Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kosztolányi Dezső - Így senki sem sírt
  2015-12-01 19:51:13, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Mikulás hóesésben
  2015-12-01 19:49:56, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Mikulás, Mikulás, öreg Mikulás
  2015-12-01 19:43:38, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Pár érdekes ötlet
  2015-12-01 16:42:09, kedd
 
  Azt hittem ilyen nincs,pedig de! :)




Link

Csókolom a kezitlábát aki ezt csinálta! Hintaszéknek kiváló. Télen szánkózni szintén de akár szék nélkül is remekül csúszik a hóban.Hát most essek ki a pacskeremből ha ilyesmi nálunk eszébe jutna bárkinek is! Nem! Miért? Mert nem Oroszhonban élünk. :)

Most éppen küszködöm




Link

Mégpedig a könnyeimmel. Ennél a képnél egy kis röhögő görcsöt kaptam úgy lazán. Jutna eszedbe hogy a kutyád füleit össze gumizd hogy jobban lássa a kaját? Mert nekem a legrémesebb álmomban sem.

Na ettől aztán...




Link

....dobtam egy hátast úgy rendesen! Letört a kilincs az ajtón? Tegyél rá bicaj pedált!

Orosz barátaink keze,aranyat ér!




Link

Használt gumi újra hasznosítása és még jól is néz ki.

Ezt lehet kipróbálom!




Link

Aki azt állítja lehet ennél gyorsabban szeletelni,hazudik. Csak össze kell söpörni osztjóvan. :)

Nem nálunk van! :)




Link

Tönkre ment a busz ajtaja. Nem ám leselejtezzük rögtön! Kapot egy szép fehér szoba ajtót és még a kilátás is kajak lett! :)
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Mátrafüredi séta
  2015-12-01 16:37:30, kedd
 
 


Link

Mátrafüredi séta: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
11 történelmi ereklye, amikre nincs magyarázat
  2015-12-01 16:35:49, kedd
 
  11 misztikus eredetű ereklye​, amiről ​nem sokat tudunk


1. Antiküthérai szerkezet

Az ősi, mégis meglehetősen bonyolult szerkezetre Görögország közelében, egy elsüllyedt hajó roncsában bukkantak. Nagyjából Krisztus előtt 100-ban készíthették, de hasonló technológiával legközelebb 1000 évvel később találkozhattunk. Eredetileg talán az asztronómiai helyzetünk meghatározására szolgálhatott.




Link

2. Bagdadi elem

Eredetileg vázáknak hitték ezeket az urnákat. Később kiderült, hogy a belsejében korrodálódott rézrudak rejtőznek. Így egyértelművé vált, hogy elektromosságot generáltak segítségével. Ha az elmélet megállja a helyét, akkor ez az elem, több száz évvel megelőzte az első alkáli elemet.




Link

3. Kőkori alagútrendszer

Az alagutak története egészen a kőkorig nyúlik vissza. Senki sem tudja miért, vagy hogyan készült azt sem, hogy mire használták.




Link

4. Costa Rica-i kőgolyók

Több száz golyó található a területen. Átmérőjük 3 centimétertől akár 3 méterig is terjedhet. Senki sem tudja, hogyan csiszolták őket tökéletes gömb alakúra, (figyelembe véve a súlyukat) emellett, még az sem teljesen tiszta, mire használták őket.




Link

5. A Voynich kézirat

Egy képekkel illusztrált, máig ismeretlen nyelven íródott kéziratról van szó. Még senkinek sem sikerült megfejteni. Bár 2014-ben ketten is azt állították, hogy sikerült megfejteniük a szöveget, míg az egyikük szerint egy mexikói holtnyelv, addig a másik ázsiai eredetűnek vélte...




Link

6. A Yonaguni emlékmű

Ezekről a romokról még azt sem tudjuk pontosan, hogy emberi kéz alkotta-e, vagy a természet műve. Bár a tény, hogy a legtöbb szöge derékszög és a felszíne teljesen sima sok kérdést vet fel...




Link

7. A Nap-kapu

A Stonhenge-hez hasonlóan erről az emlékműről sem tudjuk hogyan készült és mi célt szolgált. A Stonehenge-dzsel ellentétben, ez az emlékmű 3962 méterrel a tengerszint felett épült Bolíviában. A kapufélfa fölé vésett írás szerint, csillagászati célokat szolgált.




Link

8. A Longyou Járatok

A Qin Dinasztia (Kr.e.212) idejére datált járatokat kézzel vájták a mélybe. Mivel azonban sem létezéséről, sem készítéséről nem találtak feljegyzést, így azt sem tudjuk, egyáltalán milyen célokat szolgált.




