Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/68 oldal   Bejegyzések száma: 679 
Kérdés: Mit gondol, kik fogják megfizetni valójában az Orbá
  2012-01-31 22:14:51, kedd
 
 

Kérdés: Mit gondol, kik fogják megfizetni valójában az Orbán csomag árát?

Összesen: 1191 Szavazat
Áremelkedések lesznek, tehát MI!: 975 Szavazat
82%
Nem emelnek árat, csak létszámleépítéssel és a magasabb önköltségű szolgáltatások leépítésével próbálják átvészelni a 3 évet.: 106 Szavazat
9%
A Multik méltányolják az ország helyzetét és nagyon szívesen áldoznak profitjukból Orbán népszerűségének megőrzése érdekében.: 57 Szavazat
5%
Az érintettek összefognak és Nemzetközi segítséggel megvédik magukat!: 53 Szavazat
4%

http://www.fehervaritenyek.hu/index.php?pg=news_3_705
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több helyen vezetik be az ingatlanadót
  2012-01-31 21:47:54, kedd
 
  Egyre több helyen vezetik be az ingatlanadót


Egyre több önkormányzat veti ki az ingatlanadót. Legtöbb helyen eddig ezt inkább a vállalkozásokra terhelték, most kiróják a lakáscélú ingatlanokra is. Ahol korábban is volt kommunális adó címen hozzájárulás, ott is emelkedhet. Máshol telekadót, építményadót vetnek ki. A hátralékkal rendelkezők száma persze egyre nő. Arra is sor kerülhet, hogy az IMF feltételként szabja az ingatlanadó központi bevezetését.

Az önkormányzatok pedig előbb-utóbb kénytelenek lesznek élni a számukra biztosított sarclehetőségekkel, a támogatásaik apadásával párhuzamosan. Így a bevezetett, de az önkormányzatok által még ki nem vetett ebadó is életbe fog lépni - elvégre pont az önkormányzatok kieséseinek csökkentéséért hozták meg. Munka nincs, a fizetések jó esetben stagnálnak, a nyugdíjak csökkennek, az árak nőnek, újabb és újabb adók jönnek. Lassan már minden hétre esik egy áremelkedés, megvonás, sarc.

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2012. január 31.

http://www.jovonk.info/2012/01/31/egyre-tobb-helyen-vezetik-be-az-ingatlanadot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törökország nem fogadta el az olajembargót
  2012-01-31 21:41:39, kedd
 
  Törökország nem fogadta el az olajembargót


Törökország nem engedelmeskedett a nyugati felszólításoknak, Ankara nem vesz részt az EU és az USA Irán elleni gazdasági támadásában. A török energiaügyi minisztérium szóvivője kijelentette, hogy az ország nincs alárendelve az EU vagy az USA döntéseinek, és az iráni olajembargó elfogadása saját érdekeikkel ellenkezne.

Bár a felszínes diplomácia terén Törökország lépése nyugatellenességként is feltüntethető, valójában Törökország bevételeit növeli a nyugati olajembargó. Annak elfogadása Törökország érdekeivel ellentétes, de maga az olajembargó hatalmas bevételeket hoz az országnak.

Törökország legnagyobb olajvállalata, a Tupras összesen 28,1 millió tonna kapacitású olajfinomítót működtet az országban és tekintélyes mennyiségű iráni olajat vásárol. A vállalat várhatóan bővülni fog az olajembargó hatására, és Törökország az iráni olajat ráterhelt haszonnal fogja eladni az Európai Uniónak.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. január 31.


http://www.jovonk.info/2012/01/31/torokorszag-nem-fogadta-el-az-olajembargot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU-csúcs után: igazodás európai módra
  2012-01-31 19:15:18, kedd
 
  EU-csúcs után: igazodás európai módra
2012. január 31. 06:55:52

Orbán Viktor szerint az EU állam- és kormányfőinek hétfői csúcstalálkozója sikeres volt, hazánk számára kedvező irányba módosultak a javaslatok, mivel a kis- és középvállalkozások támogatása, bürokratikus terheik csökkentése és munkahelyteremtő képességük fokozása érdekében érdemi intézkedéseket vár uniós és tagállami szinten.


Amit nem utasíthatsz el, támogasd?

Talán nem is annyira meglepő fordulat, hogy a mostani pénzügyi paktumot decemberben még élesen visszautasító kormányfő, most teljes mellszélességgel kiáll a megállapodás mellett. Az események mögött valószínűleg az áll, hogy Orbán nincs abban a helyzetben, hogy visszautasítsa az Európai Unió paktumát, amennyiben pénzt akar szerezni, valamint elkerülni a kötelezettségszegési eljárást.

A legjobb tanítvány?

A miniszterelnök a találkozó után úgy nyilatkozott, az egyeztetések felét a gazdasági növekedéssel és a munkahelyteremtéssel kapcsolatos megbeszélések tették ki. Szerinte ezek a tárgyalások jól jelzik, hogy az unióban gazdaságpolitikai váltás zajlik, amely az Európai Központi Bank új elnöke, Mario Draghi tavaly év végi színre lépésével indult" - mondta Orbán.

Orbán elmondta, hogy uniós és tagállami szinten is intézkedések várhatóan a kis- és középvállalkozások támogatása, bürokratikus terheik csökkentése és munkahelyteremtő képességük fokozása terén.

Nesze semmi, fogd meg jól

Hatalmas sikerként értékeli Orbán és a magyar diplomácia, hogy Magyarország aláírta a tagállami költségvetési szigor nemzeti alaptörvényekben történő rögzítését előíró fiskális paktumot. Ezt csak a távolmaradását már decemberben jelző Nagy-Britannia és Csehország nem tette meg, így 17 euróövezeti és 8 nem eurózónatag csatlakozott az egyezményhez.

