Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
Aranyszájú Szent János böjti ajánlata
  2023-02-28 19:34:06, kedd
 
  Aranyszájú Szent János böjti ajánlata

Egy bizonyos hagyomány életszerű példákat tulajdonít Aranyszájú Szent Jánosnak a böjttel kapcsolatban. Az egyházatya azt tanítja, hogy böjtöljünk a lábunkkal! Ne járjunk a bűn útján! Keressük azt a keskeny utat, amelyre Jézus Krisztus vezet bennünket. Aztán böjtöljünk a kezünkkel! Ne cselekedjünk bűnt! Tegyünk jót, amikor csak alkalmunk van rá! Böjtöljünk a szemünkkel! Ne nézzünk bűnös dolgokra! Gyönyörködjünk Isten műveiben! Főleg tekintsünk a mi Megváltónkra, az ő szenvedéseire, halálára és feltámadására! Böjtöljünk a szánkkal! Ne kritizáljunk! Ne panaszkodjunk! Dicsérjük az Urat mindenért és minden helyzetben! Böjtöljünk a fülünkkel!

Figyeljünk arra, mit hallunk és mire hallgatunk! Ne figyeljünk a pletykákra! Halljuk meg Isten hozzánk intézett szavait! Isten folyamatosan beszél hozzánk, csak figyelni kell rá! Ha pedig már így belejöttünk, folytathatjuk tovább az egyházatya tanítását magunktól is. Böjtölj az orroddal! Ne üsd bele mások dolgába! Keresd a "templom szagot"! Járj rendszeresen istentiszteletre! Böjtölj a fejeddel! Figyelj arra, min töröd a fejedet! Irányítsd gondolataidat Istenre és engedd, hogy Ő töltse ki minden gondolatodat! Ha ezeket megtesszük, eredményes és áldott lesz a böjtünk.

Drótos Árpád
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten Igéje a bulizókhoz
  2023-02-28 19:09:38, kedd
 
  Isten Igéje a bulizókhoz

,,Örvendezz, ifjú, míg fiatal vagy, légy jókedvű ifjúságod idején, és élj szíved vágya szerint, ahogy jónak látod! De tudd meg, hogy mindezekért Isten megítél téged! Távolítsd el szívedből a bosszúságot, és tartsd távol magadtól a rosszat, mert az ifjúkor és a fiatalság mulandó!" (Prédikátor 11,9-10)

Sheila (nem az igazi neve) néhány évvel ezelőtt megözvegyült. Büszke a megjelenésére, és nagyon kellemes személyiség. Még az alkalmi szemlélő is megérti, hogy szereti és értékeli az élet finomabb dolgait. Az apró dolgok árulkodnak erről - a ruhái, a viselete, a beszélgetése, az autó, amit vezet.
A férje halála óta eltelt években soha nem randevúzott komolyan senkivel. Nincs érdeklődés, nem a megfelelő férfiak, rengeteg dolga van, amivel lefoglalhatja magát, sok barátja van, akikkel együtt töltheti az idejét. "Mit akarnék egy másik férfival az életemben?" - mondja, nem is igazán kérdésnek szánva, hanem egyszerűen csak tényként állapítja meg.
Nemrég elment egy esküvőre, ahol néhány régi családi barátja bemutatta őt egy városon kívüli férfinak. A férfi elbűvölő, szellemes és nagyon szórakoztató volt.
Másnap két másik párral együtt csónakázni mentek a folyón. Nevettek, beszélgettek, sült csirkét ettek, és általában jól érezték magukat. Utána egy szép étterembe mentek a kikötőben.
Végül az este majdnem véget ért. Az egyik pár kölcsönadta az új férfinak az autójukat, hogy haza tudja vinni Sheilát. Amikor megérkeztek a hölgy házához, bementek, beszélgettek egy kicsit, majd a férfi feltett egy kérdést.
"Teherbe tudsz esni?" A hölgy megdöbbent, de még időben magához tért, hogy nemet mondjon. A következő kérdése rögtön a lényegre tapintott: "Nem bánja, ha ma éjjel itt alszom?". Ezúttal a nő válasza gyors volt, szinte, mint később elmondta, ugyanolyan hangon, mint ahogy a gyerekeivel beszél: "Ó, nem, azt nem tudnám megtenni". A férfi elment, és azóta sem hívta fel.
Amikor később elmesélte nekem a történetet, Sheila megjegyezte: "Soha nem tudnám megtenni, amit kért. Egész életemben bűntudatom lenne."
Ennek a kis történetnek két gyors tanulsága van. Először is, senki sem nő ki a kísértésből; az, hogy Sheila idősebb nő volt, nem számított. A kísértés különböző formákban jöhet, de jönni fog. Ha valaha is lankad az éberséged, abban a pillanatban a Sátán megtalálja a gyengeségedet, és csapdába ejt. Másodszor, a kísértés legyőzésének legjobb módja az, ha megtagadod a legkisebb lépést is a rossz irányba. Hagyd, hogy mások dadogjanak és kacérkodjanak a veszéllyel. Emlékezz a hárombetűs szóra, amely n-el kezdődik, e-vel folytatódik és m-el végződik. Ez kihúzhat a bajból, és hatalmas szívfájdalomtól menthet meg. Amikor a kísértés kopogtat az ajtódon, csak mondj nemet.