Link

9. A Mount Owen-i Moa.

Ez a több mint 3000 éves maradvány, egy nagyjából 500 éve kipusztult állat maradványa. Érthetetlen, hogyan maradhatott ilyen jó állapotban...




Link

10. Egy befejezetlen Obeliszk

A hatalmas obeliszket egyenesen a sziklából vájták ki, de amikor az első repedések megjelentek a sziklatesten, félbehagyták a munkálatokat. Az obeliszk tanulmányozásával talán közelebb juthatunk Egyiptom építészeti titkainak megfejtéséhez...




Link

11. Saksaywaman.

Az egymásra fölé épített sziklafalak Peruban találhatók. A sziklák úgy illeszkednek egymásra, hogy az illesztések között szinte egyáltalán nem találni rést. Fogalmunk sincs róla, hogyan faragták ilyen pontosra őket...


Még mindig túl keveset tudunk ezekről a helyekről. És az a kevés információ amink van, csak újabb és még súlyosabb kérdéseket vet fel. Vajon kik és hogyan készítették ezeket? Honnan jutottak hozzá a tudáshoz
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Vigyétek hírét a szeretetemnek
  2015-12-01 16:26:20, kedd
 
 


Link

Én viszont azt mondom nektek: Vigyétek hírét szeretetemnek! Link

Az Isten beszéde az emberhez ill. az emberen keresztül mint minden a teremtésben, megdönthetetlen, szellemi törvényszerűségeken alapul. A kinyilatkozások különböző súly- és szempontját egyrészt az isteni alapmegnyilvánulások eredményezik, melyek a rend, az akarat, a bölcsesség, a komolyság, a türelmesség, a szeretet és az irgalmasság, másrészt a kinyilatkozó szót felvevő ember szellemi gondolkodásmódja. Mindenben és mindenek felett a szeretet érvényesül minden kinyilatkozás alapjaként, mely nélkül nincs igazi Isteni ige.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Miatyánk
  2015-12-01 16:24:02, kedd
 
 


Link

Mi Atyánk

,,Mi Atyánk, ki vagy a Mennyekben,
Szenteltessék meg a Te neved.
Jöjjön el a Te országod,
Legyen meg a Te akaratod,
Miképp a Mennyben..."
...ugyanúgy bennem!
Lüktető szívem teljességében,
Minden élő sejtem leges-legmélyében.

Templomod legyen a testem,
Mit megtölt a Szent Szellem.
Szívem ajtaja előtted nyitva áll,
Csillagporod hintsd most le rám.
Minden kis zuga lelkemnek
Aranyló fényeddel teljen meg.

Gondolatod legyen a gondolatom,
Bensőm járja át békesség, nyugalom.
Szándékod váljék szándékommá,Mi Atyánk
Egómból nőtt váram dőljön rommá.
Tegyem meg, mit meg kell tennem,
Leghűbb szolgáddá kell lennem!

Taníts meg engem teremteni,
Igaz, bölcs emberré lenni.
Mutasd felém szereteted,
S az utat, hogy merre menjek.
Segíts a létezést megértenem,
S végül Veled EGYgyé lennem!

,,...mert tied az ország, a hatalom
és a dicsőség mindörökké. Ámen."

Forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ima  
Mióta divatos a bajusz?
  2015-12-01 16:17:02, kedd
 
 


Link

A férfiúi arcszőrzetnek a maga teljességében való meghagyása és annak eltávolítása között afféle kompromisszumos megoldás a bajusz viselése. A görögök és a rómaiak vagy bajusz-szakállt viseltek, vagy borotváltatták arcukat, de a szakáll nélküli bajuszt nem ismerték. Az első európai bajuszviselőknek a keltákat kell tartanunk; ennek a harcias népnek az i. e. első évezred derekán sok más nációval összeakadt a bajsza.

Valószínű, hogy a honfoglaló magyarok - más Keletről jött népekkel egyetemben - a bajusz divatjának hódoltak. A kisbényi pillérfő magyar vadászai a 12. század elején mindenesetre bajuszt viselnek. "Bajusz kell a magyarnak!" - tartja a régi mondás. Bajusz ékesítette Balassi Bálintot, Zrínyit a költőt, Thököly Imrét, Rákóczi Ferencet, de általában bajusszal ábrázolják a 17-18. században a magyar köznemest, parasztot, katonát is. Csak az éltesebb férfiakat látjuk szakállal. Altorjai Apor Péter arról tudósít, hogy a régi szép időkben - amely alatt ő a 17. századot érti - Erdélyben bajuszt a legények hordtak, a szakáll pedig a házasembereket illette meg.

