Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
Lakva ismered meg?
  2022-12-31 20:28:56, szombat
 
  Lakva ismered meg?

Lakva ismerni meg egymást,
mondja a régi közmondás.
Ma az együttlakás helyett
számos más lehetőség van,
mely megbízhatóbban segít
megismerni a másikat
és önmagadat.

Minden új helyzet próbája,
ha személyesen érintve vagy,
amelyben nyilvánvaló lesz,
hogy igaz barát voltál-e
vagy a barátságban is
csak önmagadat szeretted?

Erdélyi László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Petrának
  2022-12-31 20:24:12, szombat
 
  Petrának

Legyen kőkemény
erős jellemed,
mit eladni és
venni nem lehet!

De el ne feledd,
hogy erős jellem
csak érző szívben
terem igaz szerelmet.

Erdélyi László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Élettér
  2022-12-31 20:21:07, szombat
 
  Élettér
Herczeg Tibornak

Reánk szabott
életpálya,
kifutókkal,
korlátokkal:
EZ AZ ÉLET.

Töltsd ki bátran
mozgástered,
de korlátod
meg ne sértsed:
EZ A TELJES
IGAZ ÉLET.

Erdélyi László

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Két szív vallomása
  2022-12-31 20:16:35, szombat
 
  Két szív vallomása

Két szívkapu nyílt ki előttem,
egymásról szóló vallomásban;
két szentély féltve őrzött titka
nyitotta szemem látomásra.

Uram, add, hogy ez a látomás
ne érjen véget itt e földön;
vezesd és őrizd két gyermeked
mindaddig, míg népedért eljössz!

Egymásról szóló vallomásban
két élet tárta fel önmagát.
Két szentély féltve őrzött titkát
áldásoddal Uram, te vigyázd!

Erdélyi László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ima önmagamért
  2022-12-31 20:08:18, szombat
 
  Ima önmagamért

Uram, ha lángoló buzgóságom
nem volna egyéb mint cél nélküli
magamutogató rohangálás,
csillapítsd le bennem ezt a tüzet,
és adj józan igyekezetet!

Őrizz meg az önigazultságtól,
Uzza vakmerő balgaságától,
Nádáb, s Abihu makacsságától,
és Kóré dacos lázadásától,
leginkább igazi önmagamtól.

Nem kérek hegyeket mozgató hitet,
csak terheket hordozni bírót,
ne adj nekem angyalszárnyakat,
csak szüntelen útra kész lábakat;
és hozzá a szeretet erejét.

És ha az érett búzamezőre
aratómunkásokat keresel,
kérdésedre azt tudjam mondani,
mielőtt még a nap lemenne:
Itt vagyok Uram! Küldj el engemet!

Erdélyi László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A pénzcsapda
  2022-12-31 19:48:27, szombat
 
  A pénzcsapda

,,Aki szereti a pénzt, nem elégszik meg a pénzzel, sem a jövedelemmel az, aki szereti a vagyont. Ez is hiábavalóság! Ha szaporodnak a javak, szaporodnak a fogyasztói is; mi haszna van hát belőlük a gazdának? Legfeljebb annyi, hogy szemlélheti." (Prédikátor 5,9-10)

