Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
7 étel, ami segít a fogyásban a tudósok szerint
  2014-05-06 16:54:12, kedd
 
  Sütemény, tej és csokoládé - a fogyókúra elsőszámú ellenségei! Vagy mégsem? A legfrissebb kutatási eredmények meglepő következtetéseket vontak le a táplálkozás terén. Itt az ideje, hogy átgondold, mit szabad és mit nem a súlyvesztési periódusban enni.




Link

Sütemény
A Tel Aviv-i Egyetem szakértői szerint azok, akik szénhidrátban és fehérjében gazdagon reggeliznek, ráadásul a végén desszertet is fogyasztanak, többet fogynak, mint az alacsony szénhidráttartalmú, cukormentes étrendhez ragaszkodók.
A korán beiktatott nasi lehet csokoládé, fánk, muffin vagy egy kis szelet sütemény - a lényeg, hogy csökkenti az éhségérzetet a nap során, aminek köszönhetően csökken az összesített kalóriabevitel. E szabály alkalmazásával nyolc hónap alatt 20,5 kilót fogytak a kutatásban résztvevők, míg a cukormentesség alig mínusz ötöt eredményezett.




Link

Leves
Nem tudod, hogy a friss spanyol paradicsomlevest, a gazpachót válaszd vagy pedig valamilyen laktató falatkákat előételnek?
Nos, a Pennsylvaniai Állami Egyetem tudósai kimutatták, hogy egy alacsony kalóriatartalmú leves fogyasztásával ötödével csökken a főétkezés összesített kalóriatartalma, hiszen a finom folyadék kellemesen eltelít. Válassz könnyed, zöldség alapú levest a sült finomságok helyett előételnek!




Link

Zabkása dióval
A csonthéjasok és a magvak emésztése jól megdolgoztatja a szervezeted. Ennélfogva tovább maradnak a tápcsatornában, hosszú órákon keresztül hozzájárulva a teltségérzethez. Érdemes őket szénhidráttal párosítani, például mogyoróvajjal megkent teljes kiőrlésű kenyérszelettel.
A párosítás titka, hogy a szénhidrát szinte rögtön energiát ad, a dió pedig kitolja a hatást, a vércukorszinted így stabil lesz a nap során. A zabkását pedig akkor javasoljuk, ha extra fehérjére is vágysz.




Link

Tej
Az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint azok, akik naponta legalább egy pohár tejet megisznak, majdnem kétszer annyit fogynak, mint a legfeljebb fél pohárnyit fogyasztók.
Hogy lehet ez? A tej rengeteg D-vitamint rejt, ami összefüggésben áll a súlyvesztéssel. Minden tápanyaghiány lelassítja az anyagcserédet, megnehezítve ezáltal a zsírégetést - márpedig D-vitaminban a lakosság nagy része szűkölködik!




Link

Otthonról vitt ebéd
Azok a nők, akik hetente legalább egy alkalommal készen beszerzett ételt ebédeltek - akármilyen forrásból, tehát étteremből, kifőzdéből vagy szupermarketből -, sokkal kevesebbet fogytak azoknál, akik otthon készített finomságot vittek magukkal a munkahelyükre.
Az egyesült államokbeli Fred Hutchison Rákkutató Központ kutatása alapján a titok nyitja, hogy nem szabad kiadnod a kezedből az adagok mérete és az összetevők fölötti irányítást.




Link

Salátafélék
Minél több leveles zöldséget eszel, annál jobb - a közismert tévhittel ellentétben ugyanis meglepően jól telítik a gyomrot. Segítségükkel óriási adagot vehetsz magadhoz anélkül, hogy tartanod kellene a plusz kalóriáktól.
Arról nem is beszélve, hogy egy méretes saláta elfogyasztása nem két percig tart, tehát több szempontból is érezheted: itt bizony nagy kajálás történt. Ne feledd, hogy a gyomrodnak és az agyadnak körülbelül húsz percre van szüksége a jóllakottság regisztrálásához, ezért mindent érdemes lassan enni.




Link

Étcsokoládé
Sokkal jobban telít, mint a tejcsokoládé - állítják a dán Koppenhágai Egyetem tudorai. Kutatásuk szerint azok, akik 100 grammnyi étcsoki elfogyasztása után annyi pizzát tömhettek magukba, amennyit csak akartak, 15%-kal kevesebbet ettek összességében azoknál, akik ugyanannyi tejcsokit kaptak.
A résztvevők az étcsoki-kúra során egyébként az édes, a sós és a zsíros fogások utáni sóvárgás csökkenéséről számoltak be. Te próbáltál már úgy fogyni, hogy egy kész diétás rendszer szabályai helyett sajátokat alakítottál ki? Hidd el, megéri!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Űrjármű
  2014-05-06 16:48:18, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Úszók
  2014-05-06 16:47:36, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Uzsonnázás
  2014-05-06 16:44:25, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
8 tipp, hogyan fogyhatsz diéta nélkül
  2014-05-06 16:43:12, kedd
 
  Se szeri, se száma a különböző fogyókúráknak, diétáknak és edzésprogramoknak. Ami a legtöbbjükben közös, hogy azt sugallják: ideiglenes cselekvéssel megszabadulhatsz a túlsúlytól. Pedig apró, ám végleges szokásváltoztatásokkal tartósabb - igaz, lassúbb ütemű - eredményt érhetsz el.




