Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ennyiért alhatnak jövőre a "ho
  2011-12-10 10:01:02, szombat
 
  2011-12-10. 09:47
Ennyiért alhatnak jövőre a "honatyák"

Havonta bruttó 1,3 millió forintot keresnének jövő szeptembertől a frakcióvezetők az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslat szerint, amelyet Lázár János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője terjesztett be a parlament elé.

Képünk nem illusztráció. Maga a valóság
További 10 fideszes frakcióvezető-helyettes kaphatna biztosan több mint 990 ezer forintot, míg a többi képviselőcsoportból összesen 8 helyettes vezető keresne ennyit. A képviselők fizetése havonta 745 ezer forint körül alakulna. Kormánypárti képviselők azonban még ezt is keveslik, további bizottsági pótlékokat, több benzinpénzt követelnek.
Az országgyűlési képviselők tiszteletdíja jövőre megegyezne a helyettes államtitkárok alapilletményéből, illetménykiegészítéséből, vezetői pótlékából álló illetményének összegével - ezt javasolja Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. A helyettes államtitkárok havi alapilletménye a 38 500 forintos köztisztviselői illetményalap 9-szerese, ami 346 500 forint. Ehhez jön még az alapilletmény fele illetménykiegészítésként, ami további 173 250 forint, valamint az úgynevezett vezetői illetménypótlék, amely az alapilletmény 65 százaléka, vagyis 225 225 forint. Ez összesen 744 975 ezer, vagyis kerekítve 745 ezer forint.
A miniszterelnök, a miniszter, az államtitkár, a kormánybiztos, a kormánymegbízott, a miniszterelnöki biztos, a miniszterelnöki megbízott vagy a miniszteri biztos országgyűlési képviselői tisztségéért még a képviselői tiszteletdíj 30 százalékát is felmarkolhatja.
Továbbra sem lenne kötelező a képviselőknek rendszeresen bejárniuk a parlamentbe. A törvényjavaslat mindössze azt írja elő, hogy akkor csökken a tiszteletdíj összege, ha az országgyűlési képviselő igazolatlanul nem vesz részt a napirendben előre meghirdetett szavazások több mint egynegyedén. Vagyis a szavazások háromnegyedéről igazolatlanul is hiányozhat. Nem jelent túl komoly megkötést a bizottsági munkában előírt részvétel sem. A javaslat szerint akkor csökkenne az országgyűlési képviselő tiszteletdíja, ha bizottsági tagként több mint 5 ülésen nem vesz részt, és senkit nem hatalmaz fel arra, hogy képviselje.
Miniszteri fizetés a frakcióvezetőknek
Az országgyűlési képviselőcsoport vezetője legfeljebb a minisztereknek járó alapilletményből, illetménykiegészítésből, vezetői pótlékból álló illetmény összegével megegyező mértékű tiszteletdíjra lenne jogosult.
A miniszterek alapilletménye jelenleg a köztisztviselői illetményalap 15,6-szorosa, ami 600 600 forint. Az illetménykiegészítés az alapilletmény 50 százaléka, vagyis további 300 300 forint. Ehhez jön még a vezetői illetménypótlék, ami az alapilletmény 65 százaléka, ami 390 390 forint. Ez összesen 1 millió 291 ezer 290 forint.
Ennyit keresnek majd jövőre Lázár János, a Fidesz, Harrach Péter, a KDNP, Mesterházy Attila, az MSZP, Vona Gábor, a Jobbik, valamint Schiffer András, az LMP frakcióvezetői. Amennyiben az MSZP-ből kilépett képviselők részvételével megalakult Demokratikus Koalíció is frakciót alakít - erre az alkotmányügyi bizottság november közepi döntése szerint legkorábban április végén kerülhet sor -, a majdani képviselőcsoport vezetője, nagy valószínűséggel Gyurcsány Ferenc juttatása is ennyi lesz.
Összehasonlításképpen: felmérések szerint a magyarországi szakorvosok bruttó fizetése havonta megközelítően 240 ezer forint körül alakul. Vagyis a parlamenti frakcióvezetők 5 szakorvos fizetését tennék zsebre úgy, hogy semmiféle kötelezettségük nem lenne arra nézve, mennyi időt kell az Országgyűlésben végzett munkával tölteniük.
