Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Land Rover Defender
  2015-09-22 12:52:04, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Járművek  
Lánctalpakon
  2015-09-22 12:51:15, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Járművek  
Kutyahalom
  2015-09-22 12:50:05, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
Kukucskálók
  2015-09-22 12:48:37, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Kocsi tetején
  2015-09-22 12:47:26, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Párbeszéd Istennel
  2015-09-22 12:46:14, kedd
 
  Én hiszem,tudom,hogy igaz!!!!




Link

Aranyos és higgyük, hogy igaz!!!

ÉN: Uram, kérdezhetek Tőled valamit?
ISTEN: Természetesen.
ÉN: Ígérd meg, hogy nem leszel mérges rám...
ISTEN: Ígérem.
ÉN: Miért zúdítottál ma annyi mindent a fejemre?
ISTEN: Ezt hogy érted?
ÉN: Hát, reggel elaludtam.
ISTEN: Igen...
ÉN: Egy örökkévalóságig tartott, míg beindult az autóm.
ISTEN: Aha...
ÉN: Ebédre nem olyan szendvicset kaptam, amilyet rendeltem - így várnom kellett.
ISTEN: És?
ÉN: Hazafelé lemerült a mobilom épp mikor valaki hívott...
ISTEN: Értem.
ÉN: És mintha ez még nem lett volna elég, mikor hazaértem és pihenni szerettem
volna, beleültem az új masszázsfotelomba az pedig nem akart bekapcsolni.
Ma nem jött össze semmi! Miért engedted, hogy minden így alakuljon?
ISTEN: Engedd meg, hogy megmagyarázzam: hajnalban a Halál Angyala állt ágyad
mellett én pedig egyik angyalom küldtem, hogy küzdjön meg vele az életedért.
Hagytalak aludni ez idő alatt.
ÉN: (szégyenkezve) Áh...
ISTEN: Azért nem engedtem, hogy az autód beinduljon, mert ha elindulsz, épp egy
részeg sofőrrel találkozol utadon, aki belédhajtott volna.
ÉN: (megalázkodva) Ó...
ISTEN: Az, aki a szendvicsed készítette beteg volt, így nem akartam, hogy tőle kapd
az ebéded. Tudtam, hogy nem késhetsz munkából.
ÉN: (zavarban) Aha...
ISTEN: A telefonod pedig azért merült le, mert az a személy, aki hívott csak
hazugságokkal tömte volna a fejed és Te hittél volna neki. Így védtelek meg tőle.
ÉN: Értem, Uram.
ISTEN: Ó, és az a masszázsfotel pedig hibás volt és tönkretette volna az
áramellátást a házadban.
ÉN: Úgy sajnálom, Uram...
ISTEN: Ne sajnálkozz, csak tanulj meg bízni bennem! Jóban és rosszban egyaránt.
ÉN: Bízni fogok benned, Uram!
ISTEN: És ne kételkedj. Mindig jobb lesz az általam tervezett nap számodra, mint
amilyen a tiéd lenne.
ÉN: Nem fogok kételkedni. Engedd meg, hogy megköszönjek mindent, amit értem
tettél.
ISTEN: Nincs mit megköszönnöd, gyermekem. Ez csak egy újabb nap volt, hogy
Istened voltam és nagyon szívesen törődöm a gyermekeimmel.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Láttad már az erdélyi hajnalt? Ha nem, akkor itt az ideje!
  2015-09-22 12:43:41, kedd
 
  Láttad már az erdélyi hajnalt? Ha nem, akkor itt az ideje! (képriport)
Napfelkelte: amikor ég és föld összeér és mindent aranyra fest. Gyönyörű, hittel és reménnyel teli pillanat. Erdélyben ilyenek a napfelkelték!
Alex Robciuc rendszeresen hajnalban kel, nagyjából 5 fele, aztán beveti magát a sűrűbe, és megmássza Erdély hegyeit, dombjait. Hogy miért ez a furcsa hobbi? A válasz egyszerű, ugyanakkor szemet gyönyörködtető: hogy lencsevégre kapja Erdély legszebb zugait a felkelő nap sugaraiba öltözve.




Link

Természetesen a minőségért meg kell küldeni. Alex receptje a következő erre: "ötkor kelek, aztán megkeresem az éppen legalkalmasabb kilátópontot, majd várom a tökéletes fényeket, és megkeresem az engem körülvevő táj legjellemzőbb pontját - amikor mindez összeáll, már kész is a recept, hogy érzéseimet és a hangulatomat egy egyszerű fotóvá sűrítsem!"




