molesztálási botrányokról beszélt. Erről a témáról többször is nyíltan kifejtette a véleményét és a Vatikánt is támadta.

Család
Sinead négyszer ment férjhez - állítása szerint negyedrészt leszbikus, háromnegyed részt heteroszexuális.
Első férje a zenei producer, John Reynolds volt, akivel több albumán is együtt dolgozott. 1987-ben házasodtak össze, de 1991-ben elváltak. Közös gyermekük is született: Jake Reynolds (1987. június 16.).
1996-ban megszületett második gyermeke, Brigidine Róisíne Waters (1996. március 6.) - az apa egy ex-barát, John Waters.
Második házasságát az újságíró Nicholas Sommerladdel kötötte 2001. július 7-én, és 2004. február 10-én elváltak.
2004-ben megszületett harmadik gyermeke, Shane Lunny (2004. március 10.) - az apa ismét egy ex-barát, Donal Lunny.
2006 és 2007 februárja között kapcsolatban élt Frank Bonadio-val, akitől negyedik gyermeke született, Yeshua Francis Neil Bonadino (2006. december 19.).
2010. július 22-én feleségül ment régi barátjához, Steve Cooney-hoz - nem sokkal később azonban, 2011. áprilisában elváltak.
Negyedik házasságát az ír terapeutával, Barry Herridge-dzsel kötötte, akit az interneten ismert meg. 2011. december 9-én esküdtek meg Las Vegasban, de 17 nappal később bejelentette, hogy véget ért a kapcsolat. Állítása szerint csak hét napig éltek együtt. 2012. január 3-án bejelentette, hogy ismét együtt vannak

Filmográfia

1990 - Hush-a-Bye Baby
1997 - The Butcher Boy (Virgin Mary)

Diszkográfia

1987: The Lion and the Cobra
1990: I Do Not Want What I Haven't Got
1992: Am I Not Your Girl?
1994: Universal Mother
2000: Faith and Courage
2002: Sean-Nós Nua
2005: Throw Down Your Arms
2007: Theology
2012: How About I Be Me (And You Be You)?
2014: I'm Not Bossy, I'm the Boss


Az adatlapot szerkesztette:Jolie_77

Utolsó frissítés: 2016.03.30. 21:09 Jolie_77 által
Forrás: starity.hu


 
 
0 komment , kategória:  {Sinead O'Connor életrajz  
Wolf Kati életrajza
  2016-08-14 19:57:48, vasárnap
 
 


Link

Születési név:Wolf Katalin
Becenév :Kati, Cölöpke
Születési idő: 1974. szeptember 24.
Születési hely:Szentendre, Magyarország
Foglalkozás:énekesnő
Családi állapot:férjezett, 2 gyermek
Partner:nem pubklikus
Magasság:172 cm
Eredeti hajszín: szőkésbarna
Szemszín:kék
Csillagjegy:Mérleg




ÉLETRAJZ

Wolf Kati, magyar énekesnő, 1974. szeptember 24.-én született Szentendrén; énekesi karierre szinte garantálható volt, hisz zenész családban nőtt fel. Édesapja, Wolf Péter, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, aki több neves magyar művésznek, köztük Kovács Katinak is írt már dalt. Két bátyja van; Gábor - aki marketing szakmában dolgozik - és Dániel. Férje Ákos, jogászként dolgozik. Két gyermeke született; Janka és Luca.
"A szüleim a mai napig szeretik és megölelik egymást, ez erős érzelmi töltetet ad az embernek. A gyerek korom pedig már-már sziruposan-giccsesen szép volt. A szüleimnek köszönhetően minden stimmelt, aminek stimmelnie kellett, két báty, óriási jövés-menés, az anyukám mindennap meleg étellel várt haza. Lázadó tinédzserként szinte irigykedve néztem a világsztárokat, akik vagy Harlem legdurvább negyedében nőttek fel, vagy az utcán, ültek börtönben, drogoztak, és abból a közegből mentette ki őket a tehetségük. Volt idő, amikor egy kicsit azt kívántam, velem is történne már valami, csak egy kicsi olyan, ami nem tökéletes, de csak nem történt. Ma már tudom: úgy volt jó, ahogy volt. Egy olyan alapot hoztam magammal otthonról, amely mindent megad ahhoz, hogy boldog lehessek. Annyira idilli környezetben nőttem fel, hogy azzal foglalkozhattam, ami igazán érdekel. A zenével."
Kati több interjúban is nyilatkozott arról, hogy munkáját és magánéletét a lehető legjobban igyekszik szétválasztani. Mivel nagyon fontos számára a családja, igyekszik úgy összeállítani a napirendjét, hogy a lehető legtöbb időt tölthesse velük. Délelőtt jár interjúkra és fotózásokra, amikor a gyerekei óvodában/iskolában vannak, s a legtöbb fellépését hétvégére időzíti.

"A lakás ajtón belülre semmit nem engedek be a szórakoztató iparból."
2013 szeptemberében az énekesnő hivatalosan is bejelentette, férje munkája miatt családjával Kínába költözik. Egy évvel később, 2014 nyarán visszaköltöztek Magyarországra.

Kezdetek
Kati zenei pályafutása 7 éves korában indult el, amikor is 1981-ben elénekelte a Vuk címadó dalát. Az énekesnő mai napig boldogan tekint vissza ezekre az időkre, ugyanis elmondása szerint itt kezdődött minden, ekkor szeretett bele az éneklésbe.
"Az énekléssel természetesen kifejezem magam. A gondolataimat, az indulataimat, az érzéseimet, a humoromat, a rossz napomat, a jó napomat, mindent, ami bennem van, én nem tudom elmesélni, leírni, lefesteni, elzongorázni, de elénekelni igen. Sok éve énekelek, és csak úgy tudom elképzelni a magam többi oldalát épen és egészségesen, hogy rendszeresen színpadra állok és kiénekelem magam; rengeteget kivesz belőlem, és mégis sokszorosan feltölt!"
Együttesek, amiben énekelt: A gimnáziumban tagja volt egy zenei együttesnek, a "Stúdió Dél"-nek, akikkel Kati blues dalokat adott elő. A zenekar feloszlása után egy újabb csapat tagjává vált; 1990-ben alakult "Sunny Dance Band" egyik énekese lett. Ez a zenekar nagyon fontos szerepet töltött be - és tölt be a mai napig is - Kati életében, hisz az együttes két másik énekes nője, a legjobb barátai is egyben. Elmondása szerint ezek az évek rengeteg élményt és tapasztalatot nyújtottak a számára, talán ennek is köszönhető, hogy egyéni karriere ellenére a mai napig fellép az együttessel. A következő csapat amelyhez csatlakozott, a "New Chocolate" amely egy jazztanszakos funky banda volt. Kati inkább komolyzenész volt, ennek ellenére bevették az együttesbe. Mindez nagy kaland volt számára, s ezáltal kóstolhatott bele igazán az éjszakai klubéletbe. A "New Chocolate" után az "Avocaldo" tagja lett, ami Kati szívének másik csücske; e bandának köszönhetően is új barátokat szerzett. Leginkább populáris latin zenét játszottak, s az énekesnő elmondása szerint salsa órákra is jártak. 2001-ben a Queen emlék zenekarban láthattuk énekelni Katit, majd nem sokkal később régi és új énekesbarátnőivel együtt megalapította az "Enjoy"-t, s pop slágerekkel szórakoztatták a közönséget. Az utolsó csapat amelyben Katit látni lehetett, Nagy János jazz zenekara volt; az énekes nő nagyon élvezte az itt töltött időket.

Wolf áramlat
Kati legelső lemeze 2009-ban jelent meg Wolf áramlat címmel, melyre a dalokat - s néhány szöveget is - édesapja, Wolf Péter írta. Az albumra olyan tehetséges előadók írtak számokat, mint például Gerendás Péter, Pásztor Noémi Virág és Szabó Ági. A korongon található "Tündérmesénk" című duett dalt Charlieval énekelte el. A lemez remekül tükrözi Kati zenekarokban eltöltött éveit, ugyanis a gyönyörű balladák mellett a "Avolcaldo" latinos hangzásvilágát és a "Sunny Dance Band" zenei stílusát is fel lehet benne fedezni.

Tehetségkutatók
2003-ban Kati jelentkezett - az abban az évben induló - Megasztár válogatójára, ahol be is jutott a legjobb 50 versenyző közé. Ezt követően azonban nem írta alá a szerződést, ugyanis úgy gondolta, a család alapítás sokkal fontosabb számára. Így végül visszalépett.

