Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csapdába esve a szerelem nevében
  2023-01-29 15:44:45, vasárnap
 
  Csapdába esve a szerelem nevében

,,Úgy találtam, hogy a halálnál is keserűbb az olyan asszony, aki hasonló a vadászhurokhoz: a szíve háló, kezei pedig bilincsek. Aki kedves Isten előtt, az megmenekül tőle, de a vétkes a foglya lesz." (Prédikátor 7,26)

Ha valaki ismerte a szexuális kísértés veszélyeit, az Salamon volt. Elvégre hétszáz felesége és háromszáz ágyasa volt. Ez számunkra talán furcsán hangzik - talán még hihetetlenül is -, de háromezer évvel ezelőtt nem tartották szokatlannak, hogy egy keleti uralkodó hatalmas háremmel rendelkezik. Sok nővel rendelkezni a hatalom és a hatalmas vagyon jele volt.
Nemrégiben valaki megkérdezte tőlem, hogy a Biblia miért nem tiltja közvetlenül a többnejűséget. Azt válaszoltam, hogy a legalapvetőbb értelemben tiltja. Amikor Isten megteremtette Ádámot, nem teremtette Évát, Sallyt, Jennifert és Kathyt. Isten nem teremtett háremet Ádámnak, és nem is adott Ádámnak választási lehetőséget. Kezdetben egy férfi és egy nő kötött egy életre szóló élettársi kapcsolatot, amelyet házasságnak neveztek (lásd 1Mózes 2:24; Máté 19:4-6). Ez az isteni példa amely Isten legmagasabb és legjobb terve az emberi faj számára kizárja a poligámiát.
Akkor miért engedte meg Isten a többnejűséget? Talán ugyanazért, amiért Mózes is megengedte a válást - az emberi szív keménysége miatt. Még azokban az esetekben is, amikor a több feleség Isten tervét segítette elő, mint például Jákob két felesége és két ágyasa, a nők között féltékenység és versengés volt. Maga Salamon a legjobb példa erre. Annak ellenére, hogy az 5Mózes 17:17 kifejezetten megtiltja a királyoknak, hogy több feleségük legyen, ő többször megsértette ezt a szentírási elvet. Végül idegen feleségei elfordították szívét az Úrtól (1Királyok 11:1-4).
Néha azt feltételezik, hogy e házasságok közül sokat azért kötöttek, hogy békés kapcsolatokat alakítsanak ki más országokkal. Például egy király feleségül vette egy szomszédos birodalom királyának a lányát, így biztosítva a békét és a szabad kereskedelmet az elkövetkező évekre. Kétségtelen, hogy Salamon több házassága hozzájárult a béke "aranykorához", amelyet Izrael az ő uralkodása alatt élvezett. De végül az ár túl nagy volt. Halála után a királyság kettészakadt, és a nemzet bálványimádásba csúszott.
Mindez meglehetősen távolinak tűnhet a mi helyzetünktől. Legtöbbünk nem szembesül a poligámia gyakorlásának kísértésével. De pontosan ugyanazzal a kísértéssel szembesülünk, hogy lejjebb adjuk a normáinkat és racionalizáljuk az engedetlenségünket. Túlságosan könnyű számunkra igazolni a kacérkodó viselkedést, a titokban kimondott szavakat és az elhúzódó szexuális fantáziákat, akár házasok vagyunk, akár egyedülállók.
Az idegen férfi vagy nő elfordíthat minket Istentől. Ez fokozatosan, észrevétlenül, minden bizonnyal tudatos beleegyezésünk nélkül történik, ahogy Salamon esetében is történt. Lassan elkezdjük csökkenteni a mércénket - nemcsak fizikailag, hanem lelkileg és érzelmileg is. Hamarosan a szívünket átadjuk valakinek, aki elvezet minket az Úrtól. Ha azt hiszed, hogy ez nem történhet meg veled, gondold át újra.
Ha követjük Salamon rossz példáját, rájövünk szavainak igazságára. Ez a világ tele van olyan férfiakkal és nőkkel, akik nem törődnek Isten igazságával. Mindenki, aki ezt olvassa, nézzen a saját lelkébe. Mi az ára a te tisztaságodnak?

