Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Végre nem süt a Nap
  2023-11-28 07:43:33, kedd
 
  Augusztus óta szinte egyfolytában esik, csöpörög, valami folyik az égből. Nem a kedvenc idő, de a tyúkjaimnak sem.
Ma Budapest, összeszerveztem néhány dolgot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem nagyon van hozzá kedvesm
  2023-11-22 19:01:13, szerda
 
  Hogy jegyzeteket írjak. Jól ki kellene pihennem magamat, de Márta néni könyve nagyon rámégett, miközben nehéz vele együtt dolgozni. Sok kép, sok használhatatlan dolog, és nem lehet napi egy-két óránál többet foglalkozni vele.
Hétfőn volt itt Janó atya, a bécsi Pázmáneum rektora. Üdítő beszélgetésünk volt, fontos dolgokról. A Pázmáneum 400 éves, erről szépen kellene a szél-járásban megemlékezni.
Aztán W. Erzsike nyomdai dolgait is intéztem, 5000 boríték van a nyomdában. Jó lenne, ha nem nekem kellene kivinni Bécsbe.
A fürdő gyönyörű lett, de nehéz rendet rakni. Sajnos Csabika sem jött segíteni, most meg van sértődve. Mert kicsit szigorú vagyok vele. De két út van előtte, s nem a nehezebbet választja minden pillanatban.
Holnap kiállítást nyitok meg Dunakilitin, előtte tanítás. Aztán péntek Győr.
Az idő hidegül, a virágokat is próbálom télre elpakolni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon nehéz hét van mögöttem
  2023-11-19 18:02:33, vasárnap
 
  Fáradt is vagyok. A suliban kicsit kemény voltam, főként a fiúkkal. De úgy gondolják, majd csak lesz valami. Három gyermek valószínű nem jut el érettségiig. Nem csak a szorgalom hiányzik, sajnos a képesség is. Ehhez még a lustaság párosul. Aztán csütörtökön megjött Zsóka, Tibi és Öcsi Németországból. Szétverték a fürdőt, zuhanyzó lett a kád helyett, s mire magamra eszméltem, az egészet felújították. Én meg jártam beszerezni az anyagokat.
Szombaton Tibivel fogászatra mentem, implantálják a felsőt, nagyon kimerült. Ma mentek vissza, takarítjuk a romokat,
Persze mindehhez eső járult, már hónapok óta minden sár odakint.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem unatkozok
  2023-11-15 18:58:32, szerda
 
  Ez a hét sem a pihengetésé volt. Az iskoláról most semmit. Kimentem Bella Sanyi bácsihoz ( megtiltotta, hogy bácsizzam) Jánossomorjára. Egy répceszemerei iskolatörténeten dolgozik, s persze, hogy ben kell szállnom. El is megyünk Szemerébe Radics Laci polgármesterhez még az idén megbeszélni a dolgokat. Azttán járt itt Wandraschek Feri Lébényből a fiával. Régen láttuk egymást. Hozott egy kis bárányhúst. (szopósbárány), én csak könyveket tudtam cserébe adni. Nagyon kedvelem, jó gondolkodású, rendes ember.
S ma egy balettművész látogatott meg, a klímaszerelőnk hozta össze ezt a barátságot.
Holnap délelőtt jönnek Tibiék a fürdőszobát átalakítani, már előre rettegek a kupitól.S az előbb hívott Varga János rektor a Pázmáneumból (Bécs), hétfőn Bécsbe menet bejön, szeretnék az intézményről a szél-járásban hírt adni.
Verset régen írtam, de majd lesz bizonyára, ha vers is akarja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem csak a jövő
  2023-11-13 19:23:35, hétfő
 
  A jelen is fogy, zsugorodik. Szombaton Pesten voltunk, autóval mentünk Márta nénihez. Idős létére kemény nő. tudja mit akar, odaadta a család dokumetumait eredetiben, hogy abból dolgozzak. Van néhány megrendítő köztük. A pesti gettóból például.
Nehéz munka, nem tudom, meddig bírom, hisz álladó átírások, akarnokságok nehezítik a munkát, de az ilyesféle könyveknek meg kell jelennie. Nem javítanak a mai szörnyű helyzeten, de jelek, kitörölhetetlen jelek. Addig, amíg ez a civilizáció - nevezzük annak - el nem törlődik. Alig van idő hátra. Az önpusztítás véghajrája folyik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogy a jövő
  2023-11-10 05:59:31, péntek
 