Marakodhatnak a helyettesek
A frakcióvezető-helyettesek legfeljebb az államtitkárok alapilletményéből, illetménykiegészítéséből, vezetői pótlékából álló illetményének összegével megegyező mértékű tiszteletdíjra lennének jogosultak.
Az államtitkár alapilletménye a köztisztviselői illetményalap 12-szerese, ez 462 000 forint. Az illetménykiegészítés az alapilletmény fele, vagyis 231 000 forint, a vezetői illetménypótlék pedig az alapilletmény 65 százaléka, ami 300 300 forint. Ez összesen 993 300 forint.
Országgyűlési képviselőcsoportonként minden megkezdett huszonöt tagnyi létszám után egy-egy képviselőcsoportvezető-helyettes kaphatna kiemelt illetményt. A Fidesz-frakciónak 227 képviselője van, ez azt jelenti, hogy 10 helyettes kaphat extra javadalmazást. A képviselőcsoportnak jelenleg 32 frakcióvezető-helyettese van. Kérdéses, hogy közülük ki lesz az a 10, aki kiemelt illetményt kaphat.
A második vonalnak is csurran-cseppen valami
Nem biztos, hogy mindenkinek csüggednie kell majd, aki távolabb van a húsos fazéktól. A törvényjavaslat szerint ugyanis a képviselőcsoportoknak lehetőségük lesz arra, hogy a rendelkezésükre álló főtanácsadói, szakértői keretük terhére külön juttatás állapítsanak meg azoknak a frakcióvezető-helyetteseknek, akik nem kapnak az előbb említettek szerint automatikusan többletjuttatást. Mindenkinek azonban nem jut a jóból, mivel legfeljebb annyi frakcióvezető-helyettes kaphat a szakértői keret terhére kiegészítő juttatást, ahánynak a törvény szerint bizonyosan jár. Vagyis a Fidesz esetében ez további 10 képviselőt jelent. Így a jelenlegi felállás szerint 12-en maradnának ki a jóból.
Az MSZP képviselőcsoportjának 59 tagja van, vagyis a törvényjavaslat szerint három frakcióvezető-helyettes kaphat kiemelt illetményt, és további hármat a szakértői keretből lehet pluszban javadalmazni. A frakciónak jelenleg 16 helyettes vezetője van, vagyis 10 képviselőnek lehet savanyú a szőlő.
A 25 képviselőnként egy frakcióvezető-helyettes kiemelt javadalmazására vonatkozó rendelkezés a Jobbikot érinti a legérzékenyebben, mivel a 47 fős frakciónak csupán két helyettes vezetője kaphat kiemelt illetményt. Igaz, hogy a Jobbik a legvisszafogottabb a tisztségviselők halmozásában, mivel mindössze 6 frakcióvezető-helyettese van. Közülük csak két képviselőt kell kihagyni a pluszjuttatásból.
A KDNP 36 fős frakciójában 10 képviselő tölt be frakcióvezető-helyettesi tisztséget. Közülük csak ketten kaphatnak kiemelt illetményt, s további két képviselőnek lehet a szakértői keret terhére extra juttatást adni. Így hatan hoppon maradhatnak.
A 16 fős LMP-frakcióból minden negyedik képviselő frakcióvezető-helyettes. Közülük csak egy valaki kaphat kiemelt illetményt, s további egy személyt lehet a szakértői keret terhére kárpótolni.
Választókerületi pótlék helyett üzemanyagkártya
Lázár János üzemanyag-hozzájárulás bevezetését javasolja a jelenlegi választókerületi pótlék (lásd keretes írásunkat) helyett. Az előterjesztés szerint másra át nem ruházható, készpénzre nem átváltható, az Országgyűlés Hivatala által biztosított egy üzemanyagkártyát kapnának a képviselők. A kártyát évente egyszer töltenék fel. Az összeg kiszámításakor az adóhatóság által közzétett, az üzemanyagköltség-elszámolásnál alkalmazható üzemanyagárakat, valamint a jogszabályban meghatározott fogyasztási normákat kellene figyelembe venni.
A fideszes frakcióvezető vélhetően saját sportautó-szeretetére is gondolt, amikor azt javasolta, hogy legfeljebb 2000 köbcentiméterig lehessen a fogyasztási normát figyelembe venni. A választókerület székhelynek Budapesttől mért távolsága szerint eltérő kilométerrel számolva járna a juttatás.
