|
2023-10-12 06:28:04, csütörtök
|
|
|
Az alábbi a mennyiségből egy 35×30 cm-es tepsinyi almás
süteményt tudunk elkészíteni.
Hozzávalók:
500g liszt
200g 82%-os hideg vaj
3 tojás
100g porcukor
80g 20%-os tejszín
csipet só
1 kiskanál vanília kivonat
reszelt citromhéj
Töltelék hozzávalói:
2.5 kg alma
150-250g cukor
150g dió
fahéj
Elkészítési javaslat:
A tésztához minden hozzávalót kimértem, majd gyorsan összemorzsoltam,
amíg a vaj még hideg volt. A tésztát nem gyúrjuk sokáig, mert nem lesz
olyan jó az eredmény. Átlátszó fóliába csomagoltam és gyorsan hűtőbe
tettem egy órára. Minden puha tésztának időre van szüksége, hogy
pihenjen és lehűljön. Ha a tészta elsőre puhának és ragacsosnak tűnik,
a hűtőben hűtve megkeményedik benne a vaj és szilárdabb lesz.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
Címkék: összemorzsoltam, megkeményedik, mennyiségből, csomagoltam, ragacsosnak, elkészítési, elkészíteni, hozzávalók, hozzávalói, szilárdabb, hozzávalót, citromhéj, tésztához, tésztának, süteményt, javaslat, kimértem, eredmény, átlátszó, töltelék, kiskanál, porcukor, tepsinyi, lehűljön, pihenjen, szüksége, gyorsan, hűtőben, fóliába, tésztát, gyúrjuk, kivonat, vanília, reszelt, tejszín, puhának, 35×30 cm-es, tésztához minden, tészta elsőre, hűtőben hűtve,
|
|
|
|
35×30 cm-es, tésztához minden, tészta elsőre, hűtőben hűtve, összemorzsoltam, megkeményedik, mennyiségből, csomagoltam, ragacsosnak, elkészítési, elkészíteni, hozzávalók, hozzávalói, szilárdabb, hozzávalót, citromhéj, tésztához, tésztának, süteményt, javaslat, kimértem, eredmény, átlátszó, töltelék, kiskanál, porcukor, tepsinyi, lehűljön, pihenjen, szüksége, gyorsan, hűtőben, fóliába, tésztát, gyúrjuk, kivonat, vanília, reszelt, tejszín, puhának, minden, tészta, elsőre, sokáig, tudunk, hűtőbe, alábbi, tettem, csipet, órára, hideg, olyan, időre, hűtve, cukor, benne, liszt, tojás, fahéj, almás, tűnik, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4058
- e Hét: 26348
- e Hónap: 48615
- e Év: 181169
|
|
|