Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Spurgeon - Június 30
  2022-06-29 20:17:36, szerda
 
  "Az ÚR szája szólt." Ézs 1,20


Az egész Bibliát a Szentlélek ihlette. Mint mindig, úgy ma is, ezt szent könyvnek tartják. Hitelességét mutatja, hogy Urunk és Mesterünk sohasem kezelte megvetően, hanyagul, sem pedig kételkedéssel. Figyelemre méltó, mennyire tisztelte az írott igét. Bár teljes lelkéből tudta prédikálni Isten kijelentését, mégis folyton nagy tisztelettel idézte a törvényt és a prófétákat.

A Bibliának ugyanezt a nagyrabecsülését figyelhetjük meg az apostoloknál is. Legfőbb tekintélynek tartották a régi Írásokat. Sehol nem találunk olyat, hogy az apostolok kétségbe vonják a Biblia ihletettségét. Jézus egyik tanítványa sem kérdőjelezte meg soha a Szentírás tekintélyét. Ha ti ebben kételkedni akartok, semmi támogatást sem fogtok nyerni kételkedésetekhez Jézus vagy apostolai tanításában.

Mikor "az Úr szája szólt", a történelem során a Szentlélekkel felkent prédikátorok félelemmel és reszketéssel adták át az üzenetét. A mi üzenetünk egyáltalán nem hanyagolható el, mert egyedülálló és egész lelkünket foglalkoztatja.

Egy kvékert, Georg Foxot Reszketős-nek neveztek el, mert amikor az Igét mondta, reszketett a megérzett igazság erejétől. Talán reszketnétek ti is, én is, ha hatalmába kerítene Isten igéjének világos megértése, ha szilárdabban megragadna és igazán éreznénk a tekintélyét.

Luther Márton, aki sohasem félt emberektől, mégis kijelentette, hogy a térde gyakran remegett a nagy felelősség átérzésétől, amikor szószékre lépett, hogy prédikáljon.

Jaj nekünk, ha felszínesen merjük az Úr igéjét szólni, és nem teljes szívünkkel, teljes lelkünkkel és minden erőnkkel! Jaj nekünk, ha az Igét a magunk fitogtatására használjuk!

Ó, sokkal jobb lenne követ törni az úton, mint olyan prédikátornak lenni, akin nincs rajta a Lélek pecsétje.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 29
  2022-06-29 06:29:17, szerda
 
  "Ekkor haragosan végignézett rajtuk, és sajnálta őket szívük keménysége miatt." Mk 3,5


Fontoljátok meg, hogy mennyire megszomorítjuk az Üdvözítőt szívünk keménységével, miközben mégis tiszteletre méltó emberek szeretnénk lenni! Járhatunk istentiszteletre, ahogy ezek is tették; bibliaolvasók lehetünk, ahogy az írástudók is azok voltak; megőrizhetjük a külső formákat, ahogy a farizeusok is megőrizték - mégis megszomoríthatjuk az Urat keményszívűségünk miatt.

Haragra gerjeszthetjük őt anélkül, hogy igen bűnösök lennénk. Bizonyosan elmondhatom, hogy vannak azok között, akik ezeket a sorokat olvassák olyanok, akik még nem kötelezték el magukat a keresztyénség mellett, de soha egyetlenegy szót sem szóltak a keresztyénség ellen. Szigorúan közömbösök.

Az Úr haragos lett, mivel ezek az emberek csendben voltak akkor, amikor a becsületesség és őszinteség megkövetelte volna, hogy szóljanak. Ebben a vonatkozásban nem lehet semlegesnek lenni. Aki nincs Jézussal, az ellene van; és aki nem gyűjt vele, az tékozol. Vagy búza vagy gyom; nincsen semmi a kettő között!

Ó, ez a keményszívűség akkor is bennünk lehet, ha esetenként bizonyos mértékig megérint az ige. Úgy gondolom, nagyon kemény szíve van annak az embernek, aki olykor megmozdul az ige alatt, de elfojtja felindulását. Nagyon leverten siet szobácskájába, de rövid időn belül újra összeszedi magát és megszabadul a félelmétől. Elmegy egy temetésre, reszket a sír szélén, de aztán ismét vidám társaihoz szegődik és visszaesik bűneibe. Szereti a felkavaró prédikációkat hallgatni, de gondosan ügyel arra, hogy csak éppen megérintse a szívét, de ne legyen mély hatással rá. Kétségbeesetten védekezik a kegyelem hatásával szemben, ha intelmekkel és kérésekkel fordul hozzá. Gyakran részesül feddésben, de megkeményíti a nyakát. Olykor az Úrnak való átadás határán időzik, de ismét felveszi és megőrzi gonosz határozottságát és makacs kitartással csak a saját útján marad, bár jobb célra lenne méltó.

Nagyon kemény kell legyen a szívetek, ha ezt az állapotot ilyen sokáig kibírjátok. Bár csak ne lennének hiábavalóak e nektek szóló figyelmeztetések!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 28
  2022-06-29 06:26:24, szerda
 
  "Ekkor haragosan végignézett rajtuk, és sajnálta őket szívük keménysége miatt." Mk 3,5


Mi okozta az Úrnál ezt a haragot és szomorúságot? A zsinagógában lévők szíve keménysége és lelkiismeretük érzéketlensége.

A vándor talpa megkeményedik az úttól, arca érzéketlenné válik a hideggel szemben, egész teste megedződik és hozzászokik a kemény életmódhoz. - Vannak emberek, akik csak kis adagolásban szednek halálos mérgeket egészen addig, míg szervezetük hozzászokik és érzékeik eltompulnak hatásukkal szemben.