Link

Reméljük Alex megtartja jó szokását: továbbra is ötkor kell, és gépével felszerelkezve járja majd Erdély tájait!




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link

Fotók: Alex Robciuc
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Új fegyver a rák ellen
  2015-09-22 12:33:21, kedd
 
  Nem kell a kemó és a sugár!Kár,hogy ez eddig nem jutott az eszébe egy orvosnak sem.Ha mégis akkor gondolom azonnal elvették mert nem "gazdaságos"!Szomorú,hogy az űrtechnológia korában még csak itt tartunk!




Új fegyver a rák elleni harcban

Az immunrendszer képes felismerni és elpusztítani a tumorsejteket - ezt használja ki az újfajta megközelítést képviselő immunonkológia.


A néhány éve zajló kutatások bizonyos betegségek esetén (melanóma, tüdőrák) kiemelkedő eredményeket hoztak, és jelenleg is zajlanak a más daganatokat (emlő-, vese- és prosztatarák) érintő ígéretes kutatások - számolt be dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának egyetemi docense, aki szerint végső cél, hogy rutinná váljon az immunonkológiai kezelés.
Az immunterápia alapja az a felismerés, miszerint minden emberi szervezetben vannak ráksejtek, de normál esetben az immunrendszer képes arra, hogy felismerje és elpusztítsa azokat. Amikor a daganatsejtek képesek "elrejtőzni" az immunrendszer elől, aktiválódik a betegség. Ilyenkor "gátló receptorok" beiktatásával gátolják a szervezet immunválaszát.

Így győzi le az immunsejt a rákot

Drámai és igen hatásos felvétel készült arról, hogyan néznek ki akció közben immunrendszerünk "verőemberei", a T-sejtek, és hogyan számolják fel a bennünk élősködő ráksejteket. Nézze meg a videót!
Az immunonkológiai fejlesztések ezeket a gátló pontokat iktatják ki, a gyógyszer hatására normál immunválasz jön létre, vagyis aktiválják az immunrendszer normál működését. Az immunterápia fokozza a T-sejtek azon képességét, hogy elpusztítsák a tumorsejteket - magyarázta dr. Dank Magdolna. A daganat eltűnhet, megmaradhat, de a beteg immunrendszerének folyamatos ellenőrzése alatt tartható, ezzel hosszú távú túlélés biztosítható. Az eddigi eredmények szerint az immunterápia más gyógymódokkal kombinálható, így a hatás fokozható.




Link

Az immunrendszer képes felismerni és elpusztítani a tumorsejteket
Az érintetteknek a szakember azt tanácsolja, keressenek fel egy onkológiai centrumot, ott ugyanis meg tudják mondani, milyen betegségek előfordulása esetén hogyan lehet hozzájutni a terápiához. Kiemelte ugyanakkor, hogy nem minden beteg lesz alkalmas immunonkológiai kezelésre, ehhez különböző kritériumoknak kell megfelelni. Ám ha egy beteg lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen egy immunonkológiai gyógyszervizsgálatban, azt lehet vállalni, ha az onkológus javasolja.

A docens szerint a daganatgyógyászatban korábban alkalmazott eljárások, melyek a tumorsejtek elpusztítására fókuszáltak (a kemoterápia, a sugárterápia, a sebészeti beavatkozások és a különféle gyógyszeres célzott terápiák) fontos mérföldkövei voltak a gyógyításnak, de sok esetben nem eredményeztek teljes gyógyulást. Az immunonkológia viszont teljesen más koncepción alapul, a szervezetet az immunrendszert aktiválja, gyakorlatilag magát gyógyítja.

Ez a hagyományostól eltérő gyógymód más gondolkodásmódot igényel az orvosoktól is, paradigmaváltást hozhat a következő tíz évben az onkológiai ellátásban, és a kezelések közel 60 százaléka ezen alapul majd. Ez az arány jelenleg kevesebb, mint 3 százalék.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Aszteroida száguldott el a Föld mellett vasárnap
  2015-09-22 12:31:06, kedd
 
  Házméretű aszteroida száguld el bolygónk közelében szeptember 7-én, vasárnap, ám a NASA szakemberei szerint az égitest nem jelent veszélyt sem a Föld sem a körülötte keringő műholdak számára A 2014RC katalógusjelű 20 méteres kisbolygót augusztus 31-én fedezték fel a Catalina égboltfelmérési program Arizóna államban telepített távcsöveinek segítségével. Következő éjjel az égitestet a Pan-STARRS égboltfelmérési program Hawaiiban észlelte - olvasható a LiveScience hírportálon.




