Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film L'Art D'aimer - A szerelem művészete (teljes film)
  2016-06-14 09:59:36, kedd
 
 



LinkA leányvári boszorkány teljes film





LinkL'Art D'aimer - A szerelem művészete (teljes film)




 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Történetek
  2016-06-14 09:38:22, kedd
 
  Volt egyszer egy király, akinek vára egy magas hegy tetején állt, és a birodalmára nézett. Az uralkodó annyira népszerű volt, hogy a közeli város lakói mindennap ajándékokat küldtek neki, és születésnapját az egész királyságban megünnepelték. Az emberek szerették, mert közismerten bölcs és igazságos volt az ítéleteiben.

Egy napon tragédia sújtott le a városra. A város vize beszennyeződött, és minden férfi, nő és gyermek megőrült. Csak a király nem, akinek saját kútja volt.
Nem sokkal a tragédia után, a bolond városlakók beszélni kezdték, hogy a király különösen viselkedik, az ítéletei nem helyesek, és a bölcsessége színlelés csupán. Néhányan az is feltételezni merészelték, hogy a király megőrült. Népszerűsége hamarosan szétfoszlott. Az emberek már nem hoztak neki ajándékokat, nem ünnepelték a születésnapját.

A hegy tetején élő magányos királynak nem maradt senkije. Egy nap elhatározta, hogy lemegy a hegyről és ellátogat a városba. Meleg nap volt, ezért ivott egyet a város kútjából.

Aznap éjjel hatalmas ünneplés volt a városban, az emberek boldogok voltak, hogy imádott királyuk visszanyerte a józan eszét



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Thomas Edison
  2016-06-14 09:22:31, kedd
 
  Thomas Edison laboratóriuma 1914 decemberében csaknem teljesen a lángok martalékává vált. Jóllehet a kár meghaladta a kétmillió dollárt, az épület csak 238000 dollárra volt biztosítva, mivel betonból készült, s így tűzállónak hitték. Edison életművének nagy része odaveszett azon a decemberi éjszakán. A tűzvész tetőpontján a feltaláló huszonnégy esztendős fia, Charles az aggodalomtól félőrülten rohangászott a füst és törmelék között, míg végre megtalálta az apját a tűz közelében, arcát vörösre festette a lángok visszfénye, ősz haja lobogott a szélben.
A szívem sajgott érte számol be az esetről Charles Edison. Már nem volt fiatal, s most mindene elpusztult. Észrevett. ,,Hol van anyád?" kiabálta. Azt feleltem, nem tudom. ,,Eredj, keresd meg, hozd ide, soha az életben nem láthat még egyszer ehhez hasonlót.Másnap reggel, reményeinek és álmainak üszkös romjai között kószálva, a hatvanhét esztendős Edison kijelentette: A katasztrófa legnagyobb haszna, hogy minden tévedésünk elégett. Hála Istennek tiszta lappal indulhatunk újra.
Három héttel a tűz után sikerült megszerkesztenie az első fonográfiát.
(The Sower's Seeds)



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Dan Millman
  2016-06-14 09:16:51, kedd
 
  Egy építkezésen, amikor megszólalt a jelződuda, a mukások egy kupacba letelepedtek, hogy megebédeljenek. Sam minden alkalommal kinyitotta az ételhordóját és panaszkodni kezdett.
- Hogy a ménkű verje meg! Ez nem lehet igaz, már megint mogyoróvajas-lekváros kenyér. Utálom a mogyoróvajas-lekváros kenyeret!
Sam minden nap siránkozott a szendvicse miatt. Teltek a hetek, és a többi munkást már kezdte idegesíteni ez a nyafogás. Végül az egyik társa így szólt:
- Az ég szerelmére, Sam! Ha utálod a mogyoróvajat és a lekvárt, miért nem mondod meg az asszonynak, hogy valami mást készítsen?
- Milyen asszonynak? - felelte Sam. - Nincs feleségem, magam készítem a szendvicseimet.
Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket ebben az életben.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Én én vagyok.
  2016-06-14 09:04:14, kedd
 
  Én én vagyok.

Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam.

Én rendelkezem mindenemmel -

a testemmel és annak minden mozdulatával;

az elmémmel, valamennyi gondolatommal és ötletemmel;

a szememmel és a képekkel, melyeket észrevesz;

az érzéseimmel, legyen bár az harag, öröm, csüggedés, szeretet, csalódottság, vagy izgalom;

a számmal és minden szóval, ami elhagyja, akár udvarias, akár durva, kedves, helyénvaló vagy sem;

a hangommal, legyen az hangos vagy kellemes;

minden cselekedetemmel, függetlenül attól, hogy saját magamra vagy másokra irányul.

Magam birtoklom a képzeletemet, az álmaimat, reményeimet és félelmeimet. Az enyémek győzelmeim és sikereim, kudarcaim és balfogásaim.

Mivel a magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.

Akármilyennek tűnök, bármit mondok vagy teszek, gondolok vagy érzek egy adott pillanatban, az mind-mind én vagyok. Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat. Ha később visszagondolok arra, milyennek mutatkoztam, szavaimra, cselekedeteimre, eszméimre és indulataimra, talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd. Akkor elvethetem azt, ami nem hozzám való, megtarthatom azt, amit lényemhez megfelelőnek bizonyult, és kitalálhatok valami újat ahelyett, amitől elfordultam.

Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet, közel kerülhetek másokhoz, eredményeket érhetek el, értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe.

Bírok magammal, tehát irányíthatom magamat.

Én én vagyok, és így vagyok jó.

(Virginia Satir)



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A valóságot
  2016-06-14 08:54:50, kedd
 
  A valóságot (magunkat, másokat, az életet, Istent) mindnyájan értelmünk szemein keresztül fogjuk fel. Mégis különbözőképpen látjuk ezeket. A valóságról alkotott képed nem az enyém, és fordítva: az enyém nem a tied. Mindkettőnk képe a valóságról korlátolt és elégtelen, de különbözőképpen. Mindketten félremagyarázzuk és eltorzítjuk a valóságot, de különböző módon. Mindketten látunk valamit a rendelkezésünkre álló igazságból és szépségből, melyre a másik vak. A lényeg az, hogy e vízió dimenziói és tisztasága határozza meg világunk dimenzióit és életünk minőségét. Amilyen mértékben vakok vagyunk, illetve amilyen mértékben torzítjuk a valóságot, oly mértékben csökken életünk és boldogságunk. Következésképp, ha meg akarunk változtatni, akkor először ezen az alapvető vízión, vagyis a valóság felfogásán kell változtatnunk.

A növekedés és a teljesebb élet szemléletváltozást követel. A korlátozó, büntető látásmód valójában lánc, amely gúzsba köt bennünket. Egy helyben toporgunk, minden egyes nap másolata az előzőnek és minden év ismétlése az előző év szomorúságának. Ahhoz, hogy megértsük, miért maradnak olyan sokan a torz látásmód önkéntes rabjai, látnunk kell, hogyan határoz meg bennünket a látásmódunk. Így világosabbá válhat, miért vonakodunk annyira attól, hogy újragondoljuk és felülvizsgáljuk azt a látásmódot, amellyel elkezdtük életutunkat.

Amikor mi emberek először befelé tekintünk, a saját benső világunkba, és aztán kifelé, a valóság többi részére, rögtön rendet, sémát és szabályszerűségeket kezdünk keresni. Megtanuljuk összekötni az okokat a hatásukkal. Egyszóval kiszámíthatóságot keresünk. Biztonságérzettel tölt el bennünket, ha tudjuk mit várjunk. Tetteink és reakcióink sémákba illeszkednek, amelyek azon alapulnak, hogy miként észleljük a valóságot, és hogyan alkalmazkodunk hozzá. Az élet kiszámíthatóvá válik és reakcióink következetesek lesznek. Ennek ellentéte a káosz. A káosz kiszámíthatatlanságot és következetlenséget von maga után. A káosz összezavarja elménket és szétzilálja lelkünket. A káosz nagyon félelmetes élmény.

