Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Adni csodálatos dolog
  2014-01-07 19:12:35, kedd
 
 



Tanítsd meg a gyerekeket ....



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Idézetes képek IV.  
A bölcsesség ragyogó és hervadhatatlan..
  2014-01-07 18:59:04, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Idézetes képek IV.  
Csak légy tanú, messze a magasból.
  2014-01-07 16:55:31, kedd
 
 
"Te a napsütötte csúcson vagy. Az elme a sötét völgyben. És rendkívüli hatalmad miatt az elme automatikusan követ téged.
Hagyd, hogy az igen magasból jöjjön, egy nagyobb, hatalmasabb energia-forrásból. Az elme követni fogja, és amikor magától követi, abban szépség és méltóság van.
A legmagasabb szinten már olyan hatalmas vagy, olyan intelligens, egy szikla vagy, és nem lehet
megsemmisíteni. Aki csak megpróbálja, az megsemmisül. Ha egyszer megtalálod a lelkedet, megtalálod az otthonodat is. Megtalálod a szeretetedet, megtalálod a kimeríthetetlen eksztázisodat, és az egész mindenség kész táncolni, örvendezni, énekelni veled-hogy intenzíven élhess, és boldogan halhass meg.
A meditáció az egyetlen technika, amellyel elérhető az eksztatikus állapot, ez isteni mámor állapota. Általa megismerhetjük a boldogság legmagasabb csúcsait, a csend legnagyobb mélységeit, az élet örökkévalóságát és a szeretet leggyönyörűbb virágait, a könyörületet és az örömöt.
A valódi csoda szereteten keresztül valósul meg. Szeresd az embereket, csak egy legyél közöttük, és ne próbálj több vagy szentebb lenni náluk. Mindez meditáció nélkül nem lehetséges és a meditáció határa ott van, ahol a megvilágosodás kezdődik. A megvilágosodás embere túllép az elmén. Természetesen a megvilágosodás nem egy lépés valami felé : egyszerűen beleolvadsz az egyetemes tudatba. Ez a legfelemelőbb tapasztalat......
Az élet végre értelmet kap, jelentéstelivé válik. Lehetővé teszi számodra, hogy a mindenség részévé válj, amelytől az egód zárt el.
Csak a helyes irányba kell elmozdulni. Megérzed a helyes irányt, és minden útjelzővé válhat a tudatosság magasabb állapota felé.
A meditáció elvisz a lényedhez, mert a meditáció egy közvetlen út a túlhoz. A harmónia megvalósul.
És ez minden - harmóniában lenni - amit az egészség jelent."

/Osho/




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Az elme csak kétféleképpen létezhet
  2014-01-07 16:18:40, kedd
 
  Az elme csak kétféleképpen létezhet: tele kérdésekkel és kérdésektől mentesen.
Az érettség eljut egy ponthoz, ahol válaszok nélkül tudsz élni; pontosan ez az érettség. És válaszok nélkül élni a legnagyszerűbb és legbátrabb tett. Akkor nem vagy többé gyermek. Egy gyermek szüntelenül kérdéseket tesz fel, mindenre választ akar. Egy gyermek azt hiszi, ha meg tud fogalmazni egy kérdést, akkor arra válasznak is lennie kell, kell lennie valakinek, aki megadja a választ.
Ezt nevezem én éretlenségnek. Azt gondolod, hogy mert meg tudsz fogalmazni egy kérdést, válasznak is kell lennie; te talán nem ismered, de valaki biztosan tudja, és egy napon meg fogod találni. Ez nem így van. Minden kérdés ember teremtette kérdés, emberek gyártották.
A létezésnek nincs válasza. A létezés jelen van, válaszok nélkül, tökéletes csendben. Ha el tudod dobni minden kérdésedet, létrejön a kommunikáció közted és a létezés között. Abban a pillanatban, hogy eldobod a kérdéseket, eldobod a filozófiát, eldobod a teológiát, eldobod a logikát, és elkezdesz élni. Egzisztenciálissá válsz. Amikor nincsenek kérdések, az az állapot maga a válasz."

/Osho/







Miért vagyok?
Hogyan keletkezett a világ?
Mi az élet értelme?
Hogy maradhatnék normális egy abnormális világban?
Miért látom borúsnak az arcokat?
Miért vívok értelmetlen harcokat?
Mié hamisitották meg a világvallások alapigazságait ?
S miért kavarog bennem ennyi kérdés?
A vallás-károsultakat ki kárpótolja ?
A kérdéseim tudatlanságról vallanak?
Mért vagyok ilyen makacs? Miből fakad ez? Mások mért nem ilyenek ?