Link

A NASA számításai szerint az aszteroida vasárnap, közép-európai idő szerint 19 óra 18 perckor közelíti meg legjobban a Földet, amikor mindössze 34 ezer kilométer választja el bolygónk felszínétől. Ez a Föld és a Hold közötti távolságnak valamivel több mint egytizede. A legnagyobb közelség idején Új-Zéland területe felett száguld el az égitest.

A 2014RC a Föld körüli, geostacionárius műholdak pályáján belül halad majd, melyek a tengerszint felett 36 ezer kilométeres magasságban keringenek. Ám mint a NASA szakemberei rámutatnak, az aszteroida nem jelent semmiféle veszélyt az űreszközökre, ráadásul a Földhöz közel merészkedő égi vándor kivételes lehetőséget biztosít a tudósoknak, hogy többet megtudjanak az aszteroidákról.




Link

A Catalina égboltfelmérési program,jelenleg három teleszkóppal és a rájuk szerelt 16 megapixeles CCD-kamerákkal kutatnak a hívatlan égi jövevények után.




Link

Forrás: MTI, livescience.com
 
 
0 komment , kategória:  Univerzum  
30 év után szuperholddal egybekötött teljes holdfogyatkozás
  2015-09-22 12:28:06, kedd
 
  30 év után szuperholddal “egybekötött" teljes holdfogyatkozás várható szeptember végén
Több mint 30 év után szuperholddal “egybekötött" teljes holdfogyatkozás figyelhető meg szeptember 28-án hajnalban. Szuperholdról akkor beszélhetünk, amikor égi kísérőnk ellipszis alakú pályáján haladva teliholdkor perigeumba kerül, azaz ekkor ér a Földhöz legközelebb. Ilyenkor csaknem 50 ezer kilométerrel kisebb távolság választja el bolygónktól, mint apogeumkor, azaz a Hold pályájának a Földtől legtávolibb csücskén. A közelségnek köszönhetően az égitest az apogeumkor megfigyelhető teliholdhoz képest 14 százalékkal nagyobbnak tűnik és 30 százalékkal fényesebben ragyog az égbolton - olvasható a NASA honlapján.




Link

“A valóságban semmi fizikai különbség nincs a teliholdak között, csupán szeptember végén nagyobbnak és fényesebbnek fog tűnni" - magyarázta Noah Petro, a NASA Goddard Űrközpontjának munkatársa. Mint az amerikai Holdkutató (Lunar Reconnaissance Orbiter) projekt helyettes vezetője rámutatott, sokkal nagyobb szenzáció, hogy a szuperhold egy holdfogyatkozással esik egybe, amikor égi kísérőnket több mint egy órára “elnyeli" a Föld árnyéka. Mint a NASA szakértője kifejtette, az “egyszerű" holdfogyatkozások meglehetősen gyakoriak, hiszen évente átlagosan kétszer fordulnak elő, a 21. században pedig 228 alkalommal vetül bolygónk árnyéka az égitestre. A szuperhold és a holdfogyatkozás egybeesése viszont rendkívül ritka jelenség: legutóbb 1982-ben történt ilyen, a következőre 18 évet, 2033-ig kell várni.

VIDEÓ:

Mint a Magyar Csillagászati Egyesület honlapján, valamint az eumet.hu hírportálon olvasható, a teljes holdfogyatkozás Európa egész területén, így Magyarországon is megfigyelhető lesz, emellett az égi “színjátékot" élvezhetik Afrikában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint a Közel-Keleten is. A félárnyék közép-európai idő szerint hajnali 2:11-kor érinti a Holdat, de jelenléte csak fél órával később válik láthatóvá. A Hold 3:07-kor kezd belépni az árnyékba, és 4:11:10-kor tűnik el teljesen benne, a fogyatkozás maximuma 4:47-kor lesz.

Égi kísérőnk 5:23-kor kezd kilépni a Föld árnyékából, amely bő egy óra alatt vonul le a Hold felszínéről, 6:27-kor hagyja el azt teljesen. A félárnyék halvány szürkés jelenléte azonban még fél órán át észlelhető lesz a Hold korongján. A teljes holdfogyatkozás 1 óra 11 perc 55 másodpercig tart, a totalitást megelőző, valamint az azt követő részleges holdfogyatkozással a jelenség idő tartama 3 óra 20 perc. A következő, MO. területéről is megfigyelhető teljes holdfogyatkozásra 2018. július 27-ig kell várni.




Link

Forrás: MTI, eumet.hu, mcse.hu, nasa.gov
 
 
0 komment , kategória:  Univerzum  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 495 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 763
  • e Hónap: 7185
  • e Év: 100890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.