Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Sárándi
  2015-04-28 21:06:09, kedd
 
  Józan volt. Megkapta a verseskötetet. Mondott néhány pontos mondatot. Szerinte eljutottam valahova, ahol József Attila van. Föl sem fogtam, amit mondott. Pedig, mintha valami olyasmit, hogy ez a kötet a csúcs. Aztán tudjuk mindketten, hogy ez nem számít. Csak néhányunknak számít ez az egész, ami megmarad belőlünk. A jövőben. Az országból, s a magyarságból megmarad. Kulturánk különleges volta.
De jó lenne ebben igazán hinni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pest
  2015-04-28 21:02:28, kedd
 
  Ez rövid lesz. Tegnap a minisztérium. Az egész napot beárnyékolna a Napi Gazdaság cikke, Fazekas menesztése. Sok-sok averzió, kényelmetlenség. Kollégáim kis "zavara". Pista alig jelenléte. De kezdődött a parlament, a munka, stb.
Hazafelé terpeszkedtem a müncheni gyorsban, kevesen voltunk. Még albán menekültek sem. Olyan huszadik századi életérzés. A Birodalomban fut egy gyorsvonat, minden olyan kényelmesen unalmas, s az ember nem akar tudomásul venni semmit a kint zajló világból. Hanyatló Európa.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhavazva
  2015-04-25 20:04:32, szombat
 
  Jól elmaradtam, de minden percem a kerté, megbosszulja magát, ha elhanyagolom. Most szép.
A múlt szombaton elmentünk Zsókával Felsőpulyára (Oberpullendorf). Ott volt a Központi Szövetség közgyűlése. Elkészült a Kufstein konferencia könyve, azt is vittem. A közgyűlés hamar lement, averziók, Ernő sértődöttsége stb. A megosztottság nehezen viselhető. Egyszer ki kellene írnom magamból ezt a dolgot is. Hisz ausztriai magyar barátaim táborokba szerveződtek, s verik szét ötvenhat örökségét. Szomorú ezt mondani. Ebben a szörnyűségben az Europa Club a faltörő kos, a janicsár. Én minden kapcsolatot megszakítottam velük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt van a majd
  2015-04-23 21:00:27, csütörtök
 
  Azt írtam, megmagyarázom a somorjai kapcsolatot. Ez a csallóközi város a szívemhez nőtt. Van közöm hozzá, hogy testvérváros, s a kapcsolatok mindig múltak rajtam is. De tudomásul kell vennem, hogy a protokolláris szint alatt kell lenni másnak is, hogy működjenek a dolgok.Itt is néhány emberen múltak.
S hogy elmentem Pestre dolgozni, kicsit távolabb kerültem Somorjától is. Telefonok, gratulációk, de a személyes évi egy-két összejövetel elmaradt.
S most átjöttek a KOMP kiállításra néhányan, s után bejöttek a könyvbemutatómra. Nagy Józsi, Orosz Csaba. S persze Józsi az orrom alá dörgölte, hogy már le sem ... őket. Megígértem, hogy péntelen kimegyek.
Leültünk ebédelni, jött a polgármester (B. Gábor), s Orosz Csaba, s pár órát beszélgettünk. Aztán megnéztük Végh Lacit. Z. Attila vezetett, nekem persze innom is kellett. Attila is rendes srác a műv. házból, örülök, hogy velem volt.
A barátoktól kerülhetünk távolabb egy kis időre, de el nem szabad veszítenünk őket.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Könyvbemutató Bécsben
  2015-04-20 19:04:31, hétfő
 
  Csütörtökön nagyon meleg volt. Korán kimentünk Bécsbe, várt az ORF-től egy leány, készített velem egy elég hosszú riportot. Aztán egy kis séta. Pistáék is megérkeztek, kellemes est volt. A közönség a szokásos, de az ismerősök, barátok mellett mindig van új arc is. Nem túl későn értünk haza, de ez kellett is, hisz pénteken Somorjára mentem, kapcsolataim szintentartása végett.
MAjd megmagyarázom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hétköznapok
  2015-04-16 07:00:24, csütörtök
 