X-faktor: út az élő show-ig
2010-ben Magyarországon is elindult az X-faktor első szériája; Kati ekkor úgy döntött, újból szerencsét próbál, s jelentkezett a versenyre. Sikerrel is járt, így nem sokkal később már a táborban izgulhattak a nézők az énekesnő továbbjutásáért, ahol a 25 év felettiek kategóriájába került. Itt is könnyen vette az akadályokat, így végül további 5 társával együtt - Vastag Csaba, Wittmann Zsolt, Bakó Kriszta, Nádor Dávid, Szabó Mariann - eljutott a Mentorházba. Mentora, Nagy Feró lett, kinek döntése alapján Wolf Kati Vastag Csabával és Szabó Mariannal együtt bekerült az élő showba.
X-faktor; az élő show
Az X-faktor első élő adásában a versenyzők XXI. századi ikonok dalaival léptek a színpadra. Kati Sarah Connor számával, a "From Sarah with love"-val. Ez volt az egyik legsikeresebb előadása a műsorban, az énekesnő párbaj nélkül továbbjutott. A következő hét témája a "Dívák és szívtiprók" volt; Wolf Kati Donna Summer "Hot stuff" című dalát énekelte el, s ezen a héten szintén párbaj nélkül jutott tovább. A harmadik élő showban rock dalok csendültek fel; Kati erre az estére egy igen ismert számot választott, ami nem volt más, mint az Evanscene - Bring me to life című dala. Ezzel az előadásával is sikerült megnyernie a közönséget, így párbaj nélkül juthatott tovább. A következő héten a versenyzők filmzenéket adtak elő; Kati Seal "Kiss from rose" című dalát adta elő. A negyedik héten is párbaj nélkül jutott tovább. Az 5. élő show alkalmával a toplistás slágereké volt a főszerep; Kati George Michael és Mary J. Blige "As" című számával lépett a színpadra. Ezen a héten is sikerült elnyernie a közönség szeretetét, így párbaj nélkül mehetett tovább. Az élő show hatodik hetében Kati David Guetta és Kelly Rowland "When Love Takes Over" közös dalát választotta. A bulihimnuszok estéjén is párbaj nélkül jutott tovább.
2010 november 27.én, a hetedik élő show alkalmával egyslágeres előadók dalait adták elő a versenyzők; Kati Toni Braxton "Unbreak my heart" dalát adta elő. Ezen az estén Wolf Kati és Takács Nikolas kapták a legkevesebb szavazatot, így nekik kellett párbajozniuk. A párbajdalok elhangzása után a mentorok sem tudtak megegyezni. Keresztes Ildikó és Geszti Péter Wolf Katit, míg Nagy Feró és Malek Miklós Takács Nikolast küldte volna haza. Mivel az eredmény döntetlen lett, a nézői szavazatok alapján döntöttek a továbbjutókról. Így a hetedik élő showban, Wolf Katinak búcsúznia kellett a versenytől. Geszti Péter - akinek köszönhetően döntetlen helyzet alakult ki - ígéretett tett Katinak, hogy kárpótlásul írni fog neki egy dalt.

Szólókarrier
Kati X-faktroból való kiesése nagy vihart kavart, sokak szerint az énekesnő sokkal inkább megérdemelte volna a továbbjutást. Ő azonban nem szomorkodott; bár nem sikerült megnyernie a versenyt, országos hírnevet sikerült szereznie magának, aminek köszönhetően végre szólókarriere is beindulhatott. Az X-faktor után egykori versenytársaival folyamatosan koncertezett. Geszti Péter, ígéretéhez híven írt Katinak egy dalt, melynek zenéjét Rácz Gergő és Rakonczai Viktor páros szerezte. A "Szerelem, miért múlsz?" bombaként robbant be a magyar toplistákra, Kati dala a hazai rádiók egyik legtöbbet játszott száma lett. A dal megjelenése után pár hónappal az MTV bejelentette, a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra Wolf Katit fogják küldeni. A számhoz elkészítettek egy angol-magyar verziót - "What about my dreams?", s az Eurovízió szabályai miatt 3 percre rövidítették. A pörgős slágert a külföldiek is gyorsan megszerették, Katit a dalverseny egyik legesélyesebb énekesnőjének tartották. A magyarok nagy örömére, Kati az Eurovízió elődöntőjén továbbjutott, s így a döntőben "What about my dreams?" című dalával újra a színpadra léphetett. Annak ellenére, hogy Kati dala külföldön is nagy sikert aratott, a versenyen 22. helyezést érte el. Akárcsak Kati X-faktorból való kiesése, az Eurovíziós Dalversenyen elért helyezés is nemtetszést váltott ki az emberekből, ugyanis sokan úgy gondolták, az énekesnőnek jóval előrébb kellett volna végeznie.
A dalversenynek köszönhetően Kati nevét még jobban megismerték; az X-faktor győztese, Vastag Csaba mellett, ő volt az, akinek igazán sikerült befutnia. Nem sokkal az Eurovíziós dalfesztivál után, megjelent egy újabb dala, a ,,Vár a holnap'' melyhez angol vezió is készült. Ezután már nem kellett sokat várni a második nagylemezére sem; 2011-ben megjelent a "Vár a holnap" melyen 16 szám található. A "Szerelem, miért múlsz?" és a "Vár a holnap" után 2012-ben Kati az "Az aki voltam" című dalához forgatott videóklipet, melyhez szintén készült angol verzió. Nem sokkal később jelent meg "Lángolj!" című száma. 2013-ban az énekesnő bemutatta vadonatúj dalát, a "Hívjuk elő!"-t, melynek szövegét szintén Geszti Péter írta. A zene Szűcs Norbert és Wolf Kati munkáját dícséri. A dalhoz nem sokkal később leforgatták a videóklipet is, mely július 19.-én került bemutatásra. Nem sokkal később Radics Gigivel és Oroszlán Szonjával a "Pirosban a nőkért" kampány arca lett, s közösen elénekelték a "Szív dala" című szerzeményt. Decemberben megjelent legújabb dala, a "Mesén túl", melyhez 2014 februárjában "Porcelain" címmel az angol változat is megjelent. Ez év novemberében mutatta be "Ne engedj el" című szerzeményét, melynek angol változatával jelentkezett az Eurovízió magyar válogatójára. Bekerült a TOP 30 dal közé, majd az elődöntőt is akadály nélkül vette. A következő héten, a középdöntőben is nagy sikereket ért el; összesen 44 pontot sikerült szereznie, s ezzel biztos továbbjutó lett. A döntőben a zsűri szavazatai alapján nem került be a legjobb 5 közé, így nem ő lett az, aki hazánkat képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2015-ben pedig már bekerült az elődöntőbe a Ne engedj el! c. dalával. Ezévben még a TV2 legnézettebb műsorában, a Sztárban Sztárban láthattuk vasárnaponként más-más hírességek bőrébe bújva. Kati egészen a döntőig menetelt, azonban ekkor kiesett.

Érdekességek
- 2011-ben Wolf Kati Pély Barna, Roy és Szekeres Adrien közösen énekelték a DTK show karácsonyi dalát, mely a "Karácsonyi álom" címet viseli
- nagyobbik lányát, Jankát, Mogyinak becézi
- mindig szakít időt a családjára; nem csak énekesnőként, de feleségként és édesenyaként is igyekszik a lehető legjobban helyt állni
- Wolf Kati és Malek Miklós - aki az 2010-es X-faktor egyik zsűritagja - osztálytársak voltak
- a 2011-es X-faktorban, Kati volt Nagy Feró segítője a mentorházban
- Tandi Flóra énekesnő, nagy rajongója Wolf Katinak
- az 2011-es Eurovízió idején egy német magazin a legszebb lábú énekesnőnek választotta
- csillagjegye mérleg
- Az X-faktor ideje alatt Kati nem lakott együtt a többi versenyzővel; családjával egy szállodában lakott, mivel nem szerette volna magára hagyni két kislányát.
- Imád olvasni; kedvenc könyve Alexander Dumas: Bragellone Vicomte
- A "Nevelésünk titkai" című könyvben több hazai sztár mellett Wolf Kati is nyilatkozott gyereknevelési módszereiről.
- 39-es cipőket hord
- kedvenc autómárkája a BMW
- volt egy ikertestvére, aki egy napos korában sajnos életét vesztette
- elmondása szerint a férjével folytatott beszélgetések nyugtatják meg a legjobban
- nagyon aggódó anyuka
- 2012-ben "A Dal" című műsor egyik zsűritagja volt

