Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
Paul David Tripp Február 29
  2024-02-29 21:12:01, csütörtök
 
  Február 29

Szükséged van-e bármire, ami Jézus Krisztus kegyetlen keresztjénél jobban meggyőz téged arról, hogy milyen nagy szükséged van a kegyelemre?

Gondolj bele - Isten annyira biztos volt a bűneid mélységében és kiterjedtségében, a képtelenségedben, hogy felfogd, mennyire reménytelen az állapotod (és még ha képes is lennél rá, a teljes képtelenségedben, hogy megszabadulj tőle), hogy hajlandó volt a természet erőit bevetni és gondosan irányítani az emberi történelem eseményeit, hogy egy bizonyos ponton Jézus eljöjjön, hogy élje azt az életet, amit te nem tudtál élni, megízlelje azt a halált, amit neked kellett volna, és feltámadjon, legyőzve a halált. Miért vállalta Isten ezt a bonyolult és áldozatos mértéket? A kérdésre csak egyetlen válasz van. Az Atya Isten tervezte el, a Fiú Isten hajlandó volt megtenni, és a Szentlélek Isten alkalmazta ezt a munkát a te és az én szívemre, mert egyszerűen nem volt más lehetőség.
A bűn minden ember alapbetegsége. Teljesen meghaladja bármely emberi lény erejét, hogy megszabaduljon tőle. Elválaszt téged Istentől, aki számára lettél teremtve. Személyiséged minden aspektusát károsítja. Lehetetlenné teszi számodra, hogy az legyél, aminek Isten teremtett, és hogy azt tedd, amire Isten teremtett. Megfoszt a belső elégedettségtől és békétől, és háborúba sodor a többi emberrel. Vakká, gyengévé, önzővé és lázadóvá tesz. Mindannyiunkat bolonddá tesz, és végül a halálba vezet. A bűn mérhetetlen, szinte kiszámíthatatlan katasztrófa. Elfuthatsz egy bizonyos helyzet elől, kimozdíthatod magad egy kapcsolatból, és elköltözhetsz egy másik helyre, és dönthetsz úgy, hogy nem térsz vissza többé. De neked és nekem semmiféle képességünk nincs arra, hogy kiszabaduljunk abból a hatalomból, amelyet a bűn gyakorol ránk. Ez az az erkölcsi fogó, amely minden ember szívét fogva tartja, aki valaha is élt.
Kevés olyan szakasz van, amely jobban érzékelteti a bűn katasztrófáját és azt, hogy mit tesz az Isten képmására teremtett emberekkel, mint az 1Mózes 6:5-6: ,,Amikor látta az ÚR, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, megbánta az ÚR, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében." Két dolgot jegyezzünk meg ebből a szakaszból. Először is, a bűnnek az emberekre gyakorolt hatása mély volt, szívig hatoló. A bűn nem csupán rossz viselkedés kérdése. Ez a szív állapota. Ezért nem tudod megszabadítani magad tőle. Másodszor, a bűn hatása rád és rám átfogó. Figyeljük meg a "minden szándéka és gondolata" szavakat a "szüntelenül csak gonosz" szavakkal párosítva.
De a szakasz többet mond nekünk. Isten nem elégedett meg azzal, hogy a bűn katasztrófájában hagyjon minket. A betegség, amely minden ember szívét megfertőzte, szomorúságot okozott a szívében. De az ő bánata nem csupán a sajnálkozás vagy az ítélet bánata volt; ez a kegyelem bánata volt. Az 1Mózes 6:8 szavai - "Noé pedig kegyelmet talált az Úr szemében" - azt mondják, hogy az 1Mózes 6 nem a történet vége. Isten nem csak megbünteti a bűnt, hanem felemel egy népet, amelyből Fiának el kell jönnie, hogy éljen és meghaljon, hogy megszabadítson minket a bűntől. Fiának keresztje tartósan emlékeztet arra, hogy mennyire kétségbeesetten szükségünk van arra a kegyelemre, amelyet ez a kereszt képvisel.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1Péter 3:18-22

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Győzedelmes imádság
  2024-02-29 08:33:28, csütörtök
 
