Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Opening Ceremony of Baku 2015 European Games
  2015-07-19 14:40:14, vasárnap
 
 


Link

Egy csodálatos videó, amelyet feltétlenül megéri végignézni: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Itt a nyár, menjünk a napfényes Bulgáriába!
  2015-07-19 14:38:35, vasárnap
 
 


Link

Neszebár a bolgár tengerpart gyöngyszeme: Link




Link

Neszebár:
A nyaralás és pihenés mellett látnivalókban is gazdag a környék, elég, ha csak a bájos kisvárosra, Neszebárra gondolunk, amely mára a világörökség része. Egy ott töltött nap egy időutazással is felér.

Neszebár jelképe:

A félsziget bejáratánál egy égbenyúló szobrot láthatunk, ez a nőalak, maga a város, azaz Neszebár, a kezében lévő kereszt a vallásra utal, a galamb, pedig a béke hírnöke.
A szobor alapja egy csónak, amely a település tengeri kikötő jellegét hangsúlyozza.

Neszebárt a negyven templom városának mondják, de nyugodtan hívhatnák a négyszáz butik vagy étterem városának is, hiszen minden talpalatnyi földet kihasználnak.

Neszebár, a bolgár tengerpart legrégibb települése.

Az óvárost a görögök alapították időszámításunk előtt az ötödik században, és csak egy keskeny földsáv köti össze a szárazfölddel. Volt már római, bizánci és török fennhatóság alatt, történelme meglehetősen viharos.
Az Óváros, jellegzetes bolgár faházaival, bizánci stílusú templomaival, kis vendéglőivel, szűk utcáival felejthetetlen látványt nyújt. Az éttermek teraszáról pazar kilátás nyílik a tengerre.
A félsziget bejáratánál álló török kori szélmalom is az óváros jelképévé, és a madarak kedvenc tartózkodási helyévé vált.

Az ókori városfal maradványok un. opus mixtum technológiával épültek,melyekben a falazat váltakozóan kő- és téglarétegekből áll.

Neszebárban a legmagasabb az egy főre eső templomok száma a világon. Ezek közül csak egy működik, de megcsodálhatjuk az ókori szent helyeket, melyekből elég sok van romos állapotban.

A cikk az alábbi linken további képekkel illusztrálva tovább is folytatódik: Link




Link

Itt a nyár, menjünk a napfényes Bulgáriába! Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Egy megtalált régi szerelem
  2015-07-19 14:30:57, vasárnap
 
  Egy fiatal férfi megpillantja régi szerelmét, amint kedvenc kávézójukban ül. Ami ezután következik, az egyszerűen hihetetlen!
A nő egyedül ült az asztal mellett. A férfi belépett a kávézóba, hogy egy csésze feketét igyon. Amkor hátrafordult, meglátta volt szerelmét, a nő is éppen abban a pillanatban nézett a szemébe. Rengeteg közös emlék tört fel belőlük, sok nevetés, meghitt pillanatok, hihetetlen kalandok, hosszú beszélgetések, és a végén a veszekedések, majd a szakítás.