Díjak és elismerések
- X-faktor - bekerült a legjobb 12 előadó közé (2010)
- Dortmundi rádió Eurovíziós különdíja (2011)
- Eurovíziós Dalverseny 22. helyezése (2011)
- Gundel művészeti díj (2011)
- VIVA Comet - Legjobb női előadó (2011)
- Szenes Iván Művészeti Díj (2011)
- Transilvanian Music Awards - az év legjobb magyar disco slágere (Szerelem, miért múlsz c. dal) (2012)


DISZKOGRÁFIA


Nagylemezek


Wolf Kati - Wolf-áramlat
1. Játék
2. Válladon alszom el
3. Tündérmesénk (duett Charlie-val)
4. Adieu
5. Ha egyszer erre jársz
6. Sír a hegedű
7. Feszül a húr
8. Hadd legyél férj
9. Ő volt a jel
10. Némán szemével simogat
11. Látom az arcát
12. Két arc

Wolf Kati - Az első X - 10 dal az élő showból
1. From Sarah With Love
2. Hot Stuff
3. Bring Me To Life
4. Kiss From A Rose
5. As
6. When Love Takes Over
7. Un-Break My Heart
8. Saving All My Love For You
9. Change The World
10. Respect

Wolf Kati - Vár a holnap (album, 2011)
1. Szerelem, miért múlsz?
2. Vár a holnap
3. Angyal
4. Játék
5. Körforgás
6. Az, aki voltam
7. Mától minden máshogy lesz
8. Kéz
9. Remeg a Föld is
10. Várj még
11. Rám talált
12. Lángolj
13. From Sarah With Love
14. What about my dreams? (Eurovision Edit - Hunglish)
15. Life Goes On
16. Szerelem, miért múlsz? (DJ Dominique Remix)


Kislemezek


2011
- Szerelem, miért múlsz?
- What About My Dream

2012
- Az aki voltam / The Last Time
- Lángolj

2013
- Hívjuk elő!

2014
- A mesén túl

-Nyár van

2015

-Ne engedj el! (The Less I Care)


VIDEOGRÁFIA

2011
- Szerelem, miért múlsz? / What abouty my dreams?
- Vár a holnap / Life goes on
- Karácsonyi álom (Pély Barna, Roy, Szekeres Adrien)

2012
- Az aki voltam / The Last Time

2013
- Hivjuk elő!
- A szív dala ( Radics Gigi és Oroszlán Szonja közremüködésével )


Link

Forrás:starity.hu



Link
 
 
0 komment , kategória:  {Wolf Kati életrajz  
Megy az Álomcsapat vígjáték a Tv2-ön:-)
  2016-08-14 16:44:41, vasárnap
 
 

Link

Megnézem, és jövök.

 
 
0 komment , kategória:  filmajánló  
You Made Me The Thief Of Your Heart (Sinead O' Connor)
  2016-08-14 04:14:02, vasárnap
 
  Itt mind a film (Az apám nevében), a zeneszerző:
Trevor Jones (a filmzene, és az Utolsó Mohikán dal szerzője is; Trevor Jones

Trevor Jones


Filmzeneszerző
Született: 1949. március 23. (életkor 67), Fokváros, Dél-Afrika
Zenekarok: The Consort of Musicke, Academy of Ancient Music, továbbiak
Iskolai végzettség: Royal Academy of Music, University of York
Számok
Promentory
1992.
The Last of the Mohicans
Fort Battle
1992.
The Last of the Mohicans
The Glade Part II
1992.
The Last of the Mohicans
The Kiss
1992.
The Last of the Mohicans
Massacre / Canoes
1992.
The Last of the Mohicans
Opening Titles Including Underground
1986.
Labyrinth
Will and Anna
1999.
Notting Hill
Main Title
1992.
The Last of the Mohicans
The Last Of The Mohicans: Main Title
2002.
Munro's Office - Stockade
1992.
The Last of the Mohicans
Thirteen O'Clock
1986.
Labyrinth
Igrayne's Dance
1994.
Excalibur
Cliffhanger Theme
1993.
Cliffhanger
Top of the World
1992.
The Last of the Mohicans
The Goblin Battle
1986.
Labyrinth
Hallucination
1986.
Labyrinth
Home at Last
1986.
Labyrinth
The Dark Crystal Overture
2003.
The Dark Crystal
Johnny Favorite
1987.
Angel Heart
The Pod Dance
2003.
The Dark Crystal
My Noble Knight
1998.
The Mighty
A Challenge to Honour
1994.
Excalibur
You Have the Power
1998.
Dark City
Bow Belle
2001.
From Hell
Age of Magic
1998.
Merlin
The Will of Good Men
2005.
Thirteen Days
Pennies for the Ferryman
2001.
From Hell
Dreaming Clouds
1998.
The Mighty
The Dragon's Lair
1998.
Merlin
Love Theme
2003.
The Dark Crystal
Everybody All Over the World
2004.
The Wedding
1994.
Excalibur ),

a dalt előadó: Sinead O'Connor

-You Made Me The Thief Of Your Heart (Sinead O' Connor) - In the Name of the Father O.S.T együtt hat!



Link





Apám nevében

Kettős bombamerényletet követnek el a London melletti Guilford városkában 1974-ben. Öt ember meghal, negyvenketten megsebesülnek. A rendőrség az Ír Köztársasági Hadsereget gyanúsítja a terrorakció elkövetésével. Hamarosan letartóztatják Gerry Conlont, a léha, link fiatalembert három másik emberrel együtt. Gerryt apja, Guiseppe Belfastból küldte a fiút Londonba, amikor meggyűlt az ifjú baja a zsarukkal és az IRA-val. Amikor apja Londonba utazik, hogy segítsen fiának az ellene folyó per idején, közvetett bizonyítékok alapján őt is bűnrészességgel vádolják meg, így ő is börtönbe kerül. A rács mögött a fiú és apja viszonya új alapokra helyeződik, ahogy Gerry lassan egészen új emberré formálódik.A"guilfordi négyek" perében ártatlanul életfogytiglani börtönre ítélik őket. Az igazságra csak tizenöt évvel később derül fény.
Gerry Conlon önéletrajzi regénye alapján készült filmet 1994-ben hét kategóriában Oscar-díjra jelölték.
Angol-ír életrajzi dráma, 128 perc, 1993
A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a Teletext 333. oldalán.
rendező: Jim Sheridan
író: Gerry Conlon
forgatókönyvíró: Terry George, Jim Sheridan
zeneszerző: Gavin Friday, Trevor Jones
operatőr: Peter Biziou
díszlettervező: Rick Butler
jelmeztervező: Joan Bergin
producer: Jim Sheridan
executive producer: Gabriel Byrne
látványtervező: Caroline Amies
vágó: Gerry Hambling
szereplők:
Gerald Conlon - Daniel Day-Lewis
Gareth - Emma Thompson
Guiseppe Conlon - Pete Postlethwaite
Paul Hill - John Lynch
Robert Dixon - Corin Redgravet
 
 
0 komment , kategória:  youtube zenék link  
Happy Weekend cuki angol bulldoggal
  2016-08-14 03:49:35, vasárnap
 
 

Link

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Szeretettel: Anikó





Ui: Közben lefagyott a gépem, a megkezdett szerkesztett kép minden ugrott. Volt nincs.
Ezért lógok ám még itt! De most már elindulok, a meleg paplanokhoz, hogy jólesőn
belebújjam. :-)
M.A.
 