Atyám, segíts ma bölcs döntéseket hoznom, nehogy a lelkiismeretem furdalása ébren tartson ma este. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten figyelmessége
  2023-02-28 18:31:11, kedd
 
  Isten figyelmessége

,,Mert nem veti meg és nem utálja az elesettek nyomorúságát, nem rejti el orcáját előlük, segélykiáltásukat meghallgatja." (Zsoltár 22:24)

Isten olyan nagy és hatalmas, hogy számára minden dolog kicsi. Vannak olyan hatalmas világok, hogy az emberi számítás nem tudja megbecsülni a méretüket; a csillagok olyan sokan vannak, hogy megszámlálatlanul kell hagynunk őket. Mégis mindezek olyanok számára, mint csepp a tengerben. Mivel minden dolog kicsi Neki, ebből az következik, hogy semmi sem több, mint kicsi Istennek.
Ha az isteni megfigyelés és gondoskodás kiterjed a teremtményekre, akkor a jelentéktelenekre és a gyengékre is ki kell terjednie. Miért? Azért mert Hozzá képest minden jelentéktelen és gyenge.
Ha bizonyítékot akarsz arra, hogy az Úr a kisebb dolgokra is gondol, nézd meg a teremtést. A nagy és hatalmas Isten ugyanúgy megmutatja nagyságát az apró tárgyakban, mint az általa teremtett csodálatos világokban. Lények miriádjai játszanak egyetlen vízcseppben, és minden egyes cseppben könnyen látható a mindenhatóság. E teremtmények mindegyike számára, amelyek olyan kicsik, hogy csak mikroszkóppal lehet őket megfigyelni, Isten táplálékot talál és életerőt helyez szervezetük minden részébe. Isten ugyanolyan biztosan gondoskodik mindenről, ami egy szúnyogot vagy egy legyet érint, mint ahogyan a szeráfok és a kerubok felett is őrködik. Ő vigyáz a földi férgekre és a patak apró halaira.
Mivel Ő ezt teszi, gyengéden fog bánni veletek, mert senkit sem vet meg, aki Őt keresi. Ő, aki a szúnyogokkal és a legyekkel is törődik, meghallgatja imádságaitokat. ,,Nem veti meg és nem utálja az elesettek nyomorúságát, nem rejti el orcáját előlük, segélykiáltásukat meghallgatja" (Zsoltárok 22:24).
Néhányan közületek mély vizeken jártak a fájdalom, a szegénység és a gyász miatt. Szeretteitek és barátaitok elhagytak benneteket - de Isten nem. Ő meghallgatja az alázatos szív imáját. Isten nem hagy el benneteket. Ő nagyon közel van hozzátok a nyomorúságotokban.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten a részletekben van
  2023-02-27 19:54:59, hétfő
 
  Isten a részletekben van

,,Édes a világosság, és jó látni szemünkkel a napot. Azért ha sok évig élhet az ember, örüljön mindig, de gondoljon arra, hogy sok sötét napja is lesz, és ami következik, az mind hiábavalóság!" (Prédikátor 11,7-8)