Orbán szerint Magyarország számára siker, hogy a szigorú feltételek nem vonatkoznak addig ránk, amíg az eurózónában nem lépünk be, másrészt a hazánk által elutasított Euró Plusz paktumra nem hivatkozik a megállapodás, így az adóharmonizáció kimaradt a szövegből.

Varsó végül - amelyhez csatlakozott Szlovákia és Magyarország is - kiharcolta, hogy megfigyelőként részt vehessen a paktumot aláíró országokhoz. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy csupán szavazati jogunk nem lesz.

Amit azonban sikerként magyaráz a magyar diplomácia, az inkább lehet egyszerű kényszerpálya is, Orbán ugyanis most nem igen tehet mást - amennyiben pénzt akar az IMF-EU párostól, minthogy igazodik a többiekhez. Így - a korábbi terveivel ellentétben - még a parlament elé sem viszi, vagy viheti a paktumot. Nota bene aláíratták vele.

Két Európa

Az euróövezethez tartozó 17 ország azonban időnként - sürgető ügyek megtárgyalására - úgy is összeül majd, hogy nem hívják meg a nyolc nem euróövezeti, de a pénzügyi szerződésben részes országot.

Szavak szintjén

Tegnap az állam- és kormányfők számos olyan lépésről hoztak politikai döntést, amelynek révén több hitelhez juthatnak a kis- és közepes méretű vállalkozások, javulhat munkahelyteremtő képességük, csökkenhetnek a rájuk nehezedő bürokratikus terhek. Külön intézkedéseket jelentettek be a fiatal korosztályok foglalkoztatásának ösztönzése érdekében.

Az új szerződés aláírói egyebek között kiegyensúlyozott államháztartás folytatása mellett kötelezik el magukat, vállalják, hogy ezt kiemelt jogszabályba iktatják, és tudomásul veszik, hogy a küszöbök tartós átlépése szankciókat vonhat maga után. Herman Van Rompuy, az állam- és kormányfői tanács elnöke bejelentette azt is, hogy a szerződést a következő uniós csúcstalálkozón, márciusban aláírják.

Itt az új "védőháló"

Jóváhagyták a mostani csúcsértekezleten azt a szerződést is, amely az állandó euróövezeti pénzügyi stabilitási mechanizmus (ESM) létrehozásáról rendelkezik. A mechanizmus - a hasonló célokat szolgáló ideiglenes eszközzel (EFSF) eleinte párhuzamosan - idén júliusban kezdi meg működését, várhatóan 500 milliárd eurós hitelezési és garanciakerettel.

Foglalkoztak az uniós csúcstalálkozón a görög pénzügyi válság helyzetével is. Barrosoék bizakodásuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy Athén és magánhitelezői között még a héten megszülethet a megállapodás az adósság könnyítéséről, és egyetértésre juthatnak a déli országot segítő új pénzügyi támogatási programról is. Több uniós vezető - mindenekelőtt Merkel - ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy Görögországnak további erőfeszítéseket kell tennie vállalásainak betartása érdekében.

Azért egy újabb Irán elleni csörte még belefért

Az állam- és kormányfők ezúttal külügyi témákat is érintettek. Mint Van Rompuy beszámolt róla, elítélték a szíriai rezsim által elkövetett atrocitásokat és elnyomást, és arra sürgették az Egyesült Nemzetek Szervezetét, hogy "tegye meg a szükséges intézkedéseket" ezek megfékezésének érdekében. Emellett ezen a szinten is jóváhagyták az Irán ellen múlt héten elhatározott uniós szankciókat, beleértve a júliustól kezdődő olajembargót.

Bazsó Bálint


Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=94629
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország rabszolgasorban
  2012-01-31 18:38:36, kedd
 
  Az ország rabszolgasorban


http://www.ustream.tv/recorded/20046454#utm_campaign=synclickback&source=http ://www.nemzetihirhalo.hu/index.php&medium=20046454?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különös tüntetések ezek
  2012-01-31 18:34:38, kedd
 
  Különös tüntetések ezek


Nagyobb számban 2002-ben jelent meg a meglepett nemzet tüntetéseken . Először azért, mert nem választották újra szeretett Orbán Viktorunkat, akitől megváltást vártak, sőt lehetőségei szerint meg is tett mindent, amit tehetett . 2006-ban az öszödi beszéd csalogatott ki rengeteg embert a Kossuth térre, amit az akkori kormány október 23-án kíméletlen terrorral megtámadott . Néhány héttel ezelőtt az új alkotmány ellen jöttek össze néhány ezren azok a mérgeskedő baloldaliak, akik konc nélkül maradtak a legutóbbi választás után .

Ez a mostani egészen más tüntetés volt mint az előzőek . Rengetegen jöttek ki az utcára megmutatni erejüket ebben a demokrácia által megfertőzött Európában . Sokan voltak . Rengetegen . El sem fértek a Kossuth téren, kiszorultak a kisebb-nagyobb közeli utcákba . Hol volt ez a rettentően sok, elégedetlen ember 2006-ban ? Nekik megfelelt az 1956-ra emlékező felvonulók elleni erőszak akkor ? Vérbe fojtották az 50 éves évfordulót azok, akiknek szülei, nagyszülei ellen lázadt fel Magyarország népe .

Csend volt, halálos csend volt ekkor Európában . Csak azt a néhány zsidót féltik, akik túlélték a holokausztot . Mindig őket féltik, csak róluk szól minden híradás . Még az EU parlamentjében is ordibálhatnak mindenféle értelmetlenséget büntetlenül ezek a beteg lelkek . Zsarolnak, kárpótlást követelnek ma is, 68 évvel a háború befejezése után, amiből egyedül ők kerültek ki győztesen . Azóta szabadon élhetnek, akár fegyverkezhetnek is büntetlenül új államukban, ahonnan elzavarták az ott élő őslakókat . Mindenhol kiemelt jogokat követelnek .