 
0 komment , kategória:  7 Happy weekend   
Józsué 15–19-ig terjedő fejezetei
  2016-08-14 01:45:18, vasárnap
 
  15. fejezet

1Júda fiai törzsének családonként sorsvetéssel jutott része Edom határáig terjedt, a Cin pusztájáig, a Negeb déli határáig.2Déli határuk a Sós-tenger végénél kezdődött, a déli öbölnél;3délre Akrabbim emelkedője felé folytatódott a Cinen keresztül, és dél felől Kádes-Barneáig húzódott Hecronon át Addárig, és elfordult Karka felé.4És továbbhúzódott Acmonig, és kiért az Egyiptom-völgyig, a határ széle pedig a tengernél volt. Ez volt a déli határuk.5A keleti határ a Sós-tenger volt a Jordán végéig, és az északi szögletben a határ a tengeröbölnél volt, a Jordán végénél.6És a határ felment Bét-Hoglához, áthaladt Bét-Araba északi részén, és felment Rúben fiának, Bohánnak kövéig.7Azután felment a határ az Akor völgyében lévő Debirig, és északnak fordult Gilgál felé, mely a völgytől délre eső Adummim emelkedőjével szemben van. És továbbhúzódott a határ Én-Semes vizeiig, és a vége az Én-Rógelnél volt.8Onnan felment a határ a Hinnom fiának völgye felé, a jebusziták lejtőjének déli oldalára, vagyis Jeruzsálembe;és felment a határ a hegytetőre, mely a Hinnom-völggyel szemben van nyugatra, és Refaim völgyének szélén északra.9A határt pedig a hegytetőtől Neftoah vizeinek forrásáig jelölték ki, és az Efron-hegy városain át húzódott. A határt Baáláig jelölték ki, vagyis Kirját-Jeárimig.10És a határ Baálánál nyugatnak fordult a Szeir-hegy felé, és továbbhaladt a Jeárim-hegy északi lejtőjéig, vagyis Keszalonig, és onnan lefelé tartott Bét-Semesig, majd tovább Timnáig.11A határ Ekron északi lejtőjéig tartott, és Sikkeronig jelölték ki, onnan továbbhaladt a Baála-hegyig, majd Jabnéelig, és a határ a tengernél ért véget.12A nyugati határ a Nagy-tengernél, annak partvidékénél volt. Ez volt Júda fiainak határa körös-körül családonként.13Kálebnek, Jefunné fiának részt adott Júda fiai között Jehova Józsuénak adott parancsa alapján, név szerint Kirját-Arbát(Arba volt Anák atyja), vagyis Hebront.14Káleb ezért kiűzte onnan Anák három fiát, név szerint Sésait, Ahimánt és Talmait, akik Anáknak születtek.15Aztán felment onnan Debir lakosaihoz.(Debir neve korábban Kirját-Széfer volt.)16És ezt mondta Káleb:,,Aki megveri és elfoglalja Kirját-Széfert, annak fogom adni Akszát, a lányomat feleségül."17Otniel, Kenáznak, Káleb testvérének fia foglalta el azt. Káleb tehát neki adta a lányát, Akszát feleségül.18Amikor Aksza hazafelé tartott, biztatta férjét, hogy kérjen az apjától mezőt. Aztán tapsolt a kezével, míg a szamáron ült. Káleb erre így szólt:,,Mit szeretnél?"1 Ő pedig ezt mondta:,,Adj nekem áldást, mert déli földet adtál nekem, add nekem hát Gullót-Maimot is."Neki adta tehát Felső-Gullótot és Alsó-Gullótot.20Ez volt Júda fiai törzsének az öröksége családonként.21A városok, melyek a Júda fiai törzsének határán voltak Edom határa felé délre, a következők: Kabcéel, Éder, Jágur,22Kina, Dimóna, Adáda,23Kedes, Hácor, Jitnán,24Zif, Telem, Bealót,25Hácor-Hadatta, Kerijót-Hecron, vagyis Hácor,26Amám, Sema, Mólada,27Hacar-Gadda, Hesmon, Bét-Pelet,28Hacar-Suál, Beér-Seba, Bizjótia,29Baála, Ijim, Ecem,30Eltolád, Keszil, Horma,31Ciklág, Madmanna, Szanszanna,32Lebaót, Silhim, Ain és Rimmon;összesen huszonkilenc város, és azok települései.33A Sefélán volt Estáol, Córa, Asna,34Zanoah, Én-Gannim, Tappuah, Enám,35Jármut, Adullám, Szokó, Azeka,36Saáraim, Aditaim, Gedéra és Gederótaim; tizennégy város, és azok települései.37Cenán, Hadása, Migdal-Gád,38Dileán, Micpe, Joktéel,39Lákis, Bockát, Eglon,40Kabbón, Lahmász, Kitlis,41Gederót, Bét-Dágon, Naáma és Makkeda;tizenhat város, és azok települései.42Libna, Eter, Asán,43Jifta, Asna, Necib,44Keila, Akzib és Marésah;kilenc város, és azok települései.45Ekron és az alárendelt városai és települései.46Ekrontól nyugatra minden, ami Asdód mellett van, és azok települései.47Asdód és az alárendelt városai és települései; Gáza és az alárendelt városai és települései, egészen az Egyiptom-völgyig, és a Nagy-tenger és vidéke.48A hegyvidéken Sámir, Jattir, Szokó,49Danna, Kirját-Szanna, vagyis Debir,50Anáb, Estemó, Anim,51Gósen, Hólon és Giló;tizenegy város, és azok települései.52Arab, Dúma, Esán,53Jánim, Bét-Tappuah, Aféka,54Humta, Kirját-Arba, vagyis Hebron és Cior;kilenc város, és azok települései.55Máon, Kármel, Zif, Jutta,56Jezréel, Jokdeám, Zanoah,57Kajin, Gibea és Timna;tíz város, és azok települései.58Halhul, Bét-Cúr, Gedor,59Maárát, Bét-Anót és Eltekon;hat város, és azok települései.60Kirját-Baál, vagyis Kirját-Jeárim, és Rabba;két város, és azok települései.61A pusztában Bét-Araba, Middin, Szekáka,62Nibsán, a Sóváros és Én-Gedi; hat város, és azok települései.63A jebuszitákat pedig, akik Jeruzsálemben laktak, Júda fiai nem tudták kiűzni;a jebusziták Júda fiaival laknak Jeruzsálemben, mind a mai napig.

16. fejezet
1És József fiainak jutott sorsvetéssel a Jordán jerikói szakaszától a Jerikó keleti vizeinek területéig levő rész, a puszta, mely Jerikótól Bétel hegyvidékéig nyúlik.2És folytatódott Bételtől, amely Lúzhoz tartozik, át az arkiták határáig Atarótba,3aztán nyugat felé a jafletiták határáig terjedt, egészen Alsó-Bét-Horon határáig, és Gézerig, és a tengernél ért véget.4József fiai pedig, Manassé és Efraim elfoglalták birtokukat.5Efraim fiainak határa családjaik szerint, vagyis örökségük határa kelet felé Atarót-Addár volt, egészen Felső-Bét-Horonig,6és a határ a tengerig húzódott. Mikmetát volt északon, és a határ kelet felé fordult Taánat-Siló irányába, és továbbhaladt kelet felé Jánoáig.7És Jánoától Atarótig és Naáráig tartott, és elért Jerikóig, és kiért a Jordánig.8Tappuahtól a határ nyugat felé Kanah völgyéig húzódott, és a tengernél ért véget. Ez Efraim fiai törzsének öröksége családonként.9Efraim fiainak beékelt városai voltak Manassé fiainak örökségében, mindazok a városok a településeikkel.10A Gézerben lakó kánaánitákat pedig nem űzték ki, és a kánaániták a mai napig Efraim között laknak, és rabszolgamunkára kényszeríttettek.