Minden nap a föld felett egy bónusz." Egy barátom mondta ezt tegnap este, és én figyelmesen hallgattam, mert épp most élte túl a szívbillentyűcsere nehéz műtétjét. Az élet szép és a fény édes (jó), különösen, ha az ember elkerülte a közmondásos golyót, és nyert néhány plusz évet.
Másképp mondva Salamon szavait a Prédikátor 11:7-8-ban: "Élvezd az életet, mert sokkal tovább leszel halott, mint ameddig élni fogsz". Talán morbid gondolat, de egyetlen emberi tapasztalat sem mondhat ellent ennek.
Itt van egy fontos megfigyelés, amikor ezt az igazságot alkalmazzuk: az élet 99 százaléka hétköznapi. Sokan küzdünk ezzel az igazsággal, mert titokban egy olyan életről álmodozunk, amely örökös izgalomban és végtelen boldogságban telik. Egy ember nagy reményekkel és nagy álmokkal indul el egy új munkahelyre, csakhogy aztán rájön, hogy a napjai nagy részét ugyanazok a dolgok töltik ki, mint amiket az elmúlt öt évben is csinált. Vagy egy fiatal nő boldog házaséletről álmodik, ahol gyönyörű vacsorákat készíthet és kényelmes sétákat tehet a férjével. Az ő szemében a jövő fényesnek és nehézségektől mentesnek tűnik. De hamarosan rájön, hogy a férje mogorva és méltatlankodó tud lenni a legkreatívabb konyhai erőfeszítéseivel szemben is. Ehhez jönnek még a koszos pelenkák, a nappali, amelyet naponta négyszer kell rendbe tenni, a vizes hóruhák, az orrfolyás, a piszkos kezek és a mosogató, amely a nap huszonnégy órájában csöpög.
Az élet több mint szórakozás és játék. A sütő kitakarítása, a számlák kifizetése és a mosás is.
Nézzünk szembe a tényekkel. Napjaink nagy részét az élet "elfoglaltságaival" töltjük. Felkelünk, felöltözünk, elkészítjük a gyerekeket, reggelizünk, elmegyünk dolgozni (vagy iskolába), találkozunk emberekkel, részt veszünk megbeszéléseken, kérdésekre válaszolunk, űrlapokat töltünk ki, leveleket gépelünk, telefonálunk, átnézzük az aktákat, jegyzetelünk, találkozókat tartunk, letakarítjuk az asztalunkat, hazamegyünk, kipihenjük magunkat, vacsorázunk, megsétáltatjuk a kutyát, beszélgetünk a gyerekekkel, tévézünk, és lefekszünk. Aztán másnap reggel felkelünk, és újra kezdjük.
Ilyen az élet. Sok minden, amit nap mint nap teszünk, hétköznapinak, sőt triviálisnak tűnhet, de Isten akarata itt kezdődik számodra és számomra. Áldott az a férfi, aki élvezi a rutint, áldott az a nő, aki gyönyörködik a hétköznapokban, mert felfedezik, hogy Isten az élet részleteiben van.
Szuverén Uram, nyisd meg a szemem, hogy lássam, milyen áldott vagyok valójában. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úrra bízta magát
  2023-02-27 19:29:20, hétfő
 
  Az Úrra bízta magát

,,Az Úrra bízta magát, mentse meg őt; szabadítsa meg őt, hiszen gyönyörködött benne!" (Zsoltár 22:9)