Vajon Salamon tükörbe nézett-e, amikor ezeket a szavakat írta? Elvégre ő volt a világ leggazdagabb embere. Vajon sosem volt elég belőle? Van valaki akinek valaha is elég volt belőle? Ha belegondolunk, vajon mennyi az elég?
Azok, akik a pénzért élnek, örökké elégedetlenek lesznek, függetlenül attól, hogy mennyit keresnek. Olyan ez, mint a történet arról az emberről, aki megkérdezte a milliomostól: "Mikor hagyod már abba a munkát, és kezdesz lazítani?". A válasz: "Amikor elég pénzt keresek." "Mennyi az elég?" "Csak még egy dollárral több." A pénznek megvan a módja, hogy ezt tegye veled. Ez egy kábítószer - minél több van, annál többet akarsz.
De ez csak a probléma egy része. Ahogy a 10. vers rámutat, a gazdag ember nagy vagyont halmoz fel, csak azért, hogy lássa, hogy mások felemésztik a vagyonát. Senki sem tartja meg a pénzét örökké. Még annak a vállalkozónak is, aki a sertéshúspiac sarkában van, előbb-utóbb el kell adnia, vagy látnia kell, hogy a raktárban rohad. Ami pedig a vagyonod csodálását illeti, hány autóra van szükséged? Vagy hány cipőt tudsz viselni? Egyszerre csak egy ételt ehetsz. Egyszerre csak egy autót vezethetsz. A többi csak a látszat kedvéért van.
Olvastad már Haggeus kis könyvét? Arról szól, hogy mi történik, ha Isten népe úgy dönt, hogy a pénz fontosabb, mint Isten. A próféta egy festői kifejezést használ - " Aki pénzért dolgozik, mintha lyukas erszénybe rakná a pénzét." (Haggeus 1:6). Ez a terméketlen aratás törvénye. Ez történik velünk újra és újra, amíg meg nem tanuljuk, hogy Istent nem lehet megcsúfolni. Miért tenné ezt Isten? Azért engedi meg, hogy elszenvedjük rossz döntéseink eredményeit, hogy felhívja a figyelmünket, meggyőzzön a bűnről, és bűnbánatra vezessen. Isten tudja, hogyan kell megcsörgetni a telefonodat. Tudja, hogy hol laksz, és tudja, hogyan érheti el a magánvonaladat, amikor csak akarja.
Joyce Baldwin az "erkölcsi bénultságról" beszél, amely megakadályozza, hogy engedelmeskedjünk Istennek. Mivel tudjuk, hogy Isten mit akar tőlünk, és mivel nem akarjuk megtenni, az életünk egyfajta állandó lelki semlegességben ragad - nem tudunk sem előre, sem hátrafelé haladni. Egyszerűen ott maradunk, ahol vagyunk - boldogtalanok és beteljesületlenek. Ez addig nem fog változni, amíg végre be nem ismerjük, hogy Isten fontosabb, mint a pénz.

Minden áldás Istene, tégy meg mindent, hogy megszabadíts attól, hogy jobban szeressem a pénzt, mint Téged. Ámen.

Ray Pritchard

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mérhetetlenül megáldva
  2022-12-31 18:57:49, szombat
 
  Mérhetetlenül megáldva

,,Azért gazdagon megáldalak, és úgy megszaporítom utódaidat, hogy annyian lesznek, mint égen a csillag, vagy mint a homokszemek a tengerparton." (1Mózes 22,17)

A legnagyobb áldás, amit Isten ad, az Ő jelenléte. Ha választhatnék az élet bármelyik áldása közül, biztosan nem kérnék gazdagságot, mert a gazdagság nem hozhatja el a fájdalomtól, az aggodalomtól vagy a szorongástól való megszabadulást. Bizonyára nem kérnék népszerűséget, mert a világ vezetői számára nincs nyugalom. Az én választásom, a legnagyobb megtiszteltetésem az lenne, hogy Isten mindig velem legyen.
Amikor Isten velünk van, nincs különbség Nabukodonozor tüzes kemencéje (Dán 3:19) és egy kényelmes ágy között. Nem számít! Mindkettőben boldogok leszünk. Ha Isten velünk van, ha isteni szeretete körülvesz minket, akkor bárhová utazunk, magunkkal visszük a saját légkörünket és lakóhelyünket, és Mózessel együtt mondhatjuk: ,,Uram, te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre"(Zsolt 90,1).
Az az ember, aki ezt elmondhatja, tele van mennyországgal, tele van Istennel, és mérhetetlenül áldott. Ez mindazok kiváltsága, akik igazán hisznek Jézusban, mindazoké, akik kijönnek a világból, és mindazoké, akik Ábrahámhoz hasonlóan hitből való életét élnek (1Móz 12:4). Hajtsd le a fejed, hívő ember, és engedd, hogy az Úr Isten kimondja ezt az áldást: ,,Megáldalak téged".
Ha szomorú vagy, szenvedsz, fáradt vagy megterhelt vagy, fogadd ezt az áldást Isten szájából: ,,Megáldalak téged".
Ha szegény vagy, megvetett vagy megrágalmazott, ez az áldás nem rövidül meg. Vigyétek magatokkal, és örvendezve menjetek tovább az utatokon.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Elveszve a bürokráciában
  2022-12-30 20:28:27, péntek
 
