Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 536 
A kislány és a zongora
  2017-10-31 19:10:37, kedd
 
  A kislány és a zongora


Egy kislány álma az volt, hogy egyszer híres zongorista lesz, de a Szamárinduló volt az egyetlen darab, amit el tudott játszani. Akárhogy is próbálkozott, nem volt többre képes. Egy idő után szülei elhatározták, hogy beíratják magántanítványként egy neves zongoraművészhez, hogy az megtanítsa őt rendesen zongorázni. A kislány természetesen el volt ragadtatva az ötlettől.
Amikor a kislány és szülei meghallgatásra mentek a művészhez, komornyik tessékelte be őket a kúria társalgójába, ahol egy gyönyörű koncertzongora állt. A kislány azonnal odaszaladt a zongorához, és elkezdte játszani rajta a Szamárindulót. Szégyenkező szülei elindultak felé, hogy leállítsák, de eközben belépett a művész, és bátorította a kislányt, hogy folytassa.
Azután helyet foglalt a kislány mellett az ülőkén, és hallgatta a játékát. Kisvártatva ő is bekapcsolódott, és akkordokkal, futamokkal és arpeggiókkal egészítette ki a darabot. A kislány folytatta a Szamárindulót. A szülők nem hittek a fülüknek. Egy gyönyörű négykezest hallottak, amelyet kislányuk és a nagy művész együtt adott elő, és eléggé meglepő módon még mindig a Szamárinduló volt a fő téma.

Alkalmazás: Időnként úgy érezzük, hogy senkik vagyunk, hogy Isten nem tud felhasználni nagy dolgok véghezvitelére. De gondoljunk csak a kislányra. Ő csak a Szamárindulót tudta játszani. A Szamárindulót senki nem akarta hallani. Szülei szégyenkeztek miatta, másokat idegesített. A művész azonban bátorította, hogy játssza tovább.
Isten tudja, mire vagy képes. Ő ajándékokat és tehetséget helyezett beléd. Természetesen néhány ember képességeihez viszonyítva a te ajándékaid és tehetséged "Szamárindulónak" tűnhetnek - nem túl eredetiek, és nem igazán látványosak. De Isten azt mondja: "Játssz tovább - és adj helyet nekem magad mellett a zongoránál!" Isten képes arra, hogy vegye azt a keveset, amit mi meg tudunk tenni, és széppé tegye a maga számára.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hogyan fogjunk majmot?
  2017-10-31 14:10:38, kedd
 
  Hogyan fogjunk majmot?


Az afrikai dzsungelben a bennszülött vadászoknak van egy okos módszere a majmok csapdába ejtésére.
Kettévágnak egy kókuszdiót, kivájják, és a héj egyik felére vágnak egy pontosan akkora lyukat, amelyen a majom mancsa befér. Majd egy narancsot helyeznek a kókuszdió másik felébe, mielőtt a két fél dióhéjat összeerősítik. Az így előkészített diót végül felkötik egy fára, visszavonulnak az erdőbe, és várnak.
Előbb-utóbb arra vetődik egy mit sem sejtő majom, megérzi a finom narancs illatát, és felfedezi, hogy a kókuszdió belsejében található. Akkor a majom benyúl a szűk nyíláson, megragadja a narancsot, és megpróbálja kihúzni a lyukon át. Persze a narancs nem jön ki; túl nagy a lyukhoz képest. A makacs majom egyre csak húzza és húzza hasztalanul, s nem veszi észre, milyen veszélyben van.
Mialatt a majom a naranccsal küszködik, a vadász egyszerűen odasétál, és egy hálóval foglyul ejti a majmot. Amíg a majom a markába szorítja a narancsot, csapdában van.

Alkalmazás: Hát nem szörnyű? - Szegény majom meg tudná menteni az életét, ha elengedné a narancsot. Olyan csak nagy ritkán fordul elő, hogy a majom rájön: nem lehet az övé a narancs és a szabadság is egyszerre. Az ínycsiklandozó narancs halálos csapdává válik számára.
A világ számunkra is sok ilyen "majomcsapdát" állít fel. Állandóan azt hallod, hogy csak ha elegendő pénzed, elegendő vagyonod, elegendő hatalmad, elegendő tekintélyed van - akkor lehetsz boldog. Ennek az illúziónak a fogságában sokan élik úgy az életüket, hogy próbálják kihúzni a narancsot a kókuszdióból. Ne dőlj be ennek! Ne engedd magad csapdába ejteni azzal, hogy neked mindezekre szükséged van! Amit a világ kínál, ínycsiklandónak tűnik, végül azonban megfoszt a szabadságunktól, boldogságunktól, sőt életünket is elveszi.
Jézus azt mondja: "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben" (Mt 6,19-20). Azt is mondja, hogy "mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Mk 8,36).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A tükör
  2017-10-31 11:56:11, kedd
 
