2007-12-12 19:36:16, szerda
|
|
|
Megígértem, itt a recept.
Füstölt szalonnát pirítottam két hatalmas lábosban (lábas másutt, felénk az á utáni ózás még él). Aztán vágott hagymát szórtam rá, s kicsit fonnyasztottam. Aztán zöldpaprikát kockáztam rá, úgy úri kedv szerint. Amikor összepirultak, egy marék rábaközi savanyított káposztát tettem rá, s egy csöpp (gondulomformán - anyám után szabadon!) pirospaprikát.
Abbahagyom, elmegyek sörért.
Visszajöttem, egészségetekre!
Egy réteg gombóc következik, amit vizes kézzel formázok.
A gombócok: minden kiló darált húshoz 20 dkg rizs kell, négy tojást ütök bele, kevés szárított tárkonyt ( lehet a boltban kapni--Kotányi!), borsot, sót. S ezt összedolgozom, és gombócokat formázok belőlük.
Én ma öt kiló hússal, s ugyanennyi káposztával dolgoztam, 60-70 gombóc lett belőle. De mint írtam, pénteken este Bécsben a Swedenplatzon ez lesz a karácsonyi vacsora, ahol Jánosi Buda Feriről készült filmjét mutatják be, s Feri fölolvas (én viszem, holnap jön hozzánk).
Szóval a gombócokra császárszalonnát, sonkadarabokat, s kolbászt karikázok, szelek, majd újra egy réteg káposzta, végül megint gombóc és így tovább.
A tetejét mindenképpen káposztával kell lezárni.
Főzöm. Első este. Holnap újra főzöm egy kicsit, a káposzta másnap, illete harmadnap érik össze. Az utolsó főzéskor hántolt árpát szórok a tetejére.
Jó étvágyat. Szerintem érdemes elkészíteni!
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|