Magukat magyarnak mondják, de nemzetközi érdekeikért képesek elárulni azt a nemzetet, akik végre hangosan kimondták azt, hogy elég volt ! Kikeresztelkedtek már a legtöbben, mert a judeo-keresztény összemosás megfelel céljaiknak, amivel végre pontot tehetnek évszázados forradalmi tevékenységükre . Csendes gyűlölet ég bennük ! Attól félnek lebuknak rossz szándékaik miatt . Mi tette ilyen gonosszá őket ? Kiválasztottságtudatuk keltette magasabbrendűségi érzés, ami a talmudi gondolkodás alapjait adja ? Ez a különlegesen aljas írás választja el őket a többi embertől . Még embernek sem tartják őket, csak valami jószágféle tömegnek, akiket terelgetni akar .

Mindenki az ellensége, még az is, ki egyvérű vele, de mégis valahogyan egy csöppnyi emberség szorult bele, s ezért kiáll az emberiség alapértékeiért . Néhányan szembeszegülnek velük, elárulják miben mesterkednek zsinagógájukban ezek az elmaradott gondolatoktól megfertőzött egyének, akik extra jogokat követelnek maguknak a többségi társadalommal szemben . Szodoma-Gomorra népe, akik másoknak érzik magukat olyannyira, hogy azonos neműekben találják meg a boldogságot, perverzitásuk állati mélységet döntöget . Felforgató tevékenységeikre jó példa az ezer éve fennálló keresztényellenes tevékenység, ami szinte már lényegét vesztette, hiszen a pol-korrekt nyelvezet ellenzi korábbi dogmáinak terjesztéseit . Így lett az istengyilkos zsidóból áldozat, akik büntetlenül üldözhetik a tehetetlenségre kárhoztatott keresztényeket megint .

Akinek kezében a pénznyomtatás joga, az annyi katonát állít ki kedvére, amennyit csak jónak lát . Jól megfizeti, majd eltemeti, sőt hőssé avatja áldozatait, akik bérgyilkosként az embertársaikat saját hazájukban küldik a másvilágra . Természeti kincseit elveszi azoknak, akiknek földjére teszi a lábát . Egyetemes törvényeiből csak ő gazdagodik . Minden az övé ! A város ugyanúgy mint a gyémántbányája melletti terület, de műholdak százait is ellenünk használja . Elbutítja teljesen az embert, olyan géppé alakítja át, aki gombnyomásra működik az ő érdekében .

Ezek az emberek mentek ki a Kossuth térre, s ünnepelték szegénységüket milliárdos vezetőik mellett . Olyan ez mint az egyfogú nyugdíjas, aki pártfogolja az öszödi Háry Jánost kevéske nyugdíjából, sőt ha tehetné életét is feláldozná érte, mert az eszme... 2006-ban azt hittem jó ügyért töltöttem éjszakáimat a téren, elbeszélgetve értelmes emberekkel, akik jól látták a politikai helyzetünket . Kivonultak a TV hez a beépített bajkeverők, majd átvették az irányítást, de a tömeg nem tartott velük ! Meglepődtek ezen az arcátlan kaméleonok, majd elbarikádozták előlünk az egész várost .

Beöltözött verőlegények álltak szembe velünk akkor, de most otthon maradtak, vagy legalább is észrevétlenül végezték feladatukat . Láthatóvá lett, hogy másként kell kezelni a magyarokat mint korábban . Végóráit éli ez a demokrácia, utolsó rúgásait érezzük még az ülepeinken, mert nincs alternatívája . Megkaparintotta magának a javainkat, furcsa szabadságjogaival felszippantott mindent a környezetéből . Elvették az összes pénzünket, annyit sem hagytak forgalomban, hogy élni tudjon mellettük más is . Ezért lesz végük hamarosan ezeknek a vámpíroknak, mert a legkisebb szabadságeszmény is kiszabadíthatja az igazságot évszázados igájából .

Kivonultak nagy számban a fideszesek, jó volt látni, hogy sokan vannak, sőt elég jó arcúak is voltak így együtt . Viktor örülhet ekkora támogatás láttán, de kötelezettséget is ró rá, képviselnie kell valódi gazdái mellett őket is . Akit egyszer a liberális gazdi kiszemelt magának, az megmarad hűséges szolgájának élete végéig . Soros pénzen egyetemre járni, ekkora lehetőséget kapni nem akármi . Már Európában is megmutatta magát Orbán Viktor, ami változásokra utal .
Nem rajtunk múlik besorolásunk sem, hiszen bármelyik pillanatban megduplázódhat az adósságunk . Áll még a tőzsde, állnak még a paloták, ezért nagy munka vár még ma reánk . Megunták a felvonulást ők is, majd hazamentek, mint korábban tették 2006-ban azok, akiket magára hagyott az elmaradt forradalom . Láthatóan sokan jöttek össze most, legalább félmillióan, de mégis százezerről írnak a nyugati lapokban . Amikor viszont ők jelennek meg kétezren, az rögtön felgyarapodik 20 ezerre, mint a korábbi cárista Oroszország levéltáraiból vett adatok összehasonlítása, a volt Szovjetunió propagandájának a számaival .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy dakota mondás szerint: "Ha a szart aranypapírba csomagol
  2012-01-31 18:26:24, kedd
 
  Fülkeforradalom?Jóléti rendszerváltás? Unortodox matolcsyzmus?Gazdasági szabadságharc egy nagy...... .....!!!!! Sima szabad rablás!!!
Egy dakota mondás szerint: "Ha a szart aranypapírba csomagoljuk...az még szar marad!!"

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/431151_2688865105129_1361502585_32 515888_1519915775_n.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. é
  2012-01-31 18:03:00, kedd
 
 

Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. évfordulóján/1


Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. évfordulóján a Berlini Sportpalotában, 1941. január hó 30-án.