17. fejezet
1És rész jutott sorsvetéssel Manassé törzsének, mivel ő volt József elsőszülöttje, Mákirnak, Manassé elsőszülöttjének, Gileád apjának, mert hadviselő férfi volt; övé lett Gileád és Básán.2Manassé többi fiának is jutott rész sorsvetéssel családonként:Abiézer fiainak, Hélek fiainak, Aszriel fiainak, Sikem fiainak, Héfer fiainak és Semida fiainak. Ők voltak Manassénak, József fiának fiai, a férfiak, családonként.3Celofádnak, Héfer fiának, aki Gileád fia, aki Mákir fia, aki pedig Manassé fia, nem fiai, hanem lányai voltak.Így hívták a lányait:Mahla, Noa, Hogla, Milka és Tirca.4Ők megjelentek Eleázár, a pap előtt, és Józsué, Nún fia előtt, és a fejedelmek előtt, és ezt mondták:,,Jehova volt az, aki megparancsolta Mózesnek, hogy adjon nekünk örökséget testvéreink között."Adott hát nekik Jehova parancsára örökséget apjuknak testvérei között.5Tíz rész jutott Manassénak a Jordán másik oldalán levő Gileád és Básán földjén kívül,6mivel Manassé lányainak az ő fiai között jutott örökség, Gileád földje pedig Manassé többi fiáé lett.7Manassé határa pedig Ásertől Mikmetátig tartott, amely Sikem előtt van, és a határ jobbra fordult Én-Tappuah lakosai felé.8Tappuah földje Manasséé lett, de maga Tappuah Manassé határán Efraim fiaié volt.9A határ lement Kanah völgyéig, délre Efraim városainak völgyéig Manassé városai között, és Manassé határa a völgy északi részén volt, és a tengernél ért véget.10Délre Efraimé, északra pedig Manasséé, és a tenger volt a határa;és északon elértek egészen Áserig, keleten pedig Issakárig.11Manasséhoz tartozott Issakárban és Áserben Bét-Seán és az alárendelt városai, Jibleám és az alárendelt városai, Dór lakosai és annak alárendelt városai, Én-Dór lakosai és annak alárendelt városai, Taának lakosai és annak alárendelt városai, valamint Megiddó lakosai és annak alárendelt városai, a magaslatok közül három.12Manassé fiai nem tudták elfoglalni ezeket a városokat;a kánaániták makacsul ragaszkodtak ahhoz, hogy ott maradjanak azon a földön.13Történt pedig, hogy amikor Izrael fiai megerősödtek, rabszolgamunkára kényszerítették a kánaánitákat, és nem űzték ki őket teljesen.14József fiai pedig beszéltek Józsuéval, és ezt mondták: ,,Miért egy sorsvetésnyi örökséget és egy kimért részt adtál nekem, holott nagy nép vagyok, mert Jehova mindeddig megáldott engem?"15Erre Józsué így felelt nekik:,,Ha nagy nép vagy, menj föl az erdőségbe, és irtsd ki azt magadnak a periziták és a refaiták földjén, mert Efraim hegyvidéke túl kicsi neked."16Ekkor József fiai ezt mondták:,,A hegyvidék nem elég nekünk, és a völgyben lakó összes kánaánitának vaspengékkel felszerelt harci szekerei vannak, azoknak is, akik Bét-Seánban és alárendelt városaiban laknak, és azoknak is, akik Jezréel völgyében laknak."17Józsué erre ezt mondta József házának, Efraimnak és Manassénak: ,,Nagy nép vagy, és erős is. Nem egy sorsvetésnyi részt kell kapnod,18hanem legyen tiéd a hegyvidék. Mivel az egy erdőség, vágd ki, és az legyen területed határa. Ki kell űznöd a kánaánitákat, noha vaspengékkel felszerelt harci szekereik vannak, és erősek."

18. fejezet
1Ezután Izrael fiainak egész közössége összegyűlt Silónál, és felállították ott a találkozás sátrát, miután meghódolt előttük a föld.2De voltak még Izrael fiai közül, akiknek nem osztottak ki örökséget, mégpedig hét törzs.3Józsué ezért ezt mondta Izrael fiainak:,,Meddig vonakodtok még, hogy bemenjetek, és birtokba vegyétek a földet, melyet Jehova, ősatyáitok Istene adott nektek?4Állítsatok elő magatoknak három férfit minden törzsből, és hadd küldjem ki őket, hogy felkeljenek, és körbejárják a földet, feltérképezzék azt az örökségük szerint, aztán jöjjenek vissza hozzám.5És osszák fel azt maguk között hét részre. Júda marad a területén délen, és József háza is marad a területén északon.6Ti pedig készítsetek térképet a földről hét részre osztva azt, és hozzátok ide azokat nekem, én pedig sorsot vetek nektek Jehova, a mi Istenünk előtt.7A lévitáknak nincs örökségük köztetek, mert Jehova papsága az ő örökségük. Gád, Rúben és Manassé fél törzse pedig már elvették örökségüket a Jordán kelet felőli oldalán, melyet Mózes, Jehova szolgája adott nekik."8Felkeltek hát a férfiak, hogy elmenjenek. Józsué pedig ezt parancsolta nekik, akik kimentek, hogy feltérképezzék a földet:,,Menjetek, járjátok körül a földet, készítsetek térképet róla, és térjetek vissza hozzám, én pedig itt, Silóban, Jehova előtt fogok sorsot húzni nektek."9Erre a férfiak elmentek, bejárták a földet, és hét részre osztva térképet készítettek arról városonként egy könyvben. Azután visszatértek Józsuéhoz a táborba, Silóba.10Józsué pedig sorsot húzott nekik Silóban Jehova előtt. Józsué így kiosztotta a földet ott Izrael fiainak, részeik szerint.11Ezután a sorsvetés Benjámin fiai törzsére esett családjaik szerint; a sorsvetéssel nekik jutott terület Júda fiai és József fiai között volt.12Határuk az északi szegletnél a Jordánnál kezdődött, és a határ Jerikó északi lejtője felé húzódott, és felment a hegyre nyugat felé, és Bét-Aven pusztájánál ért véget.13Onnan pedig a határ áthaladt Lúz felé, Lúz déli lejtőjénél, vagyis Bételnél, és a határ lement Atarót-Addár felé a hegyen, mely Alsó-Bét-Horontól délre van.14És kijelölték a határt, amely megkerülte a nyugati részt dél felé attól a hegytől, amely Bét-Horonnal szemközt van délre, és Kirját-Baálnál ért véget, vagyis Kirját-Jeárimnál, amely Júda fiainak városa. Ez a nyugati oldal.15A déli oldal pedig Kirját-Jeárim szélénél kezdődött, és a határ nyugat felé húzódva Neftoah vizeinek forrása felé tartott.16Lement a határ a hegy lábáig, mely Hinnom fiának völgyével szemben van Refaim völgyében északra, és lement a Hinnom-völgybe, a jebusziták lejtője felé délre, és lement az Én-Rógelig.17Kijelölték észak felé, és Én-Semesig és Gelilótig tartott, amely Adummim emelkedőjével szemben van, és lement Bohánnak, Rúben fiának kövéig.18Átszelte az északi lejtőt az Araba előtt, és lement az Arabáig.19És a határ Bét-Hogla északi lejtőjéig húzódott, és a(határ) vége a Sós-tenger északi öblénél volt, a Jordán déli végénél. Ez volt a déli határ.20A keleti oldalon a Jordán határolta. Ez volt Benjámin fiainak öröksége családonként, és határaik körös-körül.21Benjámin fiai törzsének városai családonként ezek voltak:Jerikó, Bét-Hogla, Emek-Kecic,22Bét-Araba, Cemáraim, Bétel,23Avvim, Pára, Ofra,24Kefár-Ammóni, Ofni és Géba;tizenkét város és azok települései.25Gibeon, Ráma, Beérót,26Micpe, Kefira, Mócah,27Rékem, Jirpeél, Tarala,28Céla, Ha-Elef, a jebuszi, vagyis Jeruzsálem, Gibea és Kirját;tizennégy város és azok települései. Ez volt Benjámin fiainak öröksége családonként.