Alkothat-e valaki nagyobbat önmagánál?
Vagy alkothat -e valaki kisebbet önmagánál?
 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
Ünnepi hidegtál
  2014-01-07 13:44:16, kedd
 
 



hozzávalók 6 főre

Kaszinótojásokhoz:

* 10 db tojás
* 10 dkg vaj v. margarin
* 1 ek mustár
* 1 ek majonéz
* só
* bors
* 1 cs.petrezselyem zöld
* 1 gerezd fokhagyma
* 10 dkg reszelt sajt v. keményebb krémsajt
* 10 dkg gomba
* 10 dkg főtt sonka v. gépsonka
* 1 ek reszelt vöröshagyma
* sűrű tartármártás

Sonkatekercshez:

* 12 szelet gépsonka
* 20 dkg brokkoli
* 2 ek majonézes torma
* 5 dkg vaj
* 3 ek liszt
* 2,5 dl tej
* 1 dl tejszín
* 1 tömlős krémsajt (natúr)
* só
* őröltbors
* szerecsendió
* 15 dkg francia saláta
* 1 kisebb fej hagyma

Karajokhoz:

* 1 egész rövidkaraj
* 1 nagy vöröshagyma
* 6-8 gerezd fokhagyma
* 1 cső paprika
* 1 szál kolbász
* 1 szál sárgarépa, lehetőleg egyforma vastagságú végig
* só
* bors
* vegeta v. sülthús fűszerkeverék

Plusz:

* franciasaláta
* aszpik
* kevés olaj
elkészítés

1. A karajt megtisztítjuk, éles, hosszú késsel felszúrjuk, kívül-belül alaposan megfűszerezzük.
2. Egyik végéről bele szúrjuk a kolbit, a másik végéről a répát. (kb. fele-fele hosszan). Kevés, forró olajban köröskörül hirtelen átsütjük, majd egy tepsibe rakjuk.
3. Mellé gyaluljuk a hagymát, fokhagymát, paprikát és lefedve forró sütőben 200 fokon sütjük 50 percet. Időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen átsűljön. Levesszük a fóliát és időnként a pecsenyelével meglocsolva piroskásra sütjük. (még kb. 20 perc) Hagyjuk pihenni kicsit, majd fóliába csomagolva hagyjuk kihűlni. (akkor nem szárad ki és jól szeletelhető lesz.)
4. A tojásokat hideg sós vízben feltesszük főni (forrástól 8 perc), akkor nem lesz túl száraz a sárgája.
5. Hideg vízben lehűtjük és megtisztítjuk. Hosszában félbevágjuk, kiszedjük a sárgáját és jól kikeverjük vajjal, majonézzel, mustárral, sóval, borssal és a sajttal. A kevésbé szépen sikerült tojások fehérjét hozzáreszeljük apró lyukú reszelővel.
6. Kevés vajon megpirítjuk a reszelt hagymát, rátesszük az kis darabokra szelt gombát és zúzott fokhagymát. Addig sütjük fedő alatt, mig a levét el nem főtte. Rászorjuk a vágott petrezselyem felét és kicsit hűlni hagyjuk. Villával kicsit összenyomkodjuk még.
7. A sonkát apró kockákra szeljük, vagy durvábbra daráljuk.
8. A tojáskrémből elveszünk egy rész a diszítéshez, a maradékot elfelezzűk. Egyikhez hozzáadjuk a gombát, másikhoz a sonkát és a maradék petrezselyem zöldjét.
9. Alaposan kikeverjük és a fél tojásokat kitöltjük a krémmel, kiegészítjük, mintha egészben lennének. a töltelékes résszel lefelé bevonórácsra helyezzük és hűtőbe tesszük.
10. A sűrűbb tartármártáshoz keverün egy kevés langyos aszpikot és ha kihűlt bevonjuk vele a tojásokat. Hűtőben dermesztjük.
11. A sonkatekercsekhez sűrűbb besamelmártást készítünk: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük tejjel, fűszerezzük és besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, sajtot és összeforraljuk.
12. Közben a rózsáira szedett brokkolit sós vízben puhára főzünk és villával megtörjük.
13. A besamel feléhez brokkolikrémet, a másik feléhez majonézestormát adunk.
14. A franciasalátához adunk egy apró kockákra vágott hagymát.
15. Ha mindenünk kihűlt, a sonkaszeletekre teszünk belőlük és feltekerjük, hűtőben hagyjuk állni.
16. Aszpikot úgy készíthetünk, hogy 5 dl erős húsleves (amit hidegen zsírtalanítunk) hozzáadunk 5 dkg zselatint, amit oldódásig összemelegítünk. NE forraljuk! A kihűlt, még folyós aszpikot tudjuk használni.
17. Most jön a szép része:
18. Egy fém tálcát vékonyan, egyenletesen bevonunk aszpikkal, megvárjuk míg megdermed. Egyenletesen befedjük franciasalátával (én a karajok alá nem szoktam, mert külön is van mindenféle hideg saláta).
19. Szépen elhelyezzük a tojásokat, sonkatekercseket, a felszeletelt husikat. Kenőtoll segítségével bevonjuk aszpikkal, hogy ne veszítse el a szép színét és szép fényes is legyen. Amikor ez rádermedt, a félretett tojáskrémmel, nyomózsákkal betöltjük a sonkatekercsek végét és diszíthetünk vele.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
Töltött tojás
  2014-01-07 13:39:00, kedd
 
 



8 főtt tojás
 20 dkg natúr krémsajt (egy kicsi maradjon a díszítéshez)
 só
 őrölt bors
 1 kk. mustár
 4 közepes paradicsom
Elkészítés:
1. A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
2. A tojás sárgákat összekeverjük a krémsajttal, a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
3. A paradicsomokat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk, és a tojásokra borítjuk.
4. A tetejét a megmaradt krémsajttal díszítjük.








 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
Horváth Varga Sándor : Amit az élettől akarok
  2014-01-07 13:08:52, kedd
 
 









 
 
1 komment , kategória:  Írók - Kedvenc verseim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 599
  • e Hét: 5151
  • e Hónap: 13821
  • e Év: 69754
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.