Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Anyagcsere
  2023-11-13 05:51:37, hétfő
 
  Az anyagcsere során testünk a táplálékot energiává alakítja át. Az anyagcsere segít fenntartani a szervezet alapvető funkcióit és minél jobban működik, annál energikusabbak és aktívabbak leszünk. Az anyagcsere sebességét azonban több tényező is befolyásolhatja, pl. az életkor, a testsúly, a nem és az étrendünk is. Ha a kelleténél lassabban zajlik, fáradtságot, izomgyengeséget, súlygyarapodást tapasztalhatunk, megemelkedhet a koleszterinszint, akár depresszió is felléphet. Az egészséghez érdemes felturbózni az anyagcserénket, melynek működését ugyan a gének is befolyásolják, ám vannak olyan ételek, melyekkel természetes módon fokozhatjuk a működését.

1. Zöld tea
Az anyagcsere gyorsítás tekintetében az egyik leghatékonyabb a zöld tea. Bőségesen tartalmazza az antioxidáns hatású katekineket, melyek felpörgetik az anyagcserét, ezzel pedig minél több kalória elégetésére ösztönzik a szervezetet. Ha fogyni szeretnél, talán ez a legideálisabb ital, hiszen a fogyókúra során gyakran jelentkező metabolikus ráta csökkenést is ellensúlyozhatod vele. Napi 2-3 csészével fogyassz, hogy a lehető legtöbb energiát égethesd el.

2. Cayenne bors
A benne található kapszaicin az az összetevő, aminek nagyon jó hatása van az anyagcserére. Termogenikus hatásával segíti a sejteknek hővé alakítani az energiát. A termogenezis serkentésével az anyagcsere és a testhőmérséklet is fokozódik. A cayenne bors a kapszaicin révén segíti a zsírok lebontását, ezzel hozzájárul az ideális testsúly és testzsír-százalék eléréséhez, illetve fenntartásához. Szórd meg vele a reggeli rántottádat, ízesítsd vele a salátát, de akár a citromos vizet is fűszeresebbé teheted egy csipet cayenne borssal.

3. Grapefruit
Erre a gyümölcs mindig számíthatsz, akkor is, ha az anyagcserédet szeretnéd felturbózni. Egy grapefruit elég nagy ahhoz, hogy kellően hidratáljon és eltelítsen, ezenkívül rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami jó hatással van az anyagcserére. Megtalálható benne a naringenin nevű flavonoid, ami egyéb előnyös hatásai mellett az anyagcsere sebességét is gyorsítja, ezenkívül csökkenti az inzulin szintjét a vérben, amivel javítja a vércukorszintet. Érdemes minden étkezéshez megenned egy fél grapefruitot vagy meginnod egy grapefruit friss levét. Ezzel akkor is óriási változást érhetsz el az anyagcsere működése és a fogyás tekintetében, ha az étrendeden nem változtatsz mást.

4. Alma
Az almát nem véletlenül tartjuk az egyik legegészségesebb gyümölcsnek. Sok más áldásos hatása mellett az anyagcserét is támogatja és segít a fogyásban. Kalóriatartalma alacsony, rosttartalma viszont kiemelkedően magas, ezzel pörgeti az anyagcserét. Az almában lévő rostok megakadályozzák a sejtekben a zsír felszívódását, ezzel segítenek felszámolni a szervezet zsírraktárait. A benne lévő B-vitaminok, a kálium, a mangán és a magnézium együttesen tesznek azért, hogy a napközben fogyasztott zsírokat, szénhidrátokat és fehérjéket energiává alakítsák. Az almák közül a zöldalma az, amelyik különösen jó hatással van az anyagcserére.

5. Gyömbér
Egy másik szuperétel, ami könnyen hozzáférhető és nagyon jó hatást gyakorol az anyagcserére. Termogén hatásával megemeli a testhőmérsékletet, ez pedig növeli a metabolikus rátát. Értágító tulajdonságával serkenti a vérkeringést, ami szintén hozzájárul az anyagcsere fokozódásához és ezáltal a kalóriák intenzívebb elégetéséhez. A kutatások szerint kifejezetten jó hatása van a zsíranyagcserére, csökkenti a zsigeri zsírok mennyiségét. Rendszeres fogyasztásával a magas koleszterintartalmú étrend hatási is ellensúlyozhatók. Ha enni nem szereted, tea formájában is ihatod, legalább heti 3-5 alkalommal.

6. Fahéj
Gyorsabb anyagcsere és fogyás - ezt érheted el a finom fűszer segítségével. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ám rosttartalma magas, ezenkívül bővelkedik antioxidánsokban, melyek szintén gyorsítják az anyagcserét. A fahéj összetevői előnyösen hatnak a metabolikus szindróma valamennyi tényezőjére, köztük az inzulin-érzékenységre, a vérnyomásra, a vércukorszintre, a gyulladásokra és a testsúlyra is. Fahéjból a napi ajánlott mennyiség 1-3 g, ami fél-1 teáskanálnak felel meg. 20 napos kúrával máris javíthatsz az anyagcseréden!