19. fejezet
1A második sorsvetés Simeonra esett, Simeon fiai törzsére családjaik szerint. Az ő örökségük pedig Júda fiainak örökségén belül volt.2A következő lett az ő örökségük:Beér-Seba és Seba, Mólada,3Hacar-Suál, Bála, Ecem,4Eltolád, Betul, Horma,5Ciklág, Bét-Markabót, Hacar-Szúsza,6Bét-Lebaót és Sarúhen;tizenhárom város és azok települései.7Ain, Rimmon, Eter és Asán;négy város és azok települései,8és az összes település, mely e városok körül helyezkedett el egészen Baálát-Beérig, a délen fekvő Rámáig. Ez volt Simeon fiai törzsének öröksége családonként.9Simeon fiainak öröksége a Júda fiainak jutott részből volt, mert Júda fiainak része túl nagy volt nekik. Ezért Simeon fiai az ő örökségükön belül kaptak birtokot.10Ezután a harmadik sorsvetés Zebulon fiaira esett családjaik szerint, örökségük határa pedig egészen Száridig húzódott.11És határuk nyugatra Marealig húzódott, és Dabbesetig tartott, és elért a völgyig, mely Jokneám előtt van.12Száridnál keletnek fordult, napkelet felé Kiszlót-Tábor határáig, és Daberátig húzódott, és fel Jáfiáig.13Onnan keletre, napkelet felé, Gát-Héferig, Ét-Kacinig és Rimmonig húzódott, és Neáig jelölték ki.14És megkerülte azt a határ északon Hannaton felé, és Jifta-El völgyénél ért véget,15továbbá hozzájuk tartozott még Kattát, Nahalál, Simron, Jidala és Betlehem; tizenkét város és azok települései.16Ez volt Zebulon fiainak öröksége családonként. Ezek voltak a városok és azok települései.17A negyedik sorsvetés Issakárra esett, Issakár fiaira családjaik szerint.18Határuk Jezréel, Keszullót, Sunem,19Hafáraim, Síón, Anahárat,20Rabbit, Kisjon, Ebec,21Remet, Én-Gannim, Én-Hadda és Bét-Paccéc volt.22És a határ a Táborig, Sahacimáig és Bét-Semesig húzódott, és a határuk a Jordánnál ért véget;tizenhat város és azok települései.23Ez volt Issakár fiai törzsének öröksége családonként, a városok és azok települései.24Azután az ötödik sorsvetés Áser fiai törzsére esett családjaik szerint.25Az ő határuk Helkát, Háli, Beten, Aksáf,26Allammélek, Amád és Misál volt. Nyugaton a Kármelig és Sihór-Libnátig tartott,27és napkelet felé fordult Bét-Dágonig; Zebulonig és Jifta-El völgyéig húzódott északon, Bét-Emekig és Neiélig, és ki Kabulig balra,28és Ebronig, Rehobig, Hammonig meg Kanahig, és egészen a népes Szidónig.29Majd visszafordult a határ Ráma felé, egészen Tírusz megerősített városáig. És visszafordult a határ Hósa felé, és a tengernél ért véget Akzib területén,30továbbá hozzájuk tartozott még Umma, Afék és Rehob;huszonkét város és azok települései.31Ez volt Áser fiai törzsének öröksége családonként. Ezek voltak a városok és azok települései.32Naftali fiaira esett a hatodik sorsvetés, Naftali fiaira családonként.33Határuk Helefnél kezdődött, a Caánannimban lévő nagy fánál, és Adámi-Nekeben és Jabnéelen át egészen Lakkumig tartott, és a Jordánnál ért véget.34Nyugatnak fordult a határ Aznót-Tábor felé, és onnan fel Hukkók felé, majd elért délen Zebulonig, nyugaton Áserig, napkelet felől a Jordánnál pedig Júdáig.35A megerősített városok ezek voltak:Ciddim, Cér, Hammat, Rakkat, Kinneret,36Adáma, Ráma, Hácor,37Kedes, Edrei, Én-Hácor,38Jiron, Migdal-El, Hórem, Bét-Anát és Bét-Semes;tizenkilenc város és azok települései.39Ez volt Naftali fiai törzsének öröksége családonként, a városok és azok települései.40Dán fiai törzsének jutott sorsvetés által a hetedik rész családonként.41Örökségük határa volt Córa, Estáol,Ír-Semes,42Saálabbin, Ajjalon, Jitla,43Elon, Timna, Ekron,44Elteké, Gibbeton, Baálát,45Jehud, Bene-Berák, Gát-Rimmon,46Me-Jarkon és Rakkon, és a határ Joppé előtt húzódott.47Dán fiainak területe túl kicsi volt nekik.Így Dán fiai felvonultak, és harcoltak Lesem ellen, majd elfoglalták és kardélre hányták. Aztán birtokba vették, és ott laktak, és elnevezték Lesemet Dánnak, az ősatyjuknak, Dánnak nevéről.48Ez volt Dán fiai törzsének öröksége családonként. Ezek voltak a városok és azok települései.49Így befejezték a föld területekre való felosztását. Ezután Izrael fiai örökséget adtak Józsuénak, Nún fiának maguk közt.50Jehova parancsa szerint neki adták azt a várost, melyet kért, név szerint Timnát-Szerahot az Efraim hegyvidékén; ő pedig megépítette a várost, és ott lakott.51Ezek voltak az örökségek, melyeket Eleázár pap és Józsué, Nún fia, valamint az Izrael fiai törzseinek élén álló atyák elöljárói sorsvetéssel birtokokként kiosztottak Silóban, Jehova előtt, a találkozás sátrának bejáratánál. Ezzel befejezték a föld felosztását.
 
 
0 komment , kategória:  Józsué könyve  
Józsué 16-20-ig terjedő fejezetei
  2016-08-14 01:26:57, vasárnap
 
  16. fejezet

1És József fiainak jutott sorsvetéssel a Jordán jerikói szakaszától a Jerikó keleti vizeinek területéig levő rész, a puszta, mely Jerikótól Bétel hegyvidékéig nyúlik.2És folytatódott Bételtől, amely Lúzhoz tartozik, át az arkiták határáig Atarótba,3aztán nyugat felé a jafletiták határáig terjedt, egészen Alsó-Bét-Horon határáig, és Gézerig, és a tengernél ért véget.4József fiai pedig, Manassé és Efraim elfoglalták birtokukat.5Efraim fiainak határa családjaik szerint, vagyis örökségük határa kelet felé Atarót-Addár volt, egészen Felső-Bét-Horonig,6és a határ a tengerig húzódott. Mikmetát volt északon, és a határ kelet felé fordult Taánat-Siló irányába, és továbbhaladt kelet felé Jánoáig.7És Jánoától Atarótig és Naáráig tartott, és elért Jerikóig, és kiért a Jordánig.8Tappuahtól a határ nyugat felé Kanah völgyéig húzódott, és a tengernél ért véget. Ez Efraim fiai törzsének öröksége családonként.9Efraim fiainak beékelt városai voltak Manassé fiainak örökségében, mindazok a városok a településeikkel.10A Gézerben lakó kánaánitákat pedig nem űzték ki, és a kánaániták a mai napig Efraim között laknak, és rabszolgamunkára kényszeríttettek.

17. fejezet
1És rész jutott sorsvetéssel Manassé törzsének, mivel ő volt József elsőszülöttje, Mákirnak, Manassé elsőszülöttjének, Gileád apjának, mert hadviselő férfi volt; övé lett Gileád és Básán.2Manassé többi fiának is jutott rész sorsvetéssel családonként:Abiézer fiainak, Hélek fiainak, Aszriel fiainak, Sikem fiainak, Héfer fiainak és Semida fiainak. Ők voltak Manassénak, József fiának fiai, a férfiak, családonként.3Celofádnak, Héfer fiának, aki Gileád fia, aki Mákir fia, aki pedig Manassé fia, nem fiai, hanem lányai voltak. Így hívták a lányait:Mahla, Noa, Hogla, Milka és Tirca.4Ők megjelentek Eleázár, a pap előtt, és Józsué, Nún fia előtt, és a fejedelmek előtt, és ezt mondták:,,Jehova volt az, aki megparancsolta Mózesnek, hogy adjon nekünk örökséget testvéreink között."Adott hát nekik Jehova parancsára örökséget apjuknak testvérei között.5Tíz rész jutott Manassénak a Jordán másik oldalán levő Gileád és Básán földjén kívül,6mivel Manassé lányainak az ő fiai között jutott örökség, Gileád földje pedig Manassé többi fiáé lett.7Manassé határa pedig Ásertől Mikmetátig tartott, amely Sikem előtt van, és a határ jobbra fordult Én-Tappuah lakosai felé.8Tappuah földje Manasséé lett, de maga Tappuah Manassé határán Efraim fiaié volt.9A határ lement Kanah völgyéig, délre Efraim városainak völgyéig Manassé városai között, és Manassé határa a völgy északi részén volt, és a tengernél ért véget.10Délre Efraimé, északra pedig Manasséé, és a tenger volt a határa;és északon elértek egészen Áserig, keleten pedig Issakárig.11Manasséhoz tartozott Issakárban és Áserben Bét-Seán és az alárendelt városai, Jibleám és az alárendelt városai, Dór lakosai és annak alárendelt városai, Én-Dór lakosai és annak alárendelt városai, Taának lakosai és annak alárendelt városai, valamint Megiddó lakosai és annak alárendelt városai, a magaslatok közül három.12Manassé fiai nem tudták elfoglalni ezeket a városokat; a kánaániták makacsul ragaszkodtak ahhoz, hogy ott maradjanak azon a földön.13Történt pedig, hogy amikor Izrael fiai megerősödtek, rabszolgamunkára kényszerítették a kánaánitákat, és nem űzték ki őket teljesen.14József fiai pedig beszéltek Józsuéval, és ezt mondták: ,,Miért egy sorsvetésnyi örökséget és egy kimért részt adtál nekem, holott nagy nép vagyok, mert Jehova mindeddig megáldott engem?"15Erre Józsué így felelt nekik: ,,Ha nagy nép vagy, menj föl az erdőségbe, és irtsd ki azt magadnak a periziták és a refaiták földjén, mert Efraim hegyvidéke túl kicsi neked."16Ekkor József fiai ezt mondták:,,A hegyvidék nem elég nekünk, és a völgyben lakó összes kánaánitának vaspengékkel felszerelt harci szekerei vannak, azoknak is, akik Bét-Seánban és alárendelt városaiban laknak, és azoknak is, akik Jezréel völgyében laknak."17Józsué erre ezt mondta József házának, Efraimnak és Manassénak:,,Nagy nép vagy, és erős is. Nem egy sorsvetésnyi részt kell kapnod,18hanem legyen tiéd a hegyvidék. Mivel az egy erdőség, vágd ki, és az legyen területed határa. Ki kell űznöd a kánaánitákat, noha vaspengékkel felszerelt harci szekereik vannak, és erősek."