  Győzedelmes imádság

Fontold meg ezeket az idézeteket a győzedelmes imádság fontosságáról:

Tény, hogy a keresztény férfiak és nők többsége, akik az élő Istenhez imádkoznak, nagyon keveset tudnak a valódi, győzedelmes imádságról? Pedig az imádság az a kulcs, amely kinyitja Isten kincsesházának ajtaját. Nem túlzás azt állítani, hogy minden igazi növekedés a lelki életben - minden győzelem a kísértés felett, minden bizalom és békesség a nehézségek és veszélyek közepette, minden lelki megnyugvás a nagy csalódások vagy veszteségek idején, minden megszokott közösség Istennel - a titkos imádság gyakorlatától függ.

-Egy ismeretlen keresztyén -

Jákob, aki Jehova angyalával folytatott küzdelmében imával és könyörgéssel győzött, most alázatossággal és szerénységgel győz Ézsauval szemben is, aki négyszáz emberrel jön eléje.
-ALFRED EDERSHEIM

Ha sikerül győznötök az imádságban, sok kérést fogtok tudni felajánlani másokért, akik özönleni fognak hozzátok, és részt kérnek majd a közbenjárásotokban, és így megbízást kaptok majd az irgalmasság székéhez vezető megbízatásokkal a barátok és a hallgatók számára.
-CHARLES H. SPURGEON

A hit imádsága a győzedelmes imádság. A hite könyörög Istenhez, ismerteti az ügyet, és érvekkel tölti meg a száját. A hit különösen Isten igazságosságára támaszkodva cselekszik, és nagyon magabiztos.
-MATTHEW HENRY

Lelki konfliktusainkban az égre kell felnéznünk erőért; és a hívő imádság lesz a győzedelmes imádság.
-MATTHEW HENRY

A győzedelmes imádságban Isten gyermeke az Ő ígéreteibe vetett valódi hittel lép elébe, és az Ő akaratának megfelelő dolgokat kér, és biztos abban, hogy az ígéretek valódi szándéka szerint meghallgatásra talál; és így Isten elé járulva győzedelmeskedik Nála.
-CHARLES FINNEY

A győzedelmes imádság a Szentlélek kiáradásához vezető út.
-JOHN PIPER

Íme egy győzedelmes imádság a Jeremiás 24:6-7-ből átdolgozva:

Uram,
Kérlek, tartsd szemed ____________________ az ő javára, és hozd vissza őt erre a földre. Építsd fel, és ne rombold le, ültesd el, és ne tépd ki. Adj neki szívet, hogy megismerjen Téged, hogy Te vagy az Úr. Légy az ő Istene, és térítsd vissza őt, mint alázatos, engedelmes, győzedelmes gyermekedet. Térjen vissza hozzád teljes szívéből. Jézus nevében. Ámen.

Robert Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Verseny
  2024-02-29 07:20:12, csütörtök
 
  Február 29

Verseny

,,Mert nincs mellettem hozzá hasonló lelkületű, aki olyan őszintén törődne ügyeitekkel." (Filippi 2:20)

