Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 129 
A sugárzó arc
  2023-01-31 19:14:35, kedd
 
  A sugárzó arc

,,Kicsoda elég bölcs, és ki tudja megmagyarázni a dolgokat? A bölcsesség derűssé teszi az ember arcát, és kemény arcvonásai megenyhülnek." (Prédikátor 8:1)

Az arc a lélek tükre. A 2Mózes 34:29 szerint Mózes arca ragyogott, amikor lejött a Sínai-hegyről, mert látta az Urat. A Példabeszédek 15:13-ban Salamon is azt mondja, hogy "a boldog szív vidámmá teszi az arcot". Ha megnézzük egy ember arcát, sokat megtudhatunk az Istennel való járásáról.
A Prédikátor 8:1 szerint a bölcsesség megváltoztatja az ember arcát, gyönyörűvé teszi azt. Amikor a gyülekezetbe kerültem, amelynek most a lelkipásztora vagyok, Spurnyék az egyik első család voltak, akik összebarátkoztak velünk. Nem tudom, miért történt ez, de valahogy jó barátok lettünk. Minden vasárnap Mr. és Mrs. Spurny odajöttek hozzám, kezet fogtak velem, és Mrs. Spurny rám mosolygott. Megtanítottak egy kicsit csehszlovákul (nagyon keveset), és Spurny asszony minden héten mosolygott, amikor igyekeztem néhány szót kimondani az anyanyelvén.
Halála előtt több évig küzdött a rákkal. Nem sokkal a halála előtt a segédlelkészem és én meglátogattuk otthonában. Olyan törékenynek, gyengének tűnt, hogy tudtuk, a vég nincs már messze. A rák elvégezte szörnyű munkáját. Betegsége ellenére olyan kegyes volt, mint mindig. Ahogy a konyhaasztalánál ültünk, a lelkésztársam felolvasta a 34. zsoltárt.
Amikor az 5. verset olvasta, egy pillanatra megállt. "Akik rá néznek, ragyognak, arcukat soha nem fedi szégyen." Valamilyen oknál fogva soha nem vettem észre ezt a verset. De amikor felolvasta, Spurny asszonyra néztem. Az arca ragyogott. Bár a rák elvitte az életét, a lelkét nem pusztította el. Azt mondta nekünk: "Nem félek a haláltól. Készen állok az Úrral való találkozásra."
A mennyben nincs többé rák, nincs többé betegség, nincs többé Alzheimer-kór, nincs többé AIDS. A mennyben csak az a ragyogás és öröm van, hogy Jézus Krisztust szemtől szemben láthatjuk.
Ez a lényeg, nem igaz? Lehetséges szembenézni még a legrosszabbal is, amit az élet kínál, és reménységgel és optimizmussal szembenézni vele, mert Isten ígéretei túlmutatnak a síron.

Uram Istenem, legyen látható bennem Jézus szépsége. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kegyelemre várva
  2023-01-31 19:01:48, kedd
 
  Kegyelemre várva

,,De nem vonom meg tőle szeretetemet, ahogyan megvontam Saultól, akit eltávolítottam előled." (2Sám 7:15)

A régi közmondás szerint:

Semmi izzadás, semmi édes:
Nincs fájdalom, nincs nyereség:
Nincs malom, nincs étel.

Ugyanez a helyzet a mennyei dolgokban is. Isten szokásos szabálya az, hogy imádkoztat bennünket, mielőtt áldást ad, és hogy buzgón imádkoztat bennünket, mielőtt nagy kegyelmeket ad. Amikor Isten arra késztet minket, hogy kopogtassunk a kegyelem kapuján, az nagy áldás. Amikor könyörgünk Istenhez, és nem értünk el sikert, komolyabbá és elszántabbá válunk, és éhségünk megnő. Ha akkor kapnánk meg az áldást, amikor először kértük, nem éreznénk az irgalom értékét. Az irgalom kapuján kívül állva egyre szenvedélyesebben komolyan könyörgünk. Először kérünk, aztán keresünk, és végül sírva, könnyezve és megtört szívvel könyörgünk.
Soha nem tudtam volna megvigasztalni a gyötrődő keresőket, ha én magam nem vártam volna a kegyelemre. Mindig is hálás voltam a szorongásért, mert utána az eredményt láttam. Sok szent, akiknek tapasztalatait közzéteszik, soha nem írhatta volna meg azokat a könyveket, ha nem vártak volna éhesen és szomjasan és tele lelki bánattal. A gyötrelem ásója mély árkokat ás, hogy az élet vizét felfogja.
Ha az imahajók nem térnek vissza gyorsan, az azért van, mert tele vannak áldásokkal. Ha az imádság nem kap azonnal választ, annál édesebb lesz, amikor a válasz megérkezik. Az imádság, akárcsak a gyümölcs, úgy érik meg, ha tovább lóg a fán.
Ha nehéz szívvel kopogtatsz, hamarosan a Lélek örömével fogsz énekelni. Ezért ne csüggedjetek, mert az ajtó még zárva van.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egyforma részt kapjanak
  2023-01-31 18:48:06, kedd
 
  Egyforma részt kapjanak

,,Hogy is hallgathatnánk rátok ebben? Hanem amekkora a része annak, aki elment a harcba, akkora legyen annak is a része, aki a fölszerelésnél maradt; egyforma részt kapjanak!" (1Sám 30:24)