  A tükör


Volt egyszer egy gazdag öreg zsidó, akinek szörnyen rigolyás természete volt. Egy napon meglátogatta a rabbit, hátha segíteni tudna neki abban, hogy rájöjjön, mi a baj vele.
Miután egy ideig beszélgettek, a rabbinak eszébe jutott egy jó módszer arra, hogy szemléltetéssel rávezesse az öregembert élete problémájára. Kezét megfogva az ablakhoz vezette, majd arra kérte, hogy nézzen ki, és mondja el, mit lát. Az ember ott állt egy pillanatig, majd azt mondta: "Látok néhány férfit és asszonyt, és egy pár gyereket."
"Nagyszerű," szólt a rabbi. Ezután ismét megfogva az öregember kezét, a szoba másik felében álló tükörhöz vezette.
- Most nézzen bele, és mondja el, mit lát!
Az öregember szemöldökét ráncolva azt mondta:
- Hát nyilván magamat látom.
- Érdekes - válaszolta a rabbi. - Az ablak üvegből van, és a tükör is üvegből van. De a tükör üvege ezüsttel van bevonva. Ahogy ezüst kerül rá, már nem lát mást, csak önmagát.

Alkalmazás: Te is, ha az öregemberhez hasonlóan "ezüsttel vonod be az életedet" (pénz, jómód), boldogtalan leszel. A boldogtalanság legyőz, hiszen már nem gondolsz másokra, és elkezdesz csak magaddal törődni. Az ember úgy érezheti magát boldognak, ha szereti Istent, és jobban szeret másokat, mint saját magát. Nincs nyomorultabb a hiú, énközpontú embernél.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Jöttünk ide az örökkévalótól!
  2017-10-31 08:39:11, kedd
 
  Jöttünk ide az örökkévalótól!


Jöttünk ide az ÖRÖKKÉVALÓTÓL!

A földöntúlit hordozzuk magunkban,
de földi vágyak pókhálói közt
vergődik olykor lelkünk, míg ki nem tép
sebesen zúgó SZÉL hatalma onnan.
Ígéreteknek csillagmiriádja
ragyog fölöttünk, s mire itt betöltjük
hűséggel hordott földi hivatásunk,
az örök kapuk végtelenje tárul
lelkünk elé, s mi - újra - hazaérünk.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A beteljesedés útján
  2017-10-31 08:31:25, kedd
 
  A beteljesedés útján

"Ámen, bizony jövel Uram, Jézus." Jelenések könyve 22,20

Isten gyülekezete úton van a beteljesedés felé. János egy angyal által üzenetet kap Istentől, hogy közel van az Úr Jézus visszajövetele, amikor kiderül, hogy Isten Igéjét szívünkön hordoztuk-e. János térdre esik az angyal előtt, az pedig felszólítja őt, hogy ismertesse azokat a beszédeket, melyeket hallott, mert az Úr hamar eljön. Mi történik velünk akkor? Cselekedeteink elnyerik jutalmukat. Nem cselekedeteinkért üdvözülünk, de mégis üdvözülünk. A cselekvő hit a hálaadás gyümölcsét termi majd. "Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva... és cselekedeteik követik őket" (Jel 14,13). Ők bemennek az Úr ünnepi lakomájára. Ez az ígéret az Úr Jézus, a fénylő hajnali csillag munkáján alapul, mivel Jézus hozza el az üdvösség napját, amikor majd a felhőkön megjelenik. De már most azt kívánja, hogy a kegyelem nevében hívogassunk. Vágyakozunk visszajövetele napja után? Ez a vágy a Szentlélek munkájának a gyümölcse: egyedül hit által igazulunk meg.
A Belga Hitvallás 37. cikkelyében azt olvassuk: "Ezt a nagy napot pedig a legnagyobb vágyakozással várjuk, hogy Isten Krisztus Urunkban tett ígéreteit elnyerhessük".
Maranatha. A mennyei paradicsom kapuja megnyílik: Általad, egyedül Általad, örök jótetszésed szerint.