Versenyző vagyok, még ha nem is tudok sokat mozogni. De nem én vagyok az egyetlen. Ott van Thad Mandsager. Amikor a szülei meghívtak az otthonukba, néztem, ahogyan Thad és a bátyja, Nathan, Nerf kosárlabdát játszanak a folyosón.
Thad akkor tizenkét éves volt, és mivel nyaktól lefelé lebénult, a kerekesszékét állvezérlővel működteti. Ez a kölyök a szájjal tartott botján egyensúlyozta a Nerf-kosárlabdát, és a labdát felpattintotta a palánkhoz, hogy kosarat dobjon. Megkérdezte: "Hé, Joni, nem akarod kipróbálni?". Azt válaszoltam: "Oké, de figyelmeztetlek: Lehet, hogy megverlek." Vágyálom! Én, a híres szájművész, alig tudtam egyensúlyozni a Nerf-labdát a szájkosaras boton. Ami pedig a dobást illeti, felejtsük el. Még a palánkot sem tudtam eltalálni.
Egy másik alkalommal a Mandsager család átjött egy grillpartira. Thad hozta a Nerf baseball ütőjét. A fogai közé szorította az ütőt, és elküldte a labdát... a kerítésen át. "Hé, Joni", mondta, kiköpve az ütőt, "nem szeretnéd, kipróbálni?" Három ütés után kiestem.
Mondanom sem kell, hogy Thad jól csinálja és jól van. Ő egy igazi inspiráció!
Nem kell olyan akadályokat leküzdened, mint Thadnek, hogy inspirálj más embereket. A mai Szentírás arra emlékeztet bennünket, hogy ha őszinte érdeklődést mutatunk mások jóléte iránt - részt veszünk a tevékenységeikben, hozzájárulunk az erőfeszítéseikhez, bíztatjuk őket, a pálya széléről szurkolunk nekik - akkor ezzel olyan ligába kerülsz, mint "senki más", ahogyan Pál apostol mondja.
Milyen módon bátorítasz másokat? Hogyan igyekszel használni mindazokat az ajándékokat, amelyeket Isten adott neked? Hogyan dolgozol azon, hogy abbahagyd a panaszkodást? Thad emlékeztet engem mindezekre a kiváló tulajdonságokra, valahányszor kerekeink útja történetesen keresztezi egymást.

Mennyei Atyám, néha úgy érzem, hogy nincsenek különleges ajándékaim, hogy adjak. Segíts, hogy emlékezzek arra, hogy nem kell rendkívüli tehetség ahhoz, hogy egy bátorító szót mondjak, vagy hogy olyan hitéletet éljek, amely másokat bátorít. Csak bizalom kell hozzá - és őszinte érdeklődés valaki más iránt.

Joni Eareckson Tada

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Február 28
  2024-02-28 21:11:27, szerda
 
  Február 28

Az a szeretet, amely a rosszat jónak, a jót pedig rossznak nevezi, egyszerűen nem szeretet. Az igazi szeretet megdorgál és megbocsát.