A hit megtanít minket arra, hogy minden megpróbáltatás végét várjuk, és tudjuk, hogy ez a megpróbáltatás a javunkra szolgál, ha szeretjük Istent, ha elhívottak vagyunk az ő örök elhatározása szerint (Róma 8:28). A hit megtanít minket arra, hogy a próbák során Isten erejére támaszkodjunk. Így többé nem botlunk meg, hanem felülemelkedünk a megpróbáltatásokon.
Hívő ember, ha szorongsz és aggódsz, az nem tesz jót neked. Ez nem tiszteli meg nagy Atyádat. Imádkozz a hitért, hogy a hátadat megterhelő terhet átadhasd a nagy Teherhordozónak. Ha terhed könnyebbé válik, erőd megsokszorozódik. Ha megelégszel az isteni akarattal, az jobb, mint a megnövekedett gazdagság, mert a gazdagság nem hoz békét, és a jólét nem ad örömet az Úrban.
Bármilyen terhet talál is a hit, imádságban Istenre veti azt. Reggelente Istennel kezdjük, és az Ő segítségét kérjük, hogy jól végezzük a munkánkat. Az Ő kezében óráról órára útmutatást és jólétet keresünk. Imádkozunk, hogy ne tegyünk rosszat másokkal, vagy ne szenvedjünk tőlük rosszat. Kérjük Őt, hogy őrizze meg vérmérsékletünket és őrizze meg lelkünket, amíg a világban vagyunk.
Hívők, menjetek Istenhez a mindennapok ügyeivel. Keressétek a reggeli harmatot, és azt, hogy Isten legyen állandó pajzsotok. Éjszaka, mielőtt lepihennétek, ürítsétek ki a nap összegyűjtött gondjait, és merüljetek boldog álomba. Így, mi jól élünk , mindenben Urunkra bízva magunkat, és mindig közel találva Őt magunkhoz.
Mindebben Megváltónk példája vezet minket, és az Ő szeretete a szíveinket magához vonzza.
,,Az Úrra bízta magát, mentse hát meg őt, szabadítsa meg, hiszen kedvelte!" (Zsoltár 22:9)

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mindegy...
  2023-02-26 19:47:39, vasárnap
 
  Mindegy...

Mindegy, hogy mi lesz énvelem,
Hová hajtom le bús fejem,
Mindegy, hogy mi vár énreám,
Miből lesz pihenő párnám,
Csak tudjam, hogy Te vagy velem,
Hatalmas, erős Istenem!

Nem számít az már énnekem,
Ha sírva zengem énekem,
Nem bánom, bármi jöjjön rám,
Panaszra nem nyitom a szám,
Csak tudjam, hogy Te hordozol,
Istenem..., s engem gondozol.

Mindegy, hogy meddig élek itt,
Hogy hívó szavad mikor int,
Csak tudjam, hogy e lét után
Elnyerem életkoronám,
Csak tudjam, hogy ott Nálad fent
Örökké áldom szent neved.

Mindegy, ha tépetten járok
És jót senkitől nem várok,
Nem számít, hogy a kenyerem
Keserű könnyekkel eszem,
Csak zárjam hálaimába,
HOGY NEM ÉLTEM ITT HIÁBA!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kezdj el dolgozni... most!
  2023-02-26 18:46:56, vasárnap
 
  Kezdj el dolgozni... most!

,,Miképen hogy nem tudod, melyik a szélnek útja, és miképen vannak a csontok a terhes asszony méhében; azonképen nem tudod az Istennek dolgát, a ki mindeneket cselekszik. Reggel vesd el a te magodat, és este se pihentesd kezedet; mert nem tudod, melyik jobb, ez-é vagy amaz, vagy ha mind a kettő jó lesz egyszersmind." (Prédikátor 11,5-6)

