Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Telefon
  2016-06-02 18:33:40, csütörtök
 
  Telefon

A technika kétség kívül nagyobb teret hódít, mint valaha. Egyre több készülék szolgálja a kényelmünket, egyre több eszköz van a mindennapos dolgaink megsegítésére, s ilyen eszköz a telefon is. Nagyon hasznos kis kütyü. Kapcsolatban tudunk általa maradni szeretteinkkel, rokonainkkal, ügyeket tudunk lebonyolítani vele, egyszóval sokoldalúan szolgálja ki az ember igényeit. Manapság pedig már szinte meg sem tudunk lenni telefon nélkül.





A minap munkába menet kapkodnom kellett és a telefonomat sikerült otthon felejtenem. Mikor a buszon észrevettem a hiányát, kitört rajtam a pánik. Soha, egyetlen egy napra sem maradtam még telefon nélkül, mindig kéznél volt, ha kellett. Igaz, sok funkcióját nem használom, de a biztonságérzetemhez sokat hozzátett, hiszen ha bármi történik velem, a telefon segítségemre van. Az egész nap folyamán olyan érzésem volt, mintha egy részemet elhagytam volna. A vicc az egészben az, hogy pont aznapra volt lebeszélve egy találkozóm és az egyeztetés végett jó lett volna, ha nálam van a telefonom. Másnap az első dolgom volt bedobni a készüléket a táskámba. Aztán elgondolkodtam azon, vajon tényleg joggal pánikholtam be, vagy túlreagáltam a dolgot? Hiszen végül is meg tudtam oldani a találkozót és semmi olyasmi nem történt, ami miatt telefont kellett volna használnom. Nem állt meg az élet nélküle. Vannak azonban olyanok, akik szinte össze vannak nőve a telefonjukkal. Hogy miből látom ezt?



Vegyünk egy példát. Adott egy baráti társaság, egy összejövetel, ahol végre az emberek beszélgethetnek egymással. Ehelyett mit látok? Azok, akik ezer éve nem látták egymást mesélés helyett a telefonjaikat nyomkodják. Böngészik az ismerőseik legújabb facebook bejegyzéseit, vagy éppen vicces személyiségteszteket töltenek ki, esetleg játszanak. Csak nekem furcsa mindez? Végre beszélgethetnénk egymással, de ehelyett az intsát böngésszük, mintha pár óra kihagyás miatt világméretű dolgokról maradnánk le, vagy azon ügyködünk, hogy tökéletes fényviszonyban tudjuk lefotózni az ebédünket. Lassan már ott tartunk, hogy mikor lehetőségünk lenne beszélgetni, nem fogunk tudni miről. Nem tudunk majd felhozni témákat, nem tudunk érdeklődni és nem tudunk jó hallgatóság lenni. Mert ehhez figyelni kell a másikra. Azonban ha mindenki fél percenként a telefonját bújja és ott éli a társasági életét, akkor ez nem fog megvalósulni. Miért fontosabb az interneten való élet, mint a valódi? Évről évre jobban elszigeteljük magunkat a világtól, egyre jobban bezárjuk magunkat abba a térbe, ahonnan nem mozdulunk ki. A metrón ülve telefonok fölé görnyedő embereket látok, és csak elvétve olyat, aki könyv fölé hajol. Még kevesebb a beszélgető, nézelődő ember, és ez szerintem nem jó irány.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Pozitív állítások
  2016-06-02 17:26:37, csütörtök
 
  Pozitív állítások, megerősítések

Általános

Minden helyzetben megtalálom a jót, a szépet és a hasznosat.
Jól érzem magam.
Boldog és elgedett vagyok.
Nyugodt, energikus és vidám vagyok.
boldogságElégedett és kiegyensúlyozott vagyok.
Békében és megértésben, szeretetben élek.
Elfogadom és becsülöm magamat és embertársaimat.
Bízom magamban.
Örömmel és bátran kezdek minden új dologba.
Bármilyen helyzetbe kerülök, nyugodt és higgadt maradok.
Örömmel végzem a rám bízott feladatokat.
Minden helyzetben feltalálom magamat.
Tanulékony vagyok, az új dolgokat örömmel fogadom.
Jó kedvvel teszem a dolgomat.
Figyelmemet remekül tudom összpontosítani.
Minden tervem sikerül és csak kellemes meglepetések érnek.



Párkapcsolat

Harmónikus, boldog párkapcsolatban élek.
párkapcsolatA párommal mindketten tökéletesen elégedettek és boldogok vagyunk együtt.
Szeretem magam és engedem magamnak, hogy számomra tökéletes, boldog kapcsolatom legyen.
Bízom magamban és bízom a páromban.
Örömteli a kapcsolatom/házasságom.
Boldog vagyok.
A párommal egymást támogatva, együtt folyamatosan fejlődünk.
Megtaláltam a páromat/társamat.
Nyitott vagyok és készen állok egy új párkapcsolatra.
Szeretetre méltó vagyok és tudok viszont szeretni is.
Tudom, hogy már megvan az ideális társam, aki most lép be az életembe.