Nagyon sok olyan dolog van, amit szeretetnek nevezünk, ami valójában nem éri el azt a szintet, ami a szeretet, és amit a szeretet tesz. Az, hogy hajlandóak vagyunk eltűrni olyan dolgokat, amelyek Isten szemében helytelenek, talán kényelmes felszíni békét teremt, de nem ez az, amit a szeretet tesz. Ha hajlandó vagyok a gonoszság körén belül élni, és nem keltek hullámokat, az talán azt eredményezi, hogy az emberek kedvelnek engem, de ez nem szeretet. Azt mondani, hogy "Semmi baj - ne aggódj emiatt", egy olyan személynek, aki valami rosszat tett, nem igazán szeretet. A béke fenntartása mindenáron nem szeretet. Hallgatni, amikor beszélnem kellene, nem szeretet. Van valami rossz köztünk, amit fel kellene tárni és meg kellene beszélni, de én nem akarok emiatt feszült pillanatokat átélni, ez nem szeretet. Arra kérni, hogy tűrj el bármit, amit teszek vagy mondok, mert azt mondod, hogy szeretsz, alapvető félreértése annak, hogy mi a szeretet és mit tesz a szeretet. Sok minden, amiről azt gondoljuk, hogy a szeretet, egyszerűen nem szeretet.
Az igazi, bibliai, önfeláldozó, Istent tisztelő szeretet soha nem enged abból, amit Isten helyesnek és igaznak mond. Az igazság és a szeretet elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Az igazságot kompromittáló szeretet egyszerűen nem szeretet. Az igazság szeretet nélkül megszűnik igazság lenni, mert más emberi célok által elferdítve és kiforgatva van. Ha a szeretet azt akarja és azért dolgozik, ami a legjobb neked, akkor a szeretet elkötelezett abban, hogy része legyen annak, amit Isten mond, hogy a legjobb az életedben. Tehát elkötelezem magam amellett, hogy Isten eszköze legyek annak, amit Ő a legjobbnak mond az életedben, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy feszült és nehéz pillanatokon kell keresztülmennünk, hogy eljussunk oda. Azt hiszem, gyakran választjuk a hallgatást, szándékosan kerüljük a problémákat, és hagyjuk, hogy a rossz dolgok ellenőrizetlenül folytatódjanak, nem azért, mert szeretjük a másik embert, hanem mert szeretjük magunkat, és egyszerűen nem akarunk átmenni azon a fáradságon, hogy olyasmivel foglalkozzunk, ami Isten szerint egyértelműen rossz. Nem vagyunk hajlandóak meghozni azokat a kemény személyes áldozatokat, amelyek az igazi szeretet hívószavát jelentik. Most nem arról beszélek, hogy önelégültnek, ítélkezőnek, kritikusnak és elítélőnek kell lennünk. Nem, én arról beszélek, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a rosszat, hanem azzal a kegyelemmel kezeljük a rosszat, amit Istentől kaptunk. A kegyelem soha nem nevezi a rosszat helyesnek. Ha a rossz helyes lenne, nem lenne szükség a kegyelemre. Ha a bűn nem lenne gonosz és rossz, Jézusnak soha nem kellett volna eljönnie.
Jézus Krisztus keresztje az egyetlen modell, amire szükséged van, hogy mit tesz a szeretet a rosszal szemben. A szeretet nem nevezi helyesnek a rosszat. A szeretet nem hagyja figyelmen kívül a rosszat, és nem reméli, hogy magától elmúlik. A szeretet nem fordít hátat neked, mert rosszat tettél. A szeretet nem gúnyolódik rajtad. A szeretet nem azt jelenti, hogy megfordítom a kockát, és azon dolgozom, hogy ugyanúgy fájdalmat okozzak neked, ahogy te bántottál engem. A szeretet nem válik passzívvá, és nem marad csendben a rosszal szemben. A szeretet azért mozdul feléd, mert tévedsz, és meg kell menteni téged magadtól. A szeretet feléd mozdulva hajlandó áldozatokat hozni és megpróbáltatásokat elviselni azért, hogy újra rendbe jöjj, és megbékélj Istennel és másokkal. Isten ezzel a fajta szeretettel ajándékoz meg minket, hogy ennek a szeretetnek eszközei lehessünk mások életében.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1Korinthus 13:4-13

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádság amivel számolni kell
  2024-02-28 07:12:15, szerda
 
  Imádság amivel számolni kell

A belső harcom évei alatt elfogadtam a Jakab 5:16-ot, mint az imádságról szóló kedvenc versemet. Ez egy igényes vers, mert azt sugallja, hogy a hatékony imaharcosnak tisztán kell tartania az életét. Figyeljük meg az imádkozó személyt leíró kulcsfontosságú jelzőt: igaz. Végső soron csak Krisztusban válunk igazzá, de Krisztus igazságosságának gyakorlati módon kell megmutatkoznia az életünkben, többek között az imádságban való hűségben. Olvassuk el ezt a verset több fordításban is:

Az igaz ember hatékony, buzgó imája sokat ér. Az igaz ember imája erőteljes és hatékony. (NIV) Az igaz ember buzgó imája nagy erővel és csodálatos eredményekkel jár. (NLT)
Az igaz ember komoly (szívből jövő, folyamatos) imája óriási erőt tesz elérhetővé. (AMP) Amikor egy hívő ember imádkozik, nagy dolgok történnek. (NCV) Az Istennel összhangban élő ember imája olyan erőteljes dolog, amivel számolni kell. (MSG) Az igaz ember imája, amikor munkában marad, nagyon erős. (WMS) Óriási erő válik elérhetővé egy jó ember komoly imája által. (PH)

Robert Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Micsoda fájdalom
  2024-02-28 07:00:35, szerda
 
  Február 28

Micsoda fájdalom


,,Jabéc tekintélyesebb volt testvéreinél. Anyja nevezte el Jabécnak, mert ezt mondta: Bizony fájdalommal szültem őt!" (1Krón 4:9)