Német Néptársaim!

Kormányváltozás gyakran fordult elő már a történelemben, a mi népünk történelmében is. De bizonyára nem volt még kormányváltozásnak olyan mélyen fekvő következménye, mint a nyolc év előttinek. A Birodalom sorsa abban az időben válságos volt. Nem abban a pillanatban hívtak bennünket, hogy vegyük át a nemzet vezetését, amikor az nagy fellendülés előtt állott, hanem a legkegyetlenebb kényszer nyomása alatt, ami egyáltalán elképzelhető volt, adták át nekünk a hatalmat, annak a meggyőződésnek a nyomása alatt, hogy már minden elveszett. A legjobbak szemében ez talán az utolsó kísérletet jelenthette, a rosszakarók pedig abban reménykedtek, hogy a nemzetiszocialista mozgalomnak végleges, átkozott kátyúba kerülését láthatják.

Ha nem sikerül a német népet csodával határosan megmenteni, az akkori helyzet csak végzetes fordulatot vehetett volna. Mert az út 15 év óta szakadatlanul lejtőn vezető út volt. Ez a helyzet mindenesetre csak a világháborúnak és kimenetelének, valamint belpolitikai, erkölcsi és ezzel együtt katonai összeomlásunknak a következménye volt. Éppen olyan napon, mint a mai, fontos, hogy ennek az egész nemzeti szerencsétlenségnek az alapokára emlékezzünk vissza.

Mi volt a világháború oka? Erről már túl sok értekezést írtak. Roosevelt, a jelenlegi elnök megbízásából amerikai doktorok vizsgálták ki a világháború okát, és megállapították, hogy nem lehet német bűnösségről beszélni. Személyiségek az ilyen hatalmas világtörténelmi pillanatokban csak akkor játszanak szerepet, ha mint valóban kimagasló jelenségek lépnek környezetük varázskörébe. Akkoriban nem ez volt az eset. Sem a német oldalon, sem a másik oldalon nem akadtak kimagasló személyiségek. A felszínen az egyesek akarata volt látható: az alapok mélyebb volt.

Először is a német államforma nem lehetett az akkori háború oka. Mert Németország már demokratikus állam volt, de még milyen! A külföld, a Nyugat mintaképét szigorúan lemásolta, kényszerű megoldást talált a monarchia és a parlamenti alapon álló demokrácia között, szóval úgynevezett alkotmányos elveken alapuló monarchia volt a gyakorlatban, parlamentáris vezetéssel. Ez az állam tehát, államformáját tekintve, valóban nem lehetett a háború oka a demokráciák számára az akkori Birodalom ellen.

Németország mint politikai tényező - a világ szemével nézve - már több okot adhatott volna a háborúra, mert évszázados szétszakítottság és tehetetlenség után végre a német törzsek és államok, ha külsőleg is, új állammá tömörültek, birodalommá, és ezzel Európában az erők egyensúlyozottságába új erőtényezőt illesztettek, ami természetszerűen idegen testként hatott.

Még kényszerítőbb volt talán az akkori birodalommal, mint gazdasági tényezővel szemben az ellenszenv. Míg Németország évszázadokon keresztül azzal igyekezett gazdasági ínségét megszüntetni, hogy lakosságát fokozatosan éhínségbe kergette, vagy kivándorlásra kényszerítette, addig az akkori Németország, politikai hatalmának megszilárdulásával párhuzamosan, gazdasági hatalommá is fejlődött, és emberek helyett árut kezdett exportálni, valamint a kivitele számára szükséges világpiacokat biztosítani. Ebben a folyamatban, amely a mi szempontunkból nézve természetes és jogos volt, mások legszentebbnek vélt jogaik megsértését látták. Ezzel máris azt az államot jellemeztük, amely ezt a folyamatot saját köreibe való tűrhetetlen beavatkozásnak tekintette: Angliát. Eddig Anglia háromszáz éven keresztül fokozatosan megalkotta úgynevezett világbirodalmát. Nem az érdekeltek szabad akaratából vagy azok egyöntetű szándéka és nézete szerint, hanem csak erőszakkal kovácsolódott össze ez a világbirodalom. Háború háborút követett, az egyik népet a másik után fosztották meg szabadságától, egyik államot a másik után törték le, hogy végül is megalkossák azt a tákolmányt, melynek angol impérium a neve. A demokrácia mindenütt csak álarc, ürügy volt, mögötte a valóságban a népeken való uralkodás vágya és az egyes esetben pedig az ember elnyomatásának és gúzsbakötésének szándéka áll.

Ez az állam ma sem kockáztathatja meg, hogy polgárait leszavaztassa, hogy évszázadok óta tartó befolyás után esetleg önkéntes tagjai kívánnak -- e lenni ennek a világközösségnek. Ellenkezőleg: az egyiptomi és indiai nacionalisták ezrei vonulnak fegyházba és fogházba. A koncentrációs táborokat sem Németországban találták fel, hanem ezeket is az angolok fedezték fel, hogy ilyen intézményekkel törjék meg fokozatosan más népek gerincét, szétmorzsolják és felgöngyölítsék nemzeti ellenállásukat s így tegyék hajlandóvá végre a népeket a brit demokrácia igájának viselésére. Céljának elérésére azonban Anglia még egy másik hatalmas eszközt is alkalmazott: a hazugságot és hírverést. Van egy közmondás, amely azt mondja, ha az angol Istenről beszél, vászonra gondol. Így van ez ma is. Ha meggondoljuk, milyen jámborok és hívők ezek az emberek kifelé, akik szívtelenül kergetik egymás után a népeket a harcba, ami kizárólag anyagi érdeküket szolgálja, akkor csak azt mondhatjuk: ritkán érték el valaha is az emberi képmutatásnak ilyen magas fokát, mint a mai angolok. Egy eredménye mindenesetre volt az angol történelem vérrel áztatott háromszáz éves útjának: mégpedig az a valóság, hogy az anyaország negyvenhatmilliónyi angolja, a Föld területének és lakosságának kerek egynegyed részén uralkodik. Azaz: negyvenhatmillió emberre kerek negyvenmillió négyzetkilométernyi terület jut.