7. Brokkoli
Egyike azon zöldségeknek, melyek jó hatással vannak az anyagcserére. Sok kalcium és C-vitamin található benne, melyek elengedhetetlenek az anyagcsere fokozásához. A kalcium önmagában serkenti az anyagcserét, a C-vitamin pedig segíti a kalcium minél jobb felszívódását a szervezetben. A brokkoli összetevői hozzájárulnak a zsírok lebontásához a sejtekben. Napi 1-1,5 bögre főtt vagy nyers brokkoli új dimenziókat ad az anyagcserédnek és a fogyásodnak.

8. Mandula
Fogyasztásával segítheted a szervezet jobb energiafelhasználását. Bár a mandula magas kalóriatartalmú, a benne lévő omega-3 zsírsavak fokozzák az anyagcserét. Csökkentik a leptin nevű hormon termelődését, ami gátat szab az anyagcserének. A kutatások szerint mindennapos fogyasztása sem feltétlenül vezet súlygyarapodáshoz, mégpedig magas rosttartalma miatt. Mivel a mandula fehérjéből is sokat tartalmaz, hozzájárul a kalóriák égetéséhez. Tarts vele mértéket, napi egy marok beáztatott vagy szárított mandula elég a hatások eléréséhez.



 
 
0 komment , kategória:  Egészség 3.  
Címkék: legegészségesebb, antioxidánsokban, ellensúlyozhatók, zsíranyagcserére, koleszterinszint, ellensúlyozhatod, tulajdonságával, befolyásolhatja, súlygyarapodást, kalóriatartalma, kalóriatartalmú, testhőmérséklet, megakadályozzák, izomgyengeséget, tapasztalhatunk, vércukorszintet, vércukorszintre, anyagcserédnek, szénhidrátokat, anyagcserénket, fogyasztásával, energikusabbak, leghatékonyabb, fenntartásához, anyagcserédet, felszívódását, gyulladásokra, zsírraktárait, legideálisabb, megemelkedhet, anyagcseréden, befolyásolják, serkentésével, érzékenységre, hozzájárulnak, anyagcserének, anyagcsere során, táplálékot energiává, anyagcsere segít, szervezet alapvető, anyagcsere sebességét, kelleténél lassabban, egészséghez érdemes, anyagcsere gyorsítás, egyik leghatékonyabb, antioxidáns hatású, legideálisabb ital, fogyókúra során, lehető legtöbb, benne található, sejteknek hővé, termogenezis serkentésével,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ágai Ágnes – Csendélet  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Lóhere  Egy maradéktalanul uralt világ  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  képre írva  Rátalálsz  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png virág  Fekete-erdő desszert  Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kaffka_Margit  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Elköszönt  Egy bizonyos határt  Csak a fogyatkozás látható  Kövesd a cowboyt!  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Sose bánj semmit  Akarat  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Németh László tollából  Png rózsa csokor  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png nő  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Sokan azt tartják  Popper Péter szavai  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png kutya  Nagyi telefonál  Png nő  Csak a fogyatkozás látható  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png telefon  Jó éjszakát  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  A kételkedés kezelése  Minden harmadik...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szép estét  Minden harmadik...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Alvó cicák  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
anyagcsere során, táplálékot energiává, anyagcsere segít, szervezet alapvető, anyagcsere sebességét, kelleténél lassabban, egészséghez érdemes, anyagcsere gyorsítás, egyik leghatékonyabb, antioxidáns hatású, legideálisabb ital, fogyókúra során, lehető legtöbb, benne található, sejteknek hővé, termogenezis serkentésével, cayenne bors, kapszaicin révén, zsírok lebontását, ideális testsúly, reggeli rántottádat, citromos vizet, csipet cayenne, gyümölcs mindig, anyagcserédet szeretnéd, grapefruit elég, naringenin nevű, inzulin szintjét, grapefruit friss, anyagcsere működése, fogyás tekintetében, egyik legegészségesebb, almában lévő, zsír felszívódását, szervezet zsírraktárait, benne lévő, magnézium együttesen, napközben fogyasztott, almák közül, másik szuperétel, metabolikus rátát, anyagcsere fokozódásához, kalóriák intenzívebb, kutatások szerint, zsigeri zsírok, finom fűszer, fahéj összetevői, metabolikus szindróma, napi ajánlott, anyagcsere fokozásához, kalcium önmagában, kalcium minél, brokkoli összetevői, zsírok lebontásához, szervezet jobb, mandula magas, leptin nevű, mandula fehérjéből, kalóriák égetéséhez, marok beáztatott, hatások eléréséhez, legegészségesebb, antioxidánsokban, ellensúlyozhatók, zsíranyagcserére, koleszterinszint, ellensúlyozhatod, tulajdonságával, befolyásolhatja, súlygyarapodást, kalóriatartalma, kalóriatartalmú, testhőmérséklet, megakadályozzák, izomgyengeséget, tapasztalhatunk, vércukorszintet, vércukorszintre, anyagcserédnek, szénhidrátokat, anyagcserénket, fogyasztásával, energikusabbak, leghatékonyabb, fenntartásához, anyagcserédet, felszívódását, gyulladásokra, zsírraktárait, legideálisabb, megemelkedhet, anyagcseréden, befolyásolják, serkentésével, érzékenységre, hozzájárulnak, anyagcserének, fokozódásához, elégetéséhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3141
  • e Hét: 25431
  • e Hónap: 47698
  • e Év: 180252
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.