Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zúgolódás, kielégítetlenség, elégedetlenség
  2016-06-29 17:18:55, szerda
 
  Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Zsid. 13:5
Ezek a szavak nagyon egyszerűek. Egy kisgyermek is könnyen megértheti őket. Nem tartalmaznak magasztos doktrinákat; nem rejtenek semmilyen mély metafizikai kérdést; és mégis, még ha egyszerűek is ezek a szavak, a kötelesség amelyet nekünk parancsolnak, a legmagasabb gyakorlati fontossággal bír minden keresztyén számára.
A megelégedés a legritkább áldások közé tartozik. Mint minden értékes dolog, ez is nagyon ritka. A megelégedést gyakorolni nagyon nehéz. A megelégedésről beszélni az egészség és jólét napjaiban elég könnyű; de megelégedett lenni szegénység, betegség, gondok, csalódások, és veszteségek közepette, olyan lelkiállapot amelyet nagyon kevesen tudnak elérni!
A bukott angyalok lakóhelye maga a Menny volt, Isten közvetlen közelségében és kegyében - de nem voltak elégedettek. Ádám és Éva az Éden kertjében lakoztak, minden megadatott nekik ingyen, kivéve egy fát - de nem voltak elégedettek. Ahábnak volt trónja és királysága, de amíg Nábót szőlője nem volt az övé - nem volt elégedett. Hámán a legfőbb kedvence volt a perzsa királnyak - de amig Márdokeus a kapuban űlt - nem volt elégedett.
Pont így van ez ma is, mindenhol. Zúgolódás, kielégítetlenség, elégedetlenség azzal amink van, ezekkel szembesülünk lépten nyomon. Elmondani Jákóbbal, hogy ,,elég nekem," teljesen ellentétesnek tünik az emberi természet lényegével. Azt mondani, ,,többet akarok," Ádám minden gyermekének anyanyelve.
Az utasítás erőteljesen kellene hasson a lelkiismeretünkre: ,,Elégedjetek meg azzal amitek van," nem azzal amitek valamikor volt - nem azzal amit reméltek, hogy lesz - hanem azzal amitek most van. Ezekkel, akármik is lennének ezek, kell megelégedjünk. Olyan lakással, olyan családdal, olyan egészséggel, olyan bevétellel, olyan munkával, olyan körülményekkel amilyenekben vagyunk - kell elégedettek legyünk.
Óh, olvasó, ha szeretnél igazán boldog lenni - keresd ott, ahol egyedűl található. Ne keresd pénzben, ne keresd élvezetekben, sem barátokban, sem tanulásban. Keresd abban, hogy akaratod tökéletesen megegyezzen Isten akaratával. Keresd abban, hogy megtanulsz elégedett lenni.
Azt mondhatod, ez jól hangzik - de hogy lehetünk mindig elégedettek egy ilyen világban? Válaszúl azt mondom, hogy el kell dobd a büszkeséged, és ismerd el érdemtelenséged, hogy hálás lehess minden helyzetben. Ha az emberek igazán tudnák, hogy nem érdemelnek semmit, és Isten kegyelmének adósai minden nap - hamarosan megszünnének zúgolódni.
Hadd mondjam el miért van ilyen kevés megelégedés a világon. Az egyszerű válasz az, hogy annyira kevés a tisztelet és az istenfélelem. Kevesen ismerik saját bűnüket; kevesen érzik érdemtelenségüket; ezért annyira kevesen elégedettek azzal amilyük van. Az alázat, önismeret, saját abszolút hitványságunk és romlottságunk világos felismerése; ezek a megelégedés igazi gyökerei.
Hadd mondjam el, mit kell tegyél ha megelégedett szeretnél lenni. Ismerned kell saját szívedet, keresd, hogy Isten legyen osztályrészed, legyen Krisztus a Megváltód, és használd Isten Szavát mindennapi eledelként. A megelégedést Jézus Krisztus lábainál kell megtanulni. Akinek Isten a barátja, és a Menny az otthona - ki tudja várni a javait, és meg tud elégedni a kevéssel idelent.

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: kielégítetlenség, érdemtelenséged, elégedetlenség, megelégedésről, körülményekkel, hitványságunk, osztályrészed, romlottságunk, megelégedjünk, ellentétesnek, élvezetekben, megszünnének, amilyenekben, tartalmaznak, fontossággal, parancsolnak, szembesülünk, közelségében, lelkiállapot, megelégedést, megelégedett, istenfélelem, veszteségek, megelégedés, metafizikai, tökéletesen, gyermekének, egészséggel, elégedjetek, legmagasabb, megegyezzen, elégedettek, erőteljesen, büszkeséged, felismerése, doktrinákat, szavak nagyon, kötelesség amelyet, legmagasabb gyakorlati, legritkább áldások, megelégedést gyakorolni, megelégedésről beszélni, bukott angyalok, legfőbb kedvence, perzsa királnyak, emberi természet, utasítás erőteljesen, ilyen világban, emberek igazán, egyszerű válasz, megelégedés igazi, megelégedést Jézus, Elmondani Jákóbbal, Isten Szavát, Jézus Krisztus, Akinek Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einstein gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Alázat  Mai harmónia kártyám  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png fotel  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  Reggel van  Fekete-erdő desszert  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A másik dolog,  Jó éjszakát  Boldog születésnapot a ma ünne...  Éretlen vers  Png ház  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem  Németh László tollából  George Byron - Ahogy itt jár -...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Őrizkednünk kell...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Nem számIt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kövesd a cowboyt!  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 21  Varga János Veniam - Fontos sz...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Reggel van  Varga János Veniam - Fontos sz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy hatékony szolga  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
szavak nagyon, kötelesség amelyet, legmagasabb gyakorlati, legritkább áldások, megelégedést gyakorolni, megelégedésről beszélni, bukott angyalok, legfőbb kedvence, perzsa királnyak, emberi természet, utasítás erőteljesen, ilyen világban, emberek igazán, egyszerű válasz, megelégedés igazi, megelégedést Jézus, otthona &#8211, kevéssel idelent, kielégítetlenség, érdemtelenséged, elégedetlenség, megelégedésről, körülményekkel, hitványságunk, osztályrészed, romlottságunk, megelégedjünk, ellentétesnek, élvezetekben, megszünnének, amilyenekben, tartalmaznak, fontossággal, parancsolnak, szembesülünk, közelségében, lelkiállapot, megelégedést, megelégedett, istenfélelem, veszteségek, megelégedés, metafizikai, tökéletesen, gyermekének, egészséggel, elégedjetek, legmagasabb, megegyezzen, elégedettek, erőteljesen, büszkeséged, felismerése, doktrinákat, kegyelmének, pénzsóvárak, lényegével, keresztyén, anyanyelve, akaratával, gyakorolni, csalódások, megtanulni, eledelként, mindennapi, királysága, megadatott, érdemelnek, legritkább, bevétellel, szegénység, egyszerűek, kötelesség, barátokban, megértheti, gyakorlati, helyzetben, megtanulsz, kisgyermek, tanulásban, szeretnél, kertjében, lakóhelye, található, közepette, elégedett, közvetlen, megváltód, királnyak, családdal, elmondani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2107
  • e Hét: 35883
  • e Hónap: 65195
  • e Év: 252997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.