Lázár: erkölcsi dilemma, de szükséges a bérrendezés
Lázár János az általa beterjesztett törvényjavaslat e heti parlamenti vitájában hangsúlyozta: a változtatások nyomán átlagosan nem emelkedik jövőre a képviselők juttatása, ellenben átláthatóbb lesz a rendszer. Mint mondta, a képviselőknek most 230 ezer forint körül van az alapbérük, de a különböző pótlékok miatt a 386 képviselő 386-féle juttatásban részesül, havi keresetük 450 ezer forint és 1 millió 200 ezer forint között szóródik. Lázár szerint az átalakítás nem ró jelentős többletterhet a költségvetésre, viszont "eltűnnek a visszaélésekre alkalmas pótlékok, trükközésre ösztönző rendszerelemek".
A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte: nagy erkölcsi dilemma, hogy a mai szociális viszonyok között egy bérrendezés aktuális lehet-e egyáltalán, miközben látják mennyi a minimálbér, emberek milliói szociális nehézséggel küszködnek, a sajtó pedig azt szajkózza, hogy a "a pofátlan képviselők" megemelik a saját fizetésüket. Szerinte ugyanakkor a mai válságos helyzetben nem lehetőség, hanem kötelesség rendezni ezt a szimbolikus kérdést.
A kormánypárti többség még több pénzt akarna markolni
Az alkotmányügyi bizottság kevesli a Lázár János által javasolt összesen bruttó 745 ezer forint körüli képviselői illetményt. A törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványban azt kezdeményezi a fideszes többségű grémium, hogy a bizottsági tagságokért további javadalmazásban részesüljenek a képviselők. A javaslat szerint az Országgyűlés állandó bizottsági elnöke 30, alelnöke pedig 20 százalékos pótdíjat kapna. Az állandó bizottsági tagságért a tiszteletdíj 20 százaléka, a második bizottsági tagságért további 10 százaléka, a vizsgáló- és eseti bizottságban betöltött tagságért 5 százaléka járna pluszban. A kötelezően felállítandó bizottságokban pedig 30 százalékos pótdíjat kapnának a képviselők.
Az alkotmányügyi bizottság az üzemanyag-költségtérítést is kevesli. Módosító javaslata szerint az általánosan megszabott üzemanyag-mennyiség 20 százalékát kapnák meg pluszban azok a képviselők, akiknek a választókerületéhez legalább 30 település tartozik. Ötven százalékos kiegészítést szorgalmaznak azoknak, akik legalább 60 települést képviselnek. A javaslat szerint ezen túlmenően az alap üzemanyag-térítés 20 százalékának megfelelő mennyiségű juttatásra lenne jogosult az, akinek az egyéni választókerületének mérete meghaladja a 20 négyzetkilométert, 50 négyzetkilométer fölött pedig 50 százalékos többlet járna.
Ha magukról van szó, kell a felkészülési idő
A Lázár János által javasolt módosítások az eredeti előterjesztés szerint jövő év szeptember 1-től lépnének hatályba. Rubovszky György, kereszténydemokrata frakcióvezető-helyettes - aki az új jövedelmezési szabályok kidolgozására létrejött albizottság elnöke is - viszont módosító indítványában kezdeményezi, hogy csak 2013. január 1-től lépjenek életbe az új javadalmazási rendelkezések. Korábban már egy fideszes képviselő, Szakács Imre (az említett albizottság helyettes vezetője) is kezdeményezte ugyanezt arra hivatkozva, hogy a hatályba lépés határidejének kitolására "a zökkenőmentes átállás" miatt van szükség.