  A cím kissé anakronisztikus, de címekben elég jó vagyok. Elég csak a verseskötet címeket egymás alá írni. De valóban több van mögöttem, mint előttem, s ez így természetes. Néha fáj itt-ott, de lekopoghatom, nagy gondjaim az egészséggel nem voltak ezidáig. Azért is vállalok el még ma is mindent. Magamtól már nem keresem a feladatokat, de azok megtalálnak.
A két osztályomat tegnap rendbetettem. Már kilenc érettségi témát átvettünk a negyvenből úgy, hogy közben az eddig ismeretlen anyagokból is fogyasztunk. A jövő hét a számonkérésé.
Holnap Pestre megyünk Márta nénihez, elhozom a készülő könyv beszkenelni való maradék anyagát. Kedden mentünk volna, de kórházba megy kivizsgálásra. S mivel kilencven fölött van, jó lenne, ha a kötet minél előbb megjelenne, hogy sokáig örülhessen annak, hogy családtörténete, benne az ő munkatábori meghurcoltatása megjelent,
Így a keddi fodrászt is áttettem 28-ra. A Margit körúton van egy jó fodrász, évek óta oda járok.
Kaptam a minisztériumból is két feladatot, Pista is adott néhány utána nézni valót. S Bécsből is nyomtatni való meghívót. Tegnap a Somogy is jelzett, hogy jön a Kerék Imrére való visszaemlékezés. Lemondtam írásban a honoráriumról. Ők is alig élnek.
S a szél-járás négyes számát is el kell kezdeni, nekem adósság a Pázmáneum négyszáz éves megemlékezése, Janó atyával fel kell vennem a kapcsolatot, tud róla, hogy írni szeretnénk erről a csodálatos intézményről.
És hát a kert, az ásás. A nagy őszi ásás, amit a jól beázott talaj nem igazán enged meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szóval turisztika
  2023-11-09 08:18:03, csütörtök
 
  aztán a 2010-es évvel kezdődően valamiféle pezsgés indult el, szennyvíztelep korszerűsítése, utak aszfaltozása, intézmények (főként bölcsik, óvodák) felújítása, a múzeum városi kézbe adása, Szigetköz Natúrpark szorgalmazása, s egy turisztikai egyesület létrehozása.
A Tourinform iroda a Magyar utcára költözött, s azt gondoltuk, lesznek átfogó, komplex csomagok, kapcsolatfelvételek. De a nagy semmi és a köd fújdogálása lett csak az eredmény.
Az évtized végére is ott voltunk, ahol az elején. Igaz, közben készült - az én szerkesztésemben és kiadásában - egy útikönyv és egy városmonográfia. de nem véletlen módon ebből egy példányt sem kért az említett iroda. S hogy teljes legyen a kép: a városmarketing inkább lecsúszott talpnyalásba.
A létrehozott Médiacentrum Kft, működésképtelenné vált, a megfeleléskényszer, a jelentéktelenség veszélytelensége lenullázta.
Erről azonban azért nem kívánok értekezni, mert azt gondolják sokan, hogy savanyú a szőlő. Pedig nem savanyú, sőt már szőlő sincsen.
S 56 öröksége nem vált a városmarketing részévé, a laktanya sorsa, sorstalansága ráég lassan az elmúlt 30 év önkormányzataira. Még csak elképzelés sincsen jövőjéről, azon kívül, hogy el kellene törölni a föld színéről.
Ezt az egész fenti problémahalmazt újra kellene gondolni, nem elég azt mondani, hogy mi köze hozzá egy lassan idősödő polgárnak. Mert ő úgy gondolja, hogy mindenhez van köze. Több, mint a rombolásban közreműködőknek.
Folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betoldás a betoldásba
  2023-11-06 06:32:26, hétfő
 
  A hét végén elmentünk kicsit kikapcsolódni Zakopánéba. A szokott szállodában voltunk, a belváros szélén. Jókat sétáltunk, piacoztunk. Szombaton ragyogó napsütés. Odafele eső, szélvihar, visszafelé Szlovákiáig eső. Elfáradtam, de ez másféle fáradtság volt. Finomat ettünk, söröztünk.
Ma már tanítás, és vissza a mókuskerékhez. Rengeteg feladat vár rám, s ma tanítás is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
temetők
  2023-11-01 16:33:43, szerda
 
  Sopron, anyám és apám sírja, Csapod és Répceszemere, a nagyszülőké. Minden év október végén, november elején elmegyünk a temetőkbe. Emlékezni.
Ez a nap ma volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2023.10 2023. November 2023.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 171 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 797
  • e Hét: 5538
  • e Hónap: 15501
  • e Év: 60474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.