Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fűszerek
  2019-04-12 18:43:07, péntek
 
  Közelegnek az ünnepek, és ilyenkor az étkezések után jellemzően jön a nadráglazítás. De nem csak a túlzásba vitt evés, hanem a stressz, az étel-intolerancia, a bélbaktériumok felborult egyensúlya, vagy krónikus betegség miatt is felpuffadhatunk.

A jó hír az, hogy időnként csak minimális változás szükséges az étrendben ahhoz, hogy enyhítsük a kellemetlen tüneteket. A The Daily Meal segítségével összeszedtünk néhány olyan ételt, amelyek az étrendünkbe beépítve segíthetnek a problémán.

Fűszerek

Fiona Lawson táplálkozási terapeuta szerint a fekete bors, a kurkuma és a kömény használata segíthetik a gyorsabb anyagcserét és az emésztést. Csökkentik a székrekedés kockázatát és a felfúvódást is.

Gyógynövény teák

A gyógyteák enyhíthetik a különféle okok által okozott puffadást. A borsmenta gyakran használatos a hasi fájdalom enyhítésére étkezés után. Népszerű a kamilla is, amelyet gyakran használnak hányinger és emésztési zavarok enyhítésére is.

Almaecet

Lawson az almaecetet is javasolja a gyomorsav-termelés támogatására és az emésztés fokozására. Tehetjük egy pohár meleg vízbe vagy turmixba, salátaöntetekkel és a fentebb javasolt fűszerekkel is összekeverhetjük, használhatjuk zöldségekhez és halakhoz is.

Zeller

Ez a ropogós, intenzív ízű növény, remek vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, megkönnyítheti a fölösleges víz és nátrium kiürítését a szervezetből. Továbbá kiváló rostforrás, tele van antioxidánsokkal és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezek segíthetnek megóvni és egyensúlyban tartani az emésztőrendszert.

Gyömbér

A gyömbér gyulladáscsökkentő, és egyes vélemények szerint csodákat tesz puffadás ellen. Tehetjük kedvenc húspácunkba, készíthetünk belőle teát, vagy ízesíthetünk vele halételeket is.

Grapefruit

A grapefruit mintegy 90%-a víz. Kiváló vízhajtó hatású, segít megszabadulni a testünk által feleslegesen raktározott víztől és nátriumtól.

Spárga

A spárga tele van rosttal, így alacsonyabb a kockázata annak, hogy minden biztonsági másolatot készítsen. Ezenkívül tartalmaz egy aszparagin nevű aminosavat, amely segít csökkenteni a duzzanatot és a víz visszatartást.

+1 A víz

A víz nyilvánvalóan nem élelmiszer, de ugyanolyan fontos, sőt fontosabb, mint a listán szereplő bármely más elem. Amanda A. Kostro Miller dietetikus szerint ,,A folyadék folyamatosan mozgatja a bevitt táplálékot a gyomor-bélrendszerben, hogy tovább léphessen, amikor erre szükség van". Azonban erős túlzásba sem szabad vinni a vízivást, mert sóhiányhoz és vízmérgezéshez vezethet.




 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
Címkék: salátaöntetekkel, tulajdonságokkal, antioxidánsokkal, emésztőrendszert, összekeverhetjük, felpuffadhatunk, megkönnyítheti, bélbaktériumok, vízmérgezéshez, bélrendszerben, összeszedtünk, visszatartást, nadráglazítás, megszabadulni, nyilvánvalóan, használhatjuk, folyamatosan, szervezetből, intolerancia, feleslegesen, segítségével, egyensúlyban, táplálkozási, zöldségekhez, ízesíthetünk, támogatására, készíthetünk, felfúvódást, gyógynövény, halételeket, húspácunkba, étrendünkbe, enyhíthetik, kellemetlen, anyagcserét, székrekedés, étkezések után, túlzásba vitt, bélbaktériumok felborult, étrendben ahhoz, kellemetlen tüneteket, étrendünkbe beépítve, fekete bors, kömény használata, gyorsabb anyagcserét, székrekedés kockázatát, gyógyteák enyhíthetik, különféle okok, borsmenta gyakran, hasi fájdalom, emésztés fokozására, pohár meleg, Daily Meal, Fiona Lawson, Amanda, Kostro Miller,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Németh László tollából  Hazára minden embernek szükség...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einsteinről  képre írva  Nem tudhatod  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png rózsa csokor  Hazára minden embernek szükség...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png cica  210 éve született a SZÓZAT meg...  A sors  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  A másik dolog,  Fekete István - Akác  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Esti kép  Sose bánj semmit  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Reménység és erő Krisztustól e...  Éretlen vers  Png telefon  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy lelki imádság  Szép álmokat!  Png nő  A boldog családok mind hasonló...  A Megváltó szolgálatában  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Hiányzik  Png cica  Neked tudnod kell  Mai harmónia kártyám  Png virág  A kételkedés kezelése  Sokan azt tartják  Bounty krémes  Facebookon kaptam Annuska bar...  Neked tudnod kell  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség...  Az engedelmesség miért nem vál...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Őrizkednünk kell...  Png virág  s immár én is felragyogva, ért...  Reggel van  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
étkezések után, túlzásba vitt, bélbaktériumok felborult, étrendben ahhoz, kellemetlen tüneteket, étrendünkbe beépítve, fekete bors, kömény használata, gyorsabb anyagcserét, székrekedés kockázatát, gyógyteák enyhíthetik, különféle okok, borsmenta gyakran, hasi fájdalom, emésztés fokozására, pohár meleg, fentebb javasolt, grapefruit mintegy, testünk által, spárga tele, kockázata annak, aszparagin nevű, listán szereplő, folyadék folyamatosan, bevitt táplálékot, salátaöntetekkel, tulajdonságokkal, antioxidánsokkal, emésztőrendszert, összekeverhetjük, felpuffadhatunk, megkönnyítheti, bélbaktériumok, vízmérgezéshez, bélrendszerben, összeszedtünk, visszatartást, nadráglazítás, megszabadulni, nyilvánvalóan, használhatjuk, folyamatosan, szervezetből, intolerancia, feleslegesen, segítségével, egyensúlyban, táplálkozási, zöldségekhez, ízesíthetünk, támogatására, készíthetünk, felfúvódást, gyógynövény, halételeket, húspácunkba, étrendünkbe, enyhíthetik, kellemetlen, anyagcserét, székrekedés, használatos, csökkenteni, enyhítésére, rendelkezik, alacsonyabb, fűszerekkel, raktározott, segíthetnek, duzzanatot, fokozására, fölösleges, aszparagin, ugyanolyan, élelmiszer, vélemények, táplálékot, kockázatát, használnak, rostforrás, segíthetik, almaecetet, kiürítését, dietetikus, aminosavat, csökkentik, használata, grapefruit, biztonsági, sóhiányhoz, jellemzően, egyensúlya, közelegnek, nátriumtól, javasolja, minimális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6439
  • e Hét: 21235
  • e Hónap: 43502
  • e Év: 176056
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.