Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/63 oldal   Bejegyzések száma: 629 
Hit
  2016-11-30 16:09:46, szerda
 
  "Hinni azt jelenti, hogy Isten iránti bizalommal elfogadom azt a helyet, amelyet ő utal ki nekem."

- Hudson Taylor -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szeretete
  2016-11-30 16:07:50, szerda
 
  "Isten szeretete tart meg téged. Változhatatlan ez a szeretet, mert ő maga változhatatlan. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de ismerjük azt, aki tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Újra kezébe tesszük a kezünket és újra kérjük: Uram, te vezess!"

- Hudson Taylor -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2016-11-30 15:58:41, szerda
 
  "Hiszem, hogy Isten nem fátum - hiszem, hogy ő őszinte imádságainkra, és felelősségteljes cselekedeteinkre vár és válaszol."

- Dietrich Bonhoeffer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten akarata
  2016-11-30 15:47:05, szerda
 
  "Hiszem, hogy hibáink és tévedéseink sem hiábavalók, és hogy Isten ezekkel is célhoz ér - de a sok vélt, úgynevezett jócselekedeteinkkel is."

- Dietrich Bonhoeffer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten akarata
  2016-11-30 15:27:25, szerda
 
  "Hogy Isten mit akar, azt rendszerint később, a történések után értjük meg. Persze az Igében megmutatja nekünk akaratát és szándékát. Ennek alávethetjük magunkat. De kérdés, hogy célját eltaláljuk-e, az eszközben nem tévedünk-e, hogy valóban az ő akaratát keressük és nem a magunkét. Mindehhez kegyelem kell."

- Dietrich Bonhoeffer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Aki győz...
  2016-11-30 14:52:53, szerda
 
  Aki győz, megadom annak, hogy az én királyi székembe üljön velem. (Jel 3,21)



Éljen bennünk az evangélium iránt oly nagy csodálat, hogy arra büszkék, miatta vidámak legyünk, és dicsekedjünk vele: - Keresztyén vagyok, meg vagyok keresztelve, ezért semmit sem kételkedem afelől, hogy az Úr Jézus által úr leszek és maradok bűn és halál felett, és hogy a menny és minden teremtmény az én javamat kell hogy szolgálja. Ha a török császár koronájával bírnék is, semmiség lenne ahhoz képest, hogy részese vagyok Krisztus örökségének és vele az örökkévalóságban fogok élni. De hol találsz olyanokat, akik ezt igazán hiszik, és ebben bíznak? Mert ezt valamennyien tudjuk és el is mondjuk, de hogy nem hisszük, hamar kiderül abból, hogy az evangélium nem ejt minket csodálatba. Máskülönben miatta nemcsak vidámak, hanem büszkék is lennénk. Mert a keresztyén ember büszke, boldog ember, akit nem érdekel sem ördög, sem szerencsétlenség, mert tudja, hogy Krisztus által mindezek felett úrrá lesz.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az üldöztetés lelki örömet kell hogy teremjen
  2016-11-30 13:49:15, szerda
 
  Az üldöztetés lelki örömet kell hogy teremjen



1. A Szentírás ismételten vigasztal bennünket a jó ügyek védelmezése folytán elszenvedett bántalmazások és nyomorúságok közepette. Ezért nagy hálátlansággal vádolhatnának bennünket, ha ezeket a nehézségeket nem fogadnánk az Úr kezéből megnyugvással és örömmel. Annál is inkább, hogy a szenvedéseknek avagy keresztnek eme fajtájában kiváltképpen a hívők részesülnek, amiért is Péter azt mondja, hogy Krisztus a mi szenvedésünk által fog megdicsőülni. (1Pt 4,11kk.) Mivelhogy a nemes és szabadsághoz szokott lélek számára száz halálnál is elviselhetetlenebb a megaláztatás, Pál apostol arra figyelmeztet, hogy ránk nemcsak üldöztetés, hanem szidalmak is várnak, mivel reménykedünk az élő Istenben. (1Tim 4,10) Másutt pedig arra biztat, hogy példáját követve folytassuk utunkat, jó és rossz hírek között. (2Kor 6,8)
2. Nem olyan jókedvet kér tőlünk Isten, hogy közben a keserűségnek és szomorúságnak minden érzését lerázzuk. A szentek nem találhatnának semmi vigaszt a kereszthordozásban, ha a szomorúság nem bántaná, a gyász nem sújtaná őket. Ha a szegénységben nem lenne nehézség, a betegségben semmi gyötrelem, sem ínség a sértegetésben s a halálban borzalom, miféle bátorság vagy mérséklet kellene ahhoz, hogy ne törődjünk ezekkel a szenvedésekkel? Mindezek keserűsége azonban természetszerűleg terheli meg szívünket, azért a hívők abban mutatják meg valódi erejüket, hogy szomorúságuknak ellene állanak és azt legyőzik, bármekkora is legyen szenvedésük. Türelmesek maradnak a heves támadás idején is, és Isten félelme gátat szab féktelen kitöréseiknek. Örömük és jókedvük nyilvánvaló lesz, amikor a bánat és szomorúság által megsebezve megnyugszanak az Istentől kapott lelki vigaszban.