El tudsz képzelni valakit, akinek a neve Fájdalom? Őt említi a mai igevers. Miért adná egy anya a fiának a Jabéc nevet, ami héberül azt jelenti, hogy "fájdalom"? Gondoljatok csak arra, hogy a kis Jabéc milyen csúfolódásokat kapott a játszótársaitól.
Jabéc mégsem hagyta, hogy a neve elkeserítse. Sőt, a Szentírás szerint tiszteletreméltóbb volt, mint a testvérei. Még azt is írja, hogy amikor Istenhez kiáltott, az Úr megáldotta őt, és teljesítette a kérését, hogy megóvja őt a bajtól. Kerekesszékes emberként megértem egy kicsit azt a megbélyegzést, amellyel Jabécnek szembe kellett néznie. Nem jó érzés, ha másként tekintenek rád, még az is lehet, hogy a kézfejed után becéznek, mint amikor valaki azt mondja: "Hé, Béna". (A kórházban gyakran megesett ez, amikor idősebb tinédzserek, akik bénák voltak, csúfoltak minket, fiatalabb négykerekűeket.)
De hiszem, hogy a másság - még a megbélyegzés is - közelebb vihet minket Istenhez.
Érezted már a társadalmi megbélyegzés szúrását? A negatív sztereotípiákét? Lehet, hogy soha nem érezted még azt a fájdalmat, hogy olyan neveket kaptál, mint a Fémszájú (így hívott Rocky, az osztálytársam, amikor kilencedikben fogszabályzót viseltem), de lehet, hogy van valami a képességeiddel vagy a megjelenéseddel, amivel kapcsolatban azt kívánod, hogy bárcsak ne lennél azzal megterhelve.
Jóra tudod-e azt fordítani, mint Jabéc, és nem hagyod, hogy elszomorítson? Hagyod-e, hogy Krisztus karjaiba taszítson? Isten különleges szeretettel van irántad, ezért nézz rá a fájdalmadban. Legyen az fizikai vagy érzelmi, megtapasztalhatod, hogy olyan áldott leszel, mint Jabéc.

Istenem, amikor az élet igazán fájdalmas, taníts meg arra, hogy hozzád jöjjek a fájdalmaimmal. És segíts, hogy olyan legyek, mint Jabéc, és ne a negatívumokra koncentráljak, hanem arra, hogyan éljek tisztességesen.

Joni Eareckson Tada



 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Február 27
  2024-02-27 23:33:32, kedd
 
  Február 27

Beleszülettél egy tekintélyelvű világba, és ez a tekintély nem te vagy. Az engedetlenség letaszítja Istent a trónról, és téged emel trónra a szívedben.

