|
2018-05-31 15:08:55, csütörtök
|
|
|
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal.
Mindenki ízlése szerint fűszerezze, (én Gyrososan fűszereztem).
A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén
egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal,
bazsalikommal.
A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lila hagymát teszünk,
amely a karaj szeletek ágya lesz.
Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk
a hagymára, majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.
Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének a felét ráterítjük
a hagymás szalonnás ágyra.
Az első réteg burgonya, hagyma, hús szeletek után egy újabb
réteg burgonya, majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna
és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lila hagymát helyezünk
az eddigiekre.
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket,
melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon
(légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük a fokhagymás kapros
tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát
vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk.
Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük
róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3 db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket,
majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére.
Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl
rá nem barnul kissé) készre sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
Címkék: csepegtethetünk, hagymakarikákra, mennyiségének, felkarikázunk, bazsalikommal, elkészítettem, felkarikázott, összekeverjük, csepegtetünk, befűszerezem, paradicsomot, felkarikázom, vöröshagymát, vöröshagyma, vastagabbra, ráhelyezzük, elkészítjük, fűszereztem, alufóliával, tejfölünket, fokhagymás, burgonyára, szeletekre, bepácoltam, fokhagymát, eddigiekre, szeleteket, ráterítjük, gerezdeket, légkeverés, fűszerezze, helyezünk, csíkozott, szárított, karikákra, négyszínű, burgonyát vastagabbra, rétegben kissé, burgonyára felkarikázott, karaj szeletek, felét ráterítjük, hagymás szalonnás, első réteg, burgonya szeletek, hagymakarikákra ráhelyezzük, maradék karaj, pici olajjal, készülő ételt, sütőben párolódik, fokhagymás kapros, tepsiben lévő, tejfölhöz ízlés,
|
|
|
|
burgonyát vastagabbra, rétegben kissé, burgonyára felkarikázott, karaj szeletek, felét ráterítjük, hagymás szalonnás, első réteg, burgonya szeletek, hagymakarikákra ráhelyezzük, maradék karaj, pici olajjal, készülő ételt, sütőben párolódik, fokhagymás kapros, tepsiben lévő, tejfölhöz ízlés, egész ételünk, csepegtethetünk, hagymakarikákra, mennyiségének, felkarikázunk, bazsalikommal, elkészítettem, felkarikázott, összekeverjük, csepegtetünk, befűszerezem, paradicsomot, felkarikázom, vöröshagymát, vöröshagyma, vastagabbra, ráhelyezzük, elkészítjük, fűszereztem, alufóliával, tejfölünket, fokhagymás, burgonyára, szeletekre, bepácoltam, fokhagymát, eddigiekre, szeleteket, ráterítjük, gerezdeket, légkeverés, fűszerezze, helyezünk, csíkozott, szárított, karikákra, négyszínű, tepsinket, párolódik, tejfölhöz, szalonnás, fokhagyma, szalonnát, levesszük, burgonyát, gyrososan, alufóliát, kivesszük, helyezzük, pároljuk, bepácolt, szeletek, burgonya, tetejére, helyezem, egymásra, szalonna, mindenki, legalább, rákenjük, melyeket, darabolt, tejfölös, rétegben, alaposan, hagymára, párolási, aprítunk, apróbbra, tepsiben, őrölünk, szintén, füstölt, szerint, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3008
- e Hét: 17804
- e Hónap: 40071
- e Év: 172625
|
|
|