Talán ez a fő oka annak, hogy ilyen nehézkesen tudjuk megváltoztatni látásmódunkat, akkor is, ha ez könyörtelenül börtönben tart minket. Fogságban tart a félelem, amely azt sugallja, hogy ha elveszítem régi látásmódomat, amely kiszámíthatóságot biztosított, akkor káosz lesz úrrá rajtam. A gond csak az, hogy nincs rá biztosíték, hogy az új jobb lesz, mint a régi. Ki akarná felcserélni a régit újra, minden biztosíték nélkül? Tudom, hogy mit birtokolok, nem tudom azonban, hogy mit fogok kapni vagy éppen mit veszíthetek. Minden változásban van halál és újjászületés. Meghalni a réginek és újjászületni az újnak: ez félelmetes távlat. Ha feladom régi látásmódomat, amely bizonyos értelmet adott életemnek és viselkedésemnek irányt mutatott, akkor az új látásmód ad e majd ugyanilyen biztonságot az életemnek?

100 emberből csupán egy, aki megvalósítja önmagát és képességeit teljes egészében kihasználja. A többség anélkül létezik, hogy igazán élne. Általános vélekedés szerint a legtöbb ember csupán 10%-át hasznosítja életenergiáinak. Csak 10%-át látják a világ szépségének, az emberi érzésvilág mélységének és gazdagságának csupán tíz százalékát élik át. Botorkálnak a világban anélkül, hogy elmélkednének róla, anélkül, hogy kutatnák azt. Úgy élnek, hogy közben a szeretet tört hányadát adják és kapják.

(John Powell)



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Andrew Matthews – Hallgass a szívedre
  2016-06-14 08:43:35, kedd
 
 



Fred azt gondolja: előbb a számláimmal foglalkozom, csak azután keresem a harmóniát.Elméletben jól hangzik, de általában az eredmények kiábrándítóak. Ez azért van, mert a fő feladatunk életünk során nem abból áll, hogy megszabaduljunk jelzálogunktól és kiszélesítsük az úszómedencénket.
Azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymáson. Ehhez az élet nekünk a kövekező utasításokat adja:
- akkor vagyunk a legboldogabbak, ha segítünk más embereknek, hogy egyenesbe jöjjön az életük
- akkor vagyunk a legmagányosabbak, amikor az a fő célunk, hogy a szmélyes biztonságunkat megteremtsük
Egyébként is, ha teljes biztonságot keresel, akkor rossz bolygót választottál!
Fred azt mondja: Ha majd meglesz a kertes házam a zöldövezetben, ha befolynak a nyugdíjforintkáim, akkor majd biztonságban érzem magam.Ahogy azt elképzeled Fred! Próbáld meg ezt beadni például egy buszvezetőnek, akinek a busza fékezhetetlenné vélt egy útkereszteződésben! A biztonság csakis magadban rejlik - bárhol máshol csak mese!
(Andrew Matthews - Hallgass a szívedre)
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történetek
  2016-06-14 08:33:39, kedd
 
  Egy ember fuldoklott a tengerben.

Arra ment egy hajó, és azt mondták neki:
Nem kell egy kis segítség?

Ő azt válaszolta: Nem, köszönöm. Isten majd megment.





Aztán arra ment egy másik hajó. Azt mondták:
Nem kell egy kis segítség?
És azt mondta megint, Nem, köszönöm. Isten majd megment.

Később aztán megfulladt, és a Mennyországba került.

Azt kérdezte, Istenem, miért nem mentettél meg?

