Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
Zöldségszív
  2021-02-28 16:19:18, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Eper dzsem
  2021-02-28 15:56:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Eper lekvár
  2021-02-28 15:53:38, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Zöldségarc
  2021-02-28 15:34:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek vegyesen 4.  
Fűszerek
  2021-02-28 15:28:17, vasárnap
 
 









 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra  
Oldlas
  2021-02-27 07:54:46, szombat
 
  Férjemnek készült ajándékba ez az oldalas, ezúttal most nem egy
extravagáns menüvel rukkoltam elő, hanem egy hagyományos étellel:
fokhagymás sült oldalassal.

Hozzávalók:
- kb. 1-1,5 kg oldalas, szeletekre vágva (nálunk mangalica),
- 1-2 nagy fej fokhagyma, pucolva, gerezdekre szedve, ízlés szerint,
- só,
- disznózsír

Elkészítés:

1. Egy nagy vasedényben sok zsírt olvasztottam.
Ebbe tettem a besózott húsdarabokat.

2. Ha szükséges, olvasszunk még bele zsírt.
Annyit szoktam tenni bele, amennyi majdnem ellepi a húst.
Öntök hozzá kevés vizet is, így már szinte teljesen be van
fedve a hús.

3. A fokhagymagerezdeket egészben hagytam
és beleszórtam az edénybe.

4. Először lefedve, majd fedő nélkül, nagyon alacsony lángon
kb. 5-5,5 órán át főztem-sütöttem. (Ha sütőben készül, akkor
90-100 fokon készítjük.) Mikor már szép lett a hús színe, a
csont kiesik, kimozdul belőle, és már csak zsírja volt, víz nem,
akkor lezártam a gázt és kiszedtem az oldalast.
Omlós, ízletes húst kaptam. A zsír pedig egy nagyobb edénybe
kiöntve ment a hűtőbe, hogy később majd friss kenyérre kenjük.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Sült oldalas
  2021-02-27 07:48:11, szombat
 
  A húst feldaraboljuk a fenti képen látható csontok közötti lágy részek mentén.
(Van aki minden csont közét felvágja, mások kettesével. Ízlés kérdése, én jobban
szeretem a kisebb darabokat.)

Egyenesen a tepsibe is tehetjük a darabokat, szép egyenletes távolságokra.
Ezt követően sózzuk, borsozzuk, megszórjuk örölt köménnyel és a fokhagyma
szeletekkel.

(Ha ebben a fázisban teszünk mellé 3-4 db paradicsomot, 3-4 db paprikát,
3 db vöröshagymát a fokhagymás sült oldalas mellé egy fantasztikus pecsenyelé
(jus) is a jutalmunk lesz, a megsült paradicsom+paprika+vöröshagyma egyveleg
lepasszírozása révén.)

Tehát a húsok befűszerezve várják, hogy a 180-200 C-ra előmelegített sütőbe
kerüljenek.

A sült odalas recept titka a sok fokhagyma felhasználásán túl a viszonylag
hosszadalmas sütés.
A sült oldalas sütését fedő vagy alufólia latt kezdjük 180-200 C-on 1,5 óra
időtartamban, félidőnél megfordítva a húsokat.

Ezt követően pedig levéve a fedőt/fóliát 30 perc alatt megpirítjuk az oldalast,
hogy megkapjuk azt a csodaszép, ínycsiklandozó végeredményt, amit egy
kívül ropogósra, belül vajpuhára sült oldalas tud adni.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Gofri
  2021-02-27 07:39:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Babapiskótás
  2021-02-24 15:30:57, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Meggy
  2021-02-23 15:33:29, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  PNG képek vegyesen 4.  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 256 db bejegyzés
Összes: 30338 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 506
  • e Hét: 3151
  • e Hónap: 2312
  • e Év: 109339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.