Link

A férfi összeszedve a bátorságát, odament a nőhöz, és leült mellé. Nem tudta, hogy mit mondjon, két hónapja szakítottak, és senki sem tudott a másikról semmit.
Majd a férfi megszólalt:
- Hogy vagy?
- Jól! Hát te?
- Én is. Ami volt, elmúlt.
- Igen, remélem jobb életed lesz...
- Az életem már nem olyan, mint régen.
- Jobb lett? - kérdezte a lány némi szarkazmussal.
- Sértegetni akarsz?
- Eszem ágában sem volt!
- Akkor miért mondtad így? - kérdezte a férfi kissé idegesen.
- Mert azt gondoltam, hogy nem voltál boldog mellettem. Csak annyit akartam, hogy ne érezz fájdalmat, és megnyugodjál.
- Azt hiszed, hogy most boldog vagyok?
- Nem tudom.
- Te boldog vagy? - érdeklődött a férfi.
A nő a csésze kávéra meredt.
- Igyekszem az lenni?
- Találkoztál valakivel?
- Most fontos ez?
- Csak válaszolj...
- Meg vagyok győződve, hogy neked sincs senkid...
- Hogy vagy ennyire biztos ebben?
- Örülök neked, csak hogy tudd!
- Most néz a szemembe, és mond azt, hogy örülsz annak, hogy van valakim.
- Nem kell semmit sem bizonygatnom neked.
- De igen, kell. Bizonyítsd be, hogy már nem szeretsz!
- Én... én...nem szeretlek!
- Mond azt, hogy nem hiányoztam az elmúlt két hónapban.
- Egy percig sem gondoltam arra, hogy jó lenne, ha mellettem lennél (a nő szeme megtelt könnyel).
A férfi letörölte a könnycseppet.
- Ez mindent elárul - mondta.
- Mit akarsz ezzel mondani? - csattant fel a nő.
- Ismerlek, és tudom, hogy még szeretsz, és nagyon hiányoztam...
- Akkor miért nem hívtál fel?
- Mert elmentél, és elhagytál!
- Elmentem, mert azt mondtad, hogy megnehezítem az életed, és szenvedést okozok neked!
- Szörnyen ideges voltam, mikor ezt mondtam. Arról nem szóltam, hogy amióta ismerlek, jobb ember lettem? Azt nem mondtam, hogy a legboldogabb emberré tettél? Azt mondtam, hogy minden egyes percet imádtam, amit együtt töltöttünk? Hogy örökre veled szeretnék lenni?
- Igen, mondtad. Sajnálom, hogy szakítottam egy olyan mondatért, amit akkor mondtál, mikor nagyon ideges voltál.
A férfi ezután megfogta a nő kezét és azt mondta:
- Sajnálom, hogy olyat mondtam neked, hogy nem tettem semmit, hogy megállítsalak, hogy nem kerestelek az elmúlt két hónapban. És sajnálom, hogy az egész életedet ezzel az őrülttel kell majd leélned.
- Micsoda???
- Legyél a feleségem! Ebben a két hónapban rájöttem arra, hogy nélküled senki vagyok. Sosem akarlak többé elveszíteni. Hozzám jössz?
- Igen, igen! - törölte meg a könnyes szemét a nő.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
A székely legényke
  2015-07-19 14:27:13, vasárnap
 
  Megszólal a zene és ez a székely legényke úgy táncol, hogy olyant te még nem láttál! - VIDEÓ
Az igazi székely az anyatejjel kapja mindazt, ami székellyé teszi. Nemcsak csavaros eszükről, makacsságukról és vendégszeretetükről híresek a székelyek, hanem a tánc és a zene iránti hagyományaikról is.




Link

Ha megszólal a hegedű, citera, cimbalom vagy legényesre szólít a zene felpezsdűl a vér az igazi székelyben és táncra perdül. A világhálón jó ideje kering egy videó, ami nem is bizonyíthatná ezt jobban.

Ez az alig pár éves fiucska hagyományos viseletben, szalmakalapban és bőrcsizmában mutatja meg, hogy mire képes az igazi székely legényke. Figyelj csak, ahogy megemeli a kapaját és kezet nyújt a zenésznek. Ezt tanítani nem lehet.

A videóban Mahovics Tomika szerepel, aki ma már igazi nagylegény lett, de a néptánchoz való ragaszkodása megmaradt, számos videóban csodálhatjuk meg őstehetségét.

A videót több ezren osztották már meg a közösségi oldalakon, most mi is megmutatjuk neked. Nézd meg a videót és ha tetszett nyomj egy lájkot, vagy oszd meg barátaiddal a Facebookon.

A videót az alábbi linken találjátok meg: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Gyógyítsd meg Önmagad
  2015-07-19 14:24:47, vasárnap
 
  Gyógyítsd meg Önmagad - Ez a legjobb 11 természetes gyógymód!
Lehet gyomorfekély, kínzó reuma, cukorbetegség, vagy éppen rák, a természetben rejlő gyógyító hatóanyagok segítenek, hogy az életünket megnehezítő, akár fenyegető kórokat legyőzhessük.




Link
Fotó: littlehouseontheurbanprairie.wordpress.com

Összesen 12 gyógymódot szedtünk egy csokorba, így ha az alábbi utasításokat betartjuk, akkor sokat teszünk saját magunk és egészségünk érdekében.