Beteg vagy? Elfogyott az erő, amit az egészség fényes napjaiban éreztél? Fájdalom, fáradtság vagy kimerültség gyötör? Házhoz vagy kötve? Otthonod most egy komor kórháznak tűnik? Annyira korlátozva vagy, hogy alig tudsz valamit tenni?
Azt kívánod, bárcsak szolgálhatnád az Urat. Álmodozol erről az örömről, de meg van tagadva tőled ez a kiváltság. Szívesen futnál, szívesen dolgoznál, és szívesen tanúskodnál. Szenvedélyesen kívánod, hogy valamilyen személyes szolgálatot végezzél a Mestered ügyében.
Szeretnélek bátorítani benneteket azzal az emlékeztetővel, hogy Dávid Fiának törvénye ugyanaz, mint magának Dávidnak a törvénye. Ismeritek Dávid törvényét azokról, akik harcba mentek; néhányan cselekvésképtelenek voltak, és Dávid otthagyta őket a fölszereléssel. ,,Fáradtak és betegek vagytok" - mondta nekik. ,,Maradjatok a táborban, és gondoskodjatok a fölszerelésről, amíg mi megyünk harcolni."
A csata után a harcoló férfiak minden zsákmányt maguknak követeltek, mondván: ,,Ezek az emberek nem tettek mást, mint a tábor körül heverésztek. Nem részesülnek a zsákmányból."
De Dávid király azonnal azt mondta: ,,Testvéreim! Ne bánjatok így azzal, amit az ÚR adott nekünk! Mert ő őrzött meg bennünket, és ő adta kezünkbe a bennünket kifosztó rablócsapatot. Hogy is hallgathatnánk rátok ebben? Hanem amekkora a része annak, aki elment a harcba, akkora legyen annak is a része, aki a fölszerelésnél maradt; egyforma részt kapjanak!" (1Sám 30:23-24)
Dávid Fiának törvénye ugyanilyen kegyes. Ha betegség, kor vagy gyengeség tart vissza, ha nem tudsz aktív szolgálatba állni, ha harcolnál, ha tudnál, és ha a szíved benne van, akkor is egyenlő részed lesz a legjobbakkal és a legbátrabbakkal, akik Isten fegyverzetében találkoznak és megküzdenek az ellenféllel.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gyengeség
  2023-01-30 20:31:35, hétfő
 
  A Biblia újra meg újra tanúságot tesz arról, hogy Isten nem az erőn, hanem a gyengeségen keresztül végzi megváltó munkáját, hiszen Jézus is a vereségben győzedelmeskedik, a veszteségben arat diadalt, s lejön hozzánk, hogy felemeltethessen. Hozzá hasonlóan mi is csak a bűnbánatban és a bizalomban megtapasztalt sebezhetősége révén részesülhetünk Isten megváltó erejében. Ezért Isten kegyelme gyakran lendületesebben növekszik nehézségeinkben, mint győzelmeinkben.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kereszt
  2023-01-30 20:26:19, hétfő
 
  Olykor azt kívánjuk, bárcsak a mi krónikánkat is elküldené Isten, amely a teljes magyarázatot tartalmazza. Habár nem ismerhetjük teljességében saját keresztjeink okát, a keresztre tekintve bizonyosak lehetünk afelől, hogy Isten munkálkodik az életünkben.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus kereszthalála
  2023-01-30 20:22:51, hétfő
 
  Jézus kereszthalála nem kudarc vagy tragédia, hanem felülmúlhatatlan bölcsesség.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kereszt
  2023-01-30 20:21:17, hétfő
 
  A kereszten egyszerre teljesedik be az igazság és a szeretet, legyőzetik a gonosz, a bűn és a halál.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus
  2023-01-30 20:19:18, hétfő
 
  Jézus azért hal meg ellenségeiért, és azért bocsát meg nekik, mert ismeri az Atya megváltó szándékát, amely az eseményeket mozgatja. Ellenségeit rossz szándék vezérli, Isten azonban átírja tervüket, és sokak életét megmenti. Most pedig, Isten jobbján ülve, Jézus a történelem Ura, aki vigyáz ránk és védelmez minket.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2023-01-30 20:16:31, hétfő
 
  A szenvedés része Isten tervének.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ha Te megszólalsz, Istenem
  2023-01-30 20:11:40, hétfő
 
  Ha Te megszólalsz, Istenem

Ha Te megszólalsz, Istenem,
Mozduljon tettre a szívem!
Kezem lendüljön munkába,
Induljak a szent csatára!

Ha Te megszólalsz, Istenem,
Elmém töltse be értelem!
Bölcsesség legyen vánkosom,
S győzelem vigyen utamon!

Ha Te megszólalsz, Istenem,
Szikla rendüljön, remegjen!
Omoljon össze, ami rossz...
Tűnjön el minden, mi gonosz!

Ha Te megszólalsz, Istenem,
Áradjon szét a kegyelem!
És dicsőüljön meg Neved!
IGENNEL szóljak Teneked!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 129 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 648
  • e Hét: 1852
  • e Hónap: 12263
  • e Év: 131355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.