Érvelhetsz azzal, hogy az egész Biblia legfontosabb szavai az első három szó: "Kezdetben volt Isten...". Ezek a szavak arra hivatottak, hogy megváltoztassák a gondolkodásodat önmagadról, az életről, Istenről és minden másról. Isten már azelőtt a helyén volt, mielőtt te léteztél volna. A föld és minden, ami rajta van, az ő tervének és céljának kifejeződése. Mivel ő minden dolgok Teremtője, minden az övé. Isten teremtett téged. Ez azt jelenti, hogy hozzá tartozol. Téged és engem gondosan az ő céljára tervezett. Nem magunkat teremtettük. Nem az ősi iszapból emelkedtünk ki, személytelen erők eredményeként. Isten teremtő erejének és akaratának közvetlen eredményei vagyunk.
Most gondolkodj el ezen. Amikor én készítek valamit, az pontosan azért az enyém, mert én készítettem. A Biblia azt mondja: "Az Úré a föld és annak teljessége, a világ és akik benne laknak" (Zsoltárok 24:1). Ez azt jelenti, hogy nincs olyan, hogy emberi autonómia. Ezt tagadni azt jelenti, hogy azt mondom magamnak, hogy az életem az enyém, hogy az én boldogságomra használjam. Ez nemcsak Isten létének és tekintélyének tagadását jelenti, hanem saját emberi mivoltom tagadását is. Minden emberi lény arra teremtetett, hogy életét alakító isten-tudattal és Isten tekintélyének való készséges alávetettséggel éljen.
Ez azt jelenti, hogy te és én soha nem leszünk az élet középpontjában, mert Isten van ott. Az élet soha nem rólunk fog szólni, mert róla szól. Soha nem a mi akaratunkról és a mi utunkról fog szólni, mert az övéről szól. Soha nem mi leszünk a végső tekintély az életünkben, mert ő az. Ha ezt tagadjuk, azzal megtagadjuk a valóságot, és átadjuk magunkat a legveszélyesebb téveszmének. Ezt tagadni olyan, mintha a Nap létezését tagadnánk. Ha ezt tennéd, a körülötted lévő emberek őrültnek tartanának. A bűn éppen ilyen őrültté tesz minket. Tagadjuk a körülöttünk lévő bizonyítékokat Isten létezéséről és hatalmáról. Azt mondjuk magunknak, hogy mi vagyunk az egyetlen tekintély, amire szükségünk van. Mi írjuk a saját erkölcsi szabályainkat. Azt mondjuk magunknak, hogy mi tudjuk, mi a legjobb nekünk. Szívesen átlépjük Isten bölcs és védelmező határait. Az után futunk, amit Isten helytelennek mond, és felháborodunk azon, amit ő helyesnek nyilvánít. Megtagadjuk őt, mint Királyt, és magunkat állítjuk fel a mi kis világunk királyának. Elfelejtjük az ő dicsőségét, és a saját örömünk, hatalmunk, kényelmünk dicsőségének élünk.
Ezért lényeges a kegyelem. Hatalmas megmentő kegyelemre van szükség ahhoz, hogy az önmagamat istenítő függőből olyan emberré váljak, aki készségesen és örömmel aláveti magát egy másik tervének és céljának. Erőteljes kegyelemre van szükség ahhoz, hogy olyan emberré váljak, aki átadja az önjelölt tekintélyt Isten tekintélyének. Kegyelem kell ahhoz, hogy elismerjem, hogy van egy Király, és hogy az nem én vagyok. Isten megmentő keze kell ahhoz, hogy elhagyjam az én királyságom célját, és felvegyem az övét. Jézus még a halálba is alávetette magát az Atya akaratának, hogy neked és nekem legyen meg a kegyelem, amire szükségünk van ahhoz, hogy ugyanezt tegyük.

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 19

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
„Imádkozó” Hyde János figyelemre méltó versei
  2024-02-27 07:38:07, kedd
 
  ,,Imádkozó" Hyde János figyelemre méltó versei

Egy nap nagyon felkeltette az érdeklődésemet az Ézsaiás 62:6-7, amely szó szerint azt mondja nekünk, hogy hogy ne hagyjunk Istennek nyugtot, amíg nem teljesíti a kéréseinket.

,,Falaidra, Jeruzsálem, őröket állítottam. Soha ne hallgassanak, se nappal, se éjjel! Ti, akik az URat emlékeztetitek, ne legyetek némák! Ne engedjétek, hogy néma maradjon, amíg helyre nem állítja és dicséretre méltóvá nem teszi Jeruzsálemet a földön."

Ennek a szakasznak az egyik fordítása így szól: "Emlékeztetniük kell az Urat az ő ígéreteire. . . . Nem hagyhatnak neki nyugtot, amíg vissza nem állítja Jeruzsálemet." Más szavakkal, emlékeztetnünk kell Istent az ígéreteire, és nem hagyhatunk neki nyugtot, amíg nem válaszol.
Ez a szakasz megtanította "imádkozó" Hyde Jánost arra, hogy erőteljesen és kitartóan járjon közben másokért. Hyde az Illinois állambeli Carthage-ben nőtt fel, egy lelkész otthonában. A McCormick Teológiai Szemináriumban elkötelezte magát a tengerentúli evangelizáció mellett, és a diploma megszerzése után Indiába utazott. Vándorló szolgálata faluról falura vitte, de prédikációi kevés megtérőt eredményeztek, amíg fel nem fedezte az Ézsaiás 62:6-7 igazságát, és amíg szó szerint nem vette ezeket a szavakat.
1908 elején azért imádkozott, hogy minden nap legalább egy lelket megnyerjen Krisztusnak. December 31-ig több mint négyszáz megtérőt jegyzett fel. A következő évben, az Úr naponta két lelket tett a szívére, és imája ismét meghallgatásra talált. A következő évben naponta négy lélekért imádkozott, hasonló eredménnyel.
Egyszer egy házikónál vízért megállva, imádkozó Hyde tíz lélekért könyörgött Istenhez. Ismertette az evangéliumot a családdal, és látogatásának végére mind a kilenc családtag hitre jutott. Mi a helyzet a tizedikkel? Hirtelen egy unokaöcs, aki kint játszott, berohant a szobába, és végül rábízta magát Krisztusra az üdvösségért.
Ruth Bell Graham egyszer azt mondta nekem: "Isten szereti, ha emlékeztetik az ígéreteire. Soha nem dorgál meg minket, ha túl sokat kérünk".
D. L. Moody evangélista a Győzedelmes ima című könyvében ezt írja: "Ha tehát aggódsz valamelyik rokonod vagy barátod megtérése miatt, határozd el, hogy nem hagysz Istennek nyugtot, sem éjjel, sem nappal, amíg nem teljesíti kérésedet. Ő elérheti őket, bárhol legyenek is - a munkahelyükön, otthonukban vagy bárhol -, és a lábaihoz vezetheti őket."

