2021-02-08 07:21:31, hétfő
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 konyhakész csirke (kb. 1,25 kg),
3-4 fej fokhagyma,
1,5 dl fehérbor,
4 ek olívaolaj,
2 tk szárított kakukkfű, Cayenne-bors (vagy enyhén csípős pirospaprikapor),
35 dkg cukkini,
1 citrom,
25 dkg koktélparadicsom,
só,
bors
Elkészítése:
1. A csirkét 8 darabra vágjuk. A fokhagymát - fél fej kivételével - gerezdekre osztjuk,
de nem hámozzuk meg. A csirkét az összes fokhagymával együtt tepsibe fektetjük.
A bort összekeverjük az olajjal és a kakukkfűvel, majd sóval és Cayenne-borssal
ízesítjük. A csirkére locsoljuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 25 percig sütjük.
Közben többször meglocsoljuk a pecsenyelével.
2. A cukkinit feldaraboljuk, a citromot cikkekre osztjuk, és mindkettőt a hús mellé
tesszük. Ugyanazon a hőfokon további 10-15 percig sütjük, majd a paradicsomot
is a tepsibe szórjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A héjból kinyomott fokhagymát kenyérre kenve tálalhatjuk, ami akár előételként
is remek.
Elkészítési idő kb. 1 óra, kb. 2260 kJ (540 kcal) / adag.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|