1. Aloe vera kúra
Ehhez elő kell készíteni a növényt, 5 napig ne öntözzük, sőt az aloe veránk 3-5 éves kell legyen. Ebből is 1,5 kg-ot kell felhasználni, egy turmixgépbe kell összedolgozni, majd mehet egy nagyobb befőttes üvegbe, amelybe még 2,5 kg mézet kell rácsorgatni, illetve 3,5 liter vörösbort. Hűvös és árnyákos helyen tároljuk 5 napon keresztül.
Az első 7 nap alatt ebből a keverékből kell egy evőkanállal étkezések előtt 2 órával bevenni. Ezt a kúrát 3 héten keresztül folytassuk, ez idő alatt nem szabad tojást és tejtermékeket enni. Ez meggyógyítja a gyomorfekélyt, megszünteti a fejfájást, az asztmát, a reumát, az ekcémát, és védi az idegsejteket is.

2. Agyagkúra
A gyógynövény boltokban szerezhető be a jótékony hatásairól híres agyag. Naponta fél, vagy egy evőkanál agyagport keverjünk bele egy negyed pohár vízbe. Hagyjuk egész éjszakán keresztül állni, másnap keverjük fel, és igyuk meg. Ha netán székrekedés lép föl, akkor csökkentsük az agyag mennyiségét és növeljük a vizét. Étkezések előtt kell meginni. Segít a vastagbélgyulladásban, a gyomorfekélyben, neurózisokban szenvedőknek.

3. Bircher-Benner diéta
Csak zöldséget, gyümölcsöt, szójalisztet, búzacsírát, zabszemet szabad fogyasztani, ezeket salátákba lehet beletenni. A tejet is nyersen kell meginni, a cukrot mézzel helyettesítsük. A kúra 6-8 hétig tart, akik cukorbetegek, vagy rákosak, nekik 6-8 hónapig kell ezt alkalmazzák.

4. Búzamag-kúra
50-100 gr. búzamagot alaposan mossunk meg hideg vízben, tegyük bele egy edénybe, majd födjük le és tegyük egy meleg sarokba 24 órán keresztül. Ez idő alatt a búza teljesen kicsírázik, ezután mossuk még párszor, majd húsdarálón őröljük le, és felforralt tejjel keverjük el. Kis adagokban, ezt fogyasszuk minden nap, 3-4 héten keresztül. Energiát ad, segít megelőzni a torokgyulladást, bélproblémákat, a nőgyógyászati betegségeket, a fejfájást és a tumorok kialakulását.

5. Kempner-kúra
20 napon keresztül fogyasszunk 200-300 gr. főtt rizst almával. A napok múlásával fokozatosan ehetünk még emellé kompótokat, friss zöldséget, gyümölcsöt, halat, marhahúst, só nélküli kenyeret. Ezzel elkerülhetjük az elhízást és az érrendszeri betegségeket.

6. Kunzle-kúra
Tavasszal a kertben található gyümölcsfákról, bokrokról kell leszedegetni a rügyeket, ilyen az egres, a fenyő, a csipkebogyó, a mogyoró és a többi gyümölcsfa. Ezeket le kell darálni, majd keverjük össze az egészet, és tároljuk hűvös, levegős helyen. Egy kisebb marékkal kell bele tenni 2 liter vízbe, ezt forraljuk 10 percig, és 1-2 hétig mindennap 1 literrel igyunk meg belőle. Megakadályozhatjuk az elhízást, a reumát, a szélütést, a székrekedést, a keringési betegségeket.
Ezt már olvastad? Mézbe kevert fenyőrügy: az egyik leghatásosabb csodaszer

7. Citromkúra
A napot citromos vízzel indítjuk, majd fokozatosan egyre több citromot használunk fel, a második napon már kettőt, a harmadikon hármat, s így tovább, egészen addig, amíg egy nap 10-et használunk fel. Ezután csökkenő sorrendben kell folytatni a kúrát, tehát másnap kilencet, utána nyolc gyümölcsöt kell kifacsarni. Csökkenti a vérnyomást, védi a májat, elkerülhető a cukorbetegség, hígítja a vért, méregtelenít, megszabadít a vesekőtől.

8. Almakúra
Az érett és friss almákat reszeljük héjastól le. Két napig együnk meg 1-1,5 kg reszelt almát, és csak felforralt, majd lehűtött vizet igyunk. Jót tesz az emésztésnek, megszünteti a székrekedést.

9. Szőlőkúra
Fél kiló szőlővel kell kezdeni a kúrát, ezt kell három részre osztani, és egy nap során elfogyasztani. Másnap ismét egy fél kilóval növeljük az adagot, a végén el kell jutnunk a 3 kg szőlőig. A kúrát még egyszer 3 napig meg kell ismételni.
Nagyon jót tesz azoknak, akik tüdőbetegségekben szenvednek, akik májgyulladást kaptak, vagy gégehurutjuk van.