18. fejezet
1Ezután Izrael fiainak egész közössége összegyűlt Silónál, és felállították ott a találkozás sátrát, miután meghódolt előttük a föld.2De voltak még Izrael fiai közül, akiknek nem osztottak ki örökséget, mégpedig hét törzs.3Józsué ezért ezt mondta Izrael fiainak: ,,Meddig vonakodtok még, hogy bemenjetek, és birtokba vegyétek a földet, melyet Jehova, ősatyáitok Istene adott nektek?4Állítsatok elő magatoknak három férfit minden törzsből, és hadd küldjem ki őket, hogy felkeljenek, és körbejárják a földet, feltérképezzék azt az örökségük szerint, aztán jöjjenek vissza hozzám.5És osszák fel azt maguk között hét részre. Júda marad a területén délen, és József háza is marad a területén északon.6Ti pedig készítsetek térképet a földről hét részre osztva azt, és hozzátok ide azokat nekem, én pedig sorsot vetek nektek Jehova, a mi Istenünk előtt.7A lévitáknak nincs örökségük köztetek, mert Jehova papsága az ő örökségük. Gád, Rúben és Manassé fél törzse pedig már elvették örökségüket a Jordán kelet felőli oldalán, melyet Mózes, Jehova szolgája adott nekik."8Felkeltek hát a férfiak, hogy elmenjenek. Józsué pedig ezt parancsolta nekik, akik kimentek, hogy feltérképezzék a földet:,,Menjetek, járjátok körül a földet, készítsetek térképet róla, és térjetek vissza hozzám, én pedig itt, Silóban, Jehova előtt fogok sorsot húzni nektek."9Erre a férfiak elmentek, bejárták a földet, és hét részre osztva térképet készítettek arról városonként egy könyvben. Azután visszatértek Józsuéhoz a táborba, Silóba.10Józsué pedig sorsot húzott nekik Silóban Jehova előtt. Józsué így kiosztotta a földet ott Izrael fiainak, részeik szerint.11Ezután a sorsvetés Benjámin fiai törzsére esett családjaik szerint;a sorsvetéssel nekik jutott terület Júda fiai és József fiai között volt.12Határuk az északi szegletnél a Jordánnál kezdődött, és a határ Jerikó északi lejtője felé húzódott, és felment a hegyre nyugat felé, és Bét-Aven pusztájánál ért véget.13Onnan pedig a határ áthaladt Lúz felé, Lúz déli lejtőjénél, vagyis Bételnél, és a határ lement Atarót-Addár felé a hegyen, mely Alsó-Bét-Horontól délre van.14És kijelölték a határt, amely megkerülte a nyugati részt dél felé attól a hegytől, amely Bét-Horonnal szemközt van délre, és Kirját-Baálnál ért véget, vagyis Kirját-Jeárimnál, amely Júda fiainak városa. Ez a nyugati oldal.15A déli oldal pedig Kirját-Jeárim szélénél kezdődött, és a határ nyugat felé húzódva Neftoah vizeinek forrása felé tartott.16Lement a határ a hegy lábáig, mely Hinnom fiának völgyével szemben van Refaim völgyében északra, és lement a Hinnom-völgybe, a jebusziták lejtője felé délre, és lement az Én-Rógelig.17Kijelölték észak felé, és Én-Semesig és Gelilótig tartott, amely Adummim emelkedőjével szemben van, és lement Bohánnak, Rúben fiának kövéig.18Átszelte az északi lejtőt az Araba előtt, és lement az Arabáig.19És a határ Bét-Hogla északi lejtőjéig húzódott, és a (határ) vége a Sós-tenger északi öblénél volt, a Jordán déli végénél. Ez volt a déli határ.20A keleti oldalon a Jordán határolta. Ez volt Benjámin fiainak öröksége családonként, és határaik körös-körül.21Benjámin fiai törzsének városai családonként ezek voltak:Jerikó, Bét-Hogla, Emek-Kecic,22Bét-Araba, Cemáraim, Bétel,23Avvim, Pára, Ofra,24Kefár-Ammóni, Ofni és Géba;tizenkét város és azok települései.25Gibeon, Ráma, Beérót,26Micpe, Kefira, Mócah,27Rékem, Jirpeél, Tarala,28Céla, Ha-Elef, a jebuszi, vagyis Jeruzsálem, Gibea és Kirját; tizennégy város és azok települései. Ez volt Benjámin fiainak öröksége családonként.

19. fejezet
1A második sorsvetés Simeonra esett, Simeon fiai törzsére családjaik szerint. Az ő örökségük pedig Júda fiainak örökségén belül volt.2A következő lett az ő örökségük: Beér-Seba és Seba, Mólada,3Hacar-Suál, Bála, Ecem,4Eltolád, Betul, Horma,5Ciklág, Bét-Markabót, Hacar-Szúsza,6Bét-Lebaót és Sarúhen; tizenhárom város és azok települései.7Ain, Rimmon, Eter és Asán; négy város és azok települései,8és az összes település, mely e városok körül helyezkedett el egészen Baálát-Beérig, a délen fekvő Rámáig. Ez volt Simeon fiai törzsének öröksége családonként.9Simeon fiainak öröksége a Júda fiainak jutott részből volt, mert Júda fiainak része túl nagy volt nekik. Ezért Simeon fiai az ő örökségükön belül kaptak birtokot.10Ezután a harmadik sorsvetés Zebulon fiaira esett családjaik szerint, örökségük határa pedig egészen Száridig húzódott.11És határuk nyugatra Marealig húzódott, és Dabbesetig tartott, és elért a völgyig, mely Jokneám előtt van.12Száridnál keletnek fordult, napkelet felé Kiszlót-Tábor határáig, és Daberátig húzódott, és fel Jáfiáig.13Onnan keletre, napkelet felé, Gát-Héferig, Ét-Kacinig és Rimmonig húzódott, és Neáig jelölték ki.14És megkerülte azt a határ északon Hannaton felé, és Jifta-El völgyénél ért véget,15továbbá hozzájuk tartozott még Kattát, Nahalál, Simron, Jidala és Betlehem; tizenkét város és azok települései.16Ez volt Zebulon fiainak öröksége családonként. Ezek voltak a városok és azok települései.17A negyedik sorsvetés Issakárra esett, Issakár fiaira családjaik szerint.18Határuk Jezréel, Keszullót, Sunem,19Hafáraim, Síón, Anahárat,20Rabbit, Kisjon, Ebec,21Remet,Én-Gannim, Én-Hadda és Bét-Paccéc volt.22És a határ a Táborig, Sahacimáig és Bét-Semesig húzódott, és a határuk a Jordánnál ért véget;tizenhat város és azok települései.23Ez volt Issakár fiai törzsének öröksége családonként, a városok és azok települései.24Azután az ötödik sorsvetés Áser fiai törzsére esett családjaik szerint.25Az ő határuk Helkát, Háli, Beten, Aksáf,26Allammélek, Amád és Misál volt. Nyugaton a Kármelig és Sihór-Libnátig tartott,27és napkelet felé fordult Bét-Dágonig;Zebulonig és Jifta-El völgyéig húzódott északon, Bét-Emekig és Neiélig, és ki Kabulig balra,28és Ebronig, Rehobig, Hammonig meg Kanahig, és egészen a népes Szidónig.29Majd visszafordult a határ Ráma felé, egészen Tírusz megerősített városáig. És visszafordult a határ Hósa felé, és a tengernél ért véget Akzib területén,30továbbá hozzájuk tartozott még Umma, Afék és Rehob;huszonkét város és azok települései.31Ez volt Áser fiai törzsének öröksége családonként. Ezek voltak a városok és azok települései.32Naftali fiaira esett a hatodik sorsvetés, Naftali fiaira családonként.33Határuk Helefnél kezdődött, a Caánannimban lévő nagy fánál, és Adámi-Nekeben és Jabnéelen át egészen Lakkumig tartott, és a Jordánnál ért véget.34Nyugatnak fordult a határ Aznót-Tábor felé, és onnan fel Hukkók felé, majd elért délen Zebulonig, nyugaton Áserig, napkelet felől a Jordánnál pedig Júdáig.35A megerősített városok ezek voltak: Ciddim, Cér, Hammat, Rakkat, Kinneret,36Adáma, Ráma, Hácor,37Kedes, Edrei, Én-Hácor,38Jiron, Migdal-El, Hórem, Bét-Anát és Bét-Semes;tizenkilenc város és azok települései.39Ez volt Naftali fiai törzsének öröksége családonként, a városok és azok települései.40Dán fiai törzsének jutott sorsvetés által a hetedik rész családonként.41Örökségük határa volt Córa, Estáol, Ír-Semes,42Saálabbin, Ajjalon, Jitla,43Elon, Timna, Ekron,44Elteké, Gibbeton, Baálát,45Jehud, Bene-Berák, Gát-Rimmon,46Me-Jarkon és Rakkon, és a határ Joppé előtt húzódott.47Dán fiainak területe túl kicsi volt nekik. Így Dán fiai felvonultak, és harcoltak Lesem ellen, majd elfoglalták és kardélre hányták. Aztán birtokba vették, és ott laktak, és elnevezték Lesemet Dánnak, az ősatyjuknak, Dánnak nevéről.48Ez volt Dán fiai törzsének öröksége családonként. Ezek voltak a városok és azok települései.49Így befejezték a föld területekre való felosztását. Ezután Izrael fiai örökséget adtak Józsuénak, Nún fiának maguk közt.50Jehova parancsa szerint neki adták azt a várost, melyet kért, név szerint Timnát-Szerahot az Efraim hegyvidékén;ő pedig megépítette a várost, és ott lakott.51Ezek voltak az örökségek, melyeket Eleázár pap és Józsué, Nún fia, valamint az Izrael fiai törzseinek élén álló atyák elöljárói sorsvetéssel birtokokként kiosztottak Silóban, Jehova előtt, a találkozás sátrának bejáratánál. Ezzel befejezték a föld felosztását.

