Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Édes kislány kutyussal
  2012-04-25 21:40:13, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyermekvilág  
Hintázó aranyos kislány
  2012-04-25 21:36:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyermekvilág  
Helló!
  2012-04-25 21:33:10, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyermekvilág  
Anya és gyermeke
  2012-04-25 17:18:36, szerda
 
 

Anyának lenni jó, mert senki olyan bizalommal nem bújik hozzám, mint a kicsi gyerekem!
 
 
0 komment , kategória:  ANYÁKNAPJA  
Lusta asszony rétese
  2012-04-25 17:10:16, szerda
 
  Lusta asszony rétese

250 g finomliszt
50 g búzadara
1 tasak sütőpor
200 g porcukor
100 g puha vaj
500 g félzsíros tehéntúró
2 ek vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
300 ml tej
3 egész tojás


Egy hosszúkás zománcos tepsi alját alaposan kivajazom. A lisztet a búzadarával, sütőporral és a cukorral elkeverem. A keverék felét egyenletesen a tepsibe szórom. A túrót jól eldolgozom a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd elosztom a liszt tetején. Egy nagy bögrényi fagyasztott meggyet rászórok, picit lenyomkodom, majd rászórom a liszt másik felét. A tojásokat villával felverem, egy kevés vaníliás cukrot teszek hozzá, majd hozzáöntöm a tejet. Ezt az egyveleget szépen rácsurgatom a liszt tetejére, villával itt-ott megszurkálom, meglazítom, hogy mindenhova szivárogjon a tejes tojásból. A maradék vajat megolvasztom, és rálocsolom a süteményre, majd 175°C fokra előmelegített sütőbe tolom hőlégkeverésnél.

Nem figyeltem a sütési időt, de kb. 30 percre saccolom. Néha benéztem a sütőbe, és amikor már szépen megpirult a teteje, akkor kivettem. Langyosan már szépen vágható. Nagyon finom, vékony ropogós felülete lesz! A tepsi bőséges vajazásának köszönhetően nem ragad le egyáltalán



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Az a szó
  2012-04-25 17:00:13, szerda
 
  ‎"Az a szó, hogy megbocsátani, görögül úgy hangzik, hogy aphiémi. Azt is jelenti, hogy elengedni, elbocsátani, figyelmen kívül hagyni, maga mögött hagyni. Amikor az ember feloldja magában a kötelékeit, amikor nem tapad valamire vagy valakire érzelmileg, sem gondolatilag, amikor fájdalmát és sértettségét maga mögött hagyva elengedi az egészet: az aphiémi. Amikor nem nézünk utána, mert nem a miénk többé: ez a megbocsátás. Eldobjuk, mint egy cigarettacsikket. Nem szívjuk tovább - így is sokáig rongáltuk vele a tüdőnket. A megbocsátás: egy letapadás megszüntetése. Ha sikerül, szabad leszel." Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Én önző vagyok, türelmetlen
  2012-04-25 14:30:50, szerda
 
  Én önző vagyok, türelmetlen, és egy kicsit bizonytalan. Hibázok, irányíthatatlan vagyok és időnként nehezen kezelhető. De ha nem tudod kezelni ezeket a rossz dolgokat, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem érdemled meg a legjobbakat sem.
/Marilyn Monroe/

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Vanilia fagylalt eperrel
  2012-04-25 12:23:28, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szevasz tavasz!
  2012-04-25 10:23:37, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tavasz  
Bizony itt a tavasz!
  2012-04-25 10:20:34, szerda
 
  -

 
 
0 komment , kategória:  Tavasz  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6830 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6551
  • e Hét: 26087
  • e Hónap: 65699
  • e Év: 294636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.