Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Torna
  2019-05-01 06:22:56, szerda
 
  A bikini szezon már itt van, tehát rajtunk a nyomás, hogy strandra való testet formáljunk magunknak. Ha erre gondolunk, talán az első, ami eszünkbe jut, az a hasunk. Ezzel a testtájjal még azoknak is problémájuk van, akik rendszeresen mozognak és egészségesen étkeznek.

1. Jó testtartás

Ez a legegyszerűbb gyakorlat. Az egyik legnagyobb pocak-gyilkos, ha kihúzzuk magunkat. Ahogy testünket hagyjuk meghajolni, a pocak azonnal előjön.

A megfelelő testtartás egyszerűen hangzik, de sok ember számára természetellenesnek tűnik. Álljunk fel egyenesen, tekintetünket szegezzük előre. A vállakat ne ejtsük le és ne hajlítsuk be. Húzzuk be a hasat és tartsuk meg ezt a pozíciót járás és állás közben is. Idővel testünknek már természetes lesz, hogy megtartsa ezt a has laposító pózt.

2. Nyújtás

Egyszerű és nagyon hatékony megoldás a nyújtás. Nemcsak felkészíti a testet az edzésre, de formálja a hasat is.

Üljünk egyenesen a talajon, a lábakat enyhén terpesszük szét. Tárjuk ki oldalra a karjainkat. Fordítsuk el a törzsünket és próbáljuk meg megérinteni a jobb kezünkkel a bal lábunkat. Ismételjük 30-szor.

3. Dugóhúzó

Hogy az alsó has izmait tényleg megmozgassuk, végezzük ezt a gyakorlatot. A titka, hogy minden egyes lépést lassan és nagy odafigyeléssel végezzünk. Ha nem figyelünk oda eléggé, a hasi izmok sem fognak megfelelően formálódni.

Feküdjünk a hátunkra és egyenesen emeljük fel a lábainkat. Anélkül, hogy a térdeket behajlítanánk, húzzuk a lábunkat a fejünk fölé. A karokat szorítsuk a testünk mellé, a gerincet húzzuk be, a hasat feszítsük meg, miközben a lábakat lassan egyik irányból a másikba döntjük. A még intenzívebb hatás érdekében tartsunk szünetet egy-egy mozdulat között.

4. Twist

Az alsó és a felső hasizmokat is megmozgatja. Ez az egyszerű gyakorlat gyors eredményt hoz.

Üljünk fel, lábfejek a talajon. Húzzuk be a hasat és fordítsunk törzsünket egyik irányból a másikba. Hogy nehezítsük a gyakorlatot, használhatunk súlyzókat is. Mindkét oldalon 30-szor ismételjük.

5. Úszás a levegőben

Ez aztán igazán égeti a zsírt! Nemcsak a hasat, de a hátat és a vállakat is jól átmozgatja.

Feküdjünk hasra, a lábak nyújtva egymás mellett, karok előre kinyújtva. Emeljük a levegőbe a lábakat és a karokat is, majd tartsuk meg ezt a pozíciót. Váltakozva emeljük a bal lábat és a jobb kart. 10-szer ismételjük a gyakorlatot.

6. Ferde harangozás

Ha szép hasat szeretnénk, ezt a gyakorlatot mindenképpen iktassuk be a napi rutinba. Akkor a leghatékonyabb, ha teljes testsúlyunkat nem helyezzük a lábakra. Helyette arra fókuszáljunk, hogy a talppárnák épphogy érintsék a talajt.

Vállszéles terpeszben álljunk. Súlyzóval a kezünkben húzzuk fel a bal térdet, a jobb könyöket pedig engedjük le. 12-15 alkalommal ismételjük mindkét oldalon. Kezdők súly nélkül is végezhetik.

7. Harangozás

Ne becsüljük le a harangozás jelentőségét. Sok profi használja ezt a gyakorlatot az alsó has erősítésére.

Feküdjünk a talajra, kezünket tegyük a fejünk mögé, a könyököket és a térdeket közelítsük egymáshoz. Ne engedjük, hogy a lábunk a talajt érintse. 10-15 ismétléssel kezdjük, majd folyamatosan növeljük a mennyiséget.

8. Felhúz és kienged

Szakértők szerint nemcsak a hasnak, de a lábaknak is jót tesz.

