Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Más farkával a csalánt
  2011-11-15 19:17:37, kedd
 
  Más farkával a csalánt

- 2011.11.15. 10:51

Az immár egy éve elfogadott, át nem gondolt, ki nem számolt "egykulcsos adó" elkúrása tegnap újabb szintre lépett az elfogadott 2012-es adótörvényekkel.

Nem lett volna jobb tavaly januárban, amikor kiderült, hogy elbaszták, javítani és elnézést kérni?
Vagy csak javítani, felőlem Szijjártó mondhatta volna, hogy az "elmúltnyolcévahibás" ...

Mivel jövőre megszűnik az adójóváírás, így a br. 250 ezer alatti keresők nettó jövedelme jelentősen csökkenni fog. De Orbán "még soha nem hazudtam" Viktor többször is szúrósan nézve a kamerába azt nyilatkozta, hogy senkinek sem csökkenhet a fizetése, kemény fejtörést okozva ezzel Matolcsyéknak. Hogyan ne csökkenjen a Zemberek fizetése?

Hosszú vajúdások után tegnap megszületett a Rogán "Bérmonitoring Bizottság" Antal és Matolcsy "egykulcsos" Gyuri szerelemfattya: a kompenzáció.

Értelmet ne keressen benne senki, nyilván a "csökkentsük a vállalkozások terheit" és a "csökkentsük a vállalkozások adminisztrációját" kampány részese ez a törvény.

Sajnálom, hogy Orbán Viktor nem beszélt arról a londoni közgázos hallgatóknak és tanáraiknak, hogy Magyarországon még a magánszektorban is a kormány dönti el, hogy kinek mennyivel emelkedjen a bére, csak amiatt, hogy szinten maradjon a nettó bér. "Szinten tartó béremelés", megint feltaláltuk a spanyolviaszt! Ilyet még úgysem hallottak a Temze partján, ebben biztos vagyok.

Először is a a 27 százalékos tb-járulékot szociális hozzájárulási adóvá nevezték át. Mivel ez már nem járulék, hanem adó, így ebből már adható kedvezmény a munkaadónak.

A kedvezményt havonta lehet megállapítani, mértéke 2012-ben vagy a bruttó bér 21,5 százaléka, de legfeljebb 16 125 forint, vagy a 16 125 forintnak a 75 ezer forint feletti bruttó bér 14 százalékát meghaladó része lehet. Ez azt jelenti, hogy bruttó 190 ezer forint bér felett már nem jár kompenzáció.

Viszont.

"Csak akkor kaphatja a fenti kedvezményt a cég, ha minden olyan munkavállalója bérét megemeli, akik havi bruttó 300 ezer forint alatt keresnek, és az emelés révén nettó bérük nem csökken. Vagyis az állam csak a havi 190 ezer forint vagy az alatti bruttó bért keresők után adna kedvezményt, de a cégektől elvárja a 190 és 300 ezer forint közötti keresetűeknél is a bérfejlesztést. Amelyik cég nem teljesíti a nettó bér szinten tartásához szükséges minimális bruttókereset-emelést, azt két évre kizárhatják a közbeszerzésekből, és nem kaphat állami támogatást." - írja az Origo.

Remélem érthető :-)

Vagyis a kedves magánvállalat adja meg először a központilag előírt béremelést, ami most úgy néz ki, hogy 5% lesz. Majd kompenzálja még béremeléssel a kieső adójóváírást is mindenkinek, és senkinek sem csökkenhet a fizetése bruttó 300 ezer alatt. Cserébe kevesebb szociális hozzájárulási adót kell fizetnie a bruttó 190 ezer forint alatt kereső dolgozói után, de a kedvezmény összege szintén a bruttó bértől függ. Sőt, a 12 600 forintos adójóváírás a munkaadónak majdnem 20 ezer forintjába kerül.
Mindezt a kedves cég számolja ki, vallja be, és természetesen teremtse elő a bevételt a béremelésre, ami nem lehet gond, hiszen zakatol-pörög a GDP, a másik oldalon meg ellenőrizzék le, hogy jól számolta ki a cég a kedvezményt, majd még azt is ellenőrizzék le, hogy valóban senkinek sem csökkent a fizetése bruttó 300 ezer alatt.

