|
2023-10-07 14:06:16, szombat
|
|
|
Az egész a húsokkal indul:
Attól függ, hogy milyen típusú pörkölt készül, szárnyasból vagy négylábúból. Vegyük át most, hogy mi az, ami közös bennük: mindegyikben van zsiradék, vagy éppen bőr és csont. A csont az egyik legfontosabb ízhordozó, ha kicsontozzuk a pörköltbe választott húst, szerintem akkor is illik belefőzni, utána nyugodtan ki lehet venni belőle. A nevében benne is van, hogy pörkölt, ami azt jelenti, hogy az elején félreteszünk minden zöldséget, és szépen, alaposan lepirítjuk a kiválasztott húst. Ehhez használjunk zsírt! Lehet sertés-, mangalica- vagy szalonnazsír is, de a szárnyasokhoz kacsazsíron is lehet indítani a pirítást és a főzést
- javasolja Biró Norbert, a Culinary Institute of Europe vezető szakácsa, korábban a Baraka étterem konyhafőnöke. Ez ad igazán jó ízt az ételnek, mondja Biró, gazdagabbá, teltebbé teszi, nyugodtan tegyük félre az olajat ilyenkor.
Sokan ódzkodnak tőle, egészségtelennek tartják, de őszintén: tényleg egy pörköltben fog számítani, hogy 1 kanál zsír helyett olajat használunk? Nem valószínű, cserébe sokkal jobb ízt fogunk vele elérni, de ez nem jelenti azt, hogy tocsogjon az étel a zsírban. Mértékkel, a húsokból amúgy is kisül némi zsiradék.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 4. |
|
Címkék: egészségtelennek, szárnyasokhoz, legfontosabb, szalonnazsír, kiválasztott, kicsontozzuk, mindegyikben, félreteszünk, konyhafőnöke, használjunk, szárnyasból, kacsazsíron, négylábúból, lepirítjuk, használunk, pörköltben, választott, gazdagabbá, belefőzni, ízhordozó, tocsogjon, szerintem, valószínű, pörköltbe, zöldséget, institute, javasolja, nyugodtan, ódzkodnak, mértékkel, számítani, mangalica, őszintén, zsiradék, húsokkal, pirítást, húsokkal indul, egyik legfontosabb, pörköltbe választott, nevében benne, elején félreteszünk, kiválasztott húst, szárnyasokhoz kacsazsíron, olajat ilyenkor, húsokból amúgy, Biró Norbert, Culinary Institute,
|
|
|
|
húsokkal indul, egyik legfontosabb, pörköltbe választott, nevében benne, elején félreteszünk, kiválasztott húst, szárnyasokhoz kacsazsíron, olajat ilyenkor, húsokból amúgy, egészségtelennek, szárnyasokhoz, legfontosabb, szalonnazsír, kiválasztott, kicsontozzuk, mindegyikben, félreteszünk, konyhafőnöke, használjunk, szárnyasból, kacsazsíron, négylábúból, lepirítjuk, használunk, pörköltben, választott, gazdagabbá, belefőzni, ízhordozó, tocsogjon, szerintem, valószínű, pörköltbe, zöldséget, institute, javasolja, nyugodtan, ódzkodnak, mértékkel, számítani, mangalica, őszintén, zsiradék, húsokkal, pirítást, húsokból, ilyenkor, teltebbé, indítani, culinary, korábban, alaposan, szakácsa, zsírban, pörkölt, nevében, étterem, tényleg, jelenti, cserébe, norbert, helyett, tartják, ételnek, olajat, sertés, igazán, főzést, vezető, baraka, típusú, europe, készül, vegyük, milyen, mondja, tegyük, szépen, minden, bennük, belőle, fogunk, sokkal, elején, elérni, venni, lehet, kisül, csont, egész, egyik, akkor, illik, utána, éppen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2280
- e Hét: 24570
- e Hónap: 46837
- e Év: 179391
|
|
|