  A sok utazás mellett a szabadságból telt a kertre is. Rá sem lehet ismerni. Van még ültetni való, s a sövényvágás is hátravan, de alakul. Én is. Izomláz, fáj minden tagom. De a sok szellemi zűrzavart a kerttel lehet kipihenni. Bundi is imádja, hogy itthon vagyok, sokat tanult. Az asszony szerint kellene neki egy lány, hogy ne a macskákat hajszolja. Egy éve ez ellen is tiltakozott. Aztán megszerette ezt a boldog kis állatkát. Morgott a kenel ellen is, de rájött, hogy kell. Egyébként sincs benne egész nap, de ha nem vagyunk itthon, ne garázdálkodjon a kertben. S jó 25 négyzetméter tér, két fával, s két kutyaházzal. Ez azért nem állatkinzás.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bécs-szavalóverseny
  2015-04-14 20:18:09, kedd
 
  Aztán másnap Bécsbe autóztam, a Collegium Hungaricumban volt a Zentralverband szavalóversenye.
Előtte egy tévéstáb interjút készített velem. Azt mondták, hogy a Debrecen tévé. Szerintem a Dunának dolgoztak.
Maga a verseny színvonalas volt, sokan voltak. Varga Lívi volt a társam Felsőőrről, s s a pesti egyetemről (bölcsészkar) Kata. Jó csapat voltunk. Szokás szerint én voltam az elnök.
Aztán átnéztem Ernőhöz a Schwedenplatzra, s haza.
Hétfőn kert, egész nap. Ma intézkedés, telefonok stb. Holnap délután Győr, aztán csütörötkön ötre kell Bécsbe érnem, mert az ORF interjút szeretne készíteni velem. Azután könyvbemutató. Pénteken délben Somorja - Szlovákia - Z. Attila visz ki, hogy ne nekem kelljen vezetnem. De jó, hogy vannak önzetlen barátok. (Csütörtökön Tamás vezet, jön a fiam és Melinda. Marcikám 31 éves lesz e napon.)
Szombaton Oberpullendorf, a Zentralverband közgyűlése. Addigra megjelenik a Kufstein konferencia könyve. Azt is viszem. Zsóka jön velem. Vasárnap pihenés, s hétfőn Győr, s kedden újra Pest.
Ennyit az egy hét szabadságról.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhúzódó tűzszünet
  2015-04-12 22:12:14, vasárnap
 
  A könyvbemutató előtt Komp kiállítás a kultúrházban. Nem szerettem volna verset olvasni, de kellett. Sokan voltunk, jó a kiállítás, de túl nagy nekem a protokoll. Szerénység ... Ez hiányzik belőle.
De aztán meghatódtam, hogy többen, Lebó Feri, Borbély átjött a könyvbemutatómra a könyvtárba. Jó volt. Köszönöm mindenkinek, aki ott volt. Jól esett, hogy Árvay Pista is ott volt, s Gabika, s Polh. Jenő. Meg sokan mások. Viki, Maja.Meg Mészely Józsi, Simon Zsuzsa és Burda Zsuzsa. Nem is szólva a somorjaiakról. Nagyózsiról, s az alpolgármesterről.
Nagy Pista jól vezette le a találkozót. Én sok verset felolvastam. Végül oldódott a görcs is.
Lenne mégis értelme az egésznek?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csütörtök
  2015-04-11 06:26:48, szombat
 
  Egy kemény, munkás nap. Hajnalban kelés, vonatozás, majd egész nap szervezés Pesten a lányokkal. Sokan voltak Istvánnál, rengeteg telefon volt. Este fél kilenckor értem haza, B.Bertoldékkal jöttem. Jól elbeszélgettünk, vacsoráztunk még Pesten. Marika és a leány is ott volt.
Így nem csoda, ha tegnap délelőtt még bennem volt a feszültség. Közben állandóan telefonok. Délutánra nyugodtam csak el, megjött Deák Ernő és Szonja Bécsből, s készültem az esti találkozóra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fagyos reggel
  2015-04-06 06:31:32, hétfő
 
  Minden reggel fagy. Nem durván, de jég van a tyúkok itatójában. Eltelt ez a hét, jórészt morgolódással, de sok munkával is. Tegnap jöttek Marciék, itt is aludtak. Pihentünk,
Kényelmesen befejeztem a Kufstein könyvet, végül 280 oldal lett.
Eredetileg ma kirándulni szerettünk volna menni, de nem hiszem, hogy lesz belőle valami. Nagyon rövid a húsvéti szünet az iskolában, Valójában három nap, Zsóka is pihenne. Nekem nem hiányzik a vezetés, s em a csavargás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 3578 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 492
  • e Hónap: 3096
  • e Év: 72060
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.