Az a lényeges, néptársaim, hogy ezt ismételten a világ szemébe kiáltsuk, mert szemtelen demokrata hazudozók lépnek fel, és azt állítják, hogy az úgynevezett totális államok meg akarják hódítani a világot, míg a valóságban kezdettől régi ellenségeink a tulajdonképpeni világhódítók!

Az angol világbirodalom keletkezésének útja egyetlen könny- és vérfolyam. Anglia ma kétségtelenül a Föld nagy részén uralkodik. Ez a világuralom ma sem valamely eszme hatalmán nyugszik, hanem lényegében erőszakon, és ha ez nem elegendő, a kapitalista vagy gazdasági értékek erején.

Ha az angol világbirodalom keletkezésének ezt a különös módját figyelemmel kísérjük, akkor folyamatot érthetővé teszi az, hogy ezzel a fejlődéssel szemben az európai szárazföld, mint egységes tényező, nem lépett fel. Ezt mindenekelőtt a német birodalom kikapcsolódása bizonyította.

Háromszáz éven át tulajdonképpen nem is volt Németország. Mialatt az angolok ugyan Istenről beszéltek, de gazdasági érdekeiket tartották szem előtt, addig a német nép a vallási civakodások túlfeszítése miatt évszázadokig véres belső harcokat vívott, ami az angol világbirodalom keletkezésének egyik előfeltétele volt. Éppen olyan mértékben, amilyen mértékben ez a harc a német nép erejét belsőleg felőrölte és ezzel Németország mint hatalmi tényező a külvilággal szemben kiesett, olyan mértékben tudta Anglia a maga világbirodalmát összeharácsolni!

De nemcsak Németország volt a három évszázad alatt gyakorlatilag kizárva a világ versenyéből, ugyanez volt Itália sorsa is. Ott is hasonlóak voltak a tünetek, mint Németországban, csakhogy kevésbé vallási, hanem inkább állami és államfői okok játszottak szerepet. És megint más okból váltak ki nagy nemzetek Kelet-Ázsiában, amelyek már szintén vagy négyszáz éve kezdtek elzárkózni a külvilág elől, és saját életterüket elhanyagolva elsüllyedtek önkéntes visszavonultságukban. Így alakult ki különösen Európában olyan politikai helyzet, amelyet Anglia az erők úgynevezett egyensúlyának nevezett, amely azonban a valóságban az európai szárazföld szervezetlenségét jelentette az angol szigetország javára. Ezért volt már évszázadok óta az angol politika célja, hogy ezt a szervezetlenséget fenntartsa: természetesen nem ezzel a magyarázattal, hanem sokkal szebbel, amint már említettem, nem beszéltek sem vászonról, sem pedig a népek szervezetlenségéről, hanem Istenről vagy pedig "az erők egyensúlyáról". És csupán az úgynevezett erők egyensúlya, illetve Európa belső tehetetlensége tette lehetővé Anglia számára, hogy esetről esetre és szükség szerint egyik államot a másik ellen játssza ki, s ezzel Európa erejét állandóan belső harcokba sodorja, míg a maga részéről ez alatt a világ aránylag kevésbé ellenállóképes területeire nyomulhasson be zavartalanul.

És mégis, ha ma Angliáról, mint világhatalomról vagy mint a világ uralkodójáról beszélünk, ez csak agyrém, mert Anglia belső állapota minden világhódítása ellenére is olyan, hogy szociális szempontból ma Európa legelmaradottabb országának nevezhető! Ennek az államnak egész berendezkedése az aránylag elenyésző, silány felső réteg és az ezzel szövetkezett zsidó szervezet érdekei szerint igazodik. A széles néptömegek érdekei az állam berendezésében semminemű szerepet sem játszanak.

Itt is frázisokkal segítenek magukon, szabadságról beszélnek, demokráciáról beszélnek, a liberális rendszer vívmányairól beszélnek, de ezen nem értenek mást, mint bizonyos társadalmi réteg uralkodásának a biztosítását, amely tőkéjének erejével kezébe kaparintotta a sajtót, szervezi és vezényli, és ezzel teremti meg a "közvéleményt". Így lehetséges az, hogy ennyi természeti kinccsel rendelkező államban, abban az államban, amely a világ legnagyobb gazdagságával rendelkezik, amelynek óriási életterek állnak a rendelkezésére, és ahol átlagosan alig egy angol jut a teljes birodalom egy négyzetkilométernyi területére, ott az embermilliók semmiképpen sem részesülnek ebben a gazdagságban, hanem ellenkezőleg, a nép nyomorúságosabban él, mint Közép-Európa túlnépesedett államainak lakossága. Az az ország, amely egyeseknek paradicsomot jelent, a tömegnek azonban csak vég nélküli nyomorúságot - nyomorúságot az élelmezés, ruházkodás és mindenekelőtt a lakásviszonyok terén, s végül nyomorúságot a kereseti viszonyok biztonságát és a szociális törvényhozást illetően is.