Isten azt felelte, Két nagy hajót is küldtem érted, te bolond.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Oroszlános kerítés és luxusterepjáró
  2016-06-14 08:19:23, kedd
 
  Oroszlános kerítés és luxusterepjáró - Több milliót küldtek a lányok Tamásipusztára





Nem a megszokott zajokra ébredhettek a település néhány utcájában szerdán hajnalban, amikor a Terrorelhárítási Központ, a Cívis Közterületei Támogató Alosztály és a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztályának a munkatársai egyszerre több házba ,,beköszöntek". Az összehangolt akció célja annak a férfinek az elfogása volt, akiről már jó ideje feltételezték, hogy ,,lányokat futtat" Németországban, s az általuk hazautalt adózatlan pénzből él - nem is kis lábon. Mivel a környékbeliek közül segítettek neki a pénzfelvételben, őket is ,,begyűjtötték" a rendőrök. A férfi ellen kitartottság és üzletszerű kerítés, valamint kábítószerrel visszaélés vétsége miatt indult eljárás

Közmunkából terepjáró?

A történet ott kezdődik, hogy ami Magyarországon tiltott, az a németországi kikötőváros, Bremerhaven vigalmi negyedében teljesen legális. Ezt kihasználva a volt szocialista országokból, de főleg hazánkból, lányok százait közvetítették ki az elmúlt években. Ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy a negyed menedzsere, madámja egy honfitársunk, Erzsébet, akit egyébként itthon büntetés várna és nemzetközi elfogatóparancs van vele szemben érvényben, így röghöz van kötve
A Bremerhavenben élő hölgynek közvetítette ki Á. Imre is azokat a lányokat, akik aztán a szexuális szolgáltatásukért kapott pénz egy részét rendszeresen hazaküldték a tamásipusztai férfinak, az elmúlt években több millió forintot. Ezzel, ha távolról is, de kitartott lett, amit a törvény büntet - mondta el a Naplónak Kiss Róbert a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztályának a vezetője. Emellett, azzal, hogy a lányokat beszervezte erre a munkára, üzletszerű kerítést is elkövetett, ami így együtt akár öt év börtönbüntetéssel is járhat. A ,,távfuttatásért" évek óta felvett pénzből természetesen nem adózott, és az elmúlt három évben mindössze 900 ezer forint legális jövedelmet tud felmutatni. Ezt részben közmunkából, részben alkalmi munkákból szerezte, ám ennyiből nem igen vásárolhatott volna magának luxusterepjárót és nem vehette volna körbe a portáját oroszlános kőkerítéssel.

Miután Németországból korábban négy, mostanában három lánytól rendszeresen érkezett a férfit megillető apanázs, egy idő után kénytelen volt kisebb tételekben és mások nevére feladatni, majd velük felvetetni a pénzt, amihez a környezetében élőket használta fel. Az osztályvezető tájékoztatása szerint volt olyan is köztük, aki írni-olvasni sem tudott, így egy fiatalabb rokona kísérte el a pénzfelvételre. A szerdai hajnali akcióban hét ilyen személyt állítottak elő, és hallgattak ki tanúként a felderítő osztály munkatársai, ellenük bűnsegédi magatartás miatt folyik a nyomozás, melynek lezárultával derül ki, mi lesz a sorsuk. A helyi közösségben egyébként megbecsültségnek örvendő férfi előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság csütörtökön elrendelte.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szép napot mindenkinek!
  2016-06-14 08:03:20, kedd
 
 



A hétfő sikeres túlélése után belevetettük magunkat a hét második napjába.

Senki sem ígérte, hogy az élet harmonikus döccenő nélküli.
Anyám azt mondta egyet tanulj meg: Hétfőn hétfő, kedden kedd.
Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd azt ne kezdd el siratni
félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne tervezd hétfőn.
Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan.
Egyetlen egyet kell megjegyezni, ha harmonikusan élni akarsz.
Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van.
Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul
és fegyelemmel. Engem erre neveltek."
(Szabó Magda)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1318
  • e Hét: 7734
  • e Hónap: 16917
  • e Év: 69625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.