20. fejezet
1Majd Jehova így szólt Józsuéhoz:2,,Beszélj Izrael fiaival, és ezt mondd nekik:Jelöljétek ki magatoknak a menedékvárosokat, melyekről beszéltem nektek Mózes által,3hogy oda menekülhessen az emberölő, aki nem szándékosan, akaratlanul agyonüt egy lelket;és legyenek ezek a városok menedékül nektek a vérbosszuló elől.4Meneküljön az egyik ilyen városba, álljon a város kapujának bejáratába, és mondja el ügyét a város véneinek füle hallatára, azok pedig fogadják be a városba magukhoz, és adjanak neki helyet, hogy velük lakhasson.5Ha a vérbosszuló üldözőbe veszi azt, aki embert ölt, akkor ne adják azt a kezébe, mert akaratlanul ütötte agyon az embertársát, és nem gyűlölte őt azelőtt.6Maradjon abban a városban, míg a közösség elé nem áll az ítélkezésre, és míg meg nem hal a főpap, aki azokban a napokban lesz. Akkor térhet vissza az, aki embert ölt;akkor menjen vissza a városába és a házába, abba a városba, ahonnan elmenekült."7Szentnek nyilvánították tehát Kedest Galileában, Naftali hegyvidékén, Sikemet Efraim hegyvidékén, és Kirját-Arbát, vagyis Hebront Júda hegyvidékén.8A Jordán vidékén, Jerikónál, keletre odaadták Rúben törzséből Bécert a fennsík pusztáján, Gád törzséből Rámótot Gileádban, Manassé törzséből pedig Golánt Básánban.9Ezek voltak a városok, melyeket kijelöltek Izrael összes fiának és a jövevény lakosoknak, akik köztük laknak mint jövevények, hogy oda menekülhessen bárki, aki nem szándékosan agyonüt egy lelket, hogy meg ne haljon a vérbosszuló kezétől, míg a közösség elé nem áll.
 
 
0 komment , kategória:  Józsué könyve  
2016. augusztus 14., vasárnapi Napiszöveg
  2016-08-14 00:55:42, vasárnap
 
  "Ha nem telik neki juhra, akkor
vigyen két gerlét vagy két fiatal
galambot" (3Mózes 12:8-De ha nem telik neki juhra, akkor vigyen két gerlét vagy két fiatal galambot, egyiket égő felajánlásul, másikat bűnért való felajánlásul, a pap pedig végezzen érte engesztelést, és az asszony tiszta lesz.").

A mózesi törvény előírta az izraeli-
táknak, hogy milyen áldozatokat kell
bemutatniuk (3Mózes 9:1-4) (3Mózes 15-21-[olyan részek, melyek kikeresését az olvasóra bízom, mivel személyes témákat tárgyal]). Az
áldozatoknak épnek kellett lenniük,
mert Jézus tökéletes áldozatára mu-
tattak előre. A Törvény az is külön
meghatározta, hogy hogyan kell be-
mutatni az egyes felajánlásokat,
vagyis áldozatokat. Például azután,
hogy egy asszony gyermeket szült,
a 3Mózes 12:6 szerint a következőt
kellett tennie: "miután letelnek a fiú
vagy a lány miatti tisztulásának nap-
jai, vigyen egy első életévében levő
fiatal kost égő felajánlásul és egy fia-
tal galambot vagy egy gerlét bűnért
való felajánlásul a találkozás sátrá-
nak bejárata elé, a paphoz." Isten tör-
vénye részletekbe menően előírta
mit kell tenni, mégis sugárzik belő-
le a szeretet és az ésszerűség, ahogy
ez a mai napiszövegből is látszik. Ha
egy asszony szegény volt, és nem tel-
lett neki juhra, vihetett helyette két
madarat. Jehova még egy ilyen sze-
gény asszonyt is éppúgy szeretett és
értékelt, mint azokat, akik drágább
felajánlásokat tudtak vinni. w14 11/15
3:11

[]- bejegyzés tőlem.
 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Napló(Élő) rémálmaim folytatódtak, pedig...
  2016-08-14 00:26:21, vasárnap
 
  .....pihenésre számítottam.
2016. augusztus 6-ától 10-éig minden ébredésnél
egyre rosszabb, nehezebben feldolgozható
rém álmok gyötörtek.
Majd csütörtökön, - december óta először -
ismét halál félelmet is tapasztaltam, egész
napos szorongásom, gyomor idegem
mellett!

Úgy éreztem, ezt nem lehet elviselni!
Valahogy mégis elteltek az órák.
8 hónap után, rettenetesen elkeseredtem,
mert mindezt ennyire mélyen,
rosszul át kellett élnem, s elgondolkodtam,
lesz még ilyen...?....

De most egy időre vége lett!
Ma feljöttem.
Azért is, hogy bizonyítsak magamnak,
még ha szorongok, de már nincs
halál félelmem - mint tegnap, azaz előtte
/imént léptünk át szombatra 00:02-kor/,
az már ismét a gyógyulásom folytatását
jelenti!

Így fogom fel, így akarom.
Ha megijedek, még rosszabb lesz,
elfoglalom hát magam, és hiszek a
javulásban! 19 évnyi függőségből
kezdek ráébredni, nem lehet egy év
alatt meggyógyulni. De lehet, hogy
több év áll előttem, - Istenem
ez nagyon sok, annyi ne legyen! - ahhoz, hogy
"ún." jobban, sokkal jobban érezzem
magam. Sok minden eszembe jut.

De most már hiába bánom. Bocsánat.
Nem hiába, de az elkerülhetetlent most
élem meg folyamatosan. Ami visszajár
azért, amiért felelőtlenül marék szám
be mertem kapni, s tán hittem nem
lesz utóhatása!
Nem szabad! Soha, senki ne tegye!
Élő példaként vagyok, néha kínlódva élek!
A borzalmakat élve meg!
Megbeszéltem
magammal. Ha ilyen bátor, de inkább
felelőtlen, egyszerre mindkettő- voltam.
Most is legalább annyi bátorságra és
erőre, meg türelemre lesz szükségem,
hogy kitartsak! Szurkoljatok, hogy
sikerüljön ellenállnom és ne essek
vissza. Ha már 15 hónap óta tiszta vagyok!


Ennyi történt az elmúlt 2 napban, amit
pihenéssel szerettem volna tölteni!

Örülök, hogy itt vagyok. Pillanatnyilag
kielégítően érzem magam.
Kicsit fáradt vagyok.
Amint meg- és beírtam, amit szándékoztam
nyilvános kis naplómba, nyugovóra térek.

M. Anikó
(Egy gyógyszer függő mindennapjaiból)


Bp., 2016. augusztus 14. vasárnap

Köszönöm szépen az olvasást, és a drukkolásokat!
Egy mosolyt is küldök

 
 
0 komment , kategória:  Rémálom/Élő naplóm  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 9130
  • e Év: 47620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.