Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Sötét van és minden csendes
  2014-05-29 20:43:26, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
A ló megértő, szerető társ
  2014-05-29 20:42:40, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Alexander Sutherland Neill: A kisgyerekeknek
  2014-05-29 20:41:02, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
A kis dolgokat is értékeld az életben
  2014-05-29 20:38:55, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Isaac Newton: A kozmosz csodálatos elrendezése
  2014-05-29 20:37:49, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
A cékla
  2014-05-29 16:55:44, csütörtök
 
 


Link

A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet! Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!
A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.
Méregteleníts és gyógyulj céklával!
Préseld ki a levét!
A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása:
hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.
(Kristóff Zoltán)




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Sólyomfi Nagy Zoltán
  2014-05-29 16:50:47, csütörtök
 
 


Link

Kedves Útonjárók!
Néhány fontos hírt osztok meg veletek:
Nagy örömömre, hosszú előkészítő munka után újra elindult a Link honlap, teljesen megújult külsővel, gazdagodott tartalommal, sok képpel, zenével, hírrel, és nem utolsó sorban egy párkereső fórummal, ahol az épp magányos lelkek társat találhatnak maguknak. Igény van erre, szeretnénk segíteni, ami tőlünk telik.
Élő internet közvetítés (tanítás) is lesz kéthetente, főként azok számára, akik személyesen nehezen jutnak el közénk. Az első közvetítés június 2-án este indul.
Böngésszetek, sok felfedezni valót találhattok...
Július 12-13-án új kezdő csoport indul az Ősforrás Iskolában, melyre szeretettel várjuk a jelentkezéseket a létszám (20 fő) beteltéig. Kéthavonta lesz egy hétvégi tanítás az Ősforrás Központban.
Közeledik a Naptánc, a Nyári Napforduló ünnepe, legnagyobb éves szertartásunk (június 18-22). Az előkészületek jól haladnak, új Életfát ültettünk, már a zászlók is lobognak a Naptánc-téren... Érdeklődjetek, készüljetek, gyertek, ha egy igazán nagy és nemes ünnepen szeretnétek részt venni.

Áldás
Sólyomfi Karaul
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Régi fotók Budapestről
  2014-05-29 16:46:15, csütörtök
 
 


Link
Budapest régi épületei, sokat lebombáztak, lebontottak, stb.
a cikk végén a kisfilmet is érdemes megnézni
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
15 hasznos konyhai trükk - pl. a tojás is nagyon jó
  2014-05-29 16:00:38, csütörtök
 
  1. Fagyasztott vaj
A vaj viszonylag gyorsan felolvad, ám míg fagyos, könnyű reszelni. A reszelt vajat pedig sokkal könnyebben el lehet dolgozni, így akár a sütemények, akár a krumplipüré, sokkal egyenletesebb lesz!



Link

2. Friss tojás teszt
Velem gyakran megesik, hogy a hűtő mélyén még találok egy-két tojást, amit sokszor nem merek felhasználni, mert nem tudom, mióta is állhat ott. De szerencsére van egy remek trükk, amivel megállapítható, hány napos a tojás: tedd vízbe, és ha feljön teljesen a tetejére, akkor bizony az már régen romlott!



Link

3. Narancspucolás egyszerűen
A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy minél gyorsabban túllegyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a praktikát! :)



Link

4. Fagyasztott mártások
Ha mártást készítünk, akkor általában vagy az alapanyag marad meg, vagy pedig a mártás. De nem kell kidobni a mártást sem, hanem egyszerűen csak fagyaszd le!



Link

5. Fokhagymapucolás egyszerűen
A fokhagymapucolás rengeteg időt tud elvenni, főleg, ha több emberre főzzünk. Ezzel a remek ötlettel azonban sok-sok időt spórolhatsz meg!



Link

6. Így melegítsd a tésztát!
Ha nem a szokásos módon rakod a tányérra a tésztát, hanem egy lyukas kört formálsz vele, sokkal gyorsabban és egyenletesebben felmelegszik a mikróban.



Link

7. Így fogyaszd a görögdinnyét!
A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni - hittük ezt eddig, ám azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és szurkáld fel fogpiszkálóra! :)



Link

8. A saláta frissen tartása, kaporra is jó a módszer
Neked is gyorsan megfonnyad a saláta? Próbáld ki ezt az ötletet: tedd minél szárazabb helyre és tegyél rá egy papír konyhai törlőt vagy szalvétát, ami felszívja róla a nedvességet, így sokkal tovább friss marad!



Link

9. Cseresznye magozás
A cseresznye magozása is sokáig tart, egy cseresznye magozó pedig pénzbe. Ám van egy remek módszer: tedd egy üvegre a cseresznyét és egy kis pálcával egyszerűen csak nyomd az üvegbe a magot! Kész is! :)



Link

10. Cérna szeletelés
Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot vagy akár sajtot, használj cérnát!



Link

11. Citrom facsarás
Akármilyen férfi kéz is végzi a citromfacsarást, egy kicsi azért még mindig marad a gyümölcsben. Hogy ezt elkerüld, előtte görgesd végig párszor a konyhapulton úgy, hogy nyomást gyakorolsz rá - így még jobban kiengedi a levét!



Link

12. Fagyott szőlő
Ha nem volt idő behűteni a bort, de van a fagyasztódban egy kis szőlő, dobj párat a pohárba - ez nem hűti le teljesen, de kellemes hőmérsékletet ad az italnak; ráadásul még mutatós is! :)



Link

13. Fakanállal a habok ellen
Ha vizet forralsz vagy tésztát főzöl biztosan neked is megesett már, hogy nem figyeltél, így habozni kezdett és kifutott - hogy ezt elkerüld, tegyél a fazék tetejére fakanalat!



Link

14. Konzervnyitás férj nélkül
Ha nem akarod minden késed hegyét eltörni befőttesüveg nyitása során, akkor használj gumikesztyűt a kinyitásához!



Link

15. Kristálytiszta jégkocka
Ha tiszta jégkockát szeretnél, akkor előbb forrald fel a vizet, hűtsd le majd úgy tedd el a fagyasztóba!



Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Skóciai kastélyok
  2014-05-29 15:47:58, csütörtök
 
 


Link

A szellemek minden kastélyhoz garantáltak.

Link




Link

Link




Link

Link




Link

És egy mai nagyváros: Glasgow: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 390 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2875
  • e Hét: 9793
  • e Hónap: 20807
  • e Év: 126951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.