(egy fontos dolog: ne társat keress, társat találj! A keresés valaminek a hiányát jelenti, tehát, mikor arra gondolsz, vagy arról beszélsz, hogy társat szeretnél, úgy fogalmazz, hogy társat szeretnék találni!)






Link


Link

.Boldogságos,szeretetteljes,csodás napja legyen mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A boldogságról...
  2016-06-02 15:52:38, csütörtök
 
  Márai Sándor: A boldogságról

mosoly pirula,,Boldogság természetesen nincsen, abban a lepárolható, csomagolható, címkézhető értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak, három hatvanért, egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi. Mintha élne valahol egy nő számára egy férfi, vagy egy férfi számára egy nő, s ha egyszer találkoznak, nincs többé félreértés, sem önzés, sem harag, csak örök derű, állandó elégültség, jókedv és egészség. Mintha a boldogság más is lenne, mint vágy az elérhetetlen után!

Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit, a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben. S erről megfeledkeztek."







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
boldogság élet értelme
  2016-06-02 15:47:28, csütörtök
 
 



Abraham Maslow által felállított szükséglet-piramis a motivációkutatás és az emberi boldogság-keresés vizsgálatának egyik alapja. Maslow ezen a piramison az emberi szükségleteket hierarchikusan ábrázolta: az ember, ahogy a legalsóbb szint teljesül utána a felette lévő szint elérésére, teljesítésére fókuszál, annak elérése lesz a következő célja. Az átlag emberi szükségleteket a következők alkotják az alapvető igényektől kezdve:maslow piramis

Fiziológiai szükségletek teljesülése: légzés, evés, ivás, alvás, szex...
Biztonság: egészség, kereső foglalkozás, tulajdon és annak biztonsága...
Szeretet és összetartozás (fontosság érzet): család, barátság, intimitás...
Önbecsülés: magabiztosság, eredmények, elismertség, irántunk való és mások iránti tisztelet...
Önmegvalósítás: vitalitás, kreativitás, önnfenntartás, hiteleség, játékosság, céltudatosság, egyéniség, spontaneitás ...
A Maslow-piramist sokan támadták (pl. azért, mert az angolszász kultúra átlag emberét vette alapul, ezért nem terjeszthető ki mindenkire, nomeg, mert egyes emberi viselkedések irracionálisak lehetnek (csak egyes?! :) - a szerk.) és nem követi a piramis lépcsőit) - szóval ezt is fenntartással érdemes kezelni, de elgondolkodtató és szerintem hasznos ismerni, hogy mik az alap emberi motivációk a boldogság keresése során...
KatiJ
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Móra Ferenc
  2016-06-02 15:31:02, csütörtök
 
  Móra Ferenc:
,,Hiszek abban az állandó szociális erőben, amely az emberiség történelmének zűrzavarában állandóan azon dolgozott, hogy a céltalanságból rendet, a zavarból szépséget, a kegyetlenségből emberséget, az erőszakból szeretetet hozzon ki. Hiszek abban a cselekvő emberi jóakaratban, amely a fejlődésnek csakolyan hajtóereje, mint a szerelem vagy az éhség, s amely ha néha elbújt is, ha néha megbénultnak látszott is, mégis csak évszázadról évszázadra javított az életen, s ha sántikálva, ha botorkálva, ha visszacsúszva is, mégiscsak előbbre vitte az emberiséget...
A napokban olvastam, hogy a természet ereje, amelyre nézve az emberek szenvedései csakoly közömbösek, mint a földi bolhákéi, valahol új kontinenst készül kiemelni az óceán vízsivatagaiból. Egyelőre még a körvonalak sem látszanak, csak a jégárak örvénylése, a vizek remegése a fölcsapó füst és a kavargó pára, a mélységek morgása és harsogása mutatja, hogy a kozmosz rettentő görcsökben vajúdik. Abból a kontinensből amivel most az emberiség és benne a magyarság vajúdik, egyenlőre szintén csak a füstöket és lángokat látjuk, a morgást és harsogást halljuk, a recsegést és a reszketést érezzük...
A komor hegytorlaszok, amely közöttünk és a végleges kialakulás közt állnak, valóban komorak és valóban ijesztőek, de egy-egy repedésükön átkéklik az ég, és átzöldellik a jövendő napsütötte vetése. És a hegytorlaszokról ki fog derülni, hogy málló káprázatok voltak, mint a felhők az igazság, valóság és maradandóság az ami mögöttük van: az ég kékje és a mező zöldje. Erre szegezzük szemünket minden förgetegben, ezt hozzuk közelebb szuggesztív vággyal és azt vágjuk az arcába minden ijesztő rémnek: Hiszek az emberben!"



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2016-06-02 15:22:28, csütörtök
 
 



William Lyon Phelps:

,,A legboldogabb emberek azok, akiknek a legérdekesebb gondolatok járnak a fejükben. Akik számára a szórakozást a személyiségük fejlesztése jelenti, akik kedvelik a jó zenét, az érdekes könyveket, a szép képeket, a jó társaságot, és a jó beszélgetéseket, ők a világ legboldogabb emberei. Ők nem csupán önmagukban boldogok, hanem a boldogság forrását jelentik mások számára is."

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 10302
  • e Hónap: 19485
  • e Év: 72193
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.