Uram Jézus, Te megmutattad nekünk, hogyan maradjunk tiszták egy tisztátalan világban. Legyen a Te életed a példám, és a Te szavad az útmutatóm. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: bálványimádásba, racionalizáljuk, beleegyezésünk, vadászhurokhoz, tisztaságodnak, többnejűséget, kereskedelmet, kapcsolatokat, helyzetünktől, észrevétlenül, gyakorlásának, legalapvetőbb, megteremtette, elfordították, feltételezik, féltékenység, szokatlannak, szembesülünk, egyedülállók, hihetetlenül, aranykorához, kifejezetten, kísértésével, kettészakadt, meglehetősen, alakítsanak, országokkal, megkérdezte, elkövetkező, kétségtelen, hozzájárult, kísértéssel, kapcsolatot, legmagasabb, igazságával, megmutattad, szerelem nevében, olyan asszony, szíve háló, megmenekül tőle, foglya lesz, szexuális kísértés, keleti uralkodó, hatalmas vagyon, legalapvetőbb értelemben, életre szóló, isteni példa, emberi szív, több feleség, legjobb példa, szentírási elvet, király feleségül, Amikor Isten, Maga Salamon, Uram Jézus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Png telefon  Mi lenne ha  Png virág  Png lepke  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem számIt  Reggel van  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rátalálsz  Őrizkednünk kell...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Julian Brass gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Reggel van  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Esti kép  Png kutya  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Hiányzik  Jónás Tamás – Végtelen b...  Popper Péter szavai  Kövesd a cowboyt!  Mai harmónia kártyám  Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Reggel van  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gonosz démon-álarc  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Erdőn  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét  Weöres Sándor - A hársfa mind ... 
Bejegyzés Címkék
szerelem nevében, olyan asszony, szíve háló, megmenekül tőle, foglya lesz, szexuális kísértés, keleti uralkodó, hatalmas vagyon, legalapvetőbb értelemben, életre szóló, isteni példa, emberi szív, több feleség, legjobb példa, szentírási elvet, király feleségül, szomszédos birodalom, szabad kereskedelmet, elkövetkező évekre, királyság kettészakadt, nemzet bálványimádásba, poligámia gyakorlásának, kísértéssel szembesülünk, kacérkodó viselkedést, titokban kimondott, elhúzódó szexuális, idegen férfi, szívünket átadjuk, világ tele, saját lelkébe, tisztátalan világban, bálványimádásba, racionalizáljuk, beleegyezésünk, vadászhurokhoz, tisztaságodnak, többnejűséget, kereskedelmet, kapcsolatokat, helyzetünktől, észrevétlenül, gyakorlásának, legalapvetőbb, megteremtette, elfordították, feltételezik, féltékenység, szokatlannak, szembesülünk, egyedülállók, hihetetlenül, aranykorához, kifejezetten, kísértésével, kettészakadt, meglehetősen, alakítsanak, országokkal, megkérdezte, elkövetkező, kétségtelen, hozzájárult, kísértéssel, kapcsolatot, legmagasabb, igazságával, megmutattad, megsértette, közvetlenül, válaszoltam, királyoknak, rendelkezik, rendelkezni, csökkenteni, tisztátalan, viselkedést, házasságnak, fantáziákat, elfordíthat, lehetőséget, fokozatosan, biztosítva, ugyanazért, szentírási, házasságok, megengedte, szomszédos, keménysége, királyának, ugyanazzal, fizikailag, választási, uralkodása, érzelmileg, teremtette, igazságára, férfiakkal, megmenekül, túlságosan, legtöbbünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 374 db bejegyzés
Összes: 35939 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10584
  • e Hét: 33228
  • e Hónap: 62540
  • e Év: 250342
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.