Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Hallgasd meg ! Jelen pillanat.
  2012-01-01 18:46:20, vasárnap
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
A főnix madár
  2012-01-01 18:36:36, vasárnap
 
 





A főnix Magyarországon is ,,honos": Debrecen címerében látható a mitológiai madár, amely hamvaiból újraszületik. A főnix a tűz jelképe, ezért nem véletlen, hogy a sokszor leégett cívisváros címerébe is belekerült a tűzvészek után újra- és újraéledő település szimbólumaként. A főnix Egyiptomból került egyébként a római és görög mítoszokba. Egyiptomi nyelven ,,boinu", vagyis gém volt a neve. Mivel általában az áradásokat követően jelent meg, a régi egyiptomiak azt hitték róla, hogy a mindent megelőző elemben, a vízben született, mégpedig önmagától, ugyanúgy, mint ahogy a Nap is önmagát szülte. A madarat ezért a Nap egyik földi hasonmásaként tisztelték. Ahányszor a főnixmadár uralma a világ felett végéhez ér, mindannyiszor meg is újul, fénylő ragyogásban. Így fejlődött ki a boinuból a görög phoinix és a római phoenix. Madárnak tartották az európaiak is, azzal a csodálatos tulajdonsággal, hogy ötszáz évenként fészkében elégeti magát, de hamvából megifjodva lép elő, hogy új életet kezdjen. Így lett a feltámadásnak a keresztények által is átvett jelképe, s került bele többek között Debrecen címerébe is.(National Geographic)

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
József Attila : Fényes kövek
  2012-01-01 18:28:41, vasárnap
 
  Link

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Videók : Versek   
Asztrális projekció
  2012-01-01 18:24:05, vasárnap
 
 

Vegyük szemügyre a néha asztrális projekciónak nevezett jelenséget. Vallásos extázisban vagy hipnotikus álomban, esetleg hallucinogének hatása alatt egyesek arról számolnak be, hogy kiléptek saját testükből, teljesen elhagyták azt, és erőlködés nélkül a szoba egy másik helyén lebegtek (rendszerint a mennyezet közelében). Az élmény akkor ér véget, amikor ismét egyesülnek saját testükkel. Ha ilyesmi valóban megtörténhet, akkor annak igen nagy a jelentősége, elsősorban az emberi személyiség természetére és a ,,halál utáni élet" lehetőségére vonatkozóan. Sokan, akik halálközeli élményre tettek szert, vagy akiket sikerült a klinikai halálból visszahozni, hasonló tapasztalatokról számolnak be. Önmagában az a tény, hogy valaki beszámol egy tapasztalásáról, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az pontosan az elhangzottak szerint történt meg. Lehetséges például valamilyen közös tapasztalat vagy az emberi neuronok valamilyen azonos, anatómiailag hibás kapcsolódása, ami bizonyos körülmények közt az asztrális projekció mindenkiben hasonló élményét idézi elő.

Létezik egy egyszerű módszer az asztrális projekció valóságosságának ellenőrzésére. Kérjük meg egy barátunkat, hogy távollétünkben tegyen egy könyvet címoldalával fölfelé könyvtárunk egy hozzáférhetetlen polcára. Ha ezután asztrális projekció élményében van részünk, lebegjünk oda a könyv közelébe és olvassuk el a címét. Ha újra tudatunkra ébredve pontosan tudjuk, mi a könyv címe, akkor sikerült bizonyítékot szolgáltatnunk az asztrális projekció fizikai realitása mellett. Természetesen ki kell zárni bármilyen egyéb lehetőséget arra, hogy elolvassuk a könyv címét, például leselkedünk, amikor senki sincs a közelben, vagy a könyvet elrejtő barátunk elfecsegi valakinek a címet, aki azután visszamondja nekünk. Az utóbbi lehetőséget úgy kerülhetjük el, ha a kísérletet ,,kétszeresen vakon" végezzük. Ez azt jelenti, hogy egy számunkra teljességgel ismeretlen személyt - akinek még csak a létezésünkről sincs tudomása - kérünk meg a könyv kiválasztására és elhelyezésére. Ugyanennek a személynek kell azután megítélnie, hogy helyes választ adtunk-e. Legjobb tudomásom szerint soha senki nem számolt be még az asztrális projekció ilyen, ellenőrzött körülmények között, kételkedők jelenlétében történt ellenőrzéséről. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy bár az asztrális projekció létezése nem zárható ki teljesen, azonban kevés érv szól amellett, hogy hihetünk benne. Másrészt viszont Ian Stevenson, a Virginia Egyetem pszichiátere egy sor bizonyítékot gyűjtött össze arra vonatkozóan, hogy Indiában és a Közel-Keleten sok fiatal gyerek részletesen beszámolt előző életükről, amelyet egy nem túl távoli helyen éltek le, ahol viszont mostani életükben még sohasem jártak, sőt a további vizsgálatok azt bizonyították, hogy a gyerekek leírása meglehetősen jól ráillik egy nem sokkal korábban elhunyt személy tapasztalataira. Mindez azonban nem egy ellenőrzött körülmények közepette végzett kísérlet eredménye volt, és legalábbis előfordulhatott, hogy a gyerekek véletlenül meghallottak vagy elmondtak nekik olyan információkat, amelyekről a vizsgálatot végző kutatónak nem volt tudomása. Stevenson munkája valószínűleg a legérdekesebb az ,,érzékszerveken túli érzékelés" körében végzett kortárs kutatások közül.