Feküdjünk a hátunkra, felfelé nyújtsuk ki a lábainkat. Majd feküdjünk vissza a talajra a fejünk mögött kinyújtott karokkal, miközben a bal lábunkat magunk előtt kinyújtva tartjuk. Mindkét oldalon 20-szor ismételjük.

9. Oldalsó hajlás

A combokat és a hasizmokat is megdolgoztathatjuk egyszerre. Ezt a gyakorlatot könnyű végezni és garantáltan azt az eredményt adja, amire várunk.

Üljünk le, nyújtózzunk felfelé, hogy csípőnk emelkedjen el a talajról. Eresszük le a karunkat és hajoljunk oldalra, hogy törzsünk egy boltívet formázzon. 15-ször ismételjük meg.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 3.  
Címkék: odafigyeléssel, leghatékonyabb, legegyszerűbb, tekintetünket, behajlítanánk, használhatunk, testsúlyunkat, jelentőségét, fókuszáljunk, megmozgassuk, rendszeresen, mindenképpen, folyamatosan, egészségesen, garantáltan, gyakorlatot, megérinteni, problémájuk, nyújtózzunk, ismétléssel, mennyiséget, természetes, intenzívebb, megmozgatja, erősítésére, megfelelően, harangozás, szeretnénk, egyszerűen, testtartás, hasizmokat, formálódni, fordítsunk, felkészíti, testünknek, törzsünket, bikini szezon, legegyszerűbb gyakorlat, egyik legnagyobb, pocak azonnal, megfelelő testtartás, pozíciót járás, lábakat enyhén, jobb kezünkkel, hasi izmok, térdeket behajlítanánk, fejünk fölé, karokat szorítsuk, testünk mellé, gerincet húzzuk, hasat feszítsük, lábakat lassan,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Radikális szeretet  Png férfi  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Makszim Gorkij gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kételkedés kezelése  A sors  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bertolt Brecht -től idézet  Kerüld el az evangélium örömén...  Reménység és erő Krisztustól e...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  képre írva  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Albert Einstein gondolata  Nem számIt  Kövesd a cowboyt!  Németh László tollából  Mai harmónia kártyám  Reggel van  Kövesd a cowboyt!  A sors  Idő  Esti kép  Png férfi  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png nő  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Png rózsa csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 20  A boldog családok mind hasonló...  Szép álmokat!  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Varga János Veniam - Fontos sz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einsteinről  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Png ház  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Szép napot kívánok  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -... 
Bejegyzés Címkék
bikini szezon, legegyszerűbb gyakorlat, egyik legnagyobb, pocak azonnal, megfelelő testtartás, pozíciót járás, lábakat enyhén, jobb kezünkkel, hasi izmok, térdeket behajlítanánk, fejünk fölé, karokat szorítsuk, testünk mellé, gerincet húzzuk, hasat feszítsük, lábakat lassan, másikba döntjük, felső hasizmokat, egyszerű gyakorlat, lábak nyújtva, jobb kart, gyakorlatot mindenképpen, napi rutinba, talppárnák épphogy, kezünkben húzzuk, jobb könyöket, harangozás jelentőségét, fejünk mögé, térdeket közelítsük, talajt érintse, fejünk mögött, gyakorlatot könnyű, eredményt adja, boltívet formázzon, odafigyeléssel, leghatékonyabb, legegyszerűbb, tekintetünket, behajlítanánk, használhatunk, testsúlyunkat, jelentőségét, fókuszáljunk, megmozgassuk, rendszeresen, mindenképpen, folyamatosan, egészségesen, garantáltan, gyakorlatot, megérinteni, problémájuk, nyújtózzunk, ismétléssel, mennyiséget, természetes, intenzívebb, megmozgatja, erősítésére, megfelelően, harangozás, szeretnénk, egyszerűen, testtartás, hasizmokat, formálódni, fordítsunk, felkészíti, testünknek, törzsünket, nehezítsük, ismételjük, váltakozva, átmozgatja, legnagyobb, meghajolni, végezhetik, testtájjal, emelkedjen, alkalommal, kinyújtott, könyököket, terpesszük, formáljunk, közelítsük, karjainkat, vállszéles, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 22290
  • e Hónap: 44557
  • e Év: 177111
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.