|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2021-06-15 07:33:42, kedd
|
|
|
Amikor az ember öregszik, amikor mind közelebb kerül a halálhoz,
egyre fogynak a vágyai. Minden nap szép - gyönyörűen lehámlik róla
valami. Így aztán egyre kevesebb a keserűsége, bánata. Egyre
kevesebb csalódás éri. Nem lesz igénytelenebb, csak az apróságoknak
jobban tud örülni. Észrevesz olyan dolgokat, amikre korábban nemigen
figyelt, mert a munkája, a családja, az örökös rohanás, a pénzkeresés,
egyszóval az élet miatt nem jutott rá ideje és figyelme. S egyszerre csak
kinyílik előtte a világ.
TOLNAY KLÁRI
|
|
|
0 komment
, kategória: Szépkor 3. |
|
|
|
|
|
2021-06-15 05:28:19, kedd
|
|
|
Az angyal olyan észrevétlen, hogy nem is tudod, hogy veled van.
Csak onnan veszed észre, hogy hirtelen jó kedved lesz, eloszlanak
a félelmeid, világos gondolatod támad, vagy erőt érzel magadban.
Fáradt voltál, és egyszerre bizsereg valami benned.
Amikor kisüt a Nap benned, amikor megjön az életkedved, amikor
a legnagyobb bajod sem baj ez mind angyali segítség.
(Müller Péter)
|
|
|
0 komment
, kategória: Angyalok |
|
|
|
|
|
2021-06-15 05:27:07, kedd
|
|
|
A teljes élethez a jó látás is hozzátartozik. Az egészség szerves részét képezi a jól működő szem. A szemünk megbetegedhet és az öregedési folyamatok is hatással vannak rá, így semmiképpen se vegyük félvállról ennek a szervünknek az állapotát, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy minél tovább egészséges maradjon. Nagyon sok olyan táplálék áll a rendelkezésünkre, amelyek hasznos tápanyagokban bővelkednek, ezek mind elősegíthetik a szem egészségének megőrzését és fenntartását.
A szemünknek vitaminokra, antioxidánsokra és ásványi anyagokra is szüksége van, hogy jól funkcionáljon. Ezek a tápanyagok a következők: A-, C-, E- és K-vitamin, valamint omega-3 zsírsavak, béta-karotin, cink, lutein és zeaxantin.
Ha tehetjük, fogyasszunk annyi halat, amennyit csak tudunk, hiszen omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek nagyon hasznosak a szem egészségének megóvásában. Az omega-3 zsírsavak a retina egészségét biztosítják, illetve az öregkori makula degenerációval szemben is megóvhatnak bennünket. Emellett a halolaj a száraz szem problémájára is kiváló segítség lehet.
A tojás kiváló forrása a luteinnek és zeaxantinban is bővelkedik, de nagy mennyiségben megtalálható még benne a cink, az A- és az E-vitamin is. A két antioxidánsnak, a luteinnek és a zeaxantinnek köszönhetően kisebb az esélye az olyan szembetegségek kialakulásának, mint a makula degeneráció vagy a szürkehályog.
A zöld leveles zöldségek bőségesen tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat - leginkább a zeaxantint és a luteint. Ezek az antioxidánsok kiemelkedő szerepet játszanak a szem normális vérkeringésének fenntartásában.
A hüvelyesek bioflavonoidokban és cinkben is bővelkednek. Ezek is védelmet jelenthetnek a retina számára és megakadályozhatják a szürkehályog és a makula degeneráció kialakulását.
Az egyik legtöbb úgynevezett szemvitamint a sárgarépa tartalmazza, hiszen bővelkedik A-vitaminban és béta-karotinban. Az A-vitamin biztosítja a megfelelő színlátást és azt, hogy minden fényviszony mellett jól lássunk. A béta-karotin pedig a szembetegségektől és a szemfertőzésektől óvhat meg bennünket, de a szürkehályog és a glaukóma megelőzésében is kitüntetett szerepet játszik.
A narancs nagyon sok C-vitamint tartalmaz. Ez egy olyan antioxidáns vitamin, amely csökkenti a szürkehályog és a makula degeneráció kockázatát. Az áfonya fontos gyümölcs, hiszen antioxidáns-bombának számít, nagyon vitaminban és antociánban gazdag, amelyek szintén extra védelmet nyújtanak a szemnek, egy esetleges látóideg-sérülésnél pedig, illetve glaukóma esetén javíthatják a látásunkat.
|
|
|
0 komment
, kategória: Egészség 3. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2021. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
29 db bejegyzés |
e év: |
1418 db bejegyzés |
Összes: |
34468 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 292
- e Hét: 1091
- e Hónap: 12031
- e Év: 120675
|
|
|