Amikor a 17. századi Franciaországban a beretva áldozataivá válnak a szakállak, a férfiúi dísz csak a királyi elitcsapatok katonái arcán marad meg - egy bajusz erejéig.

A múlt század változatos formájú bajuszokat termett. A kackiás, pödrött huszárbajusz vagy lekonyuló, mélabús Madách-bajusz, bozontos rozmárbajusz vagy harcsabajusz következtetni engedett viselőjére. Alakításukhoz igénybe kellett venni a bajuszkefét és a jóféle bajuszpedrőt.

A peckes, felfelé álló végű Vilmos-bajusz elkészítéséhez a német császár borbélya, Haby mester, olyan bajuszkötőt kreált, amely - ha éjjel is viselték - garantálta a megkívánt hajlásszöget.

Az első világháború utáni évek divatja, a keskeny, nyírott angolbajusz fazonját a népszerű filmszínészek diktálták. A rossz emlékezetű diktátor-bajuszról viszont inkább ne is beszéljünk.

A cikk forrása: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Mikor jött divatba a borotválkozás?
  2015-12-01 16:15:10, kedd
 
 


Link

Már több ezer esztendővel ezelőtt borotválták a hajat Babilóniában és Asszíriában. A borotva a legkorábbi időkben még egyszerű ásványból, az obszidiánból hasított penge volt. A babilóniai borbély egy zacskóban hordozta magával. A szolgája vitte utána a sámlit, amin a borbély ült. A vendég a földön csücsült, a mester lábainál.

Az egyiptomi borbélyok is kőkést használtak kezdetben. A bronzkorban azonban megszületett a bronzzsilett, azazhogy kés. Nem hasonlított a mai borotvához, inkább sarlószerű vagy széles, véső alakú szerszámok voltak ezek. Tény az, hogy nem lehetett valami gyönyörűség ekkoriban a borotválkozás, s ahol csak lehetett, el is kerülték.

És milyen volt az ókori férfiak szakállviselete?

Ezt nem lehet pontosan tudni. Népenként és korszakonként változott. Az ősi Egyiptomban még nem nyírták a szakállat. Az első dinasztia idejében kezdődött a borotválás. De a fáraó, a szakállas időkre való emlékezésül, bizonyos alkalmakra henger alakú műszakállt kötött az állára. Hatsepszut, az egyetlen nő-fáraó mit tehetett volna mást - szintén hordta a műszakállat.

Csigákba szedette szakállát az asszír férfi. A zsidóknál a szakáll ápolása a szabadság és a jámborság jele. A görögöknél csak Nagy Sándor idején terjedt el a borotválkozás. Dionüszioszról, Szürakuszai tirannusáról jegyezték fel: annyira félt a borbély vasától, hogy inkább tüzes vassal égettette szakállát. Egy zsarnok sohasem lehet elég óvatos: a szakállpörkölést is családján belül végeztette el, mégpedig lányával, és nem feleségével - pedig az utóbbiból kettő is volt neki egyszerre.

A római korban általában a borotvált arc volt a divat. A férfiak számára rengeteg borbélyműhely nyílt, s számos költemény őrzi az antik borbélyok emlékét. Martialis egyik epigrammájában óva int Antiochustól, a kontár borbélytól, egy másik versében viszont Pantagathusnak, a fiatalon elhalt, könnyűkezű figarónak állít Örök emléket.

Szakáll vagy csupasz áll?

Erre a kérdésre korok és vidékek szerint különböző válaszokat adtak. 1551-ben történ, hogy Oroszországban a zsinati atyák kimondták: szakáll nélkül senki sem juthat be a mennyek országába. Ugyanebben az évben egy francia püspököt azért nem akart az egyházmegye elfogadni, mert hosszú szakállt viselt. A szakálldivat politikai állásfoglalás is lehetett: 1848-ban a demokraták körszakállat viseltek; Garibaldi hívei hegyes szakállal tüntettek. Korunkban Fidel Castro forradalmárainak szakálla talált sok követőre. Aligha fogják azonban sokan utánozni Eberhard Raubert, II. Miksa császár udvari és katonai tanácsosát. Róla ezt olvassuk Ráth-Végh István könyvében: "Ez a szakáll a földet seperte. Két ágba fonta, úgy viselte. Mikor az udvarhoz ment, sohasem ült kocsiba, sem nyeregbe nem szállt, hanem a szakáll érvényesülése céljából gyalog járt. Ilyenkor kibontotta a szőrrengeteget, bot köré csavarta és úgy vonult be vele, mint valami lobogó zászlóval..."

A cikk forrása: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Divat  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3365
  • e Hét: 10283
  • e Hónap: 21297
  • e Év: 127441
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.