Egyszerű és nagyszerű, bürokráciamentes és vállalkozásbarát törvénynek tűnik, na Jakab Andor, nem jött meg a kedved munkát adni 10 embernek?

Friss: Az Inforádiónak nyilatkozott az NGM.
A versenyszféra kompenzációja 84 milliárd, az állami szféra kompenzációja 64 milliárd, csakhogy az adójóváírás összege 240 milliárd, így 70 milliárdot a cégek adnak bele.

http://vastagbor.blog.hu/2011/11/15/mas_farkaval_a_csalant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vállalkozásbarát, bürokráciamentes, magánszektorban, adótörvényekkel, magyarországon, munkavállalója, szerelemfattya, bérfejlesztést, kompenzációja, magánvállalat, megállapítani, vállalkozások, természetesen, versenyszféra, hozzájárulási, bérmonitoring, matolcsyéknak, bruttókereset, spanyolviaszt, keresetűeknél, megszületett, ellenőrizzék, adójóváírást, hallgatóknak, béremeléssel, inforádiónak, nyilatkozott, béremelésre, központilag, csökkentsük, adójóváírás, munkaadónak, kompenzálja, kizárhatják, tanáraiknak, kompenzáció, elfogadott 2012-es, vállalkozások terheit, vállalkozások adminisztrációját, londoni közgázos, kormány dönti, kedvezményt havonta, fenti kedvezményt, emelés révén, állam csak, alatti bruttó, cégektől elvárja, kedves magánvállalat, központilag előírt, kieső adójóváírást, fizetése bruttó, kedvezmény összege, Bérmonitoring Bizottság, Orbán Viktor, Jakab Andor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  Örülök, hogy látlak!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Reggel van  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete-erdő desszert  Szép estét  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gonosz démon-álarc  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szép estét  Png férfi  Erdőn  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat!  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Adakozás  Alázat  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Fekete István - Akác  képre írva  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png telefon  Szívem  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Mi lenne ha  210 éve született a SZÓZAT meg...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Még csak most kezdődik a nap  Makszim Gorkij gondolata  A Megváltó szolgálatában  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Png ház  Mai harmónia kártyám  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Facebookon kaptam  Fehér virág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mindig jusson idő nevetni  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
elfogadott 2012-es, vállalkozások terheit, vállalkozások adminisztrációját, londoni közgázos, kormány dönti, kedvezményt havonta, fenti kedvezményt, emelés révén, állam csak, alatti bruttó, cégektől elvárja, kedves magánvállalat, központilag előírt, kieső adójóváírást, fizetése bruttó, kedvezmény összege, bruttó bértől, munkaadónak majdnem, másik oldalon, kedved munkát, versenyszféra kompenzációja, állami szféra, adójóváírás összege, cégek adnak, vállalkozásbarát, bürokráciamentes, magánszektorban, adótörvényekkel, magyarországon, munkavállalója, szerelemfattya, bérfejlesztést, kompenzációja, magánvállalat, megállapítani, vállalkozások, természetesen, versenyszféra, hozzájárulási, bérmonitoring, matolcsyéknak, bruttókereset, spanyolviaszt, keresetűeknél, megszületett, ellenőrizzék, adójóváírást, hallgatóknak, béremeléssel, inforádiónak, nyilatkozott, béremelésre, központilag, csökkentsük, adójóváírás, munkaadónak, kompenzálja, kizárhatják, tanáraiknak, kompenzáció, nyilatkozta, kedvezményt, feltaláltuk, mindenkinek, csökkenhet, támogatást, egykulcsos, százalékos, elfogadott, kedvezmény, csökkenjen, forintjába, törvénynek, emelkedjen, milliárdot, legfeljebb, százalékát, tartásához, béremelést, jelentősen, vajúdások, teljesíti, hallottak, járulékot, szociális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.