Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Gyász
  2021-12-05 21:57:34, vasárnap
 
  Elpanaszoltad már a gyászodat Istennek?

Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Sírás
  2021-12-05 21:54:40, vasárnap
 
  Isten soha nem süket fülekkel fogadja gyermekei sírását. Egyetlen sírás sem túlságosan gyötrő az ő fülei számára. Meghallgat - és válaszol.

Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyász
  2021-12-05 21:51:36, vasárnap
 
  Vigyük gyászunkat Isten elé, aki többet törődik velünk, mint bárki más tudna.

Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten megért bennünket
  2021-12-05 21:49:33, vasárnap
 
  Isten megérti az emberi lét legsötétebb pillanatait is, és határtalan könyörülettel, végtelen szeretettel és csodálatos kegyelemmel jelenik meg azokban.

Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyász
  2021-12-05 21:47:09, vasárnap
 
  A gyász sötét óráiban kezdjük megérteni, mennyire mély, gazdag és szilárd Isten szeretete irántunk.

Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyász
  2021-12-05 21:44:24, vasárnap
 
  Istenbe vetett hitednek soha nem szabad elnémítania téged a gyász sötét óráiban.

Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Halál
  2021-12-05 21:41:31, vasárnap
 
  A halál soha nem könnyű. Változó érzelmeket kiváltó esemény, amely váratlan módokon okozhat fájdalmat. A halál felhozza a korábban már eltemetett emlékeket. Egyes embereket közel hoz egymáshoz, másokat eltávolít. Néhány dolgot elindít, másokat lezár. A halál szomorúsággal vegyíti a boldogságot. Mégis cselekedhetünk úgy, hogy azzal megmutassuk Krisztusba vetett reményünket.

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egy karácsonytól idegen gondolat
  2021-12-05 21:34:01, vasárnap
 
  Egy karácsonytól idegen gondolat

Nem mindenki tud várakozni: a jóllakott, az elégedett és tiszteletlen ember nem tud várakozni. Várakozni csak azok tudnak, akik egyfajta nyugtalanságot hordoznak magukban, s azok, akik hódolattal tekintenek fel a legnagyobbra a világban. Így az adventet csak az lenne képes ünnepelni, akinek lelke nem hagy nyugalmat, aki magát szegénynek és tökéletlennek tudja, s aki sejt valamit annak a nagyságából, akiről megjövendölték, hogy el fog jönni, s aki előtt egyetlen lehetőségünk az, hogy alázatos tisztelettel meghajolunk előtte, várva, hogy ő hozzánk hajol - maga a Szent, az Isten a jászolban fekvő gyermekben. Isten jön, Jézus Urunk jön, karácsony jön, örvendezz, keresztény világ! ... Amikor a régi kereszténység az Úr Jézus eljöveteléről beszélt, akkor elsősorban mindig az ítélet nagy napjára gondolt. És bármennyire is a karácsonytól idegennek tűnhet számunkra ez a gondolat, mégis őskeresztényi, és fölöttébb komolyan kell vennünk. ... Isten eljövetele igazából nemcsak örömüzenet, hanem elsőre ijedséget keltő hír is mindazok számára, akik lelkiismerettel rendelkeznek. S csak ha megéreztük a dolog ijesztő voltát, akkor ismerhetjük fel a semmihez sem hasonlítható jótéteményt. Isten eljön a gonoszság, a halál kellős közepébe, s megítéli a bennünk és a világban lévő gonoszságot. És miközben ítéletet mond felette, szeret minket, megtisztít minket, megszentel minket, eljön hozzánk kegyelmével és szeretetével. Boldoggá tesz minket úgy, ahogy csak gyerekek tudnak boldogok lenni.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A várakozás művészet
  2021-12-05 21:15:16, vasárnap
 
  A várakozás művészet

Adventet ünnepelni azt jelenti, hogy tudunk várakozni. A várakozás művészet: ezt türelmetlen korunk már elfelejtette. Az érett gyümölcsöt akarja feltörni már akkor, amikor az alighogy kisarjadt; a mohó szemek azonban gyakran megtévesztődnek, mert a látszólag ízletes gyümölcs belül még éretlen, és a tiszteletlen kezek hálátlanul félredobják, ami csalódást okozott. Aki nem ismeri a várakozás fanyar boldogságát, a nélkülözés reménykedését, az soha nem fogja megtapasztalni a beteljesülés teljes áldását.
Aki nem tudja, hogy mire vágyik, aki szorongva vívódik saját élete legmélyebb kérdéseivel, és várakozva, vágyódva addig kutat, amíg le nem leplezi az igazságot, az el sem tudja képzelni annak a pillanatnak a csodálatosságát, amelyben egyszer csak felragyog a világosság; és aki nem keresi vágyakozva a másik barátságát, szeretetét, aki nem nyitja meg lelkét várakozva a másik lelke előtt, amíg az eljön, és egyszer csak belép, az előtt örökre rejtve marad a két lélek egymásba fonódó életének legmélyebb áldása.
A világban a legnagyobb, legmélyebb és legérzékenyebb dolgokra várnunk kell, ezek nem rohamosan alakulnak ki, hanem a csírázás, növekedés és valamivé fejlődés isteni törvényei szerint.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Ezentúl másként gyászolj!
  2021-12-05 07:33:16, vasárnap
 
  Ezentúl másként gyászolj!

Isten úgy döntött, hogy nem vesz ki minket ebből a világból, ahol a halál a mindennapi valóság része. A mi érdekünkben és az Ő dicsőségére úgy döntött, hogy ott marasztal minket, ahol a gyász mindnyájunkat érint. A hívők azonban másként gyászolnak mint azok, akik nem ismerik az Urat.
Halál esettel szembesülve a keresztyéneknek még szomorúbbaknak kellene lenniük, mint bárki másnak. Mi ugyanis tudjuk, hogyan hozta el a bűn a halált a világba. Mi nemcsak elveszett szerettünket gyászoljuk, hanem azt is, hogy a halál továbbra is rombol. Olyan világban élünk ugyanis, ahol mindennapos megtapasztalás lett valami, aminek nem lett volna szabad léteznie. Tudjuk, milyen csodálatos lehetett volna, az élet a földön.
Mégis bennünk kell a legtöbb reménynek is ébrednie a gyászolók között. Isten ugyanis a legjobbat hozta ki a legrosszabból. Még a legsötétebb pillanatokban sem vagyunk soha egyedül. Krisztus halála és feltámadása biztos és megbízható ígéret arra, hogy egy napon a halál is elpusztul.
Isten nem arra hívott el, hogy elfojtsd a bánatod, vagy jó képet vágj akkor is, amikor éppen teljesen összetörtél. Nem azt várja, hogy vallásos közhelyek vagy üres teológiai fejtegetések mögé rejtőzz. Isten elfogadja a könnyeidet! Arra hív azonban, hogy Krisztus szemével nézz a halálra. Az őáltala kínált vigasztalás és remény nem szünteti meg ugyan a gyászodat, de lehetővé teszi, hogy teljesen újszerűen gyászolj. És azt ígéri, hogy egy napon elvisz egy olyan helyre, ahol soha többé nem fogsz sírni.

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 2083 db bejegyzés
Összes: 31618 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2649
  • e Hét: 2649
  • e Hónap: 25893
  • e Év: 579037
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.