Ugyanez az igeszakasz Ézsaiás könyvében mindnyájunk számára szóló buzdítás:

Ti, akik imádságban emlékeztetitek az Urat a szükségeitekre, soha nem szabad csendben maradnotok. Nem szabad abbahagynotok az Őhozzá való imádkozást. Ne nyugodjatok meg, mindnyájan, akik imádkoztok. Ne hagyjatok nyugtot az Úrnak. . . . Emlékeztessétek Őt az Ő ígéreteire, és soha ne hagyjátok, hogy elfelejtse azokat.

(Az Ézsaiás 62:6-7 alapján)

Robert Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Tudtad, hogy mire vállalkozol?
  2024-02-27 07:12:58, kedd
 
  Február 27

Tudtad, hogy mire vállalkozol?

,,Szeretteim! A szenvedés tüze miatt, amely megpróbáltatásul támadt közöttetek, ne csodálkozzatok úgy, mintha valami meglepő dolog érne titeket." (1Pt 4:12)

Amikor először lettél keresztény, tisztában voltál vele, hogy mire vállalkozol? Elolvastad az apró betűs részt a szerződésben? Isten világosan megfogalmazta: "Ha valaki utánam akar jönni, meg kell tagadnia önmagát, fel kell vennie a keresztjét, és követnie kell engem" (Márk 8:34); "Mert nektek nemcsak az adatott meg Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte" (Fil 1:29).
Isten világossá tette, hogy az Ő követése valódi nehézségekkel jár. Az életnek nehéznek kell lennie. Sőt, még ennél is több, szenvedés adatott meg nekünk. Megadatott? Mint egy ajándék vagy kiváltság? És mit jelent az, hogy "érte"? A problémák kiváltságos céllal vannak beépítve a keresztény életbe. Ha Jézust akarjuk követni, követnünk kell őt a Golgotáig. Isten azt akarja, hogy ezt abban a pillanatban értsük meg, amikor Krisztushoz jövünk. Isten azt is szeretné, ha felismernénk, hogy kiváltság az Ő Fiát így követni. Krisztust követni a keresztig azt jelenti, hogy szenvedni kell érte.
Amikor először jöttem Krisztushoz, valahogy tudtam, hogy ez szenvedést jelent, de fogalmam sem volt róla, hogy ez bénulással jár. Először meglepett a fájdalmas megpróbáltatás, azt hittem, valami furcsa dolog történt velem. De most már dicsérem Istent ezért a kerekesszékért. Ez vitt végig a Golgota útján. Ez az út a mélyről jövő örömhöz és békességhez vezet.
Tudtad, hogy mire vállalkozol, amikor hívő lettél? A kérdés nem olyan fontos most, hogy feliratkoztál, hogy jelentkeztél. Ami fontos, hogy ne lepődj meg a tüzes próbatételen - azért jön, hogy ezen keresztül felvehesd a keresztedet és követhesd Jézust. Azért jön, hogy megtaláld az életedet, miután elveszted. Apró betűs részek ide vagy oda, ez az ajánlat.