Ez az eltompulás akkor a legrosszabb, ha a szívben történik. A szívnek érzékenynek kell lennie. Sok ember szenved mégis keményszívűség miatt. Nem ismerünk-e mi is olyan embereket, akikben a szív csupán egyféle húsizom? Ha van is tulajdonképpen szívük, az olyan, mintha nem lenne; mert senki iránt nincsenek részvéttel és nem ismernek szánalmat.

Az Úr zsidó ellenségei, akik szombaton a zsinagógában ültek, javíthatatlanok voltak. Elhatározták, hogy gyűlölik Jézust. Eltökélték szívükben és szorosan tartották is magukat ahhoz, hogy soha nem engedik magukat meggyőzni és sohasem adják fel a vele szembeni ellenállásukat, bármit is mond, akármit cselekszik vagy akar.

Jézus olyan érthetően tárta eléjük az igazságot, hogy meg kellett erőltetniük értelmüket, hogy annak vakító fénye nehogy meggyőzze őket. Le kellett húzniuk a lélek függönyét, és be kellett zárniuk az elme redőnyeit, hogy ne láthassanak. Kénytelenek voltak látni, de nem akarták elismerni. Dohogva, némán hallgattak, jóllehet kötelességük lett volna válaszolni.

Nemde ugyanígy van ez sokaknál, akiket megérintett az evangélium? Érzik, hogy semmit sem tudnak szólni az isteni igazsággal szemben. Olyan bizonyossággal hat rájuk az ige, mintha kovácskalapáccsal vernék beléjük. De ők mégis elhatározták, nem engednek neki, megkeményítik magukat. Ércként viselik az ige okozta csapásokat. Bezárják a szájukat az élet vize előtt. Egy lovat oda lehet vezetni a vízhez, de tízezren sem tudnák rávenni, hogy akarata ellenére igyon belőle. Hasonló a helyzet az ige sok hallgatójával is.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Lélekmentő bolt
  2022-06-27 20:45:57, hétfő
 
  "Van, ki harangszót hallgatva élné le életét; én pokol tornácán lélekmentő boltot nyitnék."

Charles T. Studd
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Testesítsd meg azt, amit tanítasz...
  2022-06-26 23:12:31, vasárnap
 
  Egy anya elvitte Mahatma Gandhihoz a kisfiát. Így könyörgött:
- Kérlek Mahatma, mondd meg a fiamnak, hogy ne egyen cukrot.
Gandhi egy pillanatra megállt, aztán azt mondta:
- Két hét múlva hozd vissza a fiadat. - A meglepett asszony megköszönte a dolgot és azt mondta, így is fog tenni.
Két héttel később az asszony visszatért a fiával. Gandhi a gyerek szemébe nézett és azt mondta:
- Ne egyél cukrot!
Hálásan, de meghökkenve kérdezte meg a nő:
- Miért mondtad azt, hogy két hét múlva hozzam vissza? Akkor is megmondhattad volna neki ugyanezt.
Gandhi azt válaszolta:
- Két héttel ezelőtt még én is ettem cukrot.

Testesítsd meg azt, amit tanítasz, és csak azt tanítsd, amit megtestesítesz.

Dan Millman : A békés harcos útja
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A békés harcos útja
  2022-06-26 23:09:46, vasárnap
 
  Egy építkezésen, amikor megszólalt a jelződuda, a mukások egy kupacba letelepedtek, hogy megebédeljenek. Sam minden alkalommal kinyitotta az ételhordóját és panaszkodni kezdett.
- Azt a nemjóját! Ez nem lehet igaz, már megint mogyoróvajas-lekváros kenyér. Utálom a mogyoróvajas-lekváros kenyeret!
Sam minden nap siránkozott a szendvicse miatt. Teltek a hetek, és a többi munkást már kezdte idegesíteni ez a nyafogás. Végül az egyik társa így szólt:
- Az ég szerelmére, Sam! Ha utálod a mogyoróvajat és a lekvárt, miért nem mondod meg az asszonynak, hogy valami mást készítsen?
- Milyen asszonynak? - felelte Sam. - Nincs feleségem, magam készítem a szendvicseimet.
Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket ebben az életben.

Dan Millman : A békés harcos útja
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Anyák napja
  2022-06-26 23:01:02, vasárnap
 
  Az anyai szív a gyermek tanterme.

Henry Ward Beecher
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Magány, szomorúság
  2022-06-26 22:55:14, vasárnap
 
  Hála volt benne és szomorúság. Hála a szépségért, amit Isten a világnak adott, és szomorúság, mert akivel mindezt a szépséget megosztani érdemes lett volna, nem volt többé ezen a világon.

Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Magány
  2022-06-26 22:53:44, vasárnap
 
  Sokat voltam egyedül. Az ember azt hinné, hogy meg lehet azt is szokni, ha az ember sokat van egyedül. De nem. Ezt az egyet nem lehet megszokni soha.

Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Barátság, hűség
  2022-06-26 22:46:32, vasárnap
 
  - A barátom nem jött vissza a rohamból, Sir. Kérek engedélyt kimenni, és megkeresni őt.
- Nem engedélyezem - mondta a tiszt - Nem akarom, hogy kockáztasd az életed egy olyan emberért, aki valószínűleg halott.
A katona ennek ellenére kiment, és egy óra múlva maga is halálosan megsebesülve, halott barátjának tetemét cipelve tért vissza. A tiszt dühöngött:
- Mondtam, hogy halott. Most aztán mindkettőt elvesztettem. Mondd, volt annak valami értelme, hogy kimenj, és becipelj egy holttestet?
- Ó, persze, hogy volt, Sir - válaszolta a haldokló - Amikor megtaláltam, még élt. És azt mondta nekem: "Jack, biztos voltam benne, hogy értem jössz."

Anthony de Mello
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1434
  • e Hónap: 11845
  • e Év: 130937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.