 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Asztrális projekció  
Asztrális utazás
  2012-01-01 18:20:44, vasárnap
 
 

Egyre nagyobb figyelem övezi a testen kívüli, vagy asztrális élményeket. Vajon létezik, vagy csak képzelődés az egész? Jó játék, spirituális élmény, vagy veszélyes próbálkozás?
Hirdetés

Az asztrális utazás azt jelenti, hogy valaki a fizikai testéből kilépve, egy más dimenzióban, más nézőpontból, teljesen más szintű érzékeléssel tapasztalja meg a világot. Persze a részletekről megoszlanak a nézetek, de a közös nevező minden meghatározásban az önálló tudati egység - lélek vagy szellem - ami függetleníti magát a testtől.

Az ezüstszál

Már a hindu vallásos írásokban is csillámló ezüst szálként emlegették azt a köteléket, ami összeköt bennünket a fizikai testünkkel. Természetesen ez nem egy látható dolog, de mindenképpen tisztán érzékelhető, amikor a testünkön kívül vagyunk. A fogamzás utáni hetekben ,,foglaljuk le" a testünket, és a születéskor végérvényesen belehuppanunk - ez a láthatatlan szál e pillanattól kezdve bárhonnan, bármilyen dimenzióból összeköti a testet a lélekkel. Ez a ,,bentlakó" állapot mindenki számára a normális és természetes, pedig igazából a szellem - bár nem fizikai elem -, önmagában sokkal nagyobb, mint a koponya vagy a test. Úgy kell elképzelni, mint egy felhőt, ami szétterül a fej körül, és mindig ott van, ,,ahova gondolja magát". Tehát abban a pillanatban, ahogy valaki ezt elhiszi, máris készen áll az asztrális utazásra.

Mire jó az asztrális utazás?

Leginkább arra, hogy az utazó megtapasztalja: a test nem azonos a lélekkel. Megtapasztalhatni a szellemi- vagy asztrálsík létezését olyan bizonyosság, ami megváltoztatja az életről, a halálról, a célokról, a fontosságokról, a képességekről és a lehetőségekről alkotott elképzelést. A legtöbb ember ugyanis úgy van kódolva, hogy hiába hall az ilyesmiről, alig hiszi, amíg maga meg nem tapasztalja.
Mivel a tudatos testen kívüli élmények az álom-szerű, alvás közbeni kóborlástól a meditatív, kristálytiszta állapotig terjednek, az asztrális utazásnak különböző céljai lehetnek. Egyrészt fantasztikus élmény, másrészt összekapcsol egy másik világgal, amiben az utazó maga is tudatosabban, időn és téren kívül létezhet, és rengeteg dologra választ kaphat.

A halál szele

Azok, akik véletlenül, akaratukon kívül lépnek ki a testükből, általában először nagyon megijednek, és gyorsan visszahuppannak, hiszen fogalmuk sincs, mi történik velük. A tudatosan kilépők viszont időnként olyan élményekről számolnak be, amik a csöppet sem felemelőek: fenyegető veszély érzete, illetve ellenséges lényekkel való találkozás, majd menekülés vissza a testbe - ezek voltak a legkellemetlenebb tapasztalatok.

Az asztrális utazás - egyesek szerint- korántsem veszélytelen. Addig semmi baj, amíg emelkedett, pozitív állapotban konkrét célja van az utazásnak, ám ha az illető rossz hangulatban, stresszesen, szinte elvágyódva lép ki a testéből, megeshet, hogy a halál-alagútban találja magát. Ha ott elindul a fény felé, még meggondolhatja magát, hiszen nem szakította el véglegesen a szálat önmaga és a fizikai teste között, viszont a lehangolt utazásoknak megvan az a veszélye, hogy az illető végleg ott marad - ez azonban csak extrém, nagyon ritka esetekben fordulhat elő. Ha bármilyen kellemetlenséget tapasztal utazás közben, egyből visszatérhet a testébe - mert maga a szándék elegendő ahhoz, hogy a következő pillanatban már a ,,fizikai üzemmódban", a testén belülről szemlélje a dolgokat.

Felkészültél az útra?

Az egészben az a jó, hogy asztrális utazásra legtöbbször csak az képes, aki szellemiségében elég érett rá. Akinek nem sikerül kilépnie a testéből a számos alkalmazható módszer egyikével sem, az foglalkozzon egy ideig azzal, hogy tisztítsa a tudatát, nyugtassa le a háborgást és a zűrzavart a gondolataiban. Erre számos megoldás létezik, a hasonló témájú könyvek olvasásától az egyszerű meditációig sok minden megfelelhet a célnak.


...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Asztrális projekció  
Képességfejlesztés
  2012-01-01 17:11:28, vasárnap
 
  Link..



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Búék 2012 !
  2012-01-01 16:56:33, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne lopj böröndöt !
  2012-01-01 12:22:26, vasárnap
 
 
Ne lopj böröndöt! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-12-31 19:03:39
feltöltő: alb
nézettség: 4355
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: kígyó,
kategória: baki/vicces
leírás: Ezek sem a röhögéstöl szarták össze magukat.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  **** Humor**  
Csakrák
  2012-01-01 12:14:44, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Rudolf Steiner : Idézet
  2012-01-01 09:45:17, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1343 db bejegyzés
e év: 8914 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1381
  • e Hét: 5933
  • e Hónap: 14603
  • e Év: 70536
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.