Kálvin János
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Hálát tudsz adni érte Istennek?
  2016-11-30 11:37:00, szerda
 
 



Nem arról van szó, hogy a bűn minden ábrázolását kerüljük - a Biblia tele van az emberiség bűnösségéről szóló történetekkel. De amint Joel Belz író rámutat, a bűnt lehet helyes és helytelen módon ábrázolni.
Először is azt írja: ,,A bűn ábrázolása sosem ösztönözheti arra az Olvasót vagy a Nézőt, hogy többre vágyjon belőle. Manapság gyakori a bűn olyan ábrázolása, amely ahelyett, hogy taszító lenne, inkább vonzza az embert." Amikor a Szentírásban Dávid és Betsabé házasságtörő esetéről olvasunk, melyet a szerző elítél és gonosznak mutat be, az egész más, mint amikor megnézünk egy filmbeli házasságtörő kalandot, melyet ünnepelnek és jónak tüntetnek föl.
A következő tesztet találom a leghatásosabbnak. ,,Ha Isten Szellemét nem akarod megszomorítani - írja Joel Benz -, őszintén hálát kell tudnod adni Istennek az ábrázolás egészéért. Ez nem túl egyszerű teszt, de hasznos és biblikus. Ha nem tudod meghajtani a fejed és őszintén megköszönni Istennek azt a filmet, szimfóniát, híradást vagy regényt - akkor számodra rossz ez a tevékenység. Ne vitatkozz tovább magaddal, foglalkozz valami mással!"

Joshua Harris
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az ördöggel szembeni védelmünk
  2016-11-30 08:59:48, szerda
 
  AZ ÖRDÖGGEL SZEMBENI VÉDELMÜNK

BIBLIAI OLVASMÁNY: EFEZUS 6,11-18

TEKINTS VISSZA! * Mindegyik újszövetségi író tanítja, hogy létezik a Sátán, a bukott angyal, aki még mindig angyalok légióinak parancsol, akik követték őt az Isten elleni lázadásban (Máté 12,24).
Amikor Jézus Krisztus meghalt a kereszten, a Sátán megítéltetett (János 12,31). Amikor valaki Jézus Krisztusba, mint Megváltójába veti bizalmát, kikerül a Sátán uralma alól.
Ez azonban nem gátolja meg a Sátánt abban, hogy igyekezzen kisiklatni a keresztyének életét. A Szentírás szerint a Sátán vádolja, rágalmazza, akadályozza és kísérti Isten gyermekeit, hogy ne legyenek olyan hatékonyak a világban, mint lehetnének. ,,Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak." (Efezus 6,12)
Azonban a hívők háromszoros védelmet alkalmazhatnak a Sátánnal szemben:

1.Krisztus közbenjár értünk (János 17,15). Krisztus ma is imádkozik a mennyben a hívőkért, hogy féken tartsa a gonoszt.
2.A hívőnek ébernek kell lennie (1Péter 5,8). ,,Legyetek józanok, vigyázzatok" - mondja Péter. Ne vedd könnyedén a Sátánt! Ő valóságos, dühös ellenség, és meg akarja gátolni, hogy Isten akarata beteljesüljön az életedben.
3.A hívőnek viselnie kell Isten fegyverzetét (Efezus 6,11-18). Pál apostol körvonalazza Isten lelki fegyverzetét, ,,hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben".

NÉZZ FEL! * Olvasd el imádságos szívvel az Efezus 6,11-18-at, és hit által vedd föl Isten fegyverzetének mindegyik elemét! Köszönd meg neki gondoskodását és védelmét!
Mindenekelőtt adj hálát neki azért, hogy örökre eldőlt a sorsod, s hogy a Sátánra végül ítélet és örök pusztulás vár (Jelenések 20).

HALADJ TOVÁBB! * Minél többet tudsz a Sátán munkálkodásának módjáról, annál nagyobb biztonságban leszel gonosz mesterkedéseivel szemben. Egy magyarázatos Biblia, konkordancia, keresőprogram vagy a témát tárgyaló keresztyén könyv segítségével végezz némi kutatást a Sátán természetével és munkájával kapcsolatban.
De ami még fontosabb, imádkozz kitartóan magadért és másokért! Légy józan és éber! Állj szilárdan az Isten fegyverzetében! C. S. Lewis egyszer azt írta: ,,A Sátán jó sakkjátékos módjára mindig olyan helyzetbe akar hozni minket, ahol csak úgy menthetjük meg a bástyánkat, ha elveszítjük a futónkat."

A Sátán akadályozza az imádságot, de az imádság is akadályozza a Sátánt.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ne bánkódjunk!
  2016-11-30 08:23:45, szerda
 
 

Ne bánkódjunk azok miatt,
kik előre mentek,
ha itt Krisztuséi voltak,
ott is azok lesznek.
Feltámadás dicső napját
ők is várva-várják,
lelkük felölthesse: szentek
hófehér ruháját.
Csodálatos látvány lesz majd,
földöntúli fényben,
Isten fehérruhás népe,
szentek seregében!
Ott nem különböztetnek meg
férfiakat, nőket,
mert Megváltónk önmagában
egyesíti őket!
Mennyben élők seregébe
mi is vágyva-vágyunk,
de még itt kell a - bűnéjben -
világítva járnunk.
Urunk hazahívó szavát
reménységgel várjuk,
elhangzik az nemsokára,
s őket viszontlátjuk!


Pecznyík Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/63 oldal   Bejegyzések száma: 629 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 12751
  • e Év: 131843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.