(Pénzcentrum)
Kapcsolódó: -Így alszik a Gyurcsány-párti képviselő - várja a frakcióalakítást
-Egy 2/3-os forradalmár megpihen
-Ismét elaludt a fideszes korelnök a Házban

További részletek: http://kuruc.info/r/2/89230/#ixzz1g7XWeIxR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: képviselőcsoport, legérzékenyebben, kormánymegbízott, alapilletményből, javadalmazásáról, többletjuttatást, üzemanyagköltség, frakcióalakítást, pluszjuttatásból, négyzetkilométer, választókerületi, üzemanyagkártyát, üzemanyagkártya, miniszterelnöki, országgyűlésben, kötelezettségük, törvényjavaslat, valószínűséggel, választókerület, javadalmazására, köztisztviselői, illetménypótlék, üzemanyagárakat, köbcentiméterig, tisztségviselők, háromnegyedéről, költségtérítést, rendelkezésükre, frakcióvezetője, javadalmazásban, frakcióvezetők, képviselőnként, tiszteletdíjra, alapilletménye, helyetteseknek, frakcióvezetői, országgyűlési képviselők, képviselők fizetése, helyettes államtitkárok, alapilletmény fele, úgynevezett vezetői, miniszterelnöki biztos, miniszterelnöki megbízott, miniszteri biztos, képviselői tiszteletdíj, képviselőknek rendszeresen, törvényjavaslat mindössze, tiszteletdíj összege, országgyűlési képviselő, napirendben előre, szavazások háromnegyedéről, bizottsági munkában, Lázár János, Harrach Péter, Mesterházy Attila, Vona Gábor, Schiffer András, Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc, Országgyűlés Hivatala, Rubovszky György, Szakács Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem számIt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  s immár én is felragyogva, ért...  Makszim Gorkij gondolata  Png telefon  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Minden harmadik...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Radikális szeretet  Popper Péter szavai  Sokan azt tartják  Még csak most kezdődik a nap  Png férfi  Alázat  Mai harmónia kártyám  Lóhere  Paul David Tripp Április 19  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Akik bántanak téged  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Sose bánj semmit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép napot kívánok  Szép napot kívánok  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Esti kép  A jó emberek mindig szépek mar...  Rátalálsz  Szép álmokat!  Garai Gábor - Takarítás  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Esti kép  Albert Einstein gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Popper Péter szavai  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
országgyűlési képviselők, képviselők fizetése, helyettes államtitkárok, alapilletmény fele, úgynevezett vezetői, miniszterelnöki biztos, miniszterelnöki megbízott, miniszteri biztos, képviselői tiszteletdíj, képviselőknek rendszeresen, törvényjavaslat mindössze, tiszteletdíj összege, országgyűlési képviselő, napirendben előre, szavazások háromnegyedéről, bizottsági munkában, javaslat szerint, országgyűlési képviselőcsoport, minisztereknek járó, miniszterek alapilletménye, köztisztviselői illetményalap, vezetői illetménypótlék, alkotmányügyi bizottság, majdani képviselőcsoport, magyarországi szakorvosok, parlamenti frakcióvezetők, államtitkárok alapilletményéből, államtitkár alapilletménye, második vonalnak, húsos fazéktól, törvényjavaslat szerint, rendelkezésükre álló, előbb említettek, szakértői keret, törvény szerint, jelenlegi felállás, szakértői keretből, frakciónak jelenleg, tisztségviselők halmozásában, valaki kaphat, személyt lehet, jelenlegi választókerületi, előterjesztés szerint, üzemanyagkártyát kapnának, kártyát évente, összeg kiszámításakor, adóhatóság által, jogszabályban meghatározott, fideszes frakcióvezető, fogyasztási normát, választókerület székhelynek, általa beterjesztett, változtatások nyomán, képviselők juttatása, képviselőknek most, különböző pótlékok, visszaélésekre alkalmas, bérrendezés aktuális, sajtó pedig, pofátlan képviselők, saját fizetésüket, szimbolikus kérdést, kormánypárti többség, fideszes többségű, bizottsági tagságokért, állandó bizottsági, második bizottsági, kötelezően felállítandó, általánosan megszabott, alap üzemanyag-térítés, eredeti előterjesztés, fideszes képviselő, említett albizottság, hatályba lépés, zökkenőmentes átállás, fideszes korelnök, képviselőcsoport, legérzékenyebben, kormánymegbízott, alapilletményből, javadalmazásáról, többletjuttatást, üzemanyagköltség, frakcióalakítást, pluszjuttatásból, négyzetkilométer, választókerületi, üzemanyagkártyát, üzemanyagkártya, miniszterelnöki, országgyűlésben, kötelezettségük, törvényjavaslat, valószínűséggel, választókerület, javadalmazására, köztisztviselői, illetménypótlék, üzemanyagárakat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.