És ha ma egy angol szakszervezeti titkár, aki mellesleg az állam pénzén "ellenzéki", váratlanul feláll és így nyilatkozik: "Angliának e háború, azaz győzelmes befejezése után foglalkoznia kell a szociális kérdésekkel és e kérdések megoldásaival, valamint törődnie kell a széles néprétegekkel is" stb., akkor ennek a szakszervezeti titkárnak csak azt mondhatom:

Mindez minálunk már régen megtörtént. Mindez számunkra csak azért érdekes, mert igazolja amaz állításunkat, hogy Anglia szociális szempontból a világ legvisszamaradottabb állama. Így tehát belsőleg ez az óriási külső gazdagság teljesen meddő - ha egy kis csoporttól eltekintünk és az összehasonlítás alapjául a széles néprétegeket vesszük. De ez a világuralom kifelé is csak látszat! A világon új központok keletkeztek. Olyan hatalmas államok alakultak ki az európai kontinensen kívül, vagy nőttek ki belőle, amelyeket Anglia nemcsak hogy meg nem támadhat, de még csak nem is veszélyeztethet. Az angolok világuralmi eszméje jelenleg csak arra törekszik, hogy újra idegen segítséghez jusson azért, hogy a kontinenssel szembe tudjon állni. Az angol diplomácia csak arra törekedhetik az európai kontinensen kívül, hogy más erők kijátszásával kísérelje meg állását megtartani. Egyszóval Angliának már most kell arra törekednie, hogy az európai egyensúly elvét a világ egyensúlyának elvére bővítse ki, más szóval, a világhatalmakat kell egymás ellen kijátszania, hogy legalább sikerüljön világhatalmának egy részét megtartania.

ÉVTIZEDEK ÓTA GYŰLÖLNEK BENNÜNKET

A népek ébredése Európában az úgynevezett egyensúlyelméletet - szóval a szárazföld szervezetlenségét - már eltávolította. Ezen a szervezetlen szárazföldön megkezdődött a német nép nemzetté alakulása és ezzel az új Birodalom megalakítása. Olaszország tőlünk délre ugyanezen az úton járt. Ezzel új elemek jöttek, amelyek az erők egyensúlyát felborították. És ebben látjuk a világháború igazi és mélyebb okát.

1871 óta, amióta a német törzsek megkezdték szervezkedésüket és egy nagy, zseniális államférfiú vezetésével ismét birodalmat alkottak, szóval amióta már a német nép lassan megerősödő nemzeti újjászületése megtalálta a nemzeti egységet, ettől kezdve követi Anglia gyűlöletével ezt az új alakulatot. Már 1891-ben, már 1870-ben, rögtön a sedani csata után arra kezdenek utalni az angol újságok, hogy ez az új államalakulat veszélyesebb Angliára, mint a régi Franciaország volt. Már akkor remélték, hogy Poroszországnak hosszú háború során ismét sikerülhet visszavetnie Franciaországot, de nem akarták, hogy Poroszországból kiindulva német nemzeti újjászületés vagy éppen új német birodalom támadjon fel. Így jött el az a bizonyos idő 1871-től 1914-ig, amikor Anglia szüntelenül Németország elleni háborúra lázított és minden alkalommal ellenségeskedést keresett Németországgal, míg végre kitört a világháború: lelkiismeretlen nemzetközi csibészek egészen kicsi csoportjának a műve.

Anglia ezt a háborút is csak idegen segítséggel viselhette. Ezzel kapcsolatban érdekes megállapítani ennek az angol világhatalmi politikának a kialakulási menetét, mintegy négyszáz év óta. Először harc Spanyolország ellen, a hollandusok segítségével, azután harc a hollandusok ellen más európai államok - köztük Franciaország - segítségével, azután harc Franciaország ellen, Európa segítségével, azután végre harc Németország ellen, Európa és a rendelkezésre álló Újvilág segítségével. A világháború, amely 1914-től 1918-ig megrázta Európát, kizárólag az angol "államművészet" eredménye volt. Annak ellenére, hogy az egész világot mozgósították Németország ellen, a valóságban nem győzték le Németországot. Ezt ma nyugodtan megmondhatjuk. Nem lennék a múlt bírálója mindaddig, amíg magam jobban nem csináltam valamit. Ma azonban, mint egyike azoknak a férfiaknak, akik jobban csinálták, a múltat is bírálóan szemlélhetem és ítélhetem meg. És csak azt mondhatom: az 1918-as év "sikere" kizárólagos eredménye a nép vezetésében mutatkozó személyi tehetetlenség ritka halmozódásának, annak az egyedülálló halmozódásnak, amely eddig nem fordult elő a történelemben, de nem is ismétlődik meg a jövőben, ezt elhihetik nekem!

NAGYON JÓHISZEMŰEK VOLTUNK

És a német katona ennek ellenére több mint 4 évig ellenállt az ellenséges világ rohamának. És még tovább ellenállt volna, ha mint további mozzanat, nem csatlakozik mindehhez a német népnek a tengerentúli demokratikus világban és vezetőinek becsületességében való, akkor még meglévő hiszékenysége. A német nép ezért a jóhiszeműségért, amelyen akkoriban sokan sajnálkoztak, borzalmas történelmi sorssal fizetett. És ha ma az angolok jönnek, és azt hiszik, elég, ha felteszik a gramofonra 1917-18 régi hírverésének gramofonlemezeit, hogy ezzel új eredményt érjenek el, akkor csak azt mondhatom: semmit sem felejtettek el, de - szerencsétlenségükre - nem is tanultak semmit! És ebben különböznek a német néptől!

A német nép tanult azóta, de nem felejtett el semmit! Emellett nem akarunk kicsinyesek lenni. A történelemben megesett már néhány szószegés, de ami 1918-ban, 1919-ben, 1920-ban, 1921-ben történt, az nem egyetlen szószegés volt, hanem szószegések tömege a futószalagon! Nemcsak egyetlen adott szavukat szegték meg, hanem egyetlen szavukat sem tartották meg! Nagy népet soha még nem csaltak meg úgy, mint akkor a német népet. Mi mindenről biztosítottak bennünket, mi mindent megígértek ennek a jóhiszemű népnek - és mit tettek népünkkel? Kirabolták és kipréselték. Közben idegen államférfit toltak az előtérbe, egy amerikait, hogy ily módon jobban megnyerjék a német nép hiszékenységét.