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ima
  2017-10-31 08:07:13, kedd
 
  Ima


Urunk, taníts minket, hogy a világban lévő dolgokat felhasználhassuk, anélkül, hogy visszaélnénk velük, és megszerezzük azt, ami a megélhetésünkhöz szükséges, anélkül, hogy szeretetedet kockáztatnánk.
Segíts, hogy a világban lévő tulajdonaink összhangban legyenek veled és szereteteddel - szenteld meg őket szavaddal, hogy használatuk csakis a te dicsőségedet szolgálja.
Ha bármilyen világi dolog után vágyakoznánk - ne hagyd, hogy táplálék híján legyünk, hanem kölcsönözz ragyogást lelkünknek Szentlelked kegyelmes tettei által, hogy a mi Istenünk és Megváltónk tanításának mindenben dicsőségére legyünk. Ámen.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
A kegyelem ege alatt
  2017-10-31 07:47:22, kedd
 
  A kegyelem ege alatt

"Isten az evangéliummal új eget vont a hívők fölé.
A kegyelem ege ez. Sokkal gyönyörűségesebb,
mint a látható égboltozat" - Luther


A kegyelem ege alatt
járhat Isten népe boldogan.
A kegyelem ege alatt
az életnek annyi szépsége van.

A kegyelem ege alatt
könnyűvé válik a nehéz.
A kegyelem ege alatt
szemünk a célra néz.

A kegyelem ege alatt
nem roskaszt bűn és fájdalom.
A kegyelem ege alatt
szolgálhatunk egymásnak szabadon.

A kegyelem ege alatt
könnyet törölhetünk.
A kegyelem ege alatt
szeretetet sugárzik életünk

A kegyelem ege alatt
Jézusunk jár velünk...
S a kegyelem ege alatt
az Ő nyomában hazaérkezünk.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Októberi nyár
  2017-10-31 06:56:46, kedd
 
  Októberi nyár


Itt ez az októberi nyár,
ez a mindenkinek ajándék
őszinte, mély hálára vár
az ÚR iránt, KI így is áld még.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Az erős lelket újítsd meg bennem"
  2017-10-31 06:33:36, kedd
 
  "Az erős lelket újítsd meg bennem" (Zsolt 51:12)


Az a hűtlen, akiben még maradt csak egyetlen életszikra is, sóvárog és eped egy újabb megújulás után. E megújuláshoz a kegyelemnek ugyanaz a működése és ereje szükséges, mint megtérésünk alkalmával. Bűneinket szívből meg kellett bánni - itt is arra van szükség. Hitre volt szükségünk, hogy azzal Krisztushoz jussunk, ezért - most is éppen ez a kegyelem vezethet vissza Őhozzá. A Magasságos biztatására volt szükségünk, a szerető Isten szájából származó igére, hogy félelmünknek vége szakadjon. Hamarosan tapasztaljuk, ha a mostani bűnök nyomása alatt állunk, hogy olyan biztatásra van most is újból szükségünk. Senki nem újulhat meg a Szentlélek hatalmának ugyanolyan igaz és valódi megnyilvánulása nélkül, mint amit először, megtérésekor tapasztalt, mert a munka éppen olyan nagy, és a test és vér éppoly erős akadály most is, mint akkor volt. Saját gyengeséged, ó, keresztyén, tesz kénytelenné téged arra, hogy teljes komolysággal kiálts a te Istenedhez segítségért. Gondolj arra, hogy Dávid nem tette össze a kezeit, és nem csukta be a száját, amikor magát tehetetlennek érezte, hanem a kegyelem trónjához sietett e kéréssel: "Az erős lelket újítsd meg bennem!" Ne ringasson álomba az a képzelődés, hogy semmit se tehetsz, mert el vagy hagyatva, hanem szúrótövis gyanánt legyen az a te oldaladban, mely félelmes komolysággal Izráel hatalmas segítőjéhez űz. Ó, bárcsak kegyelmet nyernél Isten előtt úgy könyörögni, mintha életedért fohászkodnál: "Uram, az erős lelket újítsd meg bennem!" Aki komolyan és őszintén imádkozik Istenéhez, komolyságát azzal bizonyítja be, hogy az Istentől rendelt kegyelmi eszközöket igénybe veszi. Imádkozz sokat! Keresd buzgón Isten igéjében a táplálékot! Öldököld meg a testiséget és a kívánságokat, amik elűzték tőled az Urat! Őrködj gondosan a következő bűnök csírája felett! Maradj meg a drága parancsolatok mellett, melyek elhaló lelki erődet felfrissíthetik, és táplálhatják! S mivel tudod, hogy minden erő csak Tőle jön, ne szűnj meg kiáltani: "Az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el engem a Te orcád elől, és a te Lelkedet ne vedd el tőlem."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szenvedés
  2017-10-31 06:31:26, kedd
 
  ,,Soha azelőtt vagy azóta nem szenvedett senki ennyit, mert a borzasztó kínok tervezett szenvedést sejtettek. A szenvedést az Atyaisten tervezte és a Fiúisten szenvedte el."

- John Piper -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 536 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 966
  • e Hét: 2170
  • e Hónap: 12581
  • e Év: 131673
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.