Az élet bizonytalan. És akkor mi van? Salamon éppen azért érvel a bátor cselekvés mellett, mert nem tudhatjuk, mi történik holnap. Kelj korán, mondja, és maradj fenn sokáig. Ne vegetálj a tévé előtt. Használj ki minden lehetőséget, amit Isten ad, és hozd ki belőle a legjobbat.
Ez a gyakorlatias tanács egy barátomra emlékeztet, aki mindent tudott - énekelni, tanítani, zenét vezetni; zseniális volt az építkezésben, és tudta, hogyan kell autót javítani, ráadásul szemináriumba is járt. Egy nap megkérdeztem a jövőjéről. Lelkipásztor vagy tanár akar-e lenni, vagy valami más hivatásba akar-e lépni? Remélte, hogy megházasodik? Azt válaszolta, hogy nemrég összefutott az egyik régi szemináriumi tanárával, és tanácsot kért tőle. "A túl sok lehetőség átkától szenvedsz" - mondta neki a professzor.
Ez a problémája azoknak az embereknek, akik úgy érzik, hogy túl sok választási lehetőségük van, és ezért nem tudják, hogy melyik utat válasszák. A professzor egy farmon nőtt fel, és amikor leérettségizett, maradhatott a farmon, vagy mehetett főiskolára. Főiskolára ment. Amikor befejezte, visszamehetett volna a farmra, vagy mehetett a teológiára. A teológiára ment. Amikor végzett, nem volt választási lehetősége, így elment a doktori kollégiumba. Az egyetlen állásajánlatot a teológiától kapta, ahová járt, ezért elfogadta, és a mai napig a tantestület tagja.
"A legtöbb ember arról álmodik, hogy több lehetősége legyen, de engem az az áldás ért, hogy szinte egyáltalán nincs is" - mondta a professzor. "Életem minden egyes szakaszában általában csak egyetlen választási lehetőségem volt, így aztán meghoztam, és továbbléptem." Salamon szívből egyetértene ezzel a filozófiával.
Szeretnéd megismerni Isten akaratának "titkát"? Ha van "titok", akkor az abban rejlik, hogy ma azt teszed, amiről már tudod, hogy az Isten akarata. Csak kelj fel, kelj ki az ágyból, zuhanyozz le, öltözz fel, reggelizz meg, és tedd meg, amit meg kell tenned. Ahogy ma Isten akaratát teszed, úgy fogod felfedezni Isten holnapi akaratát.
A történet tanulsága: Ne aggódj a lehetőségeid miatt. Szolgáld az Urat ma, és a holnap majd gondoskodik magáról.

Atyám, ments meg engem a holnapról való üres spekulációktól, amikor a mai munkámmal kellene foglalkoznom. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megadtad neki
  2023-02-26 18:24:24, vasárnap
 
  Megadtad neki

,,Életet kért tőled, és megadtad neki, hosszú életet, örökké tartót." (Zsoltár 21:5)

Isten sokkal többet ad nekünk, mint amennyit kérünk. Ábrahám azt kérte Istentől, hogy Izmael élhessen előtte. Azt gondolta: ,,Bizonyára ő az ígért örökös. Nem várhatom el Sárától, hogy öreg korában gyermeke legyen. Isten ígért nekem egy örököst. Biztosan Hágár gyermeke lesz." Így szólt: "Vajha Ismáel élne te előtted." (1Móz 17:18). Isten teljesítette Ábrahámnak ezt a kérését, de ennek ellenére megadta neki Izsákot és a szövetség minden áldását.
Ott van Jákob. Letérdel imádkozni, és arra kéri az Urat, hogy adjon neki kenyeret és ruhát (1Móz 28:20). Mit adott neki Isten? Amikor visszatért Bételbe, több ezer juha és tevéje volt, és sok vagyona (1Móz 32:3). Isten meghallgatta, és bőségesen többet tett annál, mint amit kért (Ef 3,20).
Dávidról meg van írva: "Életet kért tőled, és megadtad neki, hosszú életet, örökké tartót" (Zsoltárok 21:5). Igen, Isten nemcsak a napok hosszát adta, hanem trónt is fiainak minden nemzedékre. Dávid az Úr előtt ült, elárasztva az Úr jóságától.
"Nos", kérdezed, "ez igaz az újszövetségi imákra is?" Igen, igaz. Egy bénát vittek Jézushoz, és kérték, hogy gyógyítsa meg. Ő azt mondta: ,,Bízzál fiam! Megbocsáttattak néked a te bűneid" (Mt 9:2). Nem ezt kérte, ugye? Nem, de Isten nagyobb dolgokat ad, mint amit kérünk.
Hallgasd meg annak a szegény haldokló tolvajnak alázatos imádságát: ,,Uram, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz a Te országodba". És Jézus így szólt hozzá: "Bizony mondom neked, ma velem leszel a paradicsomban" (Lukács 23:42-43). Nem is álmodott ilyen megtiszteltetésről.
Ha egyszer kérsz, megkapod azt, amit soha nem kértél, és soha nem is gondoltál arra, hogy megkapd. Ezt az igeverset gyakran idézik tévesen: "Annak pedig, a ki véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk" (Ef 3:20). Kérhetnénk, ha érzékenyebbek lennénk, és több hitünk lenne a legnagyobb dolgokban, mert Isten végtelenül többet akar adni nekünk, mint amennyit kérünk Tőle.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ima
  2023-02-25 21:06:40, szombat
 
  Ima

Irgalmas Isten, nemzetek Atyja,
mennyek honából tekints le rám,
amidőn tisztellek porba hullva.