Uram Jézus, segíts, hogy ne felejtsem el, hogy a te követésed azt jelenti, hogy fel kell vennem a keresztemet. Őrizz meg hajlékonynak, és ne engedd, hogy ellenálló legyek, amikor tüzes megpróbáltatások érnek.

Joni Eareckson Tada

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Február 26
  2024-02-26 21:28:14, hétfő
 
  Február 26

Az életed nem azért jó, mert könnyű vagy kiszámítható, hanem azért, mert az Én Vagyok az ő kegyelméből behatolt a létezésedbe.

Ez egy nagyon tanulságos részlet Jézus és tanítványai életéből, amelyet a Márk 6:45-52-ben olvashatunk. Jézus átküldte tanítványait a Galileai-tengeren Betsaidába. Elképesztő szembeszéllel és dühös tengerrel találkoztak. Ha a nagyobb szövegrészben megnézzük az időjelzéseket, láthatjuk, hogy már körülbelül nyolc órája eveznek. Olyan helyzetben vannak, amely lehetetlennek, kimerítőnek, frusztrálónak és potenciálisan veszélyesnek tűnik. Messze meghaladja erejüket és képességeiket. Ahogy olvassuk a szöveget, fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy Jézus miért akarja, hogy a tanítványai ilyen nehézségekbe kerüljenek. Világos, hogy nem azért vannak ebben a bajban, mert engedetlenek, arrogánsak vagy oktalanok voltak, hanem azért, mert engedelmeskedtek Jézusnak.
Jézus látja, hogy a tanítványok ebben a kimerítő és veszélyes helyzetben vannak, ezért elindul, és elkezd átkelni a tengeren. Igen, jól olvastátok: átgyalogol a tengeren. Abban a pillanatban, amikor elkezdi a vizen járást, két dologgal vagy szembesítve. Az első az a tény, hogy a názáreti Jézus a mindenható Úristen, mert más ember nem tudná megtenni azt, amit ő tesz. De van egy második fontos dolog is, amit meg kell figyelni. Abban a pillanatban, amikor elkezdi a vizen járást, tudjátok, hogy mi a szándéka. Ha Jézus csak a nehézségeken akarna enyhíteni, akkor nem kellene a járást vállalnia. Csak egy imát kellene elmondania a partról, és a szél elállna. Azért vállalja a vizen járást, mert nem a nehézségek megoldása az elsődleges célja. Ő a nehézségek közepette lévő embereket keresi. Azon dolgozik, hogy megváltoztassa mindazt, amit ők gondolnak magukról és az életükről. A csónak mellett állva, miközben a szél még mindig fúj, és a hullámok még mindig csapkodnak, azt mondja: "Én vagyok az, ne féljetek". Valójában Isten egyik nevét veszi fel. Azt mondja, hogy az "Én vagyok" velük van, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene, az, akin minden szövetségi ígéret nyugszik. Lehetetlen számukra, hogy egyedül legyenek, mert létükbe behatolt az Én vagyok kegyelme és dicsősége.
Miért küldte Jézus a tanítványait a viharba? Ugyanazért tette, amiért néha téged is elküld a viharokba - mert tudja, hogy néha szükséged van a viharra ahhoz, hogy meglásd a dicsőséget. A hívő ember számára a béke nem a könnyű életben található meg. Az igazi békét mindig csak a Megváltó, a Király, a Bárány, az Én vagyok jelenlétében, hatalmában és kegyelmében lehet megtalálni. Ez a béke akkor is a tiéd, amikor az élet viharai túllépik természetes képességeidet, bölcsességedet és erődet. Reménnyel és bátorsággal élhetsz azok közepette, amelyek egykor csüggedést és félelmet eredményeztek volna, mert tudod, hogy soha nem vagy egyedül. Az Én vagyok az ő kegyelméből minden helyzetben, kapcsolatban és helyen ott van. Ő benned van. Veled van. Ő érted van. Ő a te reménységed.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1Sámuel 17

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2024.01 2024. Február 2024.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.