  Elveszve a bürokráciában

,,Ha a szegény elnyomását, a jog és az igazság megrövidítését látod az országban, ne csodálkozz el a dolgon, mert a magas rangúra vigyáz a magasabb rangú, rájuk pedig a még magasabb rangúak. Az országra nézve mindenekfölött hasznos, ha a király a földművelést pártolja." (Prédikátor 5,7-8)

Képzeljünk el egy tipikus kormányzati bürokráciát, amelyben a tisztviselők rétegei gondoskodnak egymásról, és félrenéznek, amikor korrupció történik. Úgy tűnik, Salamon ezt írja le, és őt egyformán érdeklik az alul és felül lévők. Amikor azt látod, hogy a szegényeket elnyomják, ne lepődj meg - mondja. Ez a világ rendje, és a dolgok soha nem változnak. A hatalommal rendelkezők lenyúlják a gyengéket - így volt ez eddig is, így lesz ez mindig is.

Mint a Prédikátor sok más kijelentése, ez sem erkölcsi ítélet, csupán a valóság megállapítása. Ez az élet "a nap alatt".

A spektrum másik végén a király profitál a földekből. Vagyis a szegények mértéktelen adókat fizetnek, és a pénz felfelé áramlik, ahogy minden hivatalnok kiveszi a részét. És a király kapja a legnagyobb részt. Ebben a rendszerben mindenki elég jól jár, kivéve a szegény fickót a kupac alján. Ő szegénynek indul és az is marad.

Salamon azt kéri tőlünk, hogy fogadjuk el ezt a helyzetet? Igen és nem. Igen, abban az értelemben, hogy egy bukott világban élünk, és nem szabad megdöbbennünk azon, hogy a hatalmat gyakorló emberek visszaélnek a bizalommal, hogy saját zsebüket tömjék. Másrészt, ha elveszítjük az erkölcsi felháborodás érzését, akkor önelégültekké válunk, és valójában elkezdjük normálisnak elfogadni azt, ami erkölcsileg helytelen.

Az a tény, hogy az emberi szívben bűn uralkodik, azt jelenti, hogy soha nem fogunk megszabadulni a korrupt vezetőktől, de ez nem mentség a hivatali visszaélések eltűrésére. A Példabeszédek 24:10-12 emlékeztet minket arra, hogy megítéltetünk majd azért, amit tettünk, hogy megmentsük azokat, akiket mások bántalmaznak. Az a tény, hogy nem tudunk mindenkin segíteni, nem jelenti azt, hogy ne segítsünk senkinek. Megvan az ideje, hogy felszólaljunk, megvan az ideje, hogy tiltakozzunk, megvan az ideje, hogy levelet írjunk, megvan az ideje, hogy telefonáljunk, megvan az ideje, hogy sajtótájékoztatót tartsunk, és megvan az ideje, hogy petíciókat írjunk alá. Lehet, hogy Isten még arra is elhív, hogy indulj a választáson, hogy magas helyeken változtathass.

Ha nem tudod megváltoztatni a világot, tedd meg, amit megtehetsz ott, ahol vagy, és hagyd, hogy Isten gondoskodjon arról, amit nem tudsz megtenni.