Ingyen osztod gazdag áldásodat
mindenkinek, ki Téged szeret,
a szegény is kebleden nyugodhat.

Magasztallak, hogy engem úgy szeretsz,
s midőn fáradt fejem lehajtom,
adsz nyugalmat és kebledre ölelsz.

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Bátorság: minden lehetőség kihasználása
  2023-02-25 20:42:30, szombat
 
  Bátorság: minden lehetőség kihasználása

,,Mikor a sűrű fellegek megtelnek, esőt adnak a földre; és ha leesik a fa délre vagy északra, a mely helyre leesik a fa, ott marad. A ki a szelet nézi, nem vet az; és a ki sűrű fellegre néz, nem arat." (Prédikátor 11,3-4)

Szerinted Salamon pesszimista volt? Bizonyára néhány korábbi, az élet szerencsétlenségeiről szóló megjegyzése így is felfogható. Jól tudja, hogy "az egerek és emberek legjobban megtervezett tervei" gyakran félresiklanak. A dolgok nem mindig alakulnak jól - néha egyáltalán nem is alakulnak jól. A pengék eltompulnak, a kígyók megmarják az embereket, a falak összeomlanak, a gonoszok győzedelmeskednek az igazak felett, és a halál előbb-utóbb mindannyiunkat elér, néha akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá.
Ez az élet, ahogyan mi megtapasztaljuk. Mit fogsz tenni? Megvonod a vállad és feladod? Az ágyban maradsz? Duzzogsz a gondviselés ráncos arca miatt?
Gondoljunk a sötét felhőkre, amelyek azt jelzik, hogy vihar közeledik a láthatáron. Ugyanaz a vihar, amely elmossa a tengerparti házakat, a gazdáknak elhozza a szükséges esőt. Ha az élet bizonytalansága arra késztet, hogy a takaró alá húzódj, akkor nem értetted meg Salamon szavainak lényegét. Bár igaz, hogy holnap elpusztulhatsz, de az is igaz, hogy olajra bukkanhatsz. Sosem tudhatod meg, hacsak nem ásol egy újabb kutat. De egy dolog biztos - ha nem ásol, soha nem találsz olajat. Ha nem ültetsz, soha nem fogsz aratni.
Talán már hallottad a régi közmondást: "Ha nézzük a fazekat, sosem fő meg benne az étel". Kockázatot kell vállalnod, hogy előrébb juss a világban. Néhány terv nem fog sikerülni, néhány termés nem fog megnőni, néhány értékesítési hívás nem fog beválni - és akkor mi van? Másoknak sikerülni fog, több görögdinnyéd lesz, mint amennyivel tudsz mit kezdeni, és a céged történetének legnagyobb megrendelését fogod bezsebelni.
A bibliai nézet a következő: Mivel egyedül Isten ismeri a jövőt, el kell készítsük a terveinket, használnunk kell az eszünket, tanulmányoznunk kell a helyzetet, figyelembe kell vennünk minden tényezőt, bölcs tanácsot kell kérnünk, a legjobbat kell tennünk, amit csak tudunk, majd az eredményeket Istenre kell bíznunk. Ne legyünk meggondolatlanok - ez a biztos romlás útja; de ne is üljünk tétlenül. Fizesd ki a pénzed, kockáztass, aludj, mint egy csecsemő, és bízd Istenre a jövőt.

Uram Jézus, amikor kísértésbe esem, hogy a körülményeimre nézzek és kétségbeessek, segíts, hogy emlékezzek arra, hogy Te már korábban is lecsillapítottad a viharokat, és újra meg tudod tenni. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 12751
  • e Év: 131843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.