10. Fürjtojás
Nyersen kell felhasználni, keverjünk el 1-2 tojást egy adag tehéntúróval. Ezt együk minden reggel, amikor is csak hideg ételt fogyasztunk. Kezelhető ezzel az asztma, az ekcéma és az allergia.

11. Pitypangszár-kúra
12 napig, naponta 6 szár pitypangot kell elfogyasztani. Szabályozza a szervezet savszintjét, jót tesz az epeműködésnek, megakadályozza az elhízást, a reumát, az érelmeszesedést, a cukorbetegséget.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Sir Thomas Brown: Tanulj meg egyedül lenni
  2015-07-19 14:21:15, vasárnap
 
 


Link

Köszönöm a épet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Rabindranath Tagore: A gyenge is lehet félelmetes
  2015-07-19 14:20:08, vasárnap
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Nem szabad újra melegíteni a már egyszer felfőzött vizet!
  2015-07-19 14:18:02, vasárnap
 
  Ezért nem szabad újra melegíteni a már egyszer felfőzött vizet!
Olykor előfordul, hogy kimegyünk a konyhába, mert teázni támad kedvünk, feltesszük melegedni a vizet, már forr, de váratlanul megcsörren a telefon, vagy bekopog a szomszéd, így gyorsan lekapjuk a tűzről az edényt. Mikor visszaérünk, már kihűlt víz fogad, de nem gond, ismét pár perc és újra felmelegszik. Ez viszont kockázatos, ezért ne forraljuk újra a vizet. Figyelem!




Link

A veszélyt az jelenti, hogy egy eleve felfőzött víz összetétele, újabb melegítés hatására megváltozik. Amikor először tesszük a tűzre a vizet, a gőzzel együtt a benne lévő fertőtlenítőszerek is elpárolognak, de ha ismét lehűl a víz, ezek a káros tényezők, köztük pár ásványi anyag is, visszacsapódik a vízbe, és ha ismét felmelegítik, megváltozik az összetételük, és komoly mérgezést is okozhatnak.

A legtöbb vezetékes vízben arzén, nitrát és fluorid-származékok vannak, természetesen jó esetben azon a szint alatt, ami még komolyabb egészségügyi károsodást nem eredményez.

Az üzletekben, ha az ásványvizekre az lenne írva, hogy arzénos víz, biztos nem vásárolnánk meg. Így miért innánk meg az újra felforralt vizet? Az ásványi anyagok egy része is visszakerül forralás után a vízbe, de például a kalcium só nem tesz jót, ha nagy mennyiségben felhalmozódik, mert emiatt alakulhat ki a vesekő.

A nitrátos vizek alkalmatlanok emberi fogyasztásra, ez különösen veszélyessé válik, ha a nitrátot erős hőhatás éri, hiszen ilyenkor még mérgezőbb vegyület keletkezik, ami súlyos betegségeket okozhat, még rákkeltő hatása is van.
Az arzén is nagyon veszélyes tud lenni, szinte hozzájárulhat a daganatos megbetegedések kialakulásához, szív- és idegrendszeri megbetegedést eredményezhet, de akár meddőséget is okozhat.
A túlzott fluorid-tartalmú, újra felfőzött víz fogyasztása idegrendszeri károsodást okozhat, főként gyerekekre veszélyes.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A legnagyobb szélhámosság: mit tartalmaz a palackozott víz?
  2015-07-19 14:15:27, vasárnap
 
  A legnagyobb szélhámosság: mit tartalmaz a palackozott víz?
A következő kisfilmet Stephanie Soechtig rendezte, aki azt követi nyomon, hogy a palackozott vizek mögött mekkora környezetromboló és -szennyező iparág teszi tönkre a természetet, aknázza ki a bolygó erőforrásait, ezáltal veszélyeztetve az emberek, a lakosság egészségét.




Link

A gyártók csak a pénzt, az üzletet látják az egészben, az embereket pedig csak fogyasztónak tekintik, legalábbis ezt mondja Stephanie.

Az emberek többségében az elmúlt évek alatt sikerült kiépíteni azt a nézetet, hogy az egészség és a palackozott víz között összefüggés van, vagyis, ha tiszta vizet iszol, amit a gyártók állítanak elő, nem leszel beteg.