És talán tényleg ez is volt az oka, amiért a német nép áldozata lett ennek a cselnek. Éppen ezért ebben a vonatkozásban a német nép beoltódott a jövő minden hasonló kísérlete ellen. Akkoriban a német népnek évről évre alkalma volt arra, hogy gondolkozhasson, összehasonlításokat tehessen, és gyakorlatilag, íme, a maga testén érezhesse a demokrata biztosítékok, ígéretek, demokratikus szavak és demokrata államférfiak "becsületességét". És végül ebből az időből, ezeknek az eseményeknek a hatása alatt támadt fel a nemzetiszocializmus!

A HIT CSODÁJA

És ha azt kérdezik: "Miért vetette magát egészen új eszmekörre?" Mert a régi siralmasan csődöt mondott! Nem csak belsőleg. A demokrácia nálunk szánalmas alakulat volt. Ha negyvenötven párt versenyzett a maga világnézeti érdekkörével, amelyek alapjukban a kerékpáros-egyesületeknek és a háztulajdonosok szövetségének a színvonala között mozogtak, akkor ez már magában véve igen csúf kép. De ettől eltekintve, ha legalább kifelé jutalmat kaptunk volna életünknek ezért a nyomorult belső demokratikus torzszülöttjéért, akkor azt lehetne mondani, belpolitikailag ez a holmi csődöt mondott, de legalább kifelé tisztességes bánásmódban részesülünk miatta! Belpolitikailag az egész csak vicc volt. De legalább a környező világ úgy tett volna, mintha komolyan venne bennünket. Legalább valamit teljesítettek volna abból, amit megígértek. De kit raboltak, de kit fosztottak ki 15 éven át, kit csaltak és zsaroltak meg? Talán a nemzetiszocialista államot? - Nem, a német demokráciát! Amikor 1918-ban a kórházból hazaérkeztem és az 1918-ról 1919-re következő telet átéltem, akkor természetesen tisztán láttam, mint sokan mások, hogy Németországban a fennálló politikai világtól már nem lehetett megújhodást remélni. És én, mint sokan mások, kutatni kezdtem. Akkor született meg az a koncepció, amely később, mint nemzetiszocializmus meghódította a német népet abból a megismerésből kiindulva: a német nemzet azért bukott el, mert megengedte magának azt a fényűzést, hogy bensőjében használja el erejét. Az örök törvény szerint az erőknek a bensőben való elhasználása a kifelé ható erőt is eltávolította. A demokrácia akkori világa természetesen azt hitte, hogy elhódítja majd a többiek jóindulatú rokonszenvét, de nem ismerkedett meg mással, mint kegyetlen és aljas pénzérdekek meztelen önzésével, amelyek mindenütt fosztogattak, ahol csak lehetett. Mást nem is várhattunk tőle.

De a kocka el volt vetve! Egy valami tisztán jelentkezett előttem, az, hogy minden valódi fellendülés nem indulhat ki kívülről, hanem csak belülről. A német nemzetnek mindenekelőtt belpolitikai élete tekintetében új átalakuláson kellett átesnie, amely egész Németország erejének, éspedig idealizmusa erejének az összefogását tette lehetővé. És ennek az idealizmusnak az ereje - abban az időben - két táborban, a szocializmus és a nemzetiszocializmus táborában volt. És éppen azt a két tábort kellett egy új egységbe összetömöríteni, amelyek a legerősebb tusát vívták egymás ellen. Néptársaim, ma, midőn az egyesülés jelében milliók és milliók menetelnek, mindez természetes. De 1918-ban és 1919-ben mindez beteg agyképzelet szüleményének tűnt fel. Legfeljebb sajnáltak. De néptársaim, talán ez volt a szerencse. Ha annak idején komolyan vettek volna, valószínűleg megsemmisítettek volna. Mert hiszen a mozgalom túl kicsiny volt ahhoz, hogy a megsemmisítés veszélyét kikerülhette volna. Így talán istenakarta sors volt, hogy bennünket akkoriban kinevettek, kigúnyoltak, és az a bizonyos propaganda nevetség tárgyává tett bennünket s minden tettünket viccként kezelte. Így lassanként sikerült az új népközösség csíráját elvetni, és - ez szinte hihetetlen történelmi tünet - csupa ismeretlen ember kezdeményezéséből mozgalmunknak elsősorban a széles néptömegből tudtunk hívőket toborozni. Ez a folyamat eddig csak egyetlen másik államban sikerült, Olaszországban, egyébként Európában sehol másutt. Több országban legfeljebb kezdetet vehetünk észre. Egyes demokráciákban felismerik ugyan az ilyen folyamat jelentőségét, s azt hiszik, hogy csalásokkal hasonlót érhetnek el.

De itt elsősorban egyet felejtenek el: valamely népnek hasonló újjászületése valóban olyan csodálatos esemény, amely inkább hitet, mint elvont, szellemeskedő tudást követel. S hogy 1918,1919,1920 és 1921 éveiben a széles tömegek e primitív hite felénk áramlott, megalakulhatott mozgalmunk első magva, s ez serkentette azt a sok kisembert, aki az üzemekből, gyárakból, bányákból, irodákból és a paraszttanyákról stb. hozzánk csatlakozott, hogy az eszme és e mozgalom jövőjéért, valamint a későbbi győzelemért harcoljon. Mi annak idején egyetlen meggyőződést képviseltünk: ha a német nemzet nem változtatja meg a világgal szemben való viszonyát, azaz nem válik újból hatalmi tényezővé, akkor valóban rövidesen húszmillióval kevesebb német ember lesz. Mert ki lehetett számítani: a munkanélküliség mindjobban elharapódzott, amivel azután a nemzet felépítésében és gazdasági terveiben valóban fejetlenség lett az úr. A kormányok állandó váltakozása minden hosszabb időre szóló tervet lehetetlenné tett. Három hónapnál hosszabb lejáratú terveknek már semmi értelme nem volt, mert az illető jó előre tudta, hogy három hónapnál tovább nem kormányoz.