Uram, imádkozom az erőért, hogy helyesen cselekedjek, amikor a körülöttem lévők rosszul cselekszenek. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Számítsál a próbák sokasodására
  2022-12-30 19:35:14, péntek
 
  Számítsál a próbák sokasodására

,,Ezek után történt, hogy Isten próbára tette Ábrahámot, és megszólította: Ábrahám! Ő pedig így felelt: Itt vagyok." (1Mózes 22,1)

Isten nem rak nehéz terheket a gyenge vállakra. Isten a hitünkkel arányosan növekvő megpróbáltatásokkal neveli és teszi próbára a hitünket. Isten csak akkor várja el tőlünk, hogy felnőtt munkákat végezzünk és felnőtt megpróbáltatásokat viseljünk el, ha már érett állapotot értünk el Krisztus Jézusban. Ezért, szeretteim, számítsatok arra, hogy a próbatételeitek megszaporodnak, ahogyan a menny felé haladtok.
Ne gondoljátok, hogy ahogy növekszetek a kegyelemben, az utatok simábbá, az ég nyugodtabbá és tisztábbá válik. Épp ellenkezőleg. Ahogy Isten egyre nagyobb jártasságot ad neked a kereszt katonájaként, egyre nehezebb küldetésekre fog küldeni. Ahogy Ő teljesebben felszereli hajódat a viharokban való hajózásra, úgy fog hosszabb utakra küldeni téged, viharosabb tengerekre, hogy tisztelhessétek Őt, és növekedjetek szent bizalmatokban.
Azt gondolnánk, hogy Ábrahám idős korában - miután eljutott Beulah földjére, Izsák születése után, és különösen Ismáel elűzése után - pihenőidőre lett volna szüksége. De "ezek után történt, hogy Isten próbára tette Ábrahámot" (1Mózes 22:1). Ábrahám története hadd figyelmeztessen bennünket, hogy soha ne tervezzünk pihenést a próbáktól a sírnak ezen az oldalán.
A trombita még mindig a háború hangjait játssza. Nem ülhetsz le, és nem teheted a fejedre a győzelmi koszorút. Nincs koronád. Még mindig viselned kell a sisakot és hordoznod a kardot. Figyelned, imádkoznod és harcolnod kell. Számíts arra, hogy az utolsó csatád lesz a legnehezebb, mert az ellenség legvadabb támadása a nap végére van fenntartva.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ne félj!
  2022-12-29 21:15:10, csütörtök
 
  Ne félj!

,,Ezek után az események után így szólt az ÚR Abrámhoz látomásban: Ne félj, Abrám! Én vagyok a pajzsod: jutalmad igen bőséges." (1Mózes 15,1)

Az Úr látomásban jelent meg Ábrámnak, és ezt mondta: - Ne félj, Ábrám! Én vagyok a te pajzsod, a te rendkívül nagy jutalmad" (1Mózes 15:1). Ezek a szavak nem sokkal azután hangzottak el, hogy Ábrám átadta unokaöccsének, Lótnak a területválasztást. Lót azt választotta, ami a legjobbnak tűnt, a Jordán jól öntözött síkságát. Ábrahám azonban Isten országára és az Ő igazságosságára tekintett. Így ő semmit sem veszített.
Ekkor megjelent az Úr, és mintha azt mondta volna: - Unokaöcséd, Lót abban bízott, amit látott. A saját ítélőképességének hajlamait követte, és azt választotta, ami a közvetlen előnyére nézve a legjobbnak tűnt. Ábrám, ne félj, nem fogsz veszíteni, mert én vagyok a te pajzsod és rendkívül nagy jutalmad. A jó részt választottad, és azt nem veszik el tőled. Ne aggódj."
A pátriárka válaszolhatta volna: "Uram, te vagy az én örökségem és poharam, te tartod kezedben sorsomat. Osztályrészem kies helyre esett; igen, jó örökségem van" (Zsoltárok 16:5-6). Szeretteim, láttatok másokat veszteségeket szenvedni, és ez valószínűleg lehangolt benneteket. Függetlenül attól, hogy mi történik, ne ijedjetek meg. Isten a ti védelmetek és menedéketek a nyomorúságotok napján (Zsoltárok 59:16). Őbenne leszel a legnagyobb biztonságban. Lehet, hogy lesznek veszteségeid és nyomorúságaid, de nem fognak elhatalmasodni rajtad. Isten ereje fog megtartani téged. Ő fog megszabadítani téged minden megpróbáltatásból és nyomorúságból. Ő lesz a pajzsod és az igen nagy jutalmad.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 12751
  • e Év: 131843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.