Link

Szánj időt az evésre!
Állítsd be a telefonod időzítőjét vagy a konyhai órát 20 percre, és válj komótos evővé! Ez az egészségesebb táplálkozás egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legalapvetőbb mozzanata.
A szervezetednek idő kell hozzá, hogy számon tartsa, mennyi tápanyagot vittél be, s előhívja a jóllakottság érzetét. Arról nem is beszélve, hogy minél tovább falatozol, annál hosszabb ideig élvezheted az ízeket.




Link

Aludj eleget!
Amennyiben az étkezésed nem indokolja másként, megfelelő alvással egy évben akár 6 kilótól is megszabadulhatsz. Ennek magyarázata, hogy az egész tested - beleértve az idegrendszered és a hormontermelésed is - kiegyensúlyozottabban működik elegendő és minőségi pihenés esetén.
Az alváshiány fokozza az éhséget, az álomban töltött órák viszont biztosan nem telnek falatozással.




Link

Több zöldséget a tányérra!
Nem elég fejben elhatározni a mennyiséget! Ha a tányérodra teszed, biztosan meg is eszed. A lédús, rostban gazdag zöldségek köretnek is kiválóak.
Amennyiben még csak most szánod rá magad a fogyasztásukra, eleinte a tányér negyedét foglalják el, később az arányt növeld félre! Negyed rész egyéb körettel és negyed rész hússal vagy hallal tökéletes adagolást érsz el.




Link

Egyél levest!
A zöldséglé alapú - nem a lisztes habarással készült, nehéz - levesek kalóriaszegény módon táplálnak és telítenek el. Éppen ezért sose mulaszd el ebédkor azzal az érvvel, hogy így spórolsz az energiabevitelen!
Kutatások bizonyítják: aki rendszeresen eszik levest, összességében kevesebb szénhidrátot visz be a szervezetébe, tehát a teste eleve kevesebb alapanyagot alakíthat zsírpárnává a későbbiekben.




Link

Válassz teljes kiőrlésűt!
A barna rizs, az árpa, a tönköly és a teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru - bár kalóriatartalmuk a ,,fehér" változatokéhoz hasonló - hozzájárul a fogyáshoz.
A bennük található tápanyagok és rostok kedvező irányban befolyásolják az anyagcseréd, ráadásul számos vitaminnal, illetve ásványi anyaggal szolgálnak.




Link

Nézegesd az álomrucit!
Melyik nadrágodba, felsődbe vagy ruhádba szeretnél beleférni? Ne csak gondolatban motiváld magad, nyugodtan akaszd ki a göncöt a szoba bármelyik pontjára!
Így könnyebben úrrá lehet a hizlaló falatok okozta csábításon, s egy percre sem téveszted szem elől a célod. Az sem rossz, ha egy boltban kinézel valamit, és rendszeresen visszajársz megnézni, felpróbálni.




Link

Süss magadnak pizzát!
A pizza nemcsak finom, de akár súlybarát ebéd is lehet. Ráadásul ha hetente elkészíted magadnak, nem jelent számodra csábítást, ha a kollégáid valamelyik pizzériából rendelnek!
Teljes kiőrlésű lisztből, zsírszegény sajtból, sok-sok zöldséggel, pirított csirkemellel, igazi paradicsommal készült szószból, egy pici olívaolajból még finomabbat alkothatsz!




Link

Kevesebb cukrot!
Könnyen előfordulhat, hogy cukorbeviteled jelentős részét az olyan üdítők teszik ki, mint a kóla, a jeges tea vagy a gyümölcslé. Ezek kihagyásával akár naponta 10 teáskanálnyi cukrot száműzhetsz az étrendedből. A legjobb ha ásványvizet iszol, de napi egy-két pohár kalóriamentes ital is bőven belefér. Az édesítőszerek körül egyébként táplálkozástudományi vita folyik, de biztos lehetsz benne: ilyen kis mennyiségben nem ártalmasak az egészségedre.
A fogyással kapcsolatos egyik legnagyobb probléma, hogy a súlyvesztésre vágyók többsége rövid idő alatt sok feleslegtől szeretne megszabadulni - márpedig a havi 2 kg-nál gyorsabb ütemű karcsúsodásnak jojó-effektus és hiánybetegség lehet a vége. A ,,lassan járj, tovább érsz" elv tehát itt fokozottan érvényesül.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Egy megijedt macska
  2014-05-06 06:07:34, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Díszes világban
  2014-05-06 06:06:13, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Macskák a kosárban
  2014-05-06 06:05:34, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Madarak háziójánál
  2014-05-06 06:04:49, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Hé! Ez nem ad semmit sem!
  2014-05-06 06:03:54, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 390 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1366
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 19298
  • e Év: 125442
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.