Az egyik azt mondta: "Miért én takarítsam el mindazt, amit mások elrontottak?" - A másik pedig így vélekedett: "Miért csináljak valamit jobban, ha ebbe majd valaki más ül bele?" Nem találtak már semmi okot arra, hogy a problémákat gyökeresen megoldják. Ezáltal azonban a nemzeti tehetetlenség szükségszerűen mind jobban erősbödött, terjeszkedett a bomlási folyamat, nőttön-nőtt a munkanélküliek száma, a dolgozóké pedig ezzel szemben állandóan csökkent, ezzel pedig ez utóbbiak terhei fokozatosan növekedtek, teherbíró képességük rohamosan csökkent, és végül már csak az összeomlás következhetett be, amelynek végét viszont senki sem láthatja. Így már előre látható volt, hogy a nagy francia demokratának, Clemanceaunak mély értelmű és emberi jóslata beteljesül, az, hogy 20 millió felesleges emberünk van. Ezzel szemben kialakult a német erő összefogásának a programja azzal a célkitűzéssel, hogy életjogainkat minden irányban megvédjük.

Ezzel a két szélsőség közötti utat választottuk. Egyszer már behódoltunk az egyik szélsőségnek, a szabadelvű individualizmusnak, amely az egyént nemcsak a szemléletbe, hanem a cselekvés középpontjába is helyezte. Az ellenkező oldalon állott az emberiség egyetemes fogalmának elmélete. E két szélsőség között állott a mi eszménk: a nép, amelyben mi olyan lelki és testi közösséget látunk, amelyet a Gondviselés akarata formált, és amelybe beleszülettünk, hogy létünket magunk irányítsuk. E célnak minden gondolatunkat tudatosan alárendeltük, érdekeinket hozzáidomítottuk, és vele minden intézkedésünket összhangba hoztuk. Így keletkezett a nemzetiszocialista gondolatvilág, amely az individualizmus leküzdését képviseli, de nem abban az értelemben, amely az individuális képességet megnyirbálja, vagy az egyéni kezdeményezést megbénítja, hanem csak úgy, hogy a közérdeket az egyéni szabadság és az egyéni kezdeményezés fölé rendeli. Ez az a közös érdek, amely szabályoz, irányít, szükség esetén gátol, de adott esetben parancsol is.

Németország, Sieg Heil!


Kitartás mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árverezések."Ne pofázzál te kutya, letépem a fejedet!"
  2012-01-31 18:01:15, kedd
 
 

Árverezések."Ne pofázzál te kutya, letépem a fejedet!"

https://www.youtube.com/watch?v=qgRf3TmLBS0&feature=player_embedded

A videót jó szívvel ajánljuk a parlamenti "képviselőink" számára, akik választóik bizalmát korábban a Nemzet és a közjó szolgálatát ígérve nyerték el!! További jó semmittevést
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi zsidó lelet: „Így nézne ki a magyar zsidóság?R
  2012-01-31 17:48:58, kedd
 
  Napi zsidó lelet: ,,Így nézne ki a magyar zsidóság?"

2012. január 31. 06:06:35

Az Izraelben élő Naftali Kraus teszi fel ezt az eldöntendő kérdést saját honlapján, s hogy válaszolni tudjunk, mellékel egy bájos fényképet is (Csonka András felvételét e honlapról kölcsönöztük). A felvétel 2011. január 22-én készült a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban, de csak egy héttel később tette föl honlapjára - a címben idézett kérdés kíséretében - Kraus urunk.

http://nemenyi.net/lib/gall/egyeb/schweitzer-erd%C3%85%E2%80%98.jpg


Az előzmény: 2011. január 18-án közlemény jelent meg a katolikus.hu honlapon, amelyből megtudtuk, hogy január 22-én, vasárnap délután az ökumenikus imahét keretében keresztény-zsidó imanapot tartanak a terézvárosi templomban. A beharangozó írás szerint az imanapon részt vesz az evangélikus, metodista, baptista, adventista és az ortodox egyház képviselője is, s beszédet mond Schweitzer József nyug. országos főrabbi. Na, ez a hír bosszantotta föl a mi Kraus urunkat, aki nem szereti, ha keresztények között kóvályog egy rabbi. Mert ez több mint hiba - bűn.

A keresztény-zsidó imanapon is felkelt a nap, s Krausunk ezen a vasárnapon megeresztett saját honlapján még egy könyörgést - kérve a nyug. országos főrabbit, ne menjen el a terézvárosi templomba. Idézet a krausi könyörgésből:

,,A volt főrabbi ma külföldről (Izraelből, Amerikából), valamint Magyarországról több telefonhívást kapott, amelyekben kérik, mondja le a meghívást - ne menjen el, ne kövessen el valamit, ami súlyos vétek a zsidóság szerint, egyike azon háromnak, amiért a zsidó ember az életét köteles áldozni - ha kényszerítik rá."

Vajh' mi a másik kettő ,,súlyos vétek"? Nem tudom. Egy biztos: a nyug. országos főrabbi nem áldozta fel az életét, elment a templomba. Súlyos vétek terheli a lelkét, ez a mellékelt felvételen is látszik. A nyug. országos főrabbi Erdő Péter bíborosba karolva, a bíborosra támaszkodva - így nézne ki a magyar zsidóság?

Falusy Márton
Forrás: Falusy Márton


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=94622
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/68 oldal   Bejegyzések száma: 679 
2011.12 2012. Január 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5800
  • e Hónap: 36173
  • e Év: 221984
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.