Azonban ez nem így van, mert a palackok előállítására használt műanyag egy sor veszélyes kémiai komponenst tartalmaz, amely az idegrendszert is megbetegítheti, de rákkeltő is. Nem beszélve arról az irgalmatlan mennyiségű kitermelt kőolajról, ami az előállításukhoz szükséges.

Ugyanakkor, független laboratóriumi vizsgálatok alapján megállapították, hogy a palackozott ásványvízként árult termék, amely nem mellékesen 2 ezerszer drágábba kerül, mint a vezetékes víz, olyan mérgező vegyületeket tartalmazott, amelyek súlyos génmódosulásokat idézhetnek elő, és akár daganatos betegségek, és nem pedig az élet forrásai lehetnek.

Az alábbi linken találtok egy videót is: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
A szénsavas üdítők többet ártanak, mint használnak!
  2015-07-19 14:13:43, vasárnap
 
  A szénsavas üdítők többet ártanak, mint használnak! Íme, 7 ok, amiért ne szürcsöljünk ilyen italokat
A szénsavas üdítőitalokról általában nincsen jó véleményük a szakembereknek, mármint az egészségügyi szakembereknek, mert a reklámszakemberek biztosan nem erről az oldalról közelítik meg, hanem az eladhatóság szempontjából érdekli őket egy termék.




Link
Fotó: Flickr.com

Ezek a hűsítők legtöbbször tele vannak cukorral, ami elhízáshoz vezethet, de meggyűlhet a bajunk a keringési rendszerünkkel, vagy a szívünkkel is. Emellett olyan kémiai adalékanyagokat, színezékeket, ízfokozókat is tartalmaznak, amelyek növelik a betegségek kialakulásának esélyét.

1. Növelik az étvágyat
A mesterséges édesítőszerekkel dúsított üdítők azért problémásak, mert nagy mennyiségű kalóriát juttatnak be a szervezetbe, ami az agyat is megzavarja. Ha netán egy nap kiesik ez a kalóriadús folyadék, agyunk úgy érzékeli, hogy nem jutott a szervezet elég tápanyaghoz, így újabb kalóriabombát követel magának. Ezért esznek többet azok, akik rendszeresen fogyasztanak üdítőket.

2. Hízás
A sok evés, nagy mennyiségű táplálékfogyasztás, ahogy fentebb már írtuk, megzavarja az agy munkáját, hiszen hozzászoktatjuk ahhoz, hogy igenis, nekünk ez a napi ételadagunk, így ha másnap kevesebbel kell beérjük, akkor az agy tartalékolásra ad ki parancsot, így gyorsan hízásnak indul a test.

3. Krónikus betegségek
A mesterséges édesítőszerekről nemrég megállapították, hogy több mint 6 ezer termékben vannak jelen, ezek közül is az aszpartám a legveszélyesebb, amely krónikus betegségeket idézhet elő, ilyen az agydaganat, vagy a cukorbetegség, de nagyobb az esélye az Alzheimer-kór és szklerózis multiplex betegségek kialakulásának is.

4. Bélkárosító
Ha a videomegosztókon meg lehet nézni azt, hogy egy szénsavas üdítő mennyire nagyszerűen eltávolítja a rozsdát egy régi elemről, akkor gondoljunk csak bele, hogy ez a savas finomság mit művel a gyomrunkban, bélrendszerünkben. Emellett pedig a fogakat is nagyon károsítja.

5. Veseelégtelenség
A Harvard Egyetemen végeztek kísérletet, és megállapították, hogy azok a nők, akik naponta két üvegnél több üdítőt ittak, 30 százalékkal nőtt a veseelégtelenség esélye, azokhoz a nőkhöz viszonyítva, akik nem ittak ilyen hűsítőket.

6. Kiszáradás
Jó tudni, hogy a vizet egyetlen üdítőital sem helyettesíti, sőt még a szomjat sem oltja a legtöbb készítmény. Az is gondot jelenthet, hogy sok ilyen ital vízhajtó, így hozzájárul a szervezet vízvesztéséhez is, ami főként kánikulában igencsak veszélyes lehet.

7. Emésztési problémák
Egy tanulmány megállapította, hogy azok a személyek, akik rendszeresen fogyasztanak bármilyen üdítőitalt, 36 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy az évek során valamilyen emésztési rendellenesség alakuljon ki szervezetükben.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2237
  • e Hét: 9155